Overleg gebruiker:2A02:1811:B62D:A600:E01C:C8EC:C3CB:247B

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.052.419 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

  • Welkom anonieme bewerker, fijn dat u wilt helpen om Wikipedia te verbeteren! In het artikel Ramskapelle (Knokke-Heist) heb ik uw link naar de eigen site van het For Freedom Museum vervangen door een link naar de pagina in Wikipedia over dat museum. Vooralsnog een zeer summiere pagina (dus uitbreiding is mogelijk), maar ook een pagina waar op een goede manier een link staat naar de website van het museum. In het algemeen proberen we in Wikipedia zo weinig mogelijk naar andere sites te linken. Waar we dat wel doen, zal dat in ieder geval niet in de lopende tekst gebeuren, maar in de noten of onder een kopje Externe Link(s).
Door deze bewerking zag ik dat nog een aantal andere musea die niet gelinkt waren, in dit geval op Zwinregio . Zo wordt Wikipedia weer iets beter. Blijf vooral doorgaan! Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 jul 2015 23:27 (CEST)