Overleg gebruiker:Allardo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opmerking[bewerken]

Deze opmerking mag je ook wel op me OP achterlaten hoor, carrière klopte bij nader inzien niet, je hebt gelijk. Kan je beter je mening op mijn OP achterlaten of op de OP van het desbetreffende artikel van El Borrico de Jerez. Fijne avond in ieder geval ;) Nummer12(overleg) 5 dec 2012 22:31 (CET)

Ha Nummer 12. Sorry, echt: no harm meant! Theoretisch heb je gelijk betreft je opmerking dat ik mijn opmerkingen in de OP van het betreffende artikel kwijt zou moeten. In het grijze verleden liet ik meermalen mijn opmerking op de OP van het artikel achter. Antwoorden daarvan moet ik nóg altijd krijgen. Vandaar mijn 'harde' manier (ik zou het een dezer dagen ook wel verwijderen hoor!). Excuus wanneer ik te hard was.
Goed dat je de foute schrijfwijze van Cádiz zag, nummer 12. Ik schrijf de naam zo vaak... En dan toch, lees je over de aigu.
Dank voor de wens voor een fijne avond. Hij is goed aangekomen, want de avond was erg leuk!
Vriendelijke groet, Allardo 6 dec 2012 00:37 (CET)

Meher Contractor[bewerken]

Hoi Allardo, je hebt je e-mailfunctie uitstaan, daarom reageer ik hier even. Bedankt voor je e-mail. Dat was interessant om te lezen. Ook leuk om te weten dat het artikel je bevallen heeft. Je hebt zelf ook al het een en ander hier geschreven zag ik. Ik heb rond de zomer een aantal poppenspelers beschreven en onderweg werd ook Contractor genoemd. Omdat er met lof over haar geschreven werd, heb ik toen dat artikel ook opgepakt. Voel je trouwens vrij om nog wat aan te vullen. Misschien dat je ook de juiste geboorte- en overlijdensdata en -plaatsen weet? Met vriendelijke groet, Bermond (overleg) 27 dec 2012 18:47 (CET)

PS Ik zie dat je ook gewerkt hebt aan Paco de Lucía. Daaraan heb ik mooie herinneren vanwege mijn stage in Spanje. Echt geweldige muziek :-) Bermond (overleg) 27 dec 2012 19:08 (CET)


Ha Bermond. Ik zal er mijn zus naar vragen, zij weet dat ongetwijfeld. Intussen heb ik een uitgebreid artikel over Meher gevonden. Ooit hoorde ik van de Indonesische vrouwal dat haar naam in Indonesië bekend was. Dacht dat het onzin was, maar begrijp nu dat het wel degelijk waar is. Kennelijk was zij in vooral India, Pakistan en Bangladesh, maar ook in Indonesië en een soort emancipatoir society voorbeeld. Erg grappig!
Leuk ook dat Paco de Lucía bij jou goed aangeschreven staat. Inderdaad, ooit herschreef ik zijn bio bijna in zijn geheel... Ik houd erg van de oude stijl Paco, dus ben erg blij met zijn laatste albums... Hoewel zijn 'flamenco nuevo y flamenco fusíon' nu en dan ook heel best pruimbaar is! Ooit -ik was maar een net 'volwassen' broekkie- haalde een goede kennis hem met zijn auto uit Spanje voor een concert in Vredenburg (1984?) Ik heb hem toen ontmoet ik en maakte hem een paar dagen mee: super bescheiden, lieve, bijna verlegen man. Rookte VÉÉL! Gaf hem een gitaar in zijn poten en hij was een Granieten Berg zelfvertrouwen... En spelen... OEFFFF My god, wat een GOD!!! Speelde gitaar met minimaal 85 keer het gemak waarop Youp van het Hek en Adriaan van Dis samen spreken. Héél bijzondere man, heel bijzondere herinnering! Flamenco gitaar ben ik eigenlijk door/voor een lief Spaans vriendinnetje gaan spelen. Tsja, Liefde... En nee, ik zal NOOIT echt flamenco gitarist worden: de funest goede' Paco zit altijd in mijn hoofd en dwarsboomt dat...
Wanneer je oude flamenco (vóór 1975) waardeert... zoek eens wat van bijvoorbeeld Paco Cepero, Diego del Gastor (echt geweldige vent, met doorleefde gitaar. Bezat overigens zelf géén gitaar, speelde altijd op geleende instrumenten. Dat soort verhalen... gaan overal rond daar, in Spanje)
Anyway, fijne dag verder. Groet,
Allardo 27 dec 2012 22:54 (CET)
Je bent echt een amante van de flamenco merk ik al :-) In mijn geval was het ook de liefde voor een vrouw waardoor ik bekend werd met zijn muziek. Nog echt wel vaak heb ik heimwee naar die tijd en ik heb altijd nog een cd willen kopen en ik moet dat denk ik toch echt een keer gaan doen.
Misschien nog een leuke andere tip. Zou je je zus willen vragen of ze ook nog een foto van Meher Contractor in de oude doos heeft zitten? Dat is altijd schaars materiaal hier op Wikipedia en misschien zit er nog iets tussen waar ze zelf het copyright op heeft.
¡Buena madrugada! (prettige nacht!), Bermond (overleg) 28 dec 2012 00:35 (CET)

