Overleg categorie:Hondentype

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

zie ook Overleg categorie:Hondenras

Algemene indeling van de types[brontekst bewerken]

Het is een beetje een kwestie van willekeur of een type hier gepresenteerd wordt als artikel (met overzicht bijbehorende rassen) of als subcat (met leidend artikel). Persoonlijk zou ik van naakthond alleen het artikel hebben opgenomen, en berghond moet wellicht een subcat worden, maar wiskunde is het niet. Het maakt ook niet veel uit, als alle types hier maar boven of onder de streep genoemd worden.

Let op: honden die gecategoriseerd worden bij een hondentype hoeven niet noodzakelijkerwijs voor te komen in de lijst van hondenrassen. Bij de types kunnen ook niet-erkende rassen worden opgenomen, een type is niet hetzelfde als een rasgroep! Sommige rassen kunnen tot meer dan één type gerekend worden. De Vallhund is bv een herdershond, maar ook een spits. Hondentype kan niet volledig hiërarchisch worden ingedeeld.

Pinschers, doggen etc (= rasgroep 2) en spitsen etc (= rasgroep 5) heb ik voorgedragen voor verwijdering als subcat van type omdat men er t.b.v. de rasgroepindeling wel erg verschillende types in samengebracht heeft. Pinsher, dog, spits zijn ieder voor zich natuurlijk goede types.

De subcats jachthond en gezelschapshond heb ik genomineerd voor verwijdering omdat ze te algemeen zijn, en dus verder gecategoriseerd moeten worden. Ten behoeve van het overzicht én omdat een hiërarchische indeling hier vroeger of later tot problemen leidt stel ik voor de subcats niet verder in te delen.

--Vulpes 30 jan 2007 12:09 (CET)[reageer]