Overleg gebruiker:Adelaartjes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op dit moment werk ik aan:[bewerken]

Bezigheden[bewerken]

Brazilië[bewerken]

Vele diverse verbeteringen aanbrengen, zoals statistieken, links, bronnen en afbeeldingen. Dat betekent veel saai werk, maar het is maar hoe je het bekijkt. Met wat samba of bossanova muziek op de achtergrond, kom ik toch al snel in de juiste sfeer.

U.S.A.[bewerken]

Dit is vooral een stedentrip van het Oosten, Noorden, Westen en het Zuiden. Ik heb ontdekt dat er een aantal vreemde structuren zijn gebouwd in de sjablonen van de steden. Er zijn twee versies en beide zijn niet helemaal wat het zou moeten zijn. Ik ga kijken of er een betere te bouwen valt. De Braziliaanse versie is daarbij een goed voorbeeld.

Onderzoek[bewerken]

Portalen[bewerken]

Recent heb ik de verschillende portalen geschreven om te kijken naar hoe de portalen gepresenteerd worden. De verschillen zijn ontzettend groot, het is hier en daar een rommeltje en mist ook een bepaalde aantrekkingskracht. Als er reacties komen zal ik ze hieronder toevoegen en wie weet is dit wel een volgend project. Arnoud van Dillewijn (overleg) 1 mrt 2017 14:24 (CET)

Ruimte voor overleg[bewerken]

Voor wie iets wil delen:

Spaties[bewerken]

Beste Adelaartjes,

zie dat je systematisch veel spaties toevoegt, maakt dat iets uit (voor de software misschien liever niet? Op den duur worden die velden uit wikidata gevuld/aan wikidata gekoppeld) en is het niet zonde van je tijd? (Je gebruikt overigens je overlegpagina voor mededelingen die op je gebruikerspagina horen, nietwaar?) Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 15 feb 2019 01:54 (CET)

Beste Hansmuller, misschien verspil ik er wel te veel tijd aan en misschien geeft het wel problemen als er iets verandert in de wikicode. Ik gebruik het vooral om de code wat overzichtelijker te maken. Met name met sjablonen. Dit kan helpen om bepaalde fouten sneller te zien. Of de plekken te zien waar informatie ontbreekt.
Ik gebruik mijn gebruikers pagina meer als bio. Ik moet er even naar kijken of ik dat verander. Met vriendelijke groet, Arnoud van Dillewijn (overleg) 15 feb 2019 02:13 (CET)

Roosvenster[bewerken]

Dit [1] is geen verbetering. Teksten vallen weg. Waarom niet de vorige versie laten staan? VanBuren (overleg) 23 mei 2019 21:49 (CEST)

Er zijn verschillende mogelijkheden. Ik heb de galerij nu aangepast zonder de hover optie, dan zie je de tekst direct eronder. De afbeeldingen kunnen nog wat groter gemaakt worden of er kunnen nog een paar afbeeldingen bij. Ik sta altijd open voor suggesties. Arnoud van Dillewijn (overleg) 23 mei 2019 22:02 (CEST)

Sjabloon test[bewerken]

Hoi, ik zag net deze edit van je test van een sjabloon dat op heel wat plaatsen (misschien wel meer dan 10.000 artikelen) gebruikt wordt. Om iets uit te proberen bij een bestaand sjabloon is zoiets soms gewoon nodig maar ik wil je wel verzoeken om terughoudend te zijn met dergelijke testjes omdat ze het systeem nogal belasten. Elk artikel waar zo'n gewijzigd sjabloon gebruikt wordt, wordt zeg maar beschouwd als net gewijzigd. - Robotje (overleg) 31 mei 2019 00:10 (CEST)

