Overleg gebruiker:Andre Engels/Archief2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inhoud

Meerdere bewerkingen[bewerken]

Beste Andre Engels,

Bedankt voor je bijdragen. Je hebt meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop meerdere bewerkingen maken, vóórdat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip!
Emblem-star.svgHiddenKnowledge 2 jan 2010 17:40 (CET)

P.s. Sorry van dat foutje met die afbeelding.

k-theorie[bewerken]

Hoi Andre,

ik begreep dat jij een wat wiskundigere achtergrond hebt? Ik kwam dit artikel en de aanverwandte artikelen tegen, en kan er werkelijk niets van begrijpen... Het komt op mij vooral over dat de verschillende beginnetjes elkaar definieren en in vage bewoordingen een richting aangeven, zonder een definitie of toepassing te geven. Zou jij ernaar kunnen kijken voor zover jij hier meer over hebt gehad, of weet je misschien iemand die hier meer van kan brouwen? Thanks! --Effeietsanders 3 jan 2010 16:40 (CET)

Hier kom ik helaas ook niet verder mee. De term zegt me niets, en het artikel doet niet eens een poging om het uit te leggen. Voor mij is het dus eigenlijk net zo nietszeggend als voor jou. - André Engels 3 jan 2010 18:48 (CET)
Jammer :( Desalniettemin bedankt! Effeietsanders 3 jan 2010 20:48 (CET)

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:Goudzoeker.jpg[bewerken]

Beste Andre Engels, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Goudzoeker.jpg en Afbeelding:DavidRiceAtchison.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20100104 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 5 jan 2010 02:03 (CET)

Robbot[bewerken]

Please look at this. In Jan 09 the bot removed most of the interwikis of the page and now again. And while the link targets aren't perfect (they link in most cases to "Acid 2" instead of the general article), your bot probably shouldn't delete them without finding a better target. -- Jonathan Haas 26 jan 2010 00:22 (CET)

Het stemmen over de inhoud op cs:wiki[bewerken]

Hallo Andre, ik schrijf artikelen op de tsjechische wiki [1] (ik ben geboren Tsjeche maar heb 35 jaar in Nederland gewoond) en er is op dit moment een groot probleem op cs:wiki [2] met het bepalen van de inhoud van de inleiding van het artikel over telepatie. Een groep wikipedisten heeft de inhoud vastgelegd op basis van het stemmen er over, wat tot enorm veel protesten heeft geleid en na de stemming geleid tot het afsluiten van de editatiemogelijkheid voor niet geregistreerde gebruikers. Wat kan ik in zo'n situatie het beste doen - d.w.z. volgens mij is dit een duidelijk geval van het schenden van het grondprincipe 3 van Wikimedia Foundation dat er over de eindinhoud overleg met andere gebruikers zal beslissen. Wat is jou mening daarover. Tsjechië heeft geen steward, waardoor het ingrijpen van hogerhand onmogelijk is en het stemmen over de inhoud ondersteunt 1 byrocraat en 4 administratoren. Groet, uit Tsjechie.--Hubeny 9 feb 2010 09:55 (CET)

Om met het ontbreken van Stewards te beginnen: Stewards zijn voor alle Wikimediawiki's, dus Stewards zijn er wel degelijk; het is echter een grondregel dat Stewards de lokale wiki's ondersteunen en niet zelf een beslissing nemen, dus het moet nog heel wat erger worden voor die ingrijpen. Wat betreft de situatie zelf, naar mijn mening is de belangrijke vraag wat er gedaan wordt met latere wijzigingen van de pagina. Een stemming of dergelijke gebruiken om de inhoud van een pagina vast te stellen is geen ideale oplossing, maar wat mij betreft ook niet verboden. Echter, een dergelijke stemming kan nooit de inhoud definitief vaststellen. Het moet altijd mogelijk blijven om ná een dergelijke vaststelling nieuwe gezichtspunten of nieuw bewijsmateriaal in de discussie in te brengen. Dat hoeft nog niet te betekenen dat de pagina wordt aangepast - men kan opnieuw besluiten dat de oude vorm goed genoeg was. Maar een dergelijk besluit kan niet genomen worden zonder het nieuwe materiaal 'fris' te beoordelen. - André Engels 9 feb 2010 12:08 (CET)
Al het feit dat het mogelijk is om over de inhoud te stemmen is een nieuwe informatie voor me en tezamen met het volgprocess geeft het me een duidelijk beeld over de gangbare gebruiken. Dat wou ik even weten. Wat de Stewards betreft, lijkt het dat met de stewardverkiezingen 2010 User:Mercy voldoende stemmen schijnt te krijgen en die ken ik heel goed. In ieder geval bedankt voor de moeite. --Hubeny 9 feb 2010 15:54 (CET)

