Overleg Wikipedia:Twinkle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Info
Het rapporteren van fouten (bugs) of verzoeken van nieuwe functies bij voorkeur op GitHub plaatsen. Alvast bedankt!

Credits[bron bewerken]

De pagina Wikipedia:Twinkle/Preferences bestaat al sinds 2013. Toch lees ik heel duidelijk dat de tool pas zeer recent hier is geïntroduceerd. Pronkt de haan hier met andermans veren? --Frank Geerlings (overleg) 16 apr 2021 14:42 (CEST)

In 2013 is Mathonius ermee begonnen, maar dit is (volgens de overlevering) nooit werkbaar geweest. Na vijf jaar de status "in ontwikkeling" te hebben gehad zonder voortgang, heb ik de optie verwijderd uit de voorkeuren, zijn pagina's gemarkeerd als {{verouderd}} en sommige daarvan zijn later verwijderd. /Preferences is een zeldzame overgebleven pagina. –bdijkstra (overleg) 16 apr 2021 15:32 (CEST)
Twinkle was inderdaad nooit tot wasdom gekomen. Dat het nu wel tot leven is gekomen is heel mooi. Krediet daarvoor moet niet alleen naar Bas_dehaan gaan maar ook naar de oorspronkelijk ontwikkelaars van Twinkle op ENWP. The Banner Overleg 16 apr 2021 18:14 (CEST)
Jullie beiden bedankt voor de toelichting. Het bevestigt mijn gevoel dat het netter is het stukje historie weg te halen. De projecthistorie is soms interessant maar de nuance ontbreekt in het huidige stukje. --Frank Geerlings (overleg) 16 apr 2021 18:57 (CEST)
Met het stuk wat jij weghaalde, haalde jij ook een verplichte licentiemelding weg, namelijk het deel "ere wie ere toekomt". The Banner Overleg 16 apr 2021 21:05 (CEST)
Om hier nog even op te reageren: ik heb niets van de broncode gebruikt van de eerdere Twinkle-poging, ik ben vanaf de originele Engelse Twinkle begonnen. Dit heb ik gedaan omdat ik A) als niet-sysop geen toegang heb tot deze verwijderde versies en B) omdat Twinkle in de tussentijd compleet is herschreven. Dat een drietal pagina's nog bestonden (te weten Wikipedia:Twinkle/Preferences, MediaWiki:Gadget-morebits.js en MediaWiki:Gadget-morebits.css) was slechts toeval, en ik heb de inhoud ervan overschreven met mijn eigen versie zonder de bestaande versie te bekijken, dat is de reden dat ik het niet noodzakelijk achte dit in de historie te vermelden (die er meer staat ter vervanging van Sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia, welke gezien haar tekst niet passend zou zijn). Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Bas dehaan (overleg) 17 apr 2021 00:09 (CEST)
Prima hoor, ik deed misschien ook moeilijk om niets. --Frank Geerlings (overleg) 17 apr 2021 13:11 (CEST)

Externe link bij auteursrechtenschending-verwijdering[bron bewerken]

Bij deze verwijdering had ik ook een externe link opgegeven, maar dat werd niet meegenomen in de logboekregel of in het bericht aan de betrokkene. Klopt dat? Encycloon (overleg) 26 apr 2021 11:22 (CEST)

Zie ook hier en hier. De tool houdt inderdaad nog niet goed rekening met URLs bij een nuweg. StuivertjeWisselen (overleg) 26 apr 2021 12:18 (CEST)
Fout gevonden, zou inmiddels verholpen moeten zijn. Dank voor het melden Bas dehaan (overleg) 27 apr 2021 16:05 (CEST)

Reden nuweg in melding op overlegpagina[bron bewerken]

Aangezien ik geen GitHub wil gebruiken toch maar hier. Zie deze automatische melding op een OP n.a.v. een door mij aangemaakte nuweg vanwege duplicaat. Op zich een prima tekst en Twinkle neemt de reden van nuweg wel mee, maar gaat daar in de melding nog niet optimaal mee om. Lage prio om te fixen, wel goed om te benoemen. StuivertjeWisselen (overleg) 26 apr 2021 12:22 (CEST)

