Overleg gebruiker:Akoopal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen

Voor een gemeenschap die mensen die bereid zijn zich in te zetten voor die gemeenschap, daarbij vooral buiten wikipedia zelf actief zijn en dus de inactiviteitsnormen net niet halen, maar bereid zijn dat te verbeteren, het liefst gewoon voor oud vuil weg willen schoppen wil ik me niet inzetten.


Gröbbemolen Fleringen.jpg Welkom op mijn overlegpagina.
Als je me hier een vraag stelt zal ik die altijd proberen tijdig hier te beantwoorden.
Stel ik een vraag op jouw overlegpagina zet ik hem op mijn volglijst en kan je hem daar beantwoorden.
Antwoord je hier heb je een grote kans dat ik het verplaats.
Vragen over Wikipedia beantwoord ik liefst hier.
Klik hier als je mij wilt schrijven.


Overleg archief (ik auto-archive na 60 dagen).

Overleg . Archief 2008 . Archief 2009 . Archief 2010 . Archief 2011 . Archief 2012 . Archief 2013 . Archief 2014


Coördinatentooltje[bewerken]

Hoi Akoopal, het is me niet helemaal duidelijk of ik daarvoor nu bij jou moet zijn, maar toch: volgens mij zou het vanuit het oogpunt dat schijnprecisie altijd ongewenst is een verbetering zijn, als de coördinaten die het coördinatentooltje via "Infobox decimaal" ophoest voortaan niet meer zoals nu nog in veertien, vijftien decimalen worden verstrekt, maar in acht of negen (en dan bij voorkeur volgens de regels afgerond). Is dat realiseerbaar, denk je? Groet, Wutsje 23 feb 2014 01:02 (CET)

Ja, dat kan, moet ik alleen even uitzoeken hoe, ik doe meestal weinig met javascript. Als ik naar het tooltje kijk dat ik in het begin van de afrondingsdiscussie heb genoemd is 5 cijfers eigenlijk al genoeg, dus stel ik voor om op 6 cijfers af te ronden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 23 feb 2014 10:49 (CET)
Ik denk dat wanneer het écht precies moetm, dat nét wat te weinig decimalen zijn, zeker als de laatste ervan het resultaat van een afronding is. Wutsje 23 feb 2014 11:10 (CET)
Al naar dat tooltje gekeken? Kom anders heel even op irc? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 23 feb 2014 12:52 (CET)
De toolserver-versie rond nu af op 8 decimalen (wat ik eigenlijk nog te precies vind, maar dat is simpel aanpassen later). De tool labs versie kan ik even niet bij door de crash van mijn thuisserver, dat doe ik later. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 23 feb 2014 17:13 (CET)
Ik heb zostraks es even geprobeerd te kijken hoe nauwkeurig het moet zijn en wat de effecten van zes decimalen zouden zijn, maar onhandig is dat zowel GM als Bing tegenwoordig de met coördinaten opgetooide objecten niet meer lijken te willen afbeelden. Later vanavond kom ik wel even op irc. Wutsje 23 feb 2014 19:25 (CET)
Na wat rekenen en naar aanleiding van onze irc-conversatie ben ik overtuigd: zes decimalen is genoeg. Mooi tooltje trouwens, deze, dank voor de tip. Wutsje 23 feb 2014 23:24 (CET)
Het heeft even geduurd, maar de versie op toollabs is nu ook aangepast, en beiden ronden op 6 decimalen af. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 mrt 2014 23:26 (CET)
Dank ook daarvoor. Groet, Wutsje 17 mrt 2014 01:07 (CET)

Melding van peiling[bewerken]