Ise[bewerken]

Op de dp van Ise heb jij vorige jaar "Ise (slachtschip)" opnieuw toegevoegd. Weet je heel zeker dat het hier om een slachtschip gaat en niet op een slagschip? Eddy Landzaat 13 feb 2010 11:59 (CET)

Inderdaad, natuurlijk een slagschip... Bedankt voor je oplettendheid, nu verbeterd. - André Engels 13 feb 2010 12:20 (CET)
P.S.: Ik had het niet 'opnieuw' toegevoegd; het "weer" sloeg op de verwijdering van Ise (regio) en was slechts bedoeld om aan te geven dat ik de link verwijderde die ik zelf net had toegevoegd. - André Engels 13 feb 2010 12:23 (CET)


Conform bijdrage op de OP van Ucucha[bewerken]

Ha Ucucha, ik vind dit eigenlijk te gênant voor woorden, maar ik vraag me af wat er met de 100 euro voor de winnaar van de schrijfwedstrijd is gebeurd. Laat ik duidelijk zijn: ik zit er niet op te wachten en mijn beloning bestaat vooral in de brede erkenning en waardering voor het artikel, wat voor mij al voldoende bevrediging geeft. Het gaat me dus zeker niet om het geld, maar wel om een correcte afwikkeling en ter voorkoming van misverstanden. Groet-Advance 17 feb 2010 16:42 (CET)

Bots[bewerken]

Hallo Andre Engels, Op de chat vroeg ik of iemand een idee had wanneer bots voor het eerst ontstaan zijn, omdat ik voor Wikipedia:Geschiedenis aan het uitzoeken ben wat er in de geschiedenis van de wiki allemaal aan veranderingen hebben plaatsgevonden om een beeld te geven van hoe de wiki zich ontwikkeld heeft. Nu zei iemand mij dat jij de eerste bot geschreven had. Kun je me daar meer over vertellen? Wanneer is dat bijvoorbeeld geweest? Is er ook toevallig overleg over geweest en zo ja waar dat dan geweest is? Bots zijn heden ten dage een belangrijk onderdeel om het werken op Wikipedia beheer(s)baar te houden en wil ik daarom opnemen op de net genoemde pagina. Ik zie graag je reactie tegemoet! - Groetjes - Romaine 24 feb 2010 04:17 (CET)

De bots zijn begonnen als een privé-initiatief van Rob Hooft in de zomer van 2003 (wow, zo lang al?) Echt overleg is er dus niet geweest, hij begon ermee te bewerken, en toen bleek dat de bewerkingen goed waren, werd het geaccepteerd. Ikzelf was korte tijd later de tweede operator, en in oktober 2003 werd het tot open source gemaakt en op sourceforge geplaatst. Op dat moment bestond geloof ik alleen nog de interwiki-bot, maar er was al wel de gescheiden structuur (wikipedia.py voor het werken met mediawiki, interwiki.py voor de eigenlijke code) zodat het maken van andere bots tot de mogelijkheden behoorde. Belangrijke wijzigingen in de code in de begintijd zijn de mogelijkheid om meerdere pagina's tegelijk te laden (december 2003, voor die tijd werd er pagina voor pagina opgevraagd) en de mogelijkheid om op meerdere wiki's tegelijk te werken (juli 2005, voor die tijd was het zo dat als de bot op bijvoorbeeld nl: runde, hij ook alleen op nl: wijzigingen deed). Zie hier wat ik er zelf een paar jaar geleden over schreef (daar heb ik ook de data vandaan). - André Engels 25 feb 2010 09:25 (CET)
Hallo André, Machtig interessant dit te lezen. Ik heb dankzij je bericht kunnen nagaan wat de eerste bot-edit op de wiki was, een markeerpunt van verdere ontwikkelingen. :-) Groetjes - Romaine 26 feb 2010 02:51 (CET)
Een andere vraag die bij me opkomt is of je misschien enig idee hebt wanneer botbits gekomen zijn en wanneer AWB gekomen is? Enige herinneringen daarvan? Groetjes - Romaine 26 feb 2010 02:57 (CET)
Met AWB heb ik me nooit echt bezig gehouden, daarover kun je dus beter iemand anders vragen, maar bot-bits bestaan al sinds begin 2004, zie Wikipedia:Archief - De kroeg 2004 - februari nr. 1#Robot-bit. - André Engels 28 feb 2010 00:44 (CET)
Bedankt!! Die pagina had ik niet gevonden met de zoekopdrachten die ik gedaan heb op botstatus en botbit. Ook deze info wederom opgenomen op Wikipedia:Geschiedenis. :-) Groetjes - Romaine 28 feb 2010 03:22 (CET)

