Overleg gebruiker:82.169.64.179

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.306 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste anonieme bewerker, allereerst welkom op Wikipedia en fijn dat u wilt bijdragen aan deze encyclopedie.
Ik zie inmiddels een viertal artikelen van uw hand, die een duidelijke samenhang vertonen. Het artikel Miel van rooij is door een collega ter beoordeling voorgelegd aan de gemeenschap, omdat hij uit de tekst niet kon afleiden waarom deze persoon een plaats in de encyclopedie verdient. Uit het artikel wordt niet duidelijk dat Miel van rooij relevant is voor opname in deze encyclopedie. Eenzelfde lot lijkt het artikel Coen van Rooij, waarbij dit artikel in ieder geval in strijd is met de regels rond de beschrijving van levende personen.
Lijn7 (opvallend dat zij op de site juist wel een spatie tussen het woord en het nummer plaatsen) is een feestband. Ook hier kan ik niet vaststellen dat deze voldoet aan de relevantievereisten. Volgens de eigen website komt er voor 2014 weer een nieuwe verrassing. Toch leuk, als het inmiddels oktober 2015 is... Het vierde artikel gaat over Natwerk, in een vorige fase van zijn leven opgericht door Coen van Rooij. In het artikel wordt mij niet duidelijk wat Natwerk zo bijzonder maakt dat zij een plaats in deze encyclopedie verdient. Wat onderscheidt Natwerk van alle andere bedrijven/bedrijfjes in de reclamebranche?

Ik ga het artikel over Coen van Rooij, gezien enkele uitlatingen over zijn persoonlijkheid, voordragen voor directe verwijdering. Wat mij betreft krijgt u twee weken de tijd om duidelijk te maken waarom Lijn7 en Natwerk wel in een encyclopedie thuis horen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 7 okt 2015 17:58 (CEST)[reageer]

Ik heb enkele (zeer) persoonlijke elementen uit het artikel Coen van Rooij gehaald. Dat betekent dat het niet direct verwijderd zal worden. Wel blijft het op de verwijderlijst staan. Aldaar kunt u uw commentaar kwijt omtrent de verwijdernominatie. Sikjes (overleg) 7 okt 2015 18:19 (CEST)[reageer]

Natwerk en Coen van Rooij[brontekst bewerken]

Beste RonnieV, bedankt voor je bericht. Ik heb vandaag vier artikelen aangemaakt. Het eerste betreft Miel van Rooij, mijn vader, om onschuldig te testen hoe WikiPedia werkt. Ik heb er geen bezwaar tegen dat dit artikel verwijderd wordt. Het tweede artikel betreft Natwerk, een creatief bureau wat ik mede heb opgericht in 2005. Mede oprichter Frank de Ruwe is inmiddels een bekende Nederlander en wordt reeds vermeld op WikiPedia onder de titels Saunaman (kunstwerk) en Werk aan de Winkel (televisieprogramma), maar een eigen vermelding onder de naam Frank de Ruwe ontbreekt vooralsnog. Natwerk onderscheidde zich in de jaren 2005-2007 wel degelijk van andere creatieve bureau's in dezelfde sector door o.a. een serie publieke optredens met omgebouwde voertuigen. Natwerk was de eerste partij die zichzelf mobiel presenteerde op de meubelbeurs in Milaan, waar heden ten dage de straten vol staan met dergelijke initiatieven. Zowel de daaropvolgende projecten met een omgebouwde vuilniswagen, paardentrailer, amfibievoertuig alsmede meerdere vernieuwende (decor)projecten op diverse evenementen komen uit mijn koker. Hieronder schaar ik de introductie van de eerste niet-housemuziek gerelateerde surprise-act 'H.O.T.T.' (zie https://www.youtube.com/watch?v=LUx-i2p0MrQ op Youtube) op housefestival Mysteryland in 2005, waar Mysteryland heden ten dage wordt verkocht als 'platform voor alle stijlen'. Frank en ik komen aan woord in de documentaire 'God is my DJ' over Nederlands bekendste house-evenementenorganisatie ID&T (tevens vermeld op WikiPedia). Ik wil met mijn bijdrage over Natwerk op Wikipedia als mede-oprichter van dit bedrijf juiste geschiedschrijving plegen rondom de oprichting zonder enig commercieel belang. Het is wat mij betreft niet noodzakelijk om een externe link naar de website van Natwerk te plaatsen, linkspam of reclame voor Natwerk is in geen geval mijn oogmerk. Voor eventuele navraag betreffende de gang van zaken omtrent de eerste jaren van Natwerk verwijs ik graag desgevraagd naar intimi uit de betreffende periode of bijvoorbeeld gegevens van de KVK.

Ik heb de pagina Coen van Rooij over mezelf aangemaakt als relevante informatie in het kader van de pagina over Natwerk en als aanduiding van mijn eigen ontwikkeling. Ik ben vooralsnog geen bekende Nederlander, dus zal er geen bezwaar tegen maken als ook de pagina over mijn persoon verwijderd wordt, al vind ik zelf dat ik toch een opmerkelijke ontwikkeling heb doorgemaakt van ondernemer tot kunstenaar en als individu.

De pagina over de band Lijn 7 heb ik aangemaakt omdat ik hier mede oprichter van ben. Ik heb er geen bezwaar tegen als ook deze pagina verwijderd wordt, aangezien Lijn 7 in zichzelf geen landelijke bekendheid heeft, al was frontman Michiel Avezaat eerder de zanger van de band The Goldfish, waarmee Roel van Velzen in 1999 de Heineken Studenten Music Awards won alvorens Van Velzen doorbrak als solo artiest.

