Overleg gebruiker:Adelaartjes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op dit moment werk ik aan:[bewerken]

Bezigheden[bewerken]

Brazilië[bewerken]

Vele diverse verbeteringen aanbrengen, zoals statistieken, links, bronnen en afbeeldingen. Dat betekent veel saai werk, maar het is maar hoe je het bekijkt. Met wat samba of bossanova muziek op de achtergrond, kom ik toch al snel in de juiste sfeer.

Bergen[bewerken]

De laatste tijd een aantal lijsten gemaakt van bergen uit een bepaald land, met name Zuid-Amerika. Erg mooi om te zien hoe zo'n massa gesteente uit de aarde omhoog komt of dat het vuur en rook spuwt zoals bij een vulkaan. In zo'n lijst probeer ik vooral de bergen weer te geven waarvan ook een pagina bestaat. Bij het artikel van de Andes kwam ik een monster lijst tegen, die te groot is. Dat probeer ik te vermijden. Ik hoop dat andere bewerkers daar ook rekening mee zullen houden.

Onderzoek[bewerken]

Portalen[bewerken]

Recent heb ik de verschillende portalen geschreven om te kijken naar hoe de portalen gepresenteerd worden. De verschillen zijn ontzettend groot, het is hier en daar een rommeltje en mist ook een bepaalde aantrekkingskracht. Als er reacties komen zal ik ze hieronder toevoegen en wie weet is dit wel een volgend project. Arnoud van Dillewijn (overleg) 1 mrt 2017 14:24 (CET)

Ruimte voor overleg[bewerken]

Voor wie iets wil delen:

BTNI[bewerken]

Beste Adelaartjes,

Zou je er rekening mee willen houden dat jouw laatste drie wijzigingen allemaal BTNI-handelingen zijn? Gelieve bij het wijzigen in artikelen je vooral op tekst te richten en niet alleen op opmaak in de vorm van formaten of, nog erger, de onzichtbare voorvoegsels zoals image wijzigen in bestand. Bij voorbaat dank, Dqfn13 (overleg) 8 apr 2018 17:31 (CEST)

Hoi Dqfn13,

Geen probleem. Ik vind wel dat de gallery format de vlaggen kleiner maakt, vandaar dat ik deze wijziging heb aangebracht. Maar als dat problemen geeft is het niet erg om het terug te draaien. Arnoud van Dillewijn (overleg) 8 apr 2018 17:37 (CEST)

Het is niet dat het problemen geeft, je doet een wijziging van iets waar bewust voor gekozen is. Door een formaat op te geven dwing je de afbeeldingen altijd op dat formaat getoond te worden, dus ook op kleinere of juist veel grotere schermen. Daarnaast is het wijzigen van alleen onzichtbare dingen, geen verbetering van het artikel. Dqfn13 (overleg) 8 apr 2018 17:47 (CEST)
Oké, als er bewust voor gekozen is, dan is het maar zo. Ook al is het niet logisch dat iets wat rechthoekig, zoals de meeste vlaggen, in een vierkant staan in plaats van rechthoek waarin het beter tot zijn recht komt. Ik snap ook dat onzichtbare wijzigingen, niet altijd op steun kan rekenen. Niet iedereen vind het belangrijk dat de structuur van de wiki er beter uitziet. En dat is oké. Meningen mogen verschillen.
Ik vind het trouwens niet erg als ik gecorrigeerd wordt. Maar ik probeer ook te laten zien dat het anders kan. Als er nog iets is dat ik kan doen (zelf corrigeren), dan hoor ik dat graag. Arnoud van Dillewijn (overleg) 8 apr 2018 18:12 (CEST)
Nee hoor, gewoon doorgaan met schrijven van artikelen. Soms is het overigens wel nodig om bepaalde dingen te wijzigen, zoals bij pagina's waar wel een titel is met haakjes en geen pagina zonder. Het ging nu even om dit dingetje. Fijne zondag verder. Dqfn13 (overleg) 8 apr 2018 18:22 (CEST)

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018[bewerken]

Dag Adelaartjes. De verkiezingsuitslag is pas officieel als deze door de kiesraad is bevestigd. In afwachting daarvan is uw bewerking over de verkiezingsuitslag teruggezet. Vertrouwend op uw begrip, Tulp8 (overleg) 22 mrt 2018 19:18 (CET)

