Overleg:Zweetvoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De link naar pedispray punt com is volgens mij reclame. Mag deze wel zo blijven staan ?? PatrickVanM 30 mei 2005 14:33 (CEST)[reageer]

Die gaan we weg halen, dat kan zo natuurlijk niet. Taka 30 mei 2005 14:46 (CEST)[reageer]
En op deze manier maak je alsnog reclame, maar toch vind ik het niet direct reclame. Er worden middelen genoemd die het onderwerp tegen gaan, waaronder dit product. Als de auteur gelooft dat de webpagina meer ondersteunende informatie over bijvoorbeeld het onderwerp of het product zelf kan bieden, dan heb ik geen moeite met een link.

Met zweetvoeten kunnen inderdaad stinkvoeten bedoeld worden. Niet alleen wordt het stinken veroorzaakt door bacteriën, dit kan ook door schimmels. De apotheek raadt producten aan die de het zweten verminderen, zoals ook voor mensen met bijvoorbeeld overmatig okselzweet, medische term voor extreem zweten is Hyperhidrosis. Daarnaast kunnen middelen als miconazolnitraat (poeder voor in sokken en schoenen) schimmelvorming remmen. Gelokaliseerde hyperhidrosis bij de voetzolen kan ook lijden tot stinkvoeten. Voor eenieder met stinkvoeten is het aan te raden de voeten vaak te wassen en dan goed te drogen om vervolgende een droog paar katoenen sokken aan te trekken. Schoenen per dag afwisselen zodat deze tijd hebben te drogen. Het lijkt mij dus een nogal incompleet artikel, zelfs met bovenstaande aanvullingen. Ben zelf geen fanatiek wiki-wizard dus wie zich geroepen voelt...


De medische term die gebruikt wordt voor zweetvoeten is hyperhidrosis plantaris. Hierbij zweten je voeten overmatig en daar kun je veel last van hebben. Mensen kunnen een gevoel van schaamte ontwikkelen waardoor ze sociale problemen ervaren. De vrees om buiten de deur je schoenen uit te trekken, bijvoorbeeld bij vrienden thuis of een avondje bowlen, zijn lastige situaties. Gelukkig kun je zelf verschillende dingen proberen om van de zweetvoeten af te komen. Denk hierbij aan:

  • je voeten goed droogmaken na het douchen (ook tussen de tenen)
  • droog sokken (elke dag schone)
  • draag goed schoeisel (ademend)
  • was je sokken heet zodat bacteriën doodgaan
  • wissel elke dag één keer van schoeisel. Zo krijgen de bacteriën de niet ideale warme en vochtige leefomgeving die je graag willen.

Bron: http://www.zweetvoeteninfo.nl/zweetvoeten-behandelen

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Zweetvoeten zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 8 apr 2022 07:12 (CEST)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.