Met hartelijke groet,

Coen van Rooij– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.64.179 (overleg · bijdragen) 7 okt 2015 22:07‎

Beste Coen van Rooij, Allereerst bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik heb het naar hier verplaatst, omdat het beter past bij de bovenstaande opmerkingen bij je bijdragen, dan op mijn pagina waar het uit de lucht komt vallen.
In het algemeen wordt op Wikipedia afgeraden om te schrijven over artikelen waar je (te) nauw bij betrokken bent. Dat geldt helemaal voor artikelen over je eigen persoon, naaste familie of zelf opgerichte bedrijven. Daarnaast dient de gepresenteerde informatie betrouwbaar en verifieerbaar te zijn. Bij de KvK zal ik vast terug kunnen vinden wie het bedrijf Natwerk heeft opgericht, hoe de formele organisatie was in die tijd en wanneer dat veranderd is. De administratie van de KvK zal echter geen inzicht geven in de feitelijke gang van zaken. Intimi worden niet erkend als onafhankelijke bron. Waar we veel meer in geïnteresseerd zijn (als bron) zijn artikelen in (vak)tijdschriften, boeken en dergelijke (en nee, niet de advertorials!).
Of Natwerk zich voldoende onderscheidt, zal uit het artikel moeten blijken. Alleen als het voldoet aan de gestelde normen, kan het artikel behouden blijven. Op dit moment is het artikel niet logisch ingedeeld. Ik zie een kop, 'Oprichting', en daaronder staat de hele geschiedenis van het bedrijf. (Ik heb de opmaak aangepast, Wikipedia kent geen indeling toe als een enkele harde return gebruikt wordt in de tekst.) Je noemt hierboven een aantal zaken die in het artikel niet zouden misstaan. Alleen blijft de vraag wat daarvan onderbouwd kan worden met bronnen.
Dat je persoonlijk een ontwikkeling hebt doorgemaakt, is mooi. Ik hoop ook zeker dat je daarmee door gaat. Maar ook dat is geen reden voor een plaats in een encyclopedie. Anders zou (bijna) de hele wereldbevolking daarin horen te staan.
Het is in ieder geval duidelijk dat je in staat bent een artikel te schrijven. Als je een beetje uit je eigen omgeving blijft en wat meer met bronnen zou werken, zou je een goede bijdrage aan deze encyclopedie kunnen leveren. Ik wil je graag uitnodigen die bal op te pakken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 7 okt 2015 23:36 (CEST)[reageer]

aanpassingen Natwerk[brontekst bewerken]

Beste RonnieV, Ik heb aanpassingen gemaakt aan het artikel over Natwerk en ben in voorbereiding om eea voor te leggen aan het vakblad Adformatie teneinde verificatie op gang te brengen. Graag je commentaar.

Daarnaast ben ik voornemens je bal op te pakken en artikelen te gaan schrijven en redigeren, onder meer over de in opkomst zijnde beweging van het fenomeen Satsang in Nederland.

Hartelijke groet, Coen 82.169.64.179 8 okt 2015 16:21 (CEST)[reageer]

Beste Coen, Bedankt voor je berichtje op mijn overlegpagina (OP). Als ingelogde gebruiker kan je een 'Volglijst' (laten) maken van de pagina's waar je aan hebt bijgedragen. Op mijn Volglijst staat jouw overlegpagina en ook het artikel 'Natwerk'. Ik had dus al gezien dat je hard bezig was, heb heel even kort gekeken en zag, anders dan gisteren, geen reden om je direct aan te spreken op wat je schreef. Nu staan er meer pagina's op mijn volglijst, en sommige worden erg regelmatig gewijzigd, dus er slipt wel eens wat tussendoor. Van wijzigingen op mijn eigen overlegpagina krijg ik boven in beeld een seintje en er komt ook een berichtje in mijn mailbox. Op Help:Aanmelden kan je meer lezen over het aanmelden en over de voordelen daarvan. Als je vaker wil gaan bijdragen, kan dat erg handig zijn.
Wat je precies beoogt met de verificatie door Adformatie, weet ik niet. Zij kunnen wellicht de feiten gaan onderzoeken, en daar verslag van doen aan jou. Maar wat kunnen wij daarmee? Uiteindelijk beslist een moderator straks of het artikel al dan niet een plaatsje in deze encyclopedie verdient. Daarbij kijkt hij zelf naar het artikel, en laat zich mogelijk inspireren door wat er op de pagina Te beoordelen pagina's geschreven is.
Wat ik nog een beetje mis bij dit artikel is een bronmatige onderbouwing. Als afgestudeerde begrijp je vast wat ik daarmee bedoel. Op Wikipedia:Bronvermelding lees je meer over het waarom en op Help:Referenties en voetnoten over het hoe van bronnen, referenties en (voet)noten. Daarmee geef je de gebruiker de mogelijkheid om zelf te controleren wat er staat. Met hetzelfde gemak zou je kunnen beweren dat Natwerk nu 500 medewerkers heeft, en dat het op 10 locaties zit, waaronder Regent Street, 5th Avenue en Avenue des Champs-Élysées (al ligt Rue des trois Frères misschien meer voor de hand voor een creatief bedrijf). (En nee, het huidige adres is niet het belangrijkste gegeven in dit artikel!)
Het zou fijn zijn als je het artikel Satsang zou willen aanvullen of verbeteren, en nog vele andere artikelen. Hou wel in het oog dat wij weliswaar de Nederlandstalige Wikipedia zijn, maar dat we ons niet alleen op Nederland richten. Ook in andere landen zijn Nederlandstaligen actief en ook hun stellen we graag tevreden. Naast een algemeen verhaal over Satsang zou dus best iets kunnen staan over Satsang in Nederland, maar, mocht je daar iets van weten, ook over Satsang in België, in Suriname en in India of andere landen.
Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 8 okt 2015 22:27 (CEST)[reageer]