Overleg gebruiker:84.82.71.98

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.079.151 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

U kan zich aanmelden door een gebruikersnaam te kiezen en een persoonlijk wachtwoord op deze pagina (http://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal:Userlogin).

Indien U aangemeld bent met Uw gebruikersnaam kunt U Uw persoonlijke instellingen bewaren, zoals het uitzicht van de pagina's (indeling, uitzicht) en hebt U dan extra mogelijkheden.

Tevens is het dan niet mogelijk dat iemand anders onder Uw getoond IP adres vandalisme pleegt. Het is ook leuker om onder een gebruikersnaam met elkaar te overleggen over een artikel dan onder een IP nummer.

Nog veel plezier op Wikipedia. Lvg 4 mrt 2005 18:45 (CET)[reageer]

Taarlo of Tynaarlo[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, indertijd heb je een passage opgenomen in het artikel over Taarlo. Ik heb daar een opmerking over gemaakt op de overlegpagina van het artikel. Het gestelde in het artikel lijkt mij nog al stellig, gelet op wat ik elders vond. Maar ook de Encyclopedie Drenthe is lang niet altijd betrouwbaar. Ik zou het op prijs stellen als je aan kunt/wilt geven op welke bron de stelling berust, dat Taarlo, meer voor de hand ligt dan Tynaarlo. Als je wilt reageren, dan graag op de overlegpagina van het artikel. Met vr. groet, Gouwenaar 22 okt 2009 20:11 (CEST)[reageer]