Bij een copyvio-melding gaat het ook nog niet goed. StuivertjeWisselen (overleg) 26 apr 2021 12:24 (CEST)
Beide fouten inmiddels opgelost. Bedankt voor het melden! Mvg, Bas dehaan (overleg) 27 apr 2021 16:05 (CEST)
Dat is snel! Overigens grote complimenten voor de tool, ik vind het heel fijn werken. StuivertjeWisselen (overleg) 27 apr 2021 19:23 (CEST)

Je of u?[bron bewerken]

Ik zag dat sommige van de sjablonen de lezer aanspreken met je en sommige met u. Zou dat niet overal hetzelfde moeten zijn? –bdijkstra (overleg) 26 apr 2021 12:29 (CEST)

Dat kan kloppen, een deel van de sjablonen is door mijzelf geschreven, maar een groot deel zijn ook bestaande sjablonen en gemaakt door anderen. Ik zelf kies eigenlijk voor het meer persoonlijke/informelere je maar mogelijk dat in andere sjablonen iemand een andere keuze heeft gemaakt. Ik denk dat het een beetje wp:btni als ik dit nu allemaal ga aanpassen, maar mocht er consensus o.i.d. zijn dan doe ik het met alle plezier... Mvg, Bas dehaan (overleg) 27 apr 2021 16:05 (CEST)
Ik heb niet het idee dat er consensus over is. Het mooiste zou natuurlijk zijn als de lezer de keuze maakt, wat technisch kan, maar een heleboel werk is om op te zetten en te onderhouden... –bdijkstra (overleg) 27 apr 2021 19:08 (CEST)

Nonsens[bron bewerken]

De meeste Twinkle-terminologie is vertaald naar het Nederlands, behalve het Engelse woord nonsense. Ik zie het woord voorkomen in config.js, speedy.js en warn.js. Zou dat meegenomen kunnen worden bij de volgende update? –bdijkstra (overleg) 26 apr 2021 13:55 (CEST)

Vertaling in de code inmiddels bijgewerkt naar het woord onzin. De namen van sommige dossiersjablonen bevatten nog wel het woord nonsense maar die durf ik niet direct te hernoemen omdat ik er nog niet helemaal zeker van ben in hoeverre SWViewer daar aan vast zit en volgens mij is dat ook niet het meest zichtbare. In ieder geval bedankt voor de melding! Mvg, Bas dehaan (overleg) 27 apr 2021 16:05 (CEST)
Dank voor het aanpassen. Je zou de sjablonen kunnen hernoemen en de overgebleven redirects voorzien van Categorie:Wikipedia:Niet te verwijderen sjabloonredirects. Een Nederlandse naam lijkt me in principe wel de voorkeur hebben, maar heel belangrijk is het niet. –bdijkstra (overleg) 27 apr 2021 16:33 (CEST)
@Bas dehaan: als je de sjablonen wilt aanpassen, zal ik ook de instellingen van SWViewer mee aanpassen (en als we hernoemen met een tijdelijke redirect, gaat dit denk ik geen problemen veroorzaken). Daniuu 27 apr 2021 21:10 (CEST)

Ogbedrijf[bron bewerken]

Dat sjabloon is bedoeld om gesubstitueerd te worden, wat hier niet goed ging. Kan dat verholpen worden? Mvg, Encycloon (overleg) 28 apr 2021 14:32 (CEST)

Als het goed is, is het inmiddels verholpen (code technisch niet op de netste manier, maar het zou moeten werken). Mvg, Bas dehaan (overleg) 28 apr 2021 14:54 (CEST)
Met de ondertekening gaat het nog niet helemaal goed ([1]). Encycloon (overleg) 28 apr 2021 16:33 (CEST)
@Encycloon: dit was een probleempje met het sjabloon {{Ogbedrijf}}. Dit zou nu opgelost moeten zijn. Daniuu 28 apr 2021 17:02 (CEST)
Niet helemaal, het gaat om de dubbele handtekening. Encycloon (overleg) 28 apr 2021 17:20 (CEST)
Gefixed, {{Ogbedrijf}} is wat dat betreft een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat het als enige gesubstitueerd moet worden en zichzelf voorziet voorziet van een handtekening. Als het goed is zou het hiermee opgelost moeten zijn. Mvg, Bas dehaan (overleg) 28 apr 2021 18:52 (CEST)