Botbewerkingen[bewerken]

Beste Andre, op mijn overlegpagina is een kleine discussie gaande over thans lopende botbewerkingen op het gebied van de spelling waar ook jouw bot ter sprake kwam. Graag je mening aldaar. Met vriendelijke groet, Mexicano (overleg) 3 mrt 2010 16:43 (CET)

Sándorfi[bewerken]

Hoi! Ik ben een Hongaarse wiki-gebruiker, ik heet Norbert, maar ik spreek niet goed in het Nederlands :) Could you help me with a translation? There was a Hungarian painter, who i really like, but he died two years ago. It is my rememberence to create a lot articles for him in several languages. I myself made 6 translations, but the Dutch could be difficult to me. The English version of the painter is here: en:István Sándorfi, we have now 23 tarslations. Dank je! --Eino81 16 mrt 2010 22:07 (CET)

For help, here is the Afrikaans version, which is similar to Dutch: af:István Sándorfi I hope, you can help me. --Eino81 20 mrt 2010 10:22 (CET)
Ik heb een poging gewaagd het artikel te vertalen. Pieter2 12 jun 2010 00:11 (CEST)

interwiki's[bewerken]

Geachte André Engels,

Als ik het goed begrijp bent u bereid en in staat 'mijn probleem' op te lossen. Veel dank daarvoor!
Hebt u nog aanvullende informatie nodig?

vriendelijke groet, S.Kroeze 31 mrt 2010 14:39 (CEST)

Geachte Andre Engels,
Nogmaals veel dank!
Zojuist is er een verkeerde link aangebracht. [3]
Is een ramp nog af te wenden?
vriendelijke groet, S.Kroeze 12 apr 2010 13:39 (CEST)
Ja, de Deense pagina waarnaar verwezen wordt, verwijst naar een andere Nederlandse pagina. In een dergelijk geval zal een bot die link nooit terugzetten, ook niet als hij die ergens anders alsnog vindt. Het automatisch werken van bots wordt namelijk alleen gebruikt als er voor elke taal (maximaal) één link gevonden wordt. - André Engels 12 apr 2010 17:56 (CEST)

Verzoekpagina checkuser[bewerken]

Hallo Andre Engels

Er staan al een paar dagen twee verzoeken op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Sokpoppen. Kan daar misschien naar gekeken worden?

Blessed are the peacemakers.jpgMan!agO Blessed are the peacemakers.jpg 18 apr 2010 07:31 (CEST)

Verwijderingsnominatie Overleg Wikipedia:PERSBERICHT 2500[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Overleg Wikipedia:PERSBERICHT 2500 dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100501 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 2 mei 2010 02:08 (CEST)

Interwikilinks[bewerken]

Zou jij je krachten eens willen beproeven op Hoorn (Noord-Holland) ? Diverse bots voeg(d)en steeds iw's toe naar sh:Rog (razvrstavanje)), en via allerlei andere talen kom je dan terug uit op Horn en Hoorn. Drie onderwerpen in ruim 30 talen, ik krijg het niet (of niet snel genoeg) voor elkaar... Alvast bedankt (en sterkte ;-) ). - Erik Baas 10 mei 2010 14:04 (CEST) P.S.: Op Hoorn (Noord-Holland) staat nu een {{nobots}}.

Deze lijkt gisteren een paar uur na jouw edit op de Nederlandstalige Wikipedia deed, opgelost te zijn. Geen van de pagina's linkt nog naar de Servokroatische. Die {{nobots}} kan er dus weer af. Een tweede stuk van de oplossing zal ik vanavond doen (de bot vertellen dat sh:Rog (razvrstavanje)) een doorverwijspagina is). Die vage verzameling doorverwijspagina's rond Horn en Hoorn ten slotte laat ik voorlopig maar even zitten, dat krijg ook ik niet opgelost. - André Engels 10 mei 2010 16:12 (CEST)

Interwikibrij[bewerken]

