Overleg:Zandzeepsodemineraalwatersteenstralen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Er is niet zoiets als het erkennen van een woord, laat staan dat een woord al dan niet officieel bij het Nederlands zou horen. Vandaar de wijziging. HWJ

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Zandzeepsodemineraalwatersteenstralen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 okt 2017 06:24 (CEST)[reageer]

Inconsistentie Brusselmans[brontekst bewerken]

Op de gerefereerde link staat te lezen:

Begin deze week schreef ik in WoordHoek over zandzeepsodemineraalwatersteenstralen, met 37 letters de langste ingang in de Grote Van Dale (maar niet het langste woord in de definities). Het zou mij niet verbazen, schreef ik, als het woord was verzonnen door Herman Brusselmans. Immers, in zijn werk was het een keer aangetroffen, en Brusselmans heeft er nogal een handje van om nieuwe woorden te smeden. Maar Brusselmans blijkt zeker niet de auteur te zijn van zandzeepsodemineraalwatersteenstralen.

Dit komt echter niet overeen met hetgeen het artikel beweert:

Het werd in 1994 geïntroduceerd door de Vlaamse auteur Herman Brusselmans, die het gebruikte in zijn Nederlandse roman Het oude nieuws van deze tijden (ISBN 9053332898).

173.38.220.55 17 jul 2019 16:41 (CEST)[reageer]