Overleg categorie:Vlaamse Beweging

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

CD&V[bewerken]

Persoonlijk vind ik niet dat CD&V thuishoort in de categorie Vlaamse Beweging. De Vlaamse reflex van deze partij mag de laatste jaren dan wel sterker tot uiting komen, zeker nu er een kartel is met de N-VA, maar gezien de historische achtergrond en de aanwezigheid van unitaristen, belgicisten en royalisten, vind ik het niet passend. Voorstel tot schrapping dus. --Outematic 23 apr 2006 15:25 (CEST)

CD&V &Vlaamse Beweging[bewerken]

Outematic,

Dit euvel kan verholpen worden door in het artikel van CD&V ook een paragraaf te wijden aan wat die V dan wel mag betekenen. In de huidige versie zie ik enkel de nadruk op "Christen" en "Democratisch". Als dit artikel ook evenveel aandacht zou hebben voor "&Vlaams" dan kan het wel thuishoren in de categorie Vlaamse Beweging. Als blijkt dat hier gewoonweg geen paragraaf aan besteed kan worden omdat die "&Vlaams" inderdaad niets voorstelt, dan moet naar mijn mening CD&V inderdaad uit deze categorie geschrapt worden.

Groeten,

Brecht Arnaert 18 mrt 2007 15:16 (CET)

Opsplitsing lemma's[bewerken]

De categorie begint onoverzichtelijk vol te geraken. De artikelen hebben bijna allemaal betrekking op enerzijds organisaties actief binnen de Vlaamse beweging, en anderzijds personen. Daarom stel ik voor volgende subcategorieën :

--Stijn Calle 12 jun 2008 16:25 (CEST)

Klinkt goed. Vroeger was er al de categorie 'Vlaams Beweger' maar daar zijn we van afgestapt. Let wel dat alle categorieën op Wikipedia in het enkelvoud moeten; dus Persoon en Organisatie binnen de Vlaamse Beweging. Wat mij betreft ok. Outematic 12 jun 2008 18:32 (CEST)
Dan wordt het dus:
--Stijn Calle 6 jul 2008 22:26 (CEST)