Overleg Wikipedia:Wikiproject/Wintersport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Copos de Nieve.png
Speed skating pictogram.svg Ski jumping pictogram.svg Welkom bij het
Wikiproject Wintersport
Curling pictogram.svg Bobsleigh pictogram.svg
Projectpagina Overlegpagina Gewenste artikelen Nieuwe artikelen

WK snowboarden[bewerken]

Op dit moment vindt er een WK snowboarden plaats van de World Snowboard Federation i.s.m. de TTR World Snowboard Tour. Alle wereldkampioenschappen snowboarden die hier aanwezig zijn gaan over kampioenschappen georganiseerd door de FIS. Iemand een idee hoe we dit op een goede manier kunnen oplossen ? Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 14 feb 2012 17:22 (CET)

Ik heb de neiging om het als wereldkampioenschappen snowboarden (FIS) aan te gaan duiden. Miho (overleg) 16 feb 2012 21:47 (CET)
Ik zou opteren om het voorbeeld te volgen van onze Duitse collega's. Het "hoofdartikel" wereldkampioenschappen snowboarden (nagenoeg; eventueel duidelijker) zo laten, met aparte 'hoofdstukken' FIS(-edities), WSF(-edities) [huidige alternatieve bond] en ISF(-edities) [voormalige alternatieve bond]. En alleen de 'jaar-artikelen' met WK snowboarden XXXX (FIS) of (WSF) of (ISF) aanduiden. Anders heb je ook weer een dp wk snowboarden nodig met ... (FIS), ... (WSF), ... (ISF). M.vr.gr. Pucky (overleg) 17 feb 2012 15:28 (CET)
Qua hoofdartikel: eens met Pucky. Bij jaaredities lijkt het me mooier om er FIS wereldkampioenschappen snowboarden 2011 en WSF wereldkampioenschappen snowboarden 2012 van te maken. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 17 feb 2012 17:20 (CET)
Heb ikzelf ook geen enkel probleem mee. (Als maar duidelijk van welke bond het wk is.) Pucky (overleg) 18 feb 2012 19:48 (CET)
Een goed voorstel! Miho (overleg) 18 feb 2012 21:00 (CET)
Ik heb wereldkampioenschappen snowboarden aangepast en de FIS-pagina's hernoemd. Ik twijfel nog over categorisatie, alles in één categorie of aparte categorieën per organisatie, en navigatie, alles in één of apart. Over de ISF/WSF kan ik wel minder informatie vinden dan over de FIS wedstrijd. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 18 feb 2012 22:30 (CET)
Ikzelf zou opteren voor 1-categorie + 1-nav.sjab. Wereldkampioenschappen snowboard (ala indeling ongeveer zoals Sjabloon:Navigatie seizoenen Europa League zegmaar) dan heb je meteen een mooi overzicht hoe het snowboardwereldje in elkaar steekt. (Als er nou over de 200-artikelen zouden zijn, jadan; Maar ik laat het geheel aan jezelf over hoe je het verder wilt invullen als “skisport-expert“). En Aken en Keulen zijn ook niet op 1-dag gebouwd, m.a.w. komt-tijd-komt-raad (=meer aanvulling). Pucky (overleg) 19 feb 2012 10:21 (CET)
Yep. Miho (overleg) 19 feb 2012 16:07 (CET)

Update/Facelift wintersportproject[bewerken]

Ik loop nu een aantal jaren mee binnen het wintersportproject dat ooit tot stand is gekomen dankzij Miho en Alyson Lindley. In al die jaren heeft dit project ontzettend veel mooie artikelen opgeleverd, waarvoor hulde aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Tevens mijn complimenten aan iedereen over de onderlinge samenwerking, we zijn het niet altijd eens maar komen er toch altijd zonder ruzie uit! Toch zijn er een aantal zaken die volgens mij verbeterd kunnen worden.