Hallo Andre, ik heb ook een interwiki-vraag aan jou, want ik herinnerde me blij te zijn geworden van deze opmerking. Als je bij ons in de Categorie:Regisseur naar nationaliteit kijkt, dan zie je dat bijna al die regisseurs naar nationaliteit zijn ingedeeld naar film-, toneel-, videoclip- en weet ik wat voor soort regisseurs. Omdat het uitmaakt of iemand een game of een toneelstuk regisseert. Een aantal andere wikipedia's doet dat ook (grote zoals de Engelse, maar ook kleintjes zoals de Turkse en de Sloveense... of de Slovaakse? Weet ik even niet meer), maar niet allemaal. Het is me gelukt om in de talen met latijns of cyrillisch schrift te achterhalen of een categorie over een regisseur niet-nader omschreven gaat, dan wel over een van de specifieke soorten. Maar in de talen met afwijkend schrift lukt dat me niet zo goed, en daardoor lukt handmatig interwiki's goed zetten ook niet want de botjes kunnen die talen kennelijk wel lezen. Dat wil zeggen... ze denken dat ze het kunnen maar ze kunnen het overduidelijk niet want ze zetten verkeerde links terug. Heb jij een truuk hiervoor? Hettie 11 mei 2010 20:35 (CEST)

Dat ligt aan de situatie. Ik werk vrijwel alleen in de hoofdnaamruimte, niet met categorieën, dus echt ervaring met dit soort van probleem heb ik niet, maar een aantal trucs die ik zo kan bedenken, is:
 • Kijk naar de moedercategorie/moedercategorieën, en welke interwiki's die hebben
 • FoxLingo - een Firefox add-on waarmee je met 1 druk op de knop een pagina kunt vertalen (werkt niet met alle talen, maar toch inmiddels al wel een hoop)
 • De bot bevat code voor het transliteren van diverse schriften naar Latijns schrift (Cyrillisch, Hebreeuws, Arabisch, Grieks, katakana en hiragana (Japans), Georgisch, Devanagari (Hindi), Armeens, Tamil, Bengali, Thai)
 • In noodgeval zou je ook nog naar de interwiki's van de pagina's in de categorie kunnen kijken, maar ik denk dat dat alleen echt lekker werkt als je al weet dat je op een 'gesplitste' pagina bent, maar niet welke ondersoort van regisseur je hebt.
- André Engels 12 mei 2010 10:00 (CEST)

E-mail[bewerken]

Beste Andre, op 4 juni heb ik je een mail gestuurd. Zou je deze e-mail misschien kunnen beantwoorden? Alvast bedankt, vriendelijke groeten, LolSimon -?- 13 jun 2010 00:37 (CEST)

Vragen[bewerken]

Op Overleg gebruiker:Robbot staan twee vragen open. Zou je deze kunnen beantwoorden. Volgens mij doet de bot dingen die niet gewenst zijn. Dennis P:TW 21 jun 2010 16:39 (CEST)

Vijandig Bewerking[bewerken]

Hello Andre, recently I added a new external link to the nl wiki page 'steile wand'. within an hour or so it was removed. this has now happened several times. i want to add 'www.steilewand.nl' how can i prevent this mystery person from removing it again.

regards, stephen windle

To get these people (there's more people doing it) from removing it again, you need to first change the policy of the Dutch Wikipedia, which currently discourages putting links on pages when they are meant as advertizing. - André Engels 23 jun 2010 07:51 (CEST)

Kaczory[bewerken]

Op Kaczory worden herhaaldelijk verkeerde iw's toegevoegd, volgens User:Lukasz Lukomski is het een grap (zie mijn OP), en ook hij kan de bron niet vinden. Wil jij misschien eens kijken ? - Erik Baas 23 jun 2010 14:06 (CEST)

Robot[bewerken]

Beste Andre, ik kreeg zojuist op mijn overlegpagina, Overleg_gebruiker:Jcb#Robot_op_Afrikaanse_Wikipedia, een stuk vertaling naar AF voor weblinkchecker. Wellicht heb je er iets aan. Jcb - Amar es servir 27 jun 2010 23:08 (CEST)

Wikiproject Astronomie[bewerken]

Zojuist heb ik het Wikiproject Astronomie opgezet, met uiteraard het doel artikelen te schrijven en uit te breiden. Aangezien je op het lijstje van Wikipedianen naar expertise onder het kopje Sterrenkunde staat vermeld, wil ik je bij deze uitnodigen om aan het project deel te nemen. Devon1980 Holand cockade.svg Overleg 11 jul 2010 15:49 (CEST)

Google helpt o.a. Arabische en Hindi versie van Wikipedia[bewerken]

Volgens mij is dit wel iets wat je interesseert: Google Working with Wikipedia to Translate 'Smaller Languages'. - Robotje 16 jul 2010 09:41 (CEST)