Beoordelingsnominatie Tía Anica La Piriñaca[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Tía Anica La Piriñaca dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130117 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 18 jan 2013 01:07 (CET)

Hoi Allardo, ik heb je even gemaild. Bermond (overleg) 10 feb 2013 11:27 (CET)
Ik heb niet op je antwoord gewacht en heb je artikel alvast aangepast. Ik hoop dat je met deze versie wel kunt leven en dat het ook zoveel mogelijk in de stijl is gebleven die je wenst. Als hij je niet bevalt, draai dan gerust terug. Met vriendelijke groet, Bermond (overleg) 10 feb 2013 14:16 (CET)
Hoi Allardo, Om het even helemaal compleet te maken, heb ik ook even enkele rode linkjes opgevuld met nieuwe artikeltjes. Mag ik jou vragen deze nog even te lezen om zeker te zijn dat er geen fouten in zitten? Het gaat om de volgende artikelen: cante jondo, soleá, martinete en seguiriya. Dank je wel, alvast. Mvg, Bermond (overleg) 10 feb 2013 16:19 (CET)

Locus caeruleus sive coeruleus[bewerken]

Beste Allardo,

Bedankt voor uw toevoeging over de alternatieve spelling van locus caeruleus. Ik heb dit echter verwijderd. Onderaan in het artikel staat er al vermeld dat deze schrijfwijze bestaat en onjuist is. Ik heb een langere uitleg geschreven voor de Engelstalige wikipedia, zie locus coeruleus (sic). Met vriendelijke groeten, Wimpus (overleg) 30 jul 2014 22:06 (CEST)

Bailaor[bewerken]

Beste Allardo, ik heb het door jou aangemaakte artikel Bailaor op de beoordelingslijst geplaatst, omdat het me in deze vorm te arm lijkt. Het bevat enkel een definitie, gevolgd door een lijst met bijna uitsluitend rode namen. Misschien kan je er een echt artikel van maken? Groeten, Queeste (overleg) 22 apr 2015 18:53 (CEST)

Hallo Queeste!

Dit onderwerp is indertijd door mij aangemaakt op instigatie van...??? Zeg het maar, ik weet het niet meer. Een toenmalige gesprekspartner. De bedoeling was een uitleg te geven over het begrip bailaor / bailaora, en de waarde van de flamencodans in de het totale flamenco gebeuren.

Dit vooral om de volgende interessante tegenstelling uit te diepen: vraag je een NIET Spanjaard: wat is flamenco, dan is het antwoord: flamenco DANSEN door vrouwen met rode jurken met witte ballen. Soms volgt dan ook nog eens na wat nadenken: gitaarmuziek. Oh ja, en wat ayayayyyy gegil...

Vraag je daarentegen een (in flamenco geïnteresseerde) Spanjaard: wat is flamenco, dan zegt hij: "Flamenco is: canteflamenco. Het is leven, het is gevoel. Het is ritme. Ja, het is ook wel gitaar..." Overdonderd vraag je: "En de flamencodans wat is dat dan?" De aficionado begint dan vreselijk verveelt te gapen, gaat een biertje halen, en antwoord na terugkomst: "Dat is het perfecte moment om wat alcohol te bestellen en te nuttigen" (zoals mij ooit eens letterlijk werd uitgelegd).

De rode namen waren bedoeld om anderen op weg te helpen met beschrijvingen van (in en soms buiten Spanje) zeer bekenden dansers. Op de Spaanse Wiki staan er talloze genoemd. Maar, net als mijn toenmalige gesprekspartner heb ik weinig met dansen. Dus heb ik weinig aangevuld. Ik wil nog wel eens zien of er al anderen zijn die wat deden. Maar schrijven... doe ik al lang niet meer over flamenco. Althans NIET op Wikipedia: ik kwam zoveel mensen tegen die mij van alles vonden en veranderden zonder dat ze ook maar iets van van het ingewikkelde verhaal afwisten. Inmiddels heb ik mij op andere onderwerpen gestort, waarbij ik zelden problemen heb, vaak juist inspirerende gesprekken voer. Jammer, flamenco is nog steeds een prachtig onderwerp en ik heb nog veel bijna klare items op mijn HD. Maar ik begin er niet meer aan!

Wat betreft de lijst Queeste: doe ermee wat je wilt. Misschien werkt het wanneer er een tekstje komt met het doel van de lijst. Zo is er ook ergens een lijst gitaristen (welke ik nog wel eens geupdate heb), van pianisten, zangers, etc (niet alleen flamenco, ook pop ed. !) En anders: wissen die hap, ik laat er geen traan om!

Vriendelijke groet Allardo 23 apr 2015 01:43 (CEST)

Beoordelingsnominatie Shabab Yemeni[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Shabab Yemeni dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150628 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 29 jun 2015 02:00 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:41 (CEST)

De resultaten van de wereldwijde Wikimedia-enquête van 2018 zijn beschikbaar[bewerken]

1 okt 2018 21:56 (CEST)