Projectpagina's
  1. Projectpagina: Deze is hopeloos verouderd, het ziet er naar uit dat deze nog stamt uit de tijd dat Miho en Alyson Lindley het project hebben opgericht, en zou naar mijn idee een facelift mogen ondergaan. Een mooie up-to-date projectpagina levert ons wellicht ook een aantal nieuwe collega's op, een aantal extra collega's kan wat mij betreft geen kwaad.
  2. Overlegpagina: Het oudste overleg op deze pagina dateert van september 2009. Wellicht kan iemand, per seizoen, mooie archiefpagina's aanleggen zodat het hier een beetje overzichtelijk blijft en dat dit in de toekomst automatisch na een X aantal dagen wordt gearchiveerd.
  3. Navigatie tussen de projectpagina's: Dit ontbreekt op dit project, op het tennisproject hebben ze hiervoor een mooie navigatiebalk waardoor het eenvoudig is om tussen de diverse pagina's te navigeren.
Biografiepagina's
  1. Up-to-date: Er zijn de afgelopen heel veel artikelen over wintersporters geschreven, maar ze zijn lang niet allemaal up-to-date. (Ik ben hier natuurlijk zelf "medeschuldig" aan)
  2. Standaard: Om het makkelijker te maken om artikelen over sporters up-to-date te houden, kan het handig zijn om binnen elke sport "standaardtabellen" te gebruiken.
  3. Relevantiecriteria: Voor zover bekend zijn er nooit afspraken gemaakt over wanneer een sporter "relevant" is op wikipedia.
Sporten die achterblijven

Bij het langebaanschaatsen en de skisporten loopt alles behoorlijk op rolletjes, de meeste toppers van dit moment zijn aanwezig. Bij een aantal andere sporten: Op het gebied van Curling en Shorttrack, en in mindere mate, Kunstrijden (toernooien zijn wel allemaal aanwezig) en de sleesporten is er nog meer werk wat verzet zal moeten worden.

Overig

Er zijn ook nog diverse pagina's over wedstrijden die nog behoorlijk uitgebreid kunnen worden met informatie die bijvoorbeeld wel op de Duitse wikipedia aanwezig is.

Alle ideeën zijn wat mij betreft bespreekbaar, dus schroom niet om je mening te geven of verbeterpunten aan te geven. Voor zover mijn bijdrage op dit moment. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 26 feb 2012 19:32 (CET)

Ik ben het grotendeels met je eens. Wat de opmaak enz van projectpagina's betreft laat ik liever de kelk aan mij passeren. Dat is niet zo mijn ding eerlijk gezegd. Wat de biografiepagina's wil ik zeker meewerken. Ik probeer trouwens zo goed en zo kwaad mogelijk al volgens de standaarden te werken. Persoonlijk focus ik me eerder op alpineskiërs, anderzijds wil ik zeker de rest ook mee proberen uit te breiden en te verbeteren. Ernie (overleg) 26 feb 2012 21:18 (CET)
Ook hier is er inderdaad een nieuwe impuls nodig, zoals op zoveel gebieden momenteel op Wikipedia. In vergelijking met 2 à 3 jaar geleden loopt momenteel iedereen als een kip zonder kop overal maar wat te doen. Het overzicht en de efficiëntie van zaken gaat op deze manier natuurlijk helemaal verloren. Ik ben, al zeg ik het zelf, een grote sport-fan en zou er dus geen probleem van maken om me hier volledig voor in te zetten op Wikipedia. Natuurlijk, alleen is maar alleen en vandaar dat mijn zin hier de laatste tijd een beetje voor gedoofd was, maar mits er zich genoeg hulp aanbied zie ik het zeker zitten om de ganse sportwereld terug te gaan onderhouden op Wikipedia. Mvg, Rubentj 1 (overleg) 9 mrt 2012 13:58 (CET)
Nou als een kip zonder kop is wel wat overdreven natuurlijk. Maar je hulp is uiteraard welkom. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 19 mrt 2012 22:02 (CET)

Updates biografieën[bewerken]

Voor veel sporten is het seizoen inmiddels afgelopen, dus is mijn vraag: Wie helpt er mee om alle (actieve) wintersporters weer helemaal up-to-date te krijgen? Onderstaande is bedoeld om te zorgen dat we elkaar niet in de weg gaan zitten. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 19 mrt 2012 22:02 (CET)

Sport Wie
Alpineskiën Uitgevoerd Uitgevoerd Ernie
Biatlon
Bobsleeën
Freestyleskiën Uitgevoerd Uitgevoerd Steven8585 (overleg)
Kunstrijden
Langlaufen
Noordse combinatie Uitgevoerd Uitgevoerd Steven8585 (overleg)
Rodelen
Schaatsen
Schansspringen Mee bezig Mee bezig Steven8585 (overleg)
Shorttrack
Skeleton
Snowboarden Uitgevoerd Uitgevoerd Steven8585 (overleg)

