Overleg:Zwangerschap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

HELLP[brontekst bewerken]

HELLP als zwangerschapscomplicatie toegevoegd. Pre-eclampsie tussen brackets geplaatst omdat het echt iets anders is dan HELLP. De term zwangerschapsvergifitiging is verouderd. Misschien kun je dit aanpassen of verwijderen? Groeten, Wiarda 31 jan 2006 20:51 (CET)

note[brontekst bewerken]

Gelukkig is er een medicus in de zaal Hooft 14:39 8 mrt 2003 (CET)

miskraam[brontekst bewerken]

Wat is de bron van de bewering dat 'naar schatting 15 procent van de vastgestelde zwangerschappen eindigt in een miskraam'. --Giprod 12 apr 2005 23:50 (CEST)

1 minuutje googlen zegt bijvoorbeeld:
Galwaygirl|Overleg 13 apr 2005 00:39 (CEST)


en als je kijkt naar niet alleen de vastgestelde zwangerschappen, maar naar alle bevruchtingen, dan is het aantal nog veel hoger, misschien wel 50% Evanherk 9 mei 2006 10:28 (CEST)

Ja als je zwanger bent eet je natuurlijk ook veel augurken, dat komt omdat je voor 2 personen gaat eten

---

"Vrouwen die van partner veranderen hebben vijf keer meer kans op een hoge bloeddruk dan vrouwen die bij de vader van hun eerste kind bleven. Men weet ook dat het vooral vrouwen treft die voor de eerste keer zwanger zijn en pas met seksuele betrekkingen begonnen waren."

Dit gedeelte is onlogisch en kan niet kloppen. Ik zie zelf echter niet hoe ik het verbeteren kan.

Ik heb de verwijzingen naar de 'zaad-theorie' weggehaald. Dit soort speculatieve Viva onzin is niet nodig. Als hier een gegronde medische bron voor is, net als voor de hele pagina, graag vermelden.

Vasa previa[brontekst bewerken]

Ik heb een link opgenomen naar vasa praevia ofwel vasa previa. Marlou van Dijck 21 augustus 2007 10:32 (CEST)

miskraam (abortus)[brontekst bewerken]

Bij problemen, ziekten etc staat achter miskraam (abortus). Het woord abortus linkt naar de pagina over abortus provocatus, door door medisch ingrijpen. Dat is wat anders dan een spontante abortus waardoor een miskraam volgt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.83.31.193 (overleg · bijdragen) 1 apr 2011 12:47

afbeelding[brontekst bewerken]

De animatie in het artikel speelt deze afbeeldingen na elkaar af. ChristiaanPR (overleg) 1 mrt 2014 22:19 (CET)

Trivia?[brontekst bewerken]

De afdeling Trivia in dit artikel gaat over belangrijke zaken, die gewoon in het artikel zouden moeten staan, dat zijn echt geen trivia, zuster Clivia. Glatisant (overleg) 25 dec 2014 20:19 (CET)

Inderdaad! k heb trivia opgenomen in de lopende tekst. Hannolans (overleg) 1 jul 2017 00:59 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Zwangerschap. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 jan 2020 17:35 (CET)