Overleg gebruiker:2A02:1810:8C9C:C500:88F7:9923:2637:B66

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo 2A02:1810:8C9C:C500::/64, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook u hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast ziet u enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Uw bericht wordt dan automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide.

Gaat u vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Magere Hein (overleg) 22 apr 2018 10:29 (CEST)[reageer]

Hennen en hunnen[brontekst bewerken]

Beste IP-gebruiker,

Ik zie dat u vanochtend een hennenjacht bent begonnen, voor zover ik kan zien in overeenstemming met de 'regels'. Ik zie ook dat gebruiker:Erik Wannee en gebruiker:Tulp8 daarvan het een en ander teruggedraaid hebben, en dat u die teruggdraaiingen weer teruggedraaid hebt. Ik wil u adviseren geen bewerkingsoorlog over deze zaak te beginnen.

Hierboven schreef ik het woord regels tussen aanhalingstekens, omdat niet iedere gebruiker van het Nederlands het onderscheid tussen hen en hun maakt. Ik kan iedereen dit artikel op de webstek van Onze Taal aanbevelen. Ik citeer: "Het verschil tussen hun en hen 'leeft' allang niet meer in het dagelijks taalgebruik. Het is dan ook een kunstmatig onderscheid; de zeventiende-eeuwse wetenschapper Christiaen van Heule wordt beschouwd als de bedenker ervan." Ik zeg in mijn alledaagse taal altijd hun en schrijf dat als hen. De lijst onderaan dat Onze Taalartikel sla ik er op na als ik van anderen na wil kijken of ze het goed gedaan hebben. Voor zover ik heb gecontroleert heeft u het goed gedaan.

We hebben hier op Wikipedia een richtlijn BTNI. Dat is niet de helderste richtlijn van alle, maar het principe is: verbeter niet wat niet fout is. Uw hennenjacht ligt dicht tegen BTNI aan. Ik wil u adviseren voorzichtig te zijn met dit soort bewerkingen. Ik wil anderen adviseren de lijst Werkwoorden met hun of hen van Onze Taal te raadplegen voordat ze terugdraaien. Voor allen geldt: voer er geen bewerkingsoorlog over.

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 22 apr 2018 10:29 (CEST)[reageer]