Overleg:Zet (spel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Er ontbreekt uitleg over regels van de vele spellen die genoemd worden en wat die betekenen voor het doen van een zet. Zonder regels bestaat een spel namelijk niet (de titel is toch "zet (spel)"). Dat leidt er toe dat in de tekst is ook geen uitleg is waarom iemand een zet zou doen. --VanBuren 26 jun 2008 17:02 (CEST)

En: wat is het doel is van een zet, en met name de strategie die iemand overweegt alvorens een zet wordt uitgevoerd. Zoals het er nu staat is dit artikel niet veel meer dan een opgesmukte woordenboekdefinitie. --VanBuren 27 jun 2008 12:57 (CEST)
Stukjes over regels en doel kunnen er inderdaad nog prima bij, denk ik. Guido den Broeder 27 jun 2008 13:48 (CEST)

Dit is, denk ik, het meest nutteloze wikipedia artikel! Maar als de initiele maker nog steeds niks te doen heeft kan hij het stuk eventueel nog vertalen; ik heb gehoord dat ze in Hongarij niet op de hoogte zijn van de achtergrond, betekenis enzovoort van "vendosur"ofwel zet in het hongaars. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.205.192.2 (overleg · bijdragen)

Je mag het ook zelf doen
Als je denkt dat een wijziging noodzakelijk is, ga dan je gang en breng die wijziging gewoon zelf aan. Wikipedia is een wiki, dus iedereen (ook jij) mag een artikel wijzigen. Je hoeft niet eens in te loggen. Op Wikipedia mag je je gang gaan, en je hoeft niet bang te zijn om fouten te maken. Nieuwe mensen die bijdragen zijn altijd welkom.

Met de bovenstaande kritiek ben ik het niet zo erg eens. Er is natuurlijk op detailniveau wat op het artikel aan te merken, maar het geeft een aardig overzicht van de verschillende manieren van zetten in uiteenlopende spelen. Uitvoerige uitleg over de regels van afzonderlijke spelen en hoe iemand de juiste zet zou moeten bedenken, zou hier te ver voeren, dat is meer iets voor de artikelen over de betreffende spelen. Er zijn op Wikipedia heel wat slechtere artikelen over schaken en andere spelen. Bever (overleg) 23 okt 2017 02:37 (CEST)

Bordspel[bewerken]

Alle voorbeelden zijn uit bordspelen. Zijn er ook niet-bordspelen waar het woord 'zet' wordt gebruikt? Bever (overleg) 23 okt 2017 02:47 (CEST)

Torens van Hanoi, bijvoorbeeld. Bohljat (overleg) 8 dec 2017 00:57 (CET)