Landen en bergen[bewerken]

Dank je voor je aanpassingen op het lemma bergen per land. Het gaat echter om bergen van landen op het Europese continent. Daaronder vallen dus niet bergen op de Antillen, Azoren, Groenland of de Canarische eilanden. ik heb dat dus aangepast. mvg HenriDuvent 5 mei 2018 18:46 (CEST)

Ha, al die moeite gedaan om de juiste vlag toe te voegen. Maar dan zie je ook weer dat zoiets kleins wel opvalt. Ik heb er in ieder geval geen probleem mee dat je deze aanpassingen gemaakt hebt. Ik vroeg me wel af of Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en Turkije (het Europese deel) ook niet in de lijst hoort. In de lijst over bergen in Australië kwam ik dit aparte geval tegen. Als hoogste berg staat een dode vulkaan die dichterbij Antarctica ligt, dan het continent Australië. Is dat ook zo'n geval als wat er bij Europa hoort? Arnoud van Dillewijn (overleg) 5 mei 2018 20:41 (CEST)
Wat de genoemde landen in Europa betreft tja goede vraag. Is Georgie Europa, en Armenie? Ik geloof het wel, deels geografisch, deels cultureel, een randgeval als Turkije en minder dan Cyprus dat geografisch er eigenlijk buiten valt. En die kwestie in australie lijkt me inderdaad vergelijkbaar, dank voor de cooperatie, mvg HenriDuvent 5 mei 2018 21:43 (CEST)
Er zijn nog een paar haken en ogen. Eigenlijk zou de pagina van Australië gecombineerd moeten worden met die van Oceanië, ook al zou Indonesië ook bij Azië kunnen. Er zijn te veel bergen. Ik heb nu opgelost met wat verwijzingen en met de kwestie Australië heb ik een notitie toegevoegd. Zo voorkom ik onenigheid of de pagina nu voor het land of voor het continent bedoeld is. Ik ben zeker blij met goede samenwerking. Je hebt goed werk geleverd. Ik kijk later nog even naar de Europese landen. Arnoud van Dillewijn (overleg) 6 mei 2018 00:32 (CEST)
prima, dank, hg HenriDuvent 6 mei 2018 16:29 (CEST)

Catetinho[bewerken]

Hi, dearest Adelaartjes, how are you? I saw you was interested to this page, and I ask, please, 3 minutes, if you can put in the pahe a little trasnlation:

History

The name Catetinho comes from the then official residence of the president, the ‘’Catete Palace’’ in Rio de Janeiro. Oscar Niemeyer's project was built in November 1956 in just 10 days and it's a simple building, made of wood, and known as "Tábuas Palace".

It was planned without comfort or official honours, so that the President didn't distance himself from the workers, who lived in shacks and tents.

I'll be pleased to help you in Italian and Portuguese. Dan u for your great help and have a nice week end.

Rei Momo (overleg) 4 jun 2018 09:29 (CEST)

Verbeter, niet "veranderen"[bewerken]

Op Nis heb je allerhande "wijzigingen" doorgevoerd, die totaal geen verbetering zijn. Voor jou is het wellicht logisch dat bepaalde informatie algemeen bekend is, maar dat geldt niet voor iedereen. Dat de nationaliteit van sporters ook ergens anders gevonden kan worden, betekent niet dat we dat maar snel gaan verwijderen omdat het niet nodig is. Op Wikipedia bewerken we artikelen om ze beter te maken, niet om ze "anders" te maken. Rommelen om het rommelen en bezigheidstherapie is nergens voor nodig. Daarom wil ik je vragen om dit soort zinloze aanpassingen achterwege te laten. Edoderoo (overleg) 22 jun 2018 18:08 (CEST)