Kwalificatie OS 2014[bewerken]

Voor de liefhebbers de kwalificatiecriteria voor de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji:

België
Nederland

Wanneer de WB-wedstrijd ski halfpipe van 22 augustus in Cardrona meetelt in de selectieprocedure van België, dan zou Katrien Aerts al aan de kwalificatiecriteria hebben voldaan. Op de website van het BOIC staat echter niet van wanneer tot wanneer de kwalificatieperiode loopt. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 15 okt 2012 23:01 (CEST)

Ze hebben het daar over wereldbeker 2012/2013 en 2013/2014. Als ze in augustus bij de top8 zat, voldoet ze volgens mij dus inderdaad aan de BIOC-eisen. En vast ook aan de IOC-eisen. Miho (overleg) 21 okt 2012 10:23 (CEST)
Dat is ook mijn interpretatie, het BOIC is alleen wat summier met informatie vergeleken met NOCNSF. Jorien ter Mors, namens Nederland, heeft wel zeker een nominatie te pakken. Wat mij betreft kan er trouwens nog wel even gewacht worden met aanmaken van de landenpagina's. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 21 okt 2012 14:33 (CEST)
Half jaar van tevoren lijkt me inderdaad meer dan voldoende. Miho (overleg) 21 okt 2012 16:00 (CEST)
Iemand dacht daar toch anders over (zie: Nederland op de Olympische Winterspelen 2014). Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 22 okt 2012 15:26 (CEST)
Zolang het bij die van NL en BE blijft, vind ik het prima. Wie een nominatie heeft etc verschijnt nu regelmatig in het nieuws en geeft mensen toch een podium om aan wikipedia bij te dragen (zoals hij/zij/iemand anders het bijgehoudt) Miho (overleg) 28 okt 2012 14:10 (CET)

Grote toernooien[bewerken]

In dit pre-olympische seizoen staan er heel veel grote toernooien op het programma bij de diverse wintersporten. Dit is teveel werk voor mij alleen, dus bij deze wie helpt mee met het toevoegen van uitslagen, aanmaken van ontbrekende medaillewinnaars, updaten van al aangemaakte sporters? Doordat collega Pucky, die al jaren de sleesporten voor zijn rekening neemt, al enige tijd niet actief is zou het ook mooi zijn als iemand die sporten op zich kan nemen. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 17 jan 2013 13:11 (CET)

Ik bekijk wat ik kan doen. Over welke toernooien heb je het dan bv? Kan je hier een lijstje weergeven? Ernie (overleg) 18 jan 2013 01:04 (CET)
Hieronder heb ik een overzicht geplaatst van de diverse toernooien inclusief data. Voor hen die biografieën willen updaten heb ik op mijn kladblok een hulpmiddel gemaakt om sneller resultaten toe te voegen, ik zal het telkens aanpassen als een toernooi is afgelopen en een ander toernooi is begonnen. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 18 jan 2013 08:39 (CET)
Kalender
Toernooi Data
FIS wereldkampioenschappen snowboarden 2013 15 t/m 27 januari
Europese kampioenschappen shorttrack 2013 18 t/m 20 januari
Europese kampioenschappen kunstrijden 2013 21 t/m 27 januari
Wereldkampioenschappen bobsleeën 2013 21 januari t/m 3 februari
Wereldkampioenschappen skeleton 2013
Wereldkampioenschappen rodelen 2013 1 en 2 februari 2013
Wereldkampioenschappen alpineskiën 2013 5 t/m 17 februari
Wereldkampioenschappen biatlon 2013 7 t/m 17 februari
Wereldkampioenschappen langlaufen 2013 20 februari t/m 3 maart
Wereldkampioenschappen noordse combinatie 2013
Wereldkampioenschappen schansspringen 2013
Wereldkampioenschappen freestyleskiën 2013 2 t/m 10 maart 2013
Wereldkampioenschappen shorttrack 2013 8 t/m 10 maart 2013
Wereldkampioenschappen kunstrijden 2013 10 t/m 17 maart
Ik wil gerust zorgen voor aanpassing van de resultaten, eventueel aanmaak van de medaillewinnaars (als ze nog geen artikel hebben). Als jij kan zorgen voor een update van de uitslagen dan komt dat wel goed denk ik :-) Ernie (overleg) 18 jan 2013 13:08 (CET)

Olympische Winterspelen 2014[bewerken]

