Overleg Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen/Wikidata/Vrouwelijke heiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Interne wikilinks[brontekst bewerken]

Misschien gaat er iets niet helemaal goed met de bot-bewerkingen. Ik zie diverse links in de vorm van o.m. [[Missionaris|missionaris]], [[Monnik|monnik]] en [[Priester|priester]] waar [[missionaris]], [[monnik]] en [[priester]] zouden volstaan. Alice2Alice (overleg) 23 jul 2016 00:39 (CEST)

Als wikidata beweert dat er vrouwelijke priesters zijn binnen de Rooms-katholieke Kerk, dan gaat er op wikidata ook iets niet helemaal goed. Cattivi (overleg) 23 jul 2016 15:30 (CEST)

Links met wikidatanummers?[brontekst bewerken]

Kennelijk voegt een bot allerlei interne links toe met een nummer van Wikidata in de vorm van [[slaaf (Q12773225)|slaaf]]. Dit soort links zullen altijd onwenselijke rode links zijn. Bij rode links is het de bedoeling dat deze worden vervangen door blauwe links door het artikel aan te maken. Maar het artikel slaaf (Q12773225) willen we niet hebben op nl-wikipedia. Kan dit aangepast worden in de werking van deze bot? Alice2Alice (overleg) 10 aug 2016 08:47 (CEST)

Eerlijk gezegd kan ik niet vinden waar je op doelt. Het lijkt mij in elk geval niet wenselijk. Als de bot nog steeds doorgaat, kan je dit dan aan de orde stellen op de Wikipedia:Helpdesk, maar geef dan in elk geval van een voorbeeld met een link naar zo een wijziging van die bot. Je kan ook de eigenaar van de bot een vraag stellen uiteraard, misschien is het gewoon een vergissing die hersteld moet worden. Elly (overleg) 15 aug 2016 13:31 (CEST)
Het is vreemd gedrag van de bot, volgens mij. Ik heb Magnus Manske, eigenaar van de bot, aangesproken op zijn overlegpagina op Wikidata. Spinster (overleg) 15 aug 2016 22:15 (CEST)
Ik heb de bot op deze pagina uitgeschakeld, zoals Alice2Alice op WP:VPB heeft gevraagd. Ik denk dat het handig is om met Magnus Manske in gesprek te blijven over een echte oplossing (en jezelf af te vragen of het werkelijk een probleem is, voor een onderhoudspagina als deze). –Frank Geerlings (overleg) 18 aug 2016 00:41 (CEST)
Als aanmaker van deze pagina en actief Wikidata-bewerker had ik niet meer gereageerd: ik ben met vakantie. Ik vind het jammer dat de bot uitgeschakeld is. De rode links op deze manier vormgeven heeft (zoals bij alle tools die Magnus Manske ontwikkelt) wel degelijk een heel goede en onderbouwde reden: omdat er anders een blauwe link naar een hele foute pagina zou kunnen ontstaan. Een voorbeeld is consort in de lijst, dat doelt eigenlijk op de echtgenoot of echtgenote van een heerser(es), maar hier op de Nederlandstalige Wikipedia linkt dat naar iets helemaal anders.
Een nieuwe pagina met een vreemde titel, zoals slaaf (Q12773225), na het aanmaken hernoemen is zo gebeurd. Wikidata is een heel jong project en het is niet perfect, we zijn allemaal hard bezig daar om het elke dag weer een beetje beter te maken. Het mechanisme hierachter is (IMHO) heel interessant en doordacht en ligt aan de basis van wat Wikidata als doel heeft, en ik wil graag bijvoorbeeld een keertje een middag tijdens een Wikizaterdag uitleg geven over het project op kantoor bij Wikimedia Nederland. Ik zou het intussen fijn vinden als de bot weer actief mag worden op deze pagina en als we over de onvolkomenheden heen kunnen kijken. Of ik kan de pagina verplaatsen naar mijn eigen naamruimte? Sowieso gebruiken we deze bot (nog) niet in de hoofdnaamruimte. Hartelijke groet, Spinster (overleg) 18 aug 2016 09:43 (CEST)
Voor de zekerheid: Van mij hoefde de bot helemaal niet uit, ik deed alleen maar wat gevraagd werd. Sjoerd heeft 'm inmiddels weer teruggezet, ik geloof met een kleine aanpassing. –Frank Geerlings (overleg) 18 aug 2016 22:59 (CEST)