Beste Akoopal,

Je hebt in het verleden gesolliciteerd naar de functie voor checkuser en samen met het vertrouwen van de arbitragecommissie deze toegekend gekregen. Dergelijke besluiten verlopen doorgaans vrijwel geruisloos, zo niet het recente besluit van de commissie om Jcb deze rechten toe te kennen: zowel de commotie als de kritiek op de toekenning en de afhandeling door de arbitragecommissie wijzen erop dat de draagvlak voor deze benoeming binnen de gemeenschap waarschijnlijk (te) klein is voor een goed werkbare situatie. Ondergetekende is van mening dat het niet goed is als een persoon die mogelijk onvoldoende vertrouwen geniet een taak toegewezen krijgt waarbij 100% integer handelen gewenst is, maar daarover verschillen diverse betrokkenen van inzicht. De arbitragecommissie is door de gemeenschap in het leven geroepen en heeft deze taak middels artikel 7.4 erbij gekregen; dat de leden van de arbitragecommissie hun vertrouwen uitspreken wil niet zeggen dat de gemeenschap hierin zonder meer meegaat. Dit verschil van inzicht en/of aanvoelen tussen de leden van de arbitragecommissie en de gemeenschap heeft een bepaalde spanning veroorzaakt, een reden om een peiling te houden waarbij de gemeenschap gevraagd wordt om haar vertrouwen in een goede uitoefening van deze taak door jou en de vier andere individuele checkusers uit te spreken. De uitkomst van de peiling, de mate en verhouding van dit vertrouwen, kan voor de commissie een reden zijn om haar recente beslissing te herzien, of juist aantonen dat er - in tegenstelling tot mijn vermoeden - sprake is van veel vertrouwen in Jcb. Een doel is om de neuzen collectief alsnog één kant op te krijgen, linksom of rechtsom. Nu leeft te veel het idee dat Jcb met een dosis geluk deze rechten toegekend heeft gekregen door door een maas heen geglipt te zijn: een combinatie van 1) geen dossierkennis bij commissie, 2) verkeerde interpretatie van artikel 7.4 en 3) niet de competentie om bepaalde vergissingen toe te geven en een genomen beslissing terug te durven draaien, omdat deze op basis van onvolledige informatie was genomen. Ik heb er alle begrip voor dat de checkusers deze niet-bindende peiling persoonlijk (heel) vervelend vinden; ik kijk echter niet alleen naar het belang van individuen of instituten zoals de commissie maar ook en vooral naar het collectieve belang. Ik ben ervan overtuigd dat ik met deze peiling in belang van de gemeenschap handel. Mocht je het op prijs stellen: het is mogelijk om een (persoonlijke) toelichting te schrijven in beide peilingen: Wikipedia:Opinielokaal/Checkuser (1), Wikipedia:Opinielokaal/Checkuser (2). De eerste peiling is gepland voor 11 maart 2014, de tweede vangt één dag aan na afloop van de eerste peiling.

Met vriendelijke groet,

BlueKnight 10 mrt 2014 22:14 (CET)

Microprojectje stellingmolens van Amsterdam[bewerken]

Hoihoi Akoopal, dank voor de link op de lijst van bolwerken van Amsterdam en je linkcorrecties aldaar. Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat er daar op dit ogenblik nog twintig rode links zijn; het prettige gegeven is wel dat eigenlijk al deze molens gedocumenteerd zijn, en er leuke plaatjes van te vinden zijn (als je in de beeldbank van het gemeentearchief op de naam van het bolwerk zoekt, duiken er eigenlijk nagenoeg altijd plaatjes en beschrijvingen van de molen op. Ik was van plan ze onder handen te nemen, maar zoals bekend maken vele handen licht werk. Had jij eventueel zin om er een paar onder handen te nemen? Dank! Milliped (overleg) 1 apr 2014 14:07 (CEST)

Ik zal eens kijken. Wat inhoudelijks doen is altijd wel prettig, en een afleiding van al het gedoe dat me steeds meer ergert zoals nu weer de inactiviteitsnominaties bij de herbevestiging. Had je de link gezien die ik op de overlegpagina had gezet? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 1 apr 2014 18:33 (CEST)
"Het gedoe" is voor mij altijd een aanvulling geweest voor inhoudelijke bezigheden, daarom zing ik het nog steeds uit :-). Ik had je link inderdaad opgemerkt, en zoals je kan zien er bij De Bok en De Vervanger al mijn voordeel mee gedaan, merci! Milliped (overleg) 1 apr 2014 19:37 (CEST)

Verdwenen poldermolen[bewerken]

Hoi Akoopal (en Quistnix als hij toevallig meeleest). Ik vond op Commons een foto van een verdwenen poldermolen: commons:File:Overzicht van de verdwenen poldermolen - De molen is in 1930 verwoest, en in 1931 gesloopt. - Egmond-Binnen - 20441112 - RCE.jpg. Nu dacht ik dat de lijsten van (voormalige) molens wel compleet zouden zijn, maar ik kan nergens voormalige poldermolens vinden. Ook op de naam van de molen ("Vennewatersmolen") vind ik geen resultaten. Kan jij helpen misschien? Is er een lijst van poldermolens/watermolens(?) die ik over het hoofd zie wellicht? Ik hoor het graag en dank alvast. Mvg, Trijnsteloverleg 10 apr 2014 15:37 (CEST)

Nee, de lijsten van voormalige molens zijn zeker niet compleet, dat zijn er teveel. Zoek eens op verdwenen molendatabase. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 10 apr 2014 16:40 (CEST)