Vandaag (20 augustus 2013) over 171 dagen beginnen de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji. Nu lijkt het me een goed idee om binnen dit project een project te beginnen rondom dit evenement. Wie helpt/schrijft/denkt er mee?? Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 20 aug 2013 14:22 (CEST)

Ik doe zeker mee. Miho (overleg) 21 aug 2013 19:48 (CEST)
Ik ben op Wikipedia:Wikiproject/Wintersport/OS 2014 begonnen met het maken van een inventarisatie. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 22 aug 2013 14:10 (CEST)

Wintersport in Zweden[bewerken]

Hallo! Is het misschien een idee om in kader van de Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Zweden te inventariseren welke artikelen er nog ontbreken ten aanzien van wintersport in Zweden? Ik kwam enkele skiplekken en dergelijke tegen die vast een artikel verdienen. Romaine 27 dec 2013 17:39 (CET)

Resultaten wereldbeker op de site van het FIS[bewerken]

Heren, dames: tot vorige week kon je op de website van het FIS in een biografie van een alpineskiër makkelijk alle resultaten terugvinden in de verschillende wereldbekerklassementen (per jaar en per discipline). Er is daar blijkbaar iets gewijzigd waardoor ik dit niet meer kan terugvinden. Neem nu bv Markus Larsson (zie [1]. Iemand enig idee waar ik bv voor hem zijn eindstanden in de wereldbekers kan terugvinden (dus niet de individuele wedstrijden, maar wel de klassementen he) ? thx voor de eventuele hulp! mvg Ernie (overleg) 31 dec 2013 10:10 (CET)

Bedoel je dit? [2]. (Je maakt het jezelf wel heel gemakkelijk geloof ik... :]; tab-cups -> en verder) M.vr.gr. (overigens) Pucky (overleg) 31 dec 2013 10:56 (CET)
Dat bedoel ik ja. Thx alvast. Maar hoe geraak ik daar vanuit de link die ik hier boven plaatste?(ik vind dat echt niet hoor...).
Hoi Ernie, je drukt op Cups (rechtsbovenin) en dan op World Cup Standings. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 31 dec 2013 13:34 (CET)
Hier gebeurt toch iets raar hoor - die link met "cups" staat er bij mij echt niet... (summary - results - FIS-points heb ik daar staan). Ernie (overleg) 31 dec 2013 13:39 (CET)
Bij mij staat hier rechts van FIS Points het kopje Cups wat openschuift als je er op klikt. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 31 dec 2013 14:02 (CET)
(@Ernie) Dat is inderdaad heel raar... [afb. printer - summary - results - FIS-points - cups] heb ik er staan (en Steven8585 zo te lezen ook). Tja computers, etc. je krijgt er soms een punthoofd van. (Zo zie ik b.v. in IE op Olympisch kwalificatietoernooi schaatsen Nederland 2014 geen rodelijn in de tabel selectievolgorde, in Chrome dan weer wel. Raar, heel raar. (..... en hierbij mijn welgemeende excuses voor het -onterecht- toedichten van gemakzucht [Ik kon ook niet weten dat jij wat anders zag dan ik].) Pucky (overleg) 31 dec 2013 14:05 (CET)
Thx heren! Nu weet ik ook dat het aan mijn computer op het werk ligt :-) No prob hoor Pucky!Ernie (overleg) 31 dec 2013 14:44 (CET)

skeleton[bewerken]

Hey! Ik was even aan bekijken of ik wat skeletonracers kon updaten of aanmaken. Ik bekeek zonet Aleksandr Tretjakov. Waar vind je makkelijk alle info over resultaten in bv wereldbeker of wereldkampioenschappen? Uiteraard kan ik gaan kijken op de verschillende pagina's, maar hoe kom je bv voor Tretjakov aan het eindklassement voor de wereldbeker 2004/2005? Deze pagina bestaat niet op de Nederlandstalige Wiki, noch op de Engelse. Wel op de Franse wikipedia, maar dan alleen de top 10 (terwijl Tretjakov 34e eindigde). Ook op de site van de FIBT vind ik niet direct eindklassementen van bv de wereldbeker. Is er ergens anders nog een uitslagenpagina (handig per sporter liefst) te vinden (zoals bv die van het FIS waar je toch makkelijk kan sorteren op bv wereldbekers of WK's). Alvast bedankt voor de input. Ernie (overleg) 28 feb 2014 19:49 (CET)

