Overleg gebruiker:77.161.123.166

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.854 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je hebt grote lappen tekst toegevoegd aan het artikel Biervliet, daar mankeert nog het een en ander aan: ik mis een duidelijke bronvermelding, teksten lijken (deels) te zijn overgeschreven van elders. Is het Haringlied vrij van auteursrechten? We kennen op Wikipedia een aantal conventies m.b.t. onder andere de opmaak, het zou fijn zijn als je de toevoegingen daaraan wilt aanpassen. Je kunt dan meteen de foto's herstellen die je, waarschijnlijk per ongeluk, hebt verwijderd. In de tekst staan een aantal onzorgvuldigheden, vriendelijk verzoek het geheel nog eens goed na te lopen, zoals over de maquette "anno 20000" en " Kenmerkend is de haring het torentje". Gr. RONN (overleg) 6 dec 2014 13:03 (CET)[reageer]

Morgen Ronn,

Ik heb de kant-en-klare tekst over Biervliet toegestuurd gekregen van de Biervlietse dorpshistoricus Rinus Willemsen. Hij heeft ook nog * foto's, en * allerlei korte stukken over plekken buiten de dorpskern van Biervliet, maar die wel op het grondgebied van de (voormalige0 gemeente Biervliet liggen meegestuurd.

Om je vragen te kunnen beantwoorden heb ik Rinus om advies gevraagd. Dit zijn zijn antwoorden:


Bronvermelding: Barbara Van den Bossche en Rinus Willemsen: Biervliet tussen eb en overvloed, Terneuzen, 2010, ISBN 978-90-804637-4-5. Opm. De naam van Barbara is op deze manier juist geschreven.

Het Haringlied (ca 1935) is rechtenvrij.

De onzorgvuldigheden zijn "gewone tikfouten" die je zelf kan verbeteren. "Maquette anno 2000" en "de haring op het torentje".


Ik ga dus zijn tikfouten verbeteren, de bronvermelding als boven aangegeven opnemen en proberen een aantal van zijn foto's te plaatsen. Ik weet nog helemaal niet hoe ik die foto's moet doen.

Al die teksten over plekken binnen de voormalige gemeentegrenzen van Biervliet wilde ik maar als aparte lemmas opnemen met een verwijzing onderaan de hoofdpagina van Biervliet.

Bert van Gelder, IJzendijke.

Beste Bert,
We zijn altijd blij met mensen die serieus willen bijdragen en het is mooi dat je meneer Willemsen wilt helpen, maar er zijn wel wat regels waaraan voldaan moet worden. Een encyclopedie stelt nu eenmaal wat andere eisen dan een persoonlijke website. Meneer is dorpshistoricus en stuurt je als bron voor zijn tekst de titel van een door hem geschreven boekje, dat lijkt mij in strijd met de richtlijn tegen het publiceren van origineel onderzoek. De inhoud van artikelen dient verifieerbaar te zijn in onafhankelijke bronnen. Artikelen dienen vanuit een neutraal standpunt geschreven te worden, een zin als "De familie Lijbaart is al ruim twee eeuwen actief betrokken bij de molens in Biervliet." past niet in de encyclopedie.
Er zijn ook regels voor het gebruik van media, waaronder foto's. Als meneer Willemsen de foto's zelf heeft gemaakt, kun je het beste vooraf aangeven dat je toestemming hebt ze onder een vrije licentie vrij te geven. Het OTRS-team kan je daarmee helpen. Gr. RONN (overleg) 7 dec 2014 12:57 (CET)[reageer]

Avond Ron, * Ik heb aan Rinus Willemsen doorgegeven dat we een literatuurlijstje van de bronnen van zijn boek moeten hebben. * Ik zal zelf zijn tekst screenen op subjectief taalgebruik. * Ik heb hem ten sterkste afgeraden foto's te willen plaatsen. Maar dan heb ik zelf nog het probleem dat ik blijkbaar al geposte foto's onbedoeld verwijderd heb. Hoe en waar kan ik die foto's vinden en terugzetten?

Bert van Gelder.

Bert, In de geschiedenis kun je nagaan wat er is gebeurd, door de verschillende versies met elkaar te vergelijken. Ik heb nu de foto's voor je teruggeplaatst en het onderdeel 'bezienswaardigheden' enigszins gewikificeerd (in overeenstemming gebracht met de conventies).
In het stukje over de Harmonie stond een jaartal (1885) dat niet overeenkomt met het jaartal 1882 dat staat in het bestaande artikel over de Harmonie. Ik heb daarom gekozen voor "In de tweede helft van de 19e eeuw", dat in elk geval correct zal zijn. Gr. RONN (overleg) 7 dec 2014 23:07 (CET)[reageer]

Heel hartelijk dank, Ron, voor het terugplaatsen van de foto's! Rinus Willemsen is momenteel aan zijn literatuurlijst en -verwijzingen aan het werk. Zodra ik die van hem gekregen heb, zal ik die verwerken in de wiki-tekst. Vervolgens zal ik nog een paar foto's, die hijzelf gemaakt heeft, plaatsen. Hij heeft ook teksten aangeleverd over Driewegen, Kapitalen Dam, Pyramide, Paulinakaai, Koninginnenkaai,Wit Huis,‘t Verlaat, Schorersgraf & de Nieuwlandse Molen, die allemaal op het grondgebied van de (voormalige) gemeente Biervliet liggen. Rinus Willemsen vindt die dus bij het lemma 'Biervliet' horen. Ik heb gekeken en een deel van die onderwerpen heeft al een eigen lemma. Wat kan ik het beste doen? Sommige lemma's integreren in de al bestaande teksten en een paar nieuwe lemma's maken, voor zover die onderwerpen nog niet bestaan? Is het dan mogelijk op de pagina van 'Biervliet' naar die andere lemma's te verwijzen of niet? Bert van Gelder.

Het heeft de voorkeur om het niet allemaal toe te voegen aan het artikel Biervliet, maar -zoals je zelf al aangeeft- bestaande lemma's over de deelonderwerpen uit te breiden en zo nodig nieuwe artikelen te starten. Gr. RONN (overleg) 8 dec 2014 14:57 (CET) PS Ik ben erg gehecht aan mijn tweede N Knipoog[reageer]

Middag Ronnn, Voetnoten zijn geplaatst. Nou moet ik nog die andere bovengenoemde lemma's aanpassen. Bert van Gelder.

Grapjas. Ik zag dat je enthousiast externe links toevoegt, het zal je niet verbazen dat we ook daar regels voor hebben. Gr. RONN (overleg) 10 dec 2014 14:19 (CET)[reageer]

Inclusief het deel van de gemeente Sluis?[brontekst bewerken]

Hallo Bert van Gelder,

Met deze bewerking uit 2015 voeg je onder andere dit zinnetje toe: "Na 1970 incl. het deel van de gemeente Sluis (voorm. gemeente Biervliet)". Nu is dat misschien voor een Biervlieter of IJzendijker makkelijk te begrijpen, maar ik heb geen idee wat hier bedoeld wordt. Ik zie dat Biervliet in 1970 onderdeel werd van de gemeente Terneuzen, heeft dat er iets mee te maken? Bij Terneuzen, kopje Herindelingen wordt Sluis niet genoemd, dus dat helpt me ook niet verder. Kun je dit verduidelijken voor mij, of liever in het artikel? Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet — bertux 21 jan 2020 21:41 (CET)[reageer]