Overleg categorie:Niet-gouvernementele organisatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo,

Mag ik vragen waarom er bovenaan deze categorie staat:

"Deze categorie is voor alle NGO's: niet-gouvernementele organisaties (non-governmental organisations) en fondsen met CBF-keurmerk, ook wel goede doelen genaamd"

Dit impliceert namelijk dat een organisatie zonder CBF-keurmerk geen NGO kan zijn. En dat is echt onzin.

Zie ook het artikel (niet de categorie) over niet-gouvermentele organisaties. Daar staat: "Een niet-gouvernementele organisatie (of NGO, ook wel non-gouvernementele organisatie) is een organisatie die onafhankelijk is van de overheid en zich op een of andere manier richt op het algemeen belang. Over het algemeen gaat het om organisaties die werken aan het milieubescherming, gezondheid, ontwikkelingswerk of het bevorderen van de mensenrechten. De term wordt het meest gebruikt voor organisaties die zich met ontwikkelingssamenwerking bezighouden." Ofwel niets over het CBF-keurmerk!!

Veel kleine NGO's hebben het CBF-keurmerk trouwens ook niet, omdat het erg kostbaar is een dergelijk certificaat te halen. Dat betekent niet dat ze niet in deze categorie zouden thuishoren.

Groet, Ilse (ilseoosterlaken-at-hotmail.com)

Volgens mij is dat niet zo bedoeld als jij het leest. Deze categorie is er voor alle NGO's en daarnaast fondsen met het bladiebla. Vet en toevoeging "daarnaast" van mijn hand, omdat ik het zo lees. Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 22 aug 2007 22:01 (CEST)[reageer]

Kan iemand me helpen om de NGO "IKV Pax Christi" onder de "I" in de lijst te krijgen. Via de bewerkingsfunctie lukt me dat niet. EMelchior