Overleg gebruiker:Aldus1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Aldus1, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.992.874 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Succes! Gr, Diamond blue.svgDiamant | ? 9 mrt 2010 17:17 (CET)

Overlegpagina Aldus1


Papengracht 17[bewerken]

Hoi, dank je wel voor Papengracht 17, maar er klopt iets niet. De omschrijving van het gebouw op het monumentenregister vermeldt nummer 19, brede gevel etc; gebouw 17 (het kleine gebouwtje achteraan) heeft juist een smalle gevel. Ik denk dat de gemeente het bij het samenvoegen van het gebouw het totale gebouw nr. 17 heeft gegeven, maar dat wil niet zeggen dat het gehele gebouw een monument is. Alleen het deel 19 is monument; de rest niet. Dat kan ook niet want de tussenbouw stamt uit de 20e eeuw en daar zijn nauwelijks monumenten onder te vinden. Ik heb geen flauw idee, hoe je dat nu zo zou moeten vermelden.Ceescamel (overleg) 6 okt 2017 13:18 (CEST)

Bedankt voor de kritische blik. Je hebt helemaal gelijk! Het pand is echter pas zeer recent - administratief gezien - samengevoegd tot nummer 17. Ik denk dat de administratie bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed die wijziging nog niet heeft doorgevoerd. Zal echter proberen in de tekst dit beter te duiden. Aldus1 (overleg) 6 okt 2017 16:09 (CEST)
Die Rijksdienst loopt hopeloos achter; het is maar dat je het weet. Ze zijn bezig met een nieuw systeem, dat meer openheid van zaken geeft. Aan hun doorgegeven wijzigingen worden pas in het nieuwe systeem zichtbaar, maar dat kan nog wel enige tijd duren. Het is wel schandelijk dat wij van sommige gebouwen meer afweten dan zij.GlimlachCeescamel (overleg) 7 okt 2017 10:44 (CEST)
Hopelijk wordt dat dan snel verholpen inderdaad. De pagina heb ik nu aangepast naar 'Papengracht 19'. In de locatievermelding heb ik er wel voor gekozen om nummer 17 te hanteren, zo is het hopelijk duidelijker. De titel kan ik helaas niet veranderen. Ben je bekend met de mogelijkheden daartoe? Aldus1 (overleg) 8 okt 2017 17:54 (CEST)