Overleg gebruiker:Akoopal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Gröbbemolen Fleringen.jpg Welkom op mijn overlegpagina.
Als je me hier een vraag stelt zal ik die altijd proberen tijdig hier te beantwoorden.
Stel ik een vraag op jouw overlegpagina zet ik hem op mijn volglijst en kan je hem daar beantwoorden.
Antwoord je hier heb je een grote kans dat ik het verplaats.
Vragen over Wikipedia beantwoord ik liefst hier.
Klik hier als je mij wilt schrijven.


Overleg archief (ik auto-archive na 60 dagen).

Overleg . Archief 2008 . Archief 2009 . Archief 2010 . Archief 2011 . Archief 2012 . Archief 2013 . Archief 2014


Foto's molens I, K en L verwisseld.[bewerken]

Hai Akoopal,

Al een paar keer heb ik de afgelopen jaren geprobeerd de wikipediapagina's van de molen waarin ik opgroeide te corrigeren. En iedere keer zijn de wijzigingen weer weggehaald. Vandaag kijk ik weer eens, nu een beetje verder en zie wie ze toen verwijderde. En ik ontdek het bestaan van overlegpagina's. Mijn vraag aan jou is: Weet jij hoe het werkt, kun jij zorgen dat de goede informatie op de pagina's komt en blijft?

De 3 molens bij Rustenburg die er nog over zijn heten L, K en I. Ik werd geboren in K en verhuisde mijn moeder er in 2010 vandaan. Ik ken deze molen daarom goed. Ik kan wel wat aanvullen op de informatie over molen K. De foto's van K, L en I zijn op de 3 pagina's door elkaar gehusseld. Dat zette ik eerder recht maar dat is niet zo gebleven.

Foto's: Op de pagina strijkmolen K staat één foto twee maal. Dat is molen K, zoals hij er nu uitziet, na de landschapswijziging in 2010/11. Op de pagina van strijkmolen L staat bovenaan een foto. Dat is molen K zoals hij eruit zag voordat het landschap veranderd werd. Onderaan de pagina over molen L staat een foto van molen L na de landschapswijziging. Dat is goed. Op de pagina van strijkmolen I staan foto's van molen I. Die kloppen allemaal.

Op de site http://www.schermermolens.info/ staan meer foto's van de molens. De foto's daar zijn wel correct geplaatst bij iedere molen.

Aanvullende informatie: Molen K lijkt oorspronkelijk een schepradmolen te zijn geweest. Dat is te zien aan ingezette delen in de balken van het achtkant. Het is daarom aannemelijk dat deze molen elders gebouwd is en verhuisd, hergebruikt, bij Rustenburg. Of de ombouw van scheprad- naar vijzelmolen bij de verhuizing naar Rustenburg heeft plaatsgevonden of al eerder, is niet bekend. Het achtkant van molen K bestaat uit oudere balken dan molens I en L hebben. Het bouwjaar van molen K is niet bekend. Molenmakers noteerden met potlood het jaar van vervanging op ieder onderdeel dat ze repareerden. 1631 is het oudste jaartal dat op een vervangend onderdeel in deze molen gevonden is. Het lijkt waarschijnlijk dat het bouwjaar eerder ligt.

Molens I, K en L zijn tegenwoordig eigendom van Stichting Schermermolens. Ze zijn bewoond en kunnen niet worden bezichtigd.

Marlies Havik

Hoi Marlies, dank voor je uitgebreide verhaal. Ik had al eens eerder wat gezien, maar wat fout was was onduidelijk en werd niet echt verklaard. Soms is het verschil lastig te zien. Ik heb er momenteel geen tijd voor, maar ik ga er binnenkort mee aan de slag. Als je de foto's verhuist wil je ze ook hernoemen op commons, dus dat moet even zorgvuldig. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 17 jan 2015 00:28 (CET)

Molenaar in nood[bewerken]

Hallo Akoopal. Er is een molenaar in wikinood, hij weet nog niet goed wat hij hier moet doen. Heb jij zin hem bij te lichten? Het gaat om Overleg gebruiker:Ffprins, molenaar te Harenkarspel. Groet, Sander1453 (overleg) 13 feb 2015 00:54 (CET)

Laat maar, ik spreek Natuur12 net via irc. Sander1453 (overleg) 13 feb 2015 00:58 (CET)

Godthåb Hammermølle[bewerken]

Beste Andre,

Ik zie dat jij in 2011 foto's hebt opgeladen van deze fabriek in Denemarken. Afgelopen zomer heb ik het fietspad Nibe-Aalborg afgelegd. Ik heb daarlangs industrieel erfgoed aangetroffen en drie foto's daarvan heb ik aan die categorie toegevoegd. Ik heb echter niet met zekerheid kunnen vaststellen of deze foto's ook daadwerkelijk de betreffende hammermolle voorstellen (en ik heb echt uitgebreid gezocht). Ken jij die plek goed genoeg om uitsluitsel te geven? Pimvantend (overleg) 21 feb 2015 20:16 (CET)

Hoi Pim, leuke verrassende vraag. Ik ben in het kader van een excursie van een molenvereniging er in 2011 eenmalig geweest. Het is voor mij dus flink graven, en ik kan het niet met zekerheid zeggen. Maar wat misschien voor jou handig is, bij mijn foto's op commons staan coordinaten. Die zijn toen met een GPS gemaakt, dus kloppen vrij goed. Omdat jij er recent geweest bent, kan jij misschien vanuit de kaart zien of het is waar je geweest bent. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 22 feb 2015 11:04 (CET)