Overleg Wikipedia:Opinielokaal/Reglementen interfacemoderatoren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Discussies op andere plekken

Nog eisen aan de aanmelders?[bewerken]

Ik heb even gezocht, maar kon niet zo snel de informatie vinden. Daarom vraag ik het maar even. Zijn er nog bepaalde eisen aan de aanmelders zoals minimaal X-aantal bewerkingen in de afgelopen periode? MatthijsWiki (overleg) 8 aug 2018 20:27 (CEST)

Die eisen worden in ieder geval niet door de developers opgelegd. In het voorstelreglement zal echter sowieso een activiteitscriterium zitten, waarschijnlijk gelijkwaardig aan de huidige voor moderatoren, en hoogstwaarschijnlijk ook een minimaal aantal bewerkingen om je aan te kunnen melden. - Kippenvlees (overleg‽) 8 aug 2018 20:59 (CEST)
Ik denk dat dit niet zomaar in harde eisen te vangen is. Wat denk je van een en-wiki of de-wiki gebruiker die tijdelijk komt helpen met het onderhouden of updaten van wat code maar die verder geen edits heeft? Natuur12 (overleg) 8 aug 2018 21:02 (CEST)
Die gebruikers konden dat in het verleden doen omdat ze steward waren of globaal interfacebewerker. Aan die globale groepen verandert niets. –bdijkstra (overleg) 8 aug 2018 21:14 (CEST)
Globale gebruikersrechten veranderen niet inderdaad, dus een gebruiker als Krinkle kan nog steeds de MediaWiki-naamruimte bewerken. One-time bewerkers die met een verandering aankomen kunnen denk ik veel makkelijker gebruik maken van een overlegpagina of WP:MENU, dan dat we een procedure voor tijdelijke rechten opzetten. Zeker als zo'n gebruiker dus totaal onbekend is op ons project en hoogstwaarschijnlijk de taal niet spreekt, is vertrouwen een stuk moeilijker te beoordelen. - Kippenvlees (overleg‽) 8 aug 2018 22:16 (CEST)

Aantal bewerkingen?[bewerken]

Vraagje: hoeveel van dit soort bewerkingen zijn er het afgelopen jaar, de afgelopen jaren, gedaan? Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 8 aug 2018 21:10 (CEST)

RecenteWijzigingen gaat helaas niet verder terug dan 30 dagen, maar in de afgelopen maand waren er een vijftal bewerkingen in de MediaWiki-naamruimte. Niet zo veel dus, maar een enkele bewerking kan wel veel effect hebben. - Kippenvlees (overleg‽) 8 aug 2018 22:16 (CEST)
Zes, inclusief overleg, om precies te zijn (bedankt voor de hint waarmee ik deze link kon samenstellen). Ik realiseer me terdege wat de gevolgen van een wijziging kunnen zijn, en hoe ze kunnen verdwijnen in de grote massa. Maar met deze aantallen, mogelijk zal het onderlinge overleg wat meer bewerkingen opleveren, is het ook goed te doen om elkaars bewerkingen goed te beoordelen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat regexen en dergelijke niet onder een basale kennis vallen, wel onder een noodzakelijke kennis voor deze functie. En aan de andere kant ook een gedegen kennis van CSS en ten minste alertheid op de verschillende interpretatie hiervan door diverse (versies van) browsers. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 9 aug 2018 00:08 (CEST)
Ben ik trouwens de enige mod die MediaWiki:Common.js nog gewoon kan bewerken of zijn er meer? Natuur12 (overleg) 9 aug 2018 16:26 (CEST)
Nee, alle mods; we zitten in een overgangsperiode. Het plan van WMF is om de permissies op 27 aug af te nemen van mods. –bdijkstra (overleg) 9 aug 2018 16:38 (CEST)

Enige duidelijkheid over termijn[bewerken]

Het lijkt mij voor de bureaucraten, de aanvrager en de gemeenschap dat er enige duidelijkheid komt over de termijn waarna besloten wordt. Uit het archief blijkt bij de recentere gevallen een termijn van 2 (Xxmarijnw) tot 27 dagen (Smile4ever) gehanteerd te worden. Om 'iedereen' de tijd te geven te reageren, lijkt het mij verstandig om (zeg) minimaal een week aan te houden. En na een stilte van een week dient er in ieder geval een beslissing genomen te worden, zodat verzoeken niet zeer lang open blijven staan. Ik neem trouwens aan dat er voor deze aanmeldingen een plekje wordt ingeruimd op Wikipedia:Mededelingen/volglijstkader, om de aanmeldingen onder de aandacht te brengen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 10 aug 2018 10:35 (CEST)