Ik zou geen andere weten dan d FIBT-website. Alle uitslagen van Tretjakov (1...13 pagina's vanaf 26-11-2004) staan op persoonlijke pagina. Eindstanden van klassementen (Race & Results -> Results -> Rankings -> etc. gaan -nu nog maar- terug tot 2007/2008). De Duitse wiki heeft seizoen 2004/2005 als eerste in rij blauw gekleurd. Hopelijk heb je hier wat aan. (En mogelijk weet iemand anders nog andere bronnen/wegen). M.vr.gr. Pucky (overleg) 28 feb 2014 20:15 (CET)
De website sochi2014.com geeft vrij uitgebreide profielen van alle sporters, niet alleen de skeletonracers. Het zal niet geheel compleet zijn, maar het is in ieder geval een begin. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 28 feb 2014 20:35 (CET)

Nieuwe projectpagina[bewerken]

Het wintersportseizoen 2014/2015 staat alweer bijna voor de deur. Daarom lijkt het mij een goed plan om dit project van een nieuwe en geactualiseerde projectpagina te voorzien, de huidige stamt nog uit de begintijd van het project. Hier staat een eerst ruwe schets met drie sporten. Laat weten als er iets mist. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 10 okt 2014 12:37 (CEST)

Inmiddels heb ik een nieuwe projectpagina aangemaakt. Iedereen is vrij om hier aanpassingen en verbeteringen aan te doen. Bij de gewenste artikelen staan onder anderen alle ontbrekende medaillewinnaar van de meest recente Winterspelen in Sotsji. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 1 dec 2014 10:29 (CET)

Jelena of Elena Nikitina?[bewerken]

Hey, ik wil deze aanmaken maar ik check even op voorhand: is het Jelena of Elena? :-) Ernie (overleg) 3 dec 2014 00:33 (CET)

Jelena. Het is ook Jelena Dementjeva, Jelena Vesnina, Jelena Isinbajeva enz. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 3 dec 2014 08:05 (CET)

Schrijfweken Baltische regio[bewerken]

De Baltische regio

De schrijfweken over de Baltische regio zijn begonnen! (meer informatie)

Tijdens de kerstvakantie worden ook dit jaar weer schrijfweken georganiseerd waarin gebruikers werken aan artikelen uit een bepaalde geografische regio. Deze editie gaat over de Baltische regio. De aanleiding hiertoe is dat per 1 januari Letland de voorzitter is van de Raad van de Europese Unie en Litouwen toetreedt tot de Eurozone. Maar wat weten we van deze landen?

Iedereen kan meedoen door te schrijven over Estland, Letland, Litouwen en de oblast Kaliningrad. Schrijven aan artikelen betekent niet alleen het schrijven van nieuwe artikelen, maar ook het verbeteren en uitbreiden van bestaande artikelen.

Hieronder een overzicht van Baltische wintersportonderwerpen (gerelateerd aan de Olympische Spelen):

Estland[bewerken]

Letland[bewerken]

Succes! Steven8585 (overleg) 21 dec 2014 10:44 (CET)

Taalvraag: Ljoedmila Beloesova of Belo-oesova[bewerken]

Hallo. Vraagje. Hoe kan ik en:Ludmila Belousova het beste vertalen? Naar Ljoedmila Belo-oesova of naar Ljoedmila Beloesova? Volgens de transliteratiegids moet je "оу" vanwege een klinkerbotsing vertalen naar "o-oe". Maar het klinkt wat raar om een streepje midden in een naam te zetten. Op Google zijn de meeste resultaten voor de Engelse schrijfwijze; slechts vier komen er op voor Ljoedmila Beloesova, terwijl Ljoedmila Belo-oesova helemaal niet gebruikt lijkt te worden. Belo-oesova lijkt echter wel sporadisch gebruikt te worden, zie hier ("Natalja Belo-oesova"), dus ik neig naar die schrijfwijze wat volgens de regels ook juist is. Wat is wijsheid? Trijnstel (overleg) 7 mrt 2016 18:55 (CET)

