Overleg gebruiker:83.82.71.182

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hallo, gebruiker vanaf het IP-adres 83.82.71.182, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.929.433 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Frank Dragtenstein[bewerken]

Ik wil u vragen uw toon op Overleg:Frank Dragtenstein te matigen en constructief te overleggen. We overleggen op Wikipedia op basis van argumenten met bronnen, informatie moet namelijk verifieerbaar zijn. Ik zie uw bijdragen tot nu toe hoofdzakelijk bestaan uit wrokkig geschreeuw. Het kan best zijn dat u persoonlijk een probleem heeft met het onderwerp van het lemma maar ik wil u vragen u volwassen te gedragen de eerder geëxpliceerde overlegmethode te hanteren. Audio-x-generic.svgJZ85overleg 8 feb 2010 10:52 (CET)

Helaas is de waarheid niet altijd verifieerbaar.

Ik, Ten Hove, vatte deze studie aan. Verzocht Dragtenstein een deel van de literatuurstudie te verrichten, maar hij verkondigde dat hij de man van het project was (boek, onderzoek en de database). Zelfs in Suriname werd hij als zodanig geëerd, totdat rectificatie werd afgedwongen en wel op de volgende feiten: - als hij inderdaad de man achter het project was, waarom is hij dan niet de eerste auteur? - als hij inderdaad de man achter het project was, waarom staat de database-manumissies niet bij het NiNsee?

Feiten genoeg, lijkt mij... zonder mij was dit project nooit gelukt, en zijn bijdrage was marginaal. Andere databases zijn gebouwd en boeken geschreven. Alle zonder Dragtenstein... En ook zijn bijdragen bij het NiNsee zijn onzichtbaar, en als er al wat verschijnt onleesbaar. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.82.71.182 (overleg · bijdragen)

Zoals gezegd: toon uw referenties en bronnen op de overlegpagina van het artikel en met elke Wikipediaan valt te praten. Bozig geroep wordt echter genegeerd omdat mensen vaak hun persoonlijke vetes hier komen uitvechten. Als u kunt aantonen dat u daarin verschilt kan het e.e.a. worden aangepast neem ik aan. Audio-x-generic.svgJZ85overleg 8 feb 2010 11:06 (CET)

Ik, Ten Hove, kan moeilijk mijzelf als bewijs op het net gooien. Ook in de inleiding van het Rijksarchief wordt gemeld dat Ten Hove de database, wat de basis van het boek is, samenstelde. En ik verwijs u gaarne naar het archief van de Ware Tijd (digitaal te benaderen, uit Suriname. Daarin wordt gemeld dat Dragtenstein de man van het boek en de database was. Dit werd later gerectificeerd. Dat zijn de bewijzen... of is dat onvoldoende. Getekend: Okke ten Hove