Baugniet[bewerken]

Beste André, Ik sta er van te kijken dat er nog een tweede Pierre Baugniet bestaat. U zal wel even 1825 in 1925 moeten wijzigen! En nu bent u het verplicht om er ook een artikeltje over te schrijven! Zou hij nog leven? met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele 16 jul 2010 10:16 (CEST)

Ik kwam hem tegen bij het updaten van Wikipedia:Ontbrekende Nederlanders en Vlamingen. Het schrijven van een artikel zal nog niet gemakkelijk zijn, Hier staat te lezen dat 'not much is known' over hem. Ik zie trouwens wel op de Duitse Wikipedia dat hij in 1981 is overleden, dus die vraag is alvast beantwoord. - André Engels 16 jul 2010 10:29 (CEST)

Haakjes[bewerken]

Hallo Andre, Ik zag dat je enige pagina's omtrent haakjesproblemen in je gebruikersnaamruimte hebt staan, zou je misschien eens kunnen kijken naar het verzoek op Wikipedia:Verzoekpagina_voor_bots#Artikelen_met_haakjes. Alvast bedankt! Groetjes - Romaine 16 jul 2010 18:24 (CEST)

Naar aanleiding van Wikipedia:Verzoekpagina voor bots#Artikelen met haakjes vroeg ik me af of je Gebruiker:Andre Engels/Haakjesproblemen weer eens zou willen bijwerken. Multichill 16 jul 2010 18:24 (CEST)
Haha, Romaine was me net voor! ;-) Multichill 16 jul 2010 18:25 (CEST)

Bot in gl.wiki[bewerken]

Hello Andre, sorry for my bad english, and for don't speak dutch language. I'm HombreDHojalata from Galician wikipedia, and I want to ask you that request your permission to running bot (gl:Usuario:Robbot) in gl:Wikipedia:Bots/Peticións de aprobación. Thanks. Regards--HombreDHojalata 13 aug 2010 12:46 (CEST)

Kop op[bewerken]

Het regent en is best wel depri weer inderdaad dus daarom maar ff een bloemetje ter opvrolijking wat je tevens als paraplu kan gebruiken. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 26 aug 2010 11:41 (CEST) Premio al cronopio botánico.gif

Da's een handig en vriendelijk bloemetje inderdaad :-) kom op André, say cheese! Grtjs eVe Roept u maar! 26 aug 2010 11:45 (CEST)
Hoi naamgenoot, zo erg is het vast allemaal ook niet, als je er even over wil praten weet je ons vast te vinden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 26 aug 2010 12:32 (CEST)
Dat de wereld een beetje ziek en Wikipedia een beetje stom is, wil ik je nog wel geven. Met het andere ben ik het helemaal niet mee eens. Je bent een gewaardeerde collega! De lucht trekt buiten weer wat open. Hopelijk helpt het. Met vriendelijke groet, Davin 26 sep 2010 10:56 (CEST)

dp fix?[bewerken]

Beste Andre, je robbot heeft goed zijn best gedaan. In de lange lijst zie ik meerdere veranderingen die rood geworden zijn, dus verwijzingen naar dp's zijn "kapot". Ik zou ze kunnen terugdraaien, maar misschien heb je er een reden voor om het zo te doen of te laten. --VanBuren 26 sep 2010 10:29 (CEST)

André heeft hier wel gelijk in VanBuren. Zie hier Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Er wordt in principe niet naar een dp verwezen, omdat het geen artikel is. Dat een link nu rood wordt toont daarbij aan, dat het een niet bestaand artikel is. Davin 26 sep 2010 10:52 (CEST)
Ok begrepen. --VanBuren 26 sep 2010 14:53 (CEST)

Verenigd Links (Nederland)[bewerken]

Hallo Andre Engels, ik heb je artikel Verenigd Links (Nederland) ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora 28 sep 2010 11:51 (CEST)

SDO Bussum[bewerken]

Beste Andre Engels, Ik heb je opmerkingen gelezen over de pagina SDO Bussum, maar denk wel degelijk dat het nu een Wikipedia-waardige pagina is. Gisteren stond er inderdaad bij lange na nog geen voldoende informatie op, nu is de waardigheid naar mijn idee toch zeker aangetoond. Ook Gebruiker:TBloemink, waar ik ook navraag heb gedaan, is het daarmee eens. Wat denk jij hiervan?--Sjomo 2 okt 2010 12:49 (CEST)