Markeren als gecontroleerd?[bron bewerken]

Hi, ik draaide net voor het eerst iets terug met Twinkle. Leuk, en werkte goed, maar wat hij niet deed is de bewerking van de anoniem markeren als gecontroleerd. Dat is dan wel weer erg jammer, dat doet mijn modbitje wel - maar die maakt dan weer geen automatische boodschap aan... Het ging om deze wijziging. Ciell need me? ping me! 1 jun 2021 13:28 (CEST)

Dag Ciell, normaal gezien zou Twinkle ook moeten werken als je het rollback-knopje in de strijd gooit. Je zou moeten zien dat de link naar de OP van de auteur in kwestie vetjes zal worden gedrukt. Als je daar dan op klikt, krijg je hetzelfde scherm te zien als wanneer je de Twinkle rollback-functie gebruikt. Daniuu 1 jun 2021 13:44 (CEST)
Ah, dank je. Maar dan nog... markeert Twinkle niet sowieso als gecontroleerd als iemand een actie uitvoert? Ciell need me? ping me! 1 jun 2021 18:10 (CEST)
Klopt, bij rollback vooralsnog niet, daar is op dit moment nog het terugdraaibitje voor. Heeft te maken met het feit dat het vaak er meerdere oldid’s betrokken zijn (en de bijbehorende technische beperkingen daaraan gekoppeld). Ik ben er overigens wel meebezig. Als je middels Twinkle bijvoorbeeld een pagina op de TBP zet (met de TBx-module) of voor nuweg nomineert zal de pagina wel als gecontroleerd worden gemarkeerd. Bas dehaan (overleg) 1 jun 2021 18:32 (CEST)
Helder, dank je! Ciell need me? ping me! 1 jun 2021 18:35 (CEST)

Hi, ik kwam er zojuist achter dat als je een pagina als 'nuweg' nomineert met als reden dat de pagina geen inhoud heeft (ging om Brayden perzout) de pagina niet automatisch wordt gemarkeerd als gecontroleerd, wat denk ik wel de bedoeling is. StuivertjeWisselen (overleg) 17 jun 2021 10:47 (CEST)

Inlichten bij reclame-nuweg[bron bewerken]

Het viel me nu op bij de Twinkle-nuweg-nominatie en Twinkle-verwijdering van Natuurbegraafplaats Weverslo, maar volgens mij had ik dit ook al eerder: bij de reden "reclame" wordt de aanmaker niet ingelicht. Is dit een bug? Mvg, Encycloon (overleg) 10 jun 2021 11:38 (CEST)

Hmmm… ik heb het Twinkle-logboek even langsgelopen en het ziet er inderdaad naar uit dat bij reclame geen bericht geplaatst wordt, dus inderdaad een bug. Ik kan de oorzaak hiervoor zo snel niet vinden en heb het momenteel erg druk. Ik ga er aankomen weekend even naar kijken. Mvg, Bas dehaan (overleg) 11 jun 2021 01:15 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Blijkbaar willen de Engelsen geen melding op OP's bij een directe verwijdering wegens reclame, en blijkbaar heb ik de code die daar voor zorgt compleet over het hoofd gezien. Deze update heeft de bug verholpen. Bedankt voor het melden! Mvg, Bas dehaan (overleg) 13 jun 2021 16:27 (CEST)

Spelfoutje[bron bewerken]

Hoi,

Ik ben over het algemeen tevreden met Twinkle. Er is wel een klein foutje in de tekst dat hersteld moest worden na het uitdelen van een berisping. Legenda kopalnia.svg Davv69 overleg 15 jun 2021 19:23 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd, bedankt voor het melden. Rwzi (overleg) 15 jun 2021 19:28 (CEST)