Hoi Edoderoo, als ik kijk naar wat er algemeen gebruikelijk is op Wikipedia dan is mijn verbetering terecht. De stad ligt in Servië en daardoor zijn de inwoners automatisch Servisch, tenzij en dat is dit geval wel mogelijk de inwoners ook als Joegoslavisch gezien worden. Wat ik wel gezien heb is dat voormalig Joegoslavië veel inwoners heeft die uit verschillende delen komen. Wil je dat duidelijk hebben dan is het land (Servië, Kroatië, Bosnië, enz) wel nodig. In het geval van Nis is het toch wel duidelijk Servisch. Hetzelfde met Belgrado. Ik ben het trouwens wel eens om dingen te verbeteren, maar dat houdt ook in dat minder informatie ook een verbetering is. Maar om niet vervelend te doen, laat ik de pagina voor wat het is. Groetjes, Arnoud van Dillewijn (overleg) 22 jun 2018 20:48 (CEST)
Er bestaat ook een richtlijn WP:BTNI, hier staat ook duidelijk dat dingen die niet fout zijn wijzigen in dingen die niet beter zijn, ongewenst zijn. Dat jij vindt dat het onnodig en daarmee beter is, om aan jouw richtlijnenregeltjes te voldoen, dat geloof ik zo wel. Maar dit is een samenwerkingsproject, waar jouw richtlijnenregeltjesdingetjes van onderschikt belang zijn voor het geheel. Dat jij iets beter/leuker/mooier vindt, is geen reden om het maar aan te passen. De regel dat we altijd het land weglaten bij inwoners van een buitenlandse bestaat niet, dus op die regel kun je je ook niet beroepen. Daarmee blijf ik er bij dat jouw "verbetering" enkel een verandering was. En dan geldt weer WP:BTNI. Edoderoo (overleg) 22 jun 2018 21:15 (CEST)
Dan ben ik weer benieuwd als je het andersom doet. Bij elke persoon het land toevoegen, en de geboorte datum, sterf datum, enz. Het is makkelijker om iets toe te voegen, dan om iets te verwijderen. Best ingewikkeld. In ieder geval bedankt, Edoderoo. Ik sta altijd open voor je commentaar. Ik zal er rekening mee houden. Iets minder hard editen. Arnoud van Dillewijn (overleg) 22 jun 2018 23:39 (CEST)
Daar geldt feitelijk het zelfde, voeg geen dingen toe, puur om het toevoegen, en de toegevoegde informatie moet de lezer op dat moment duidelijk meerwaarde geven. De geboortedatum is daarin inderdaad wel een ongescheven standaard informatieregel, de nationaliteit is best tricky, zeker bij landen als Rusland en Joegoslavië, waar de geboortenationaliteit vaak anders is dan de huidige, landen niet meer bestaan ten tijde van het schrijven van artikelen, en er ook nog eens nationale trots om de hoek komt kijken. Gisteren was er bij Studio Sport nog een discussie over, een Kosovaarse voetballer van Zwitserland die tegen Servie gescoord had, en hoe dat politiek werd uitgemeten. BTNI is inderdaad best een regel die heel wat discussie losmaakt, en vaak ook op eigen wijze geïnterpreteerd wordt door menigeen. Het is dus best mogelijk dat ik er iets anders in lees dan jij, en/of dan de volgende persoon die je er op wijst. Ik wil je er dan ook vooral over laten nadenken, en niet per se hier jou de les lezen zodat je mijn mening na-papegaait, maar denk er bij iedere edit wel even bij na is dit nu echt nodig. Edoderoo (overleg) 23 jun 2018 09:29 (CEST)

BTNI, opnieuw[bewerken]

Hallo Adelaartjes,
Ik wil je verzoeken te stoppen met het doen van subjectieve en dus ongewenste edits op Wikipedia. Ik zie de laatste dagen een serie bewerkingen van jou bij artikelen over Londense wijken en boroughs. Inhoudelijk heb je niets toegevoegd aan deze artikelen, alleen bepaalde persoonlijke voorkeuren. Dit is BTNI en ongewenst. Blijkbaar ben ik niet de enige die dit is opgevallen en het is jammer te moeten constateren dat de opmerkingen van anderen niet het gewenste effect hebben gehad. Ik zal je bewerkingen bij de bewuste artikelen dus terugdraaien. Groet, kleon3 (overleg) 22 aug 2018 23:31 (CEST)

Wikipedia berichten[bewerken]

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:43 (CEST)

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo Adelaartjes,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:12 (CEST)

De resultaten van de wereldwijde Wikimedia-enquête van 2018 zijn beschikbaar[bewerken]

1 okt 2018 21:56 (CEST)

Schrijfweken Friesland 2018[bewerken]

Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)