De Duitse-wiki noteert Beloessowa. Zij schrijven (doorgaans/meestal) een w waar "wij" een v schrijven...dus misschien zo: Beloessova. Maar misschien kun je deze vraag beter in het Wikipedia:Ruslandcafé De Samogon stellen, voor een "zuiverder" antwoordt (suggereer ik maar hoor). Mvg, Pucky (overleg) 7 mrt 2016 21:14 (CET)
Goede suggestie. Ik had al verwezen naar deze vraag in het WP:Taalcafé en nu dan ook een berichtje in het Ruslandcafé geplaatst. Trijnstel (overleg) 7 mrt 2016 21:39 (CET)
De spelling met een w is gebruikelijk in Duitsland, maar niet (meer) in Nederland. Maar het gaat hier natuurlijk niet om v/w, maar om de transcriptie van Белоусова, oftewel de klinkerbotsing. Beloesova is ronduit fout, omdat er dan gewoon één klinker van wordt gemaakt. Ik zou geneigd zijn om gewoon Belooesova te schrijven, want dat streepje is in dit geval echt geen gezicht. Ik weet overigens niet wie dat streepje überhaupt heeft verzonnen, want gebruikelijk is het volgens mij allerminst; als ik zelf mocht kiezen, zou ik in dit soort gevallen liever een apostrof gebruiken trouwens: Belo’usova. Groeten, Flag of Interslavic.svg IJzeren Jan 10 mrt 2016 01:01 (CET)
Maar dan wel 'oe' en niet 'u' ;) Zou een trema een optie zijn? Beloöesova? Of mag dat niet met 'oe'? Richard 10 mrt 2016 10:26 (CET)
Dank allen voor de input, ik heb het op Ljoedmila Belooesova gehouden. Trijnstel (overleg) 14 mrt 2016 18:28 (CET)

Landenwedstrijd Wereldkampioenschappen alpineskiën 2017[bewerken]

Hey Hey! Ik heb net de landenwedstrijd aangepast op Wereldkampioenschappen alpineskiën 2017, dit naar wat ik terug kon vinden op [3]. Hoe gaan we dit echter weergeven op bv Tereza Jančová. In de tekst kan je aangeven dat ze inderdaad maar reserve was. Nemen we de medaille dan op in het resultatenoverzicht? Ernie (overleg) 23 mrt 2017 00:57 (CET)

Ik heb een beetje zitten zoeken op de website van de FIS, maar ik vind nergens of skiërs die wel op de startlijst stonden maar niet in actie kwamen een medaille hebben gekregen. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 23 mrt 2017 11:58 (CET)

Wiki Loves the Olympics 2018[bewerken]

Hoi allen. Ik zag dat op 9 februari projectbreed Wiki Loves the Olympics 2018 van start gaat. Wie wil, kan hieraan meedoen. Trijnstel (overleg) 8 feb 2018 00:48 (CET)

Update sporters[bewerken]

Het wintersportseizoen is inmiddels afgelopen. Het lijkt mij persoonlijk een goed idee om alle (actieve) sporters weer een keer up-to-date te brengen. Wie doet er mee? Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 10 apr 2018 08:49 (CEST)

Ik! (was er al mee bezig) Trijnstel (overleg) 10 apr 2018 21:00 (CEST)
Ik ben volop bezig met de schansspringers. Ernie (overleg) 10 apr 2018 23:31 (CEST)

Choi Seou of Choi Seo-u of ... ?[bewerken]

Goedenavond. Iemand enig idee wat de juiste schrijfwijze zou zijn als ik dit artikel wil aanmaken van deze Zuidkoreaanse schansspringer? Thx voor de hulp! Ernie (overleg) 2 mei 2018 23:28 (CEST)

Op basis van wat andere wiki's doen zou ik het voorlopig houden op Choi Seou. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 3 mei 2018 08:42 (CEST)

nieuwe FIS-website[bewerken]

Collega's, er is nieuwe site gelanceerd van de FIS. Het logische gevolg is dat het FIS-sjabloon Sjabloon:Link FIS niet meer werkt. Iemand die dat zou kunnen aanpassen?

Even terzijde: Wat me in het verleden ook al opviel, is het feit dat de FIS twee nummers gebruikt. Zie bv [4] waarbij er FIS-code 537544 gebruikt wordt, maar als je er dan op klikt kom je uit op [5] waarbij er in de URL 30368 wordt gebruikt. Die laatste gebruiken wij overigens. Wel verwarrend soms... . Ernie (overleg) 1 nov 2018 08:58 (CET)

Het is mij gelukt om het probleem op te lossen. Door de website het aanpassen van de website in het sjabloon. Micnl (overleg) 1 nov 2018 18:03 (CET)