Overleg gebruiker:Agora

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Welkom op mijn overlegpagina.
Een paar korte opmerkingen voor U een reactie plaatst:
1. Onderteken uw reactie met 4 maal een ~ (tilde)
2. maak voor een vraag/ opmerking over een nieuw onderwerp een nieuw kopje aan door hieronder in het sjabloon te klikken
3. als u refereert naar een artikel, maak dan een wiki link naar het betreffende artikel
4. vragen of opmerkingen die hier gemaakt worden, zal ik ook HIER beantwoorden
5.De titel (of kop) bij het bericht beschouw ik niet als de door u ondertekende bijdrage maar dient puur als handige aanduiding in de inhoudopgave op deze pagina zodat het onderwerp/ bericht snel terug te vinden is voor mij. De titel kan daarom door mij worden aangepast, de inhoud van het bericht zelf zal ik niet wijzigen

met vriendelijke groet, Agora

Als je vragen, opmerkingen of klachten hebt over een nominatie ter beoordeling verzoek ik je deze te laten plaatsvinden op de beoordelingslijst zodat de gehele gemeenschap kan meepraten!!
Veel gestelde vragen

Featured Article Star.svg 1. Waarom is de link die ik naar een andere website plaatste weggehaald? Op Wikipedia zijn we heel terughoudend met toelaten van externe links. Mogelijk paste die link niet in het strikte beleid voor externe links.
Featured Article Star.svg 2. Waarom is het artikel over mijn band / ensemble / mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen? Over jezelf of je muziekband schrijven is vaak niet handig. Als je echt beroemd bent wordt er met meer distantie en zonder de verdenking van zelfpromotie vanzelf over je geschreven. Wil je weten of jij of je groep echt opnamewaardig zou zijn lees dan eerst de relevante teksten over de relevantie van muziek en over relevantie van muziekgerelateerde artikelen door.
Featured Article Star.svg 3. Waarom is het artikel wat ik over mezelf schreef voor verwijdering voorgedragen? Over jezelf schrijven is vaak niet handig. Als je echt beroemd bent wordt er met meer distantie en zonder de verdenking van zelfpromotie heus wel over je geschreven door iemand anders meestal. Wil je weten of je echt opnamewaardig zou zijn lees dan eerst de relevante teksten over relevantie van personen door. Als je echt blatante zelfpromotie schreef of als het copyrightschending van een andere site was is je tekst meteen verwijderd zoals je wellicht begrijpt.
Featured Article Star.svg 4. Waarom is het artikel over (mijn) bedrijf of bedrijfsprodukt voor verwijdering genomineerd of verwijderd? Over het bedrijf waar je zelf bij betrokken bent schrijven is niet echt handig want dan ontstaat al makkelijk de schijn van niet neutraal, belanghebbend of reclame immers. Je kunt verder lezen over mogelijke relevantie op deze pagina en ook een collega verwoordt misschien hier het motief daarvoor. Als het expliciete reclame of copyrightschending was dan is het meteen verwijderd uiteraard.
Featured Article Star.svg 5. Waarom is het artikel wat ik een tijdje geleden gemaakt heb verwijderd? Het heeft twee weken ter beoordeling/verbetering op de verwijderlijst gestaan. Omdat het ofwel niet verbeterd was en/of er geen steun voor behoud was omdat het als niet encyclopediewaardig is beoordeeld door de gemeenschap is het regulier verwijderd bij een onderhoudssessie die ik uitvoerde als moderator. Als het geen reclame, zelfpromotie, auteursrechtenschending, niet-encyclopedisch of echt aperte onzin was maar enkel een echt encyclopedisch artikelonderwerp wat je nog verder wilt afmaken (check dat dan eerst eens via deze pagina) dan kun je een gemotiveerd verzoek tot terugplaatsing hier op de pagina voor terugplaatsverzoeken indienen. Voor vrijgavemogelijkheden van auteursrechtelijk beschermde teksten zie hier.

