Overleg:Zelfverdediging

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zelfverdediging van landen enz.?[bewerken]

Dit artikel gaat alleen over zelfverdediging van personen. Ook landen, steden, groepen, enz. kunnen echter zichzelf moeten verdedigen tegen aanvallen van bovenaf. Dit artikel zou met informatie daarover moeten worden uitgebreid. McDutchie 4 jan 2007 04:27 (CET)

Hm, ik denk dat het goed is zo - zelfverdediging slaat meestal op zelfverdediging tegen personen... Chingchuanchiu

begrip "zelfverdedigingskunst" vs. "vechtkunst"[bewerken]

Ik ben van mening dat de term zelfverdedigngskunst foutief is. Het gaat hier in feite om vechtkunsten. Het begrip "martial" in martial arts verwijst naar oorlog, niet per se zelfverdediging. Vechtkunsten kunnen vervolgens ingezet worden als vorm van zelfverdediging.

De term vechtkunst (in onderscheid met vechtsport) sluit ook beter aan bij de overige NL-wiki pagina's waarin men verwijst naar europese vechtkunsten, indonesische vechtkunsten etc. Zie de "vechtsport" wiki. De vechtsport wiki moet ook op de schop, omdat vechtsport refereert naar competitie, dit woord wordt echter niet een keer genoemd. Over het algemeen is het een rommeltje.

totale revisie artikel[bewerken]

Even een heads-up; Ik ga dit artikel omgooien, natuurlijk met de bedoeling om de inhoud te verbeteren. Hierbij zal ik een voorbeeld nemen aan de engelstalige wiki omtrent self defense. Het artikel gaat nu gedeeltelijk over vechtkunst, en geldeeltelijk over persoonlijke zelfverdediging, waarbij vechtkunst helemaal geen rol hoeft te spelen. Zelfverdediging is niet hetzelfde als vechtkunst (martial art), echter dit artikel leidt wel tot dit idee. Mensen kunnen zich ook verdedigen zonder vechtkunst te beoefenen. Iemand neerknuppelen kan ook zelfverdediging zijn in specifieke omstandigheden. De praktische en juridische aspecten staan goed op hun plaats in dit artikel, maar moeten worden uitgebreid.

Ik zal ook een vechtkunst wiki maken, waaruit het onderscheid zal blijken tussen vechtsport en vechtkunst.