Ik heb even Gebruiker: toegoevoegd aan mijn naam. Is vast niet erg :P - TBloeminkTBloemink overleg 2 okt 2010 13:08 (CEST)
Lijkt me inderdaad goed genoeg om niet weg te gooien. - André Engels 2 okt 2010 15:10 (CEST)
Bedankt voor de bevestiging hiervoor. --Sjomo 2 okt 2010 16:08 (CEST)

Dp-overleg[bewerken]

Hoi Andre Engels,

aangezien je je ook wel eens bezig houdt met het oplossen van links naar dp's, wil ik je wijzen op Wikipedia:Botcafé#Verder_verloop. Hier wil ik even proberen om overleg op te starten hoe we verder kunnen gaan met het oplossen van links naar dp's en wellicht heb je daar ook nog je opmerkingen bij. Groet, Pompidom 2 okt 2010 19:32 (CEST)

Thank you for the help given[bewerken]

This one is for you too.
See here for why. Kind regards,
Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 nov 2010 08:40 (CET)

Openstreetbugs[bewerken]

Hallo André, leuk je weer eens in IRL te ontmoeten. Even ter info, als je op Google zoekt op 'openstreetbugs' staat deze pagina bovenaan. Die heb ik waarschijnlijk ook in de afgelopen jaren gebruikt maar dat werkt niet meer (bij mij althans). Gisteren toonde je echter een werkende versie en na wat verder spitten kwam ik dit tegen, en die werkt wel. Enkele foutmeldingen die ik er meerdere maanden geleden had ingevoerd stonden er nog steeds dus die informatie is niet verloren gegaan. - Robotje 21 nov 2010 18:33 (CET)

Orchideeën[bewerken]

Oops sorry, dat had ik nog niet door! Bedankt voor de tip, had al wel vermoed dat er een makkelijkere manier moest bestaan... --Bjelka 28 nov 2010 21:56 (CET)

Euhmm, nog een vraagje hoe moet ik de nieuwe pagina's ongedaan maken? Of wil jij ev. mijn foutjes rechtzetten? Het gaat over drie artikeltjes. nl: rozewortel (oorspronkelijk Rhodiola rosea), moerasorchidee (oorspronkelijk Dactylorhiza majalis) en gevlekte orchidee (oorspronkelijk Dactylorhiza maculata) --Bjelka 28 nov 2010 22:08 (CET)

Middelpuntvliedende kracht[bewerken]

Dag, Andre. Puur ter informatie hierbij de volgende links:

Commentaar van een anoniem naar aanleiding van deze ingreep. Vriendelijke groet, --ErikvanB 1 dec 2010 00:57 (CET)

HLD63[bewerken]

HLD 63 Waarom heb je pagina HLD63 doorverwezen?--V60club 6 dec 2010 18:42 (CET)

Het is volgens je eigen tekst eigenlijk dezelfde reeks, die enkel te veel nummers telde om als één reeks genummerd te kunnen worden. - André Engels 7 dec 2010 00:45 (CET)

Bernard Heesen[bewerken]

Beste hr Engels, dank voor uw reactie op mijn vraag over een nieuw aan te maken pagina over glaskunstenaar Bernard Heesen. De nieuwe pagina die ik trachtte aan te maken heb ik gemaakt op een door mij aangemaakte gebruikerspagina (en dat is misschien de verkeerde weg). Ik kreeg een mail Pagina overleg gebruiker Berend Arentsen aangemaakt op 2 december 2010 door JZ85 met een adres: http://nl.wikipedia.org/wiki/overleg_gebruiker:Berend_Arentsen Bij klikken op dit adres kreeg ik te zien dat de pagina die ik had gemaakt was verwijderd. Geeft deze informatie u houvast om mij aanwijzingen te geven? Bij voorbaat dank, Berend Arentsen

Deze pagina dus: [4] Eddy Landzaat 7 dec 2010 15:24 (CET)

Moderatorbit[bewerken]

Ha André,

Je moderatorbit is geplaatst. Zou je je inschrijving op de moderatorlijst nog even kunnen regelen (als je daar niet meer op staat). Veel succes weer als moderator, LolSimon -?- 11 dec 2010 14:30 (CET)

