Overleg categorie:Compositie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

categorie muziekstuk en compositie[brontekst bewerken]

Het is onlogisch dat er een categorie "muziekstuk" en een categorie "compositie" is. Beide bevatten eigenlijk willekeurig een aantal soorten stukken. Kunnen deze categorieën niet beter samengevoegd worden? Ik wil het nog niet meteen zelf doen omdat er misschien mensen zijn die een reden hebben om ze toch gescheiden te houden.

op de schop nemen van categorisering van muziekgerelateerde artikelen[brontekst bewerken]

Onderstaande opmerking van Celloman is gekopieerd van Wikipedia:De kroeg. Johan Lont

Ik pleit voor een nieuwe categorisering van muziekgerelateerde, daar het nu een rotzooiste is (waar ik zelf ook debet aan ben):

Nu had ik twee opties in gedachten:

  • Er komen de nieuwe categorieen: categorie:compositiesoort en werk van (componist).
  • Er komen de nieuwe categorieen: categorie:compositiesoort en (componist), waarbij tevens aanverwante artikelen over de componist kunnen worden toegevoegd, e.g. BACH-motief kan in de categorie Johann Sebastian Bach, waarbij ook de artikelen Wohltemperiertes Klavier en Matthäuspassion zich bevinden.

Wat denken jullie er van? Mvg, Celloman 14 mrt 2007 17:50 (CET)[reageer]

Het lijkt me een goed plan om de artikelen over bepaalde muziekstukken (werken) in andere categorieën te stoppen als artikelen over soorten muziek en artikelen die te maken hebben met muziek.
De eerste optie die je noemt lijkt me beter dan de tweede. (Een Categorie:Bach is er trouwens al). Kun je een (uitgewerkt) voorstel op Overleg categorie:Compositie plaatsen? Voor inspiratie zouden we ook kunnen kijken naar de:Wikipedia:Kategorien/Musik. Johan Lont 14 mrt 2007 19:23 (CET)[reageer]

Zie ook de opmerkingen/vraag van Ceescamel op Help:Helpdesk onder "Categorie/subcategorie".
Johan Lont

Zoiets als ik al eerder heb gezegd. Gewoon een categorie met: werk van ...

categorie compositie etc.[brontekst bewerken]

Lezers van deze pagina, Na een flinke schoningsactie mijzerzijds bevat deze categorie nu alleen omschrijvingen van losse werken van componisten op het gebied van klassieke muziek. Het is natuurlijk arbitrair, maar werken van jazz- en popmuzikanten s.v.p. plaatsen in hun eigen categorie (zie categorie:muziekstuk).

Wilt u als u een compositie opvoert, zowel categorie -compositie- opvoeren als een eventuele subcategorie, bijvoorbeeld -Symfonie-. Bij voorbaat dank. Wij maken er iets moois van.

Ceescamel 26 mrt 2007 23:57 (CEST)[reageer]