Featured Article Star.svg 6. Meer antwoorden en tips kun je hier vinden op de Helppagina en de Veelgestelde vragen pagina.
Klik hier als je mij wilt schrijven of een vraag hebt

Archief[bewerken]

Beoordelingsnominatie Participatiesamenleving[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Participatiesamenleving dat is genomineerd door SanderO. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180917 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 18 sep 2018 02:03 (CEST)

Opmerking pagina Gentrepreneur[bewerken]

Beste Agora, Ik stuur je dit bericht nav jouw opmerking op de nieuwe pagina Gentrepreneur. Bedankt voor jouw bezorgdheid, het is zeker terecht dat de pagina nog extra invulling nodig heeft, daar ben ik volop mee bezig. Ik ben nieuw op Wikipedia dus ben nog mijn weg aan het zoeken hierin. De bedoeling is dat ik de basisinformatie voorzie maar dat andere gebruikers vooral ook kunnen aanvullen. Dit lijkt me toch het doel van een pagina op Wikipedia? Geef me gerust tips, die zijn meer dan welkom. Alvast bedankt. Evelyne Evelyne - Gentrepreneur (overleg) 18 sep 2018 09:38 (CEST)

Vandalismebestrijdingster[bewerken]

Het is eigenlijk schande dat deze ster je niet eerder toegekend werd, ik zag dat je op de lijst ontbrak. Bij deze. Voor je grandioze inzet bij het bestrijden van vandalisme! MVG, Rode raaf (overleg) 27 sep 2018 16:31 (CEST)

Oranjo[bewerken]

Beste, Met "Oranjo" probeer ik gewoon uit te leggen waar dit concept voor staat. Het is een nieuw concept dat wil werken aan een betere wereld. Ik probeerde het zo daarom ook zo objectief mogelijk te schrijven... Patrick PVE1965 (overleg) 28 sep 2018 13:01 (CEST)

Wikipedia is een encyclopedie en poogt vooral achteraf zaken te documenteren die enigszins bekend waren. Voor gloednieuwe concepten is dat niet de juiste plaats en als dat concepten van de aanmaker zelf zijn, dan is de link naar promotie al snel gelegd. mvg - Agora (overleg) 28 sep 2018 13:12 (CEST)

Schrijfweken Friesland 2018[bewerken]

Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)

Ab Plugboer[bewerken]

Hallo Agora. Ter informatie, je bewering dat Plugboer speelde in de jeugd bij FC Volendam is gewijzigd. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 3 okt 2018 15:11 (CEST)

Klopt allebei. Kwam inderdaad van EVC maar stap jeugd senioren uiteindelijk gemaakt bij Volendam. Agora (overleg) 8 okt 2018 12:42 (CEST)

Gregory Winter[bewerken]

Beste Agora,

Fijn dat je een artikel aanmaakt over een Nobelprijswinnaar. Ik heb wel zo mijn vraagtekens bij het gebruik van de term "humaniseren". Heb je enige indicatie dat deze term gangbaar is binnen de Nederlandstalige literatuur? Ik kom niet veel verder dan een masterscriptie en een artikel van het NVGT waar humaniseren niet voor niets tussen aanhalingstekens staat. Voor de rest leest het artikel ook niet al te soepel. Zou je nog eens goed naar dit artikel kunnen kijken? Ik snap dat dit lastige materie is waarbij menig begrip geen Nederlands equivalent zal hebben maar in z'n geval is het misschien beter om niets te hebben dan een te letterlijk vertaald beginnetje. Natuur12 (overleg) 4 okt 2018 18:22 (CEST)

Dat ging volgens mij slechts over 1 zin. Maar goed, is al aangepast. - Agora (overleg) 8 okt 2018 12:35 (CEST)

Movexx International B.V.[bewerken]

Beste Agora,

Ik snap dat het wellicht als reclame overkwam. Ik heb daarom de verwijzing verwijdert. Het artikel is herschreven om zo neutraal mogelijk te blijven. Is het zo goed? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 89.146.44.2 (overleg · bijdragen)

ondertussen alweer verwijderd dus blijkbaar niet. Heb het niet kunnen inzien. mvg - Agora (overleg) 8 okt 2018 12:36 (CEST)

Denzel Dumfries[bewerken]

Ik zie nu toch echt twee keer VV Smitshoek bij zijn jeugdteams staan. Of het moet zijn dat hij voor zijn zesde al van VV Smitshoek naar Spartaan '20 en weer teruggegaan is. Als dat zo is, vraag ik me af waar dat terug te vinden is. Groet Toth (overleg) 9 okt 2018 21:18 (CEST)

Klopt, al aangevuld. Moest weg waardoor ik het maar opgeslagen had. mvg - Agora (overleg) 10 okt 2018 14:47 (CEST)

Weigering plaatsing / Ronn van Etten[bewerken]

Ik krijg met enige regelmaat de vraag waarom er geen nadere info op Wikipedia te vinden is over mij. Bijvoorbeeld ter voorbereiding van een interview of artikeltje. Met inmiddels 1 boek, vijf gedichtenbundels, 5 cd's en 1 dvd (zowel Nederlandstalig als Engelstalig) en verkopen binnen en buiten Nederland, lijkt me een plaatsing op Wikipedia niet onjuist. Ik heb het niet over reclame, maar info / data .

Of is de reden voor weigering louter vanwege het feit dat ik zelf de pagina had aangemaakt? Daarnaast kan ik de eertijds geleverde info niet meer terugvinden.

groet, Ronn van Etten (overleg) 30 okt 2018 15:01 (CET)

Beste Ron van Etten, ik heb even de sessie uit 2017 er bij gezocht Wikipedia:Te_beoordelen_pagina's/Toegevoegd_20170116 (die eerdere uit 2008 lijkt mij niet heel relevant meer tien jaar later). De inhoud van het lemma destijds kan ik niet meer inzien want verwijderd, maar aan de nominatiereden te zien is er twijfel aan de (zelfstandige) relevantie en was er blijkbaar vooral eigen beheer werk. Dat het door u zelf aangemaakt was, helpt dan inderdaad ook niet omdat dat al snel de indruk van zelfpromotie wekt zeker als er toch als twijfel is aan de relevantie. mvg - Agora (overleg) 30 okt 2018 17:31 (CET)

Jo(s) Limburg[bewerken]

Beste Agora, Je hebt Jos Limburg hernoemd naar Jo Limburg. Daarover heb je echter vooraf geen overleg gevoerd met de eerdere bewerkers van dit lemma, nog heb je aangegeven wat je motivering was om dat te doen. Ik vind niet dat je zomaar een lemma hoort te hernoemen, zonder vermelding van een toelichting of bronnen. Graag verneem ik uit welke bron(nen) blijkt dat je hernoeming gerechtvaardigd is. oSeveno (Overleg) 1 nov 2018 10:43 (CET)

Ha OSeveno, kijk alleen al maar naar de bronnen die reeds in het lemma staan. mvg - Agora (overleg) 1 nov 2018 17:56 (CET)
Heb het nog even nageslagen. In het Jaarboek Die Haghe 1999 wordt ook vermeldt dat het Jo Limburg is. oSeveno (Overleg) 2 nov 2018 15:41 (CET)

Artikel Marco Koers[bewerken]

Beste Agora,

Inmiddels hebben diverse moderators advies gegeven voor de opmaak en inhoud van het artikel over Marco Koers. Alle adviezen zijn verwerkt.

Ik zie nu dat dit artikel op de nominatie staat van verwijdering?

Kunt u wellicht aangeven met welke reden dit is gebeurd?

Hartelijke groeten, ManonKranenburg (overleg) 5 nov 2018 20:29 (CET)

dat kunt u hier vinden: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181105. Dat is ook de plaats waar u een reactie/ stem (geen uitgebreide discussie) kunt geven op de nominatie. mvg - Agora (overleg) 5 nov 2018 20:32 (CET)