Gefeliciteerd Andre. Succes! Dennis P:TW 11 dec 2010 15:06 (CET)
Ook namens mij van harte gefeliciteerd, André! Trijnsteloverleg 11 dec 2010 15:14 (CET)
Sterkte! Knipoog Mvg, Fontes 11 dec 2010 16:22 (CET)
Van Harte, en heel veel succes gewenst! Lach. Jarii94Overleg 11 dec 2010 16:23 (CET)
Succes met de moderatorwerkzaamheden! Romaine 11 dec 2010 16:26 (CET)
Gefeliciteerd! Een ouwe rot als jij zal wel snel zijn weg weer kennen, zeker? Knipogende smiley C (o) 11 dec 2010 16:35 (CET)
Gefeliciteerd en heel veel succes gewenst! Lach Olivier Bommel 11 dec 2010 18:56 (CET)
Proficiat! Lymantria overleg 12 dec 2010 11:00 (CET)
Ook namens mij gefeliciteerd en succes! Glimlach chrisN (overleggen) 12 dec 2010 11:04 (CET)
Bedankt allemaal, maar ik zie niet wat er nu precies te feliciteren valt... - André Engels 12 dec 2010 15:01 (CET)
Ik was ook al in de veronderstelling dat u jarig was! Knipoog Fontes 12 dec 2010 15:25 (CET)
Gecondoleerd dan maar. Knipoog --ErikvanB 15 dec 2010 03:03 (CET)
Daar sluit ik graag bij aan door je sterkte te wensen in deze lastige periode Knipoog Leodb 15 dec 2010 03:10 (CET)
Mijn standaardreactie, meestal alleen op irc is: 'bedankt dat je weer bereid bent het moderatorwerk op te pakken'. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 dec 2010 13:39 (CET)
Welkom terug Andre Engels –Krinkle 16 dec 2010 03:42 (CET)

Je reactie graag nog[bewerken]

André, graag je reactie nog op Overleg:1 september. Ik ben benieuwd hoe je er nu over denkt nadat je mijn reactie gelezen hebt. Vriendelijke groet, Goudsbloem 17 dec 2010 00:42 (CET)

Uiver[bewerken]

Beste André Engels, je hebt bij het artikel Uiver een foto vervangen door eentje van de 'tweede Uiver' die al bij dit artikel was afgebeeld. Het is zo nogal dubbel op. Waarom? Met vriendelijke groet, Hartenhof (overleg) 1 jan 2011 17:18 (CET)

Het is niet dubbelop, want de foto van de 'tweede Uiver' is de foto die ik vervangen heb. Ik vond deze beter, maar bij herkijken begin ik daar toch weer over te twijfelen. Wijzig dus gerust terug. - André Engels (overleg) 1 jan 2011 18:53 (CET)
Je moet je toch vergist hebben, want er zijn nu twee foto's van de 'tweede Uiver'. De foto die je vervangen hebt was die van de 'derde Uiver', het monument in Albury. Ik zal nog even kijken welke 'tweede Uiver' de voorkeur moet krijgen. Bedankt voor je reactie, Hartenhof (overleg) 1 jan 2011 19:13 (CET)
Ah, je hebt gelijk, ik had niet het hele artikel bekeken, en de foto onderaan gemist. Bedankt voor je oplettendheid! - André Engels (overleg) 2 jan 2011 09:15 (CET)
Ik vond "jouw" foto wel mooi, en heb hem geplaatst bij Douglas DC-2 ter vervanging van een slechtere foto. Hartenhof (overleg) 2 jan 2011 10:27 (CET)

hela, heethoofd...[bewerken]

Gelieve geen rare grappen uit te halen. Het werkt veel beter wanneer je een dikke boom probeert om te schoppen. Daarna heb je wel wat anders om aan te denken dan Wikipedia! Glimlach Eddy Landzaat (overleg) 4 jan 2011 18:28 (CET) En als de boom wel omdondert, kun je gelijk de gemeente aanklagen vanwege het tolereren van een gevaarlijke boom

Aurelianus[bewerken]

Bedankt voor de toegevoegde correctie en inderdaad het was bedoeld voor keizer Aurelianus (zie Wikipedia: Aurelianus).

Gr. Peters01 Bismarck 4 jan 2011 22:45 (CET)

Wikipedia:Café Exact[bewerken]

Beste Andre Engels, omdat je interesses hebt op deelgebieden van de exacte wetenschappen wil ik je graag uitnodigen in Café Exact! Café Exact is een nieuwe overlegruimte voor mensen zoals jij, die enige deskundigheid hebben op het gebied van de exacte wetenschappen. Dit café is bedoeld als samenvoeging van diverse andere café's op dit gebied. Door verschillende disciplines bij elkaar te brengen is het de bedoeling een synergie van kennis en ervaring te creëren. Ik zie uit naar jouw discussiebijdragen, vragen, suggesties en antwoorden, die jij vanuit jouw kennis en kunde kunt doen! Vriendelijke groet, Josq (overleg) 7 jan 2011 13:38 (CET)

k.s.v. Gremio Unio[bewerken]