Je bedoelt dat je van elke pagina een wijzigingsberichtje kan zien? Ik zie daar niets van terug op de pagina's die ik volg. Maar toch goed dat zo'n wijziging wel gezien wordt. Bedankt voor de tip. Ik kan wel eens te veel testjes doen en dan zijn er mensen met de vraag van waar gaat dat heen? Sta je niet altijd bij stil. Arnoud van Dillewijn (overleg) 31 mei 2019 00:30 (CEST)
Wanneer ik een artikel bekijk kan ik aan de linkerkant (onder het Wikipedia logo) klikken op 'Links naar deze pagina'. Als ik dat doe, gaat het systeem niet op dat moment alle pagina's af om te kijken welke er een link hebben naar dat artikel. Nee, elke keer als er een artikel wordt opgeslagen dan wordt meteen gecheckt welke uitgaande links er zijn. Als er in een artikel een navigatie-sjabloon staat worden ook de links daarvan meegenomen. Als ik wil weten bij welke artikelen een afbeelding gebruikt wordt, dan geldt hetzelfde (dat wordt bij het opslaan van een artikel vast bijgehouden). Als een sjabloon gebruikt wordt voor een afbeelding in een artikel (zoals bij dit sjabloon het geval is) wordt dat ook meegenomen tijdens het opslaan van het artikel. Maar ja, als daarna een sjabloon aangepast wordt, klopt dat dus mogelijk niet meer. Omdat bekend is welke artikelen een bepaald sjabloon gebruiken, worden die artikelen, zeg maar onder de motorkap, gemarkeerd als net aangepast. Voor al die artikelen wordt dan opnieuw bekeken en opgeslagen welke uitgaande links er zijn, welke afbeeldingen gebruikt worden, welke categorieën gebruikt worden, etc. Dat zie je niet maar bij een sjabloon dat (direct of indirect) veel gebruikt wordt geeft dat dus een behoorlijke belasting voor het systeem. Is dat een keer nodig, geen probleem maar wees wel terughoudend met het wijzigingen van dergelijke sjablonen. - Robotje (overleg) 31 mei 2019 01:03 (CEST)
Voor vandaag heb ik wel weer genoeg gedaan om het systeem te belasten. Zonet een sjabloon veranderd dat nog veel pagina's bepaald. Dat had ik pas door na het verwerken ervan, dat het er zoveel waren. Is die belasting van het systeem vooral iets waar de opslagservice last van heeft? Is zelfs een kleine wijziging een behoorlijke opgave? Arnoud van Dillewijn (overleg) 31 mei 2019 01:20 (CEST)
Voor zover ik weet maakt het niet uit of de wijziging in een sjabloon een spatie betrof om een de '=' tekens netjes onder elkaar te krijgen of een inhoudelijk wijziging. In de beginjaren van Wikipedia waren er niet zo heel veel servers en bovendien waren de CPU's minder krachtig dan nu. Bovendien is er meer sprake van taakverdeling tussen de servers. Het pobleem zal intussen dus minder groot zijn. - Robotje (overleg) 31 mei 2019 01:29 (CEST)
Sjabloonwijzigingen zijn vaak niet direct zichtbaar, ze worden apart gezet in een wachtrij, en van daaruit verwerkt. Als je een artikel met zo'n sjabloon opent, is de wijziging wel meteen zichtbaar, maar de links niet altijd. Dat is vooral bij navigatiesjablonen zichtbaar, die lijken dan nog links naar een doorverwijspagina te hebben, die eigenlijk allang is opgelost. Gisteren was dat systeem inderdaad best traag, maar uiteindelijk lost het zich wel op. Edoderoo (overleg) 31 mei 2019 07:15 (CEST)

Infobox plaats[bewerken]

Jij hebt mijn bewerking op Sjabloon:Infobox plaats ongedaan gemaakt met de opmerking "Plaats alleen tekst, niet vlag of wapen". Kan je aangeven wat je daar mee bedoeld en bij waar het precies misgaat? Mbch331 (Overleg) 14 jun 2019 08:09 (CEST)

Bij het bewerken van verschillende steden kwam ik bovenaan het sjabloon telkens een tekst tegen waar een vlag en/of wapen hoort te staan. Dus ipv een afbeelding zie je alleen tekst. De code van het sjabloon zou dus anders moeten zijn om wel de afbeeldingen te verkrijgen. Arnoud van Dillewijn (overleg) 14 jun 2019 15:55 (CEST)

Wikipedia berichten[bewerken]

Verplaatste bewerkingen[bewerken]

Beste Adelaartjes,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:04 (CEST)