Hoi Andre, ik zag je reactie op de verwijderlijst van k.s.v. Gremio Unio. Je zei 'Gelukkig ben ik er nog niet mee', hieruit concludeer ik dat je nog verbeteringen ziet. Tips zijn altijd welkom, dan ga ik er mee aan de slag! In ieder geval bedankt voor je reactie. Gu bewerken (overleg) 10 jan 2011 10:31 (CET)

Item Teleblok[bewerken]

Beste

Onmiddellijk na onze aanpassing van het item over Teleblok, zie ik dat of u of MoiraMoira het direct terug herstelt naar de oude versie. Is daarvoor een specifieke reden?

Zelf ben ik medewerker op de dienst communicatie van CM en ik probeer er dus voor te zorgen dat hetgeen over CM of over onze diensten (zoals Teleblok) de juiste informatie verschijnt. Op dit ogenblik is dat echter niet het geval! Daarom zouden wij het graag aanpassen naar waarheid.

Zijn er misschien richtlijnen die we daarbij moeten respecteren?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groeten

--Katrijnwindey (overleg) 17 jan 2011 14:37 (CET)

Ongedaan gemaakt[bewerken]

Hallo, bedankt dat je mijn edit ongedaan maakte, er ging iets mis, had kennelijk een oude versie. --Havang (overleg) 20 jan 2011 14:12 (CET)

Otto Vervaet[bewerken]

Beste, Ik probeerde zonet een wikipedia-pagina aan te maken over het bedrijf waar ik werk, een restauratiefirma uit Gent. Dit werd echter meteen gecounterd door U en een andere moderator. Nu, waar kan ik informatie vinden over hoe je als bedrijf een pagina over jezelf kan aanmaken, op een objectieve manier. Er bestaan veel wiki's over bedrijven, dus ik begrijp niet meteen waar het probleem zit. Persoonlijk gebruik ik sinds jaren wikipedia, en heb reeds een bijdrage gestort. Bedankt, Otto Vervaet, Gent

Rijk der Gökturken[bewerken]

hey, andre

kun je voor me even m'n laast bewerkte artikel even bekijken en desnoods verbeteren? bij voorbaat dank!

Backroniem[bewerken]

Hallo Andre Engels. De officiële betekenis van PCMCIA is wel degelijk Personal Computer Memory Card International Association. Gertjan Vlasblom (overleg) 26 jan 2011 15:46 (CET)

En dus niet People Can't Memorize Computer Industry Acronyms. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 26 jan 2011 21:51 (CET)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Browser (overleg) 26 jan 2011 18:25 (CET)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Oghuz (overleg) 29 jan 2011 18:14 (CET) Oghuz

Lief klein konijntje[bewerken]

Beste Andre Engels,

ik heb een eigen artiekel geschreven over Henkie´s zomerhit Lief klein konijntje. Daarbij heb ik een infobox toegevoegd met de juiste informatie die ik eerst heb afgekeken op andere bronnen. Ook heb ik die informatie over de herkomst van het melodie hieraan toegevoegd De informatie van het melodie dat op het artiekel van Henkie zelf stond heb ik geschrapt. Mag dit en kan dit? Graag hoor ik nog snel van u.

Groetjes van Maurice.

Februari 2010[bewerken]

Hallo André,

Ik wil de maandpagina's niet opeisen en vind het prima als er wat aan gewijzigd wordt, maar ik vind jouw versie van februari 2010 niet echt een verbetering van de vorige. De afbeeldingen zijn vaak goed en sluiten goed aan bij de berichten, maar de opmaak is bij mij ernstig verstoord: de laatste 2/3 afbeeldingen staan bij mij naast een witte ruimte zonder tekst en veel afbeeldingen staan ook niet meer bij het bijbehorende nieuwsbericht. Zou het niet beter zijn het aantal afbeeldingen wat bij te snoeien? Met vriendelijke groet, Afhaalchinees 30 jan 2011 16:12 (CET)

Ik heb er nu een paar verwijderd, zo beter?

Aanvang van de Tweede Wereldoorlog[bewerken]

Hey Andre. Interessant artikel. Het boek dat je gebruikt hebt, is ook erg interessant. Heb het vorig jaar een keertje gelezen. Wat me opviel aan de inleiding was het volgende:

Hoewel de Tweede Chinees-Japanse Oorlog, die in 1937 begon, vaak ook als onderdeel van de Tweede Wereldoorlog geldt, wordt als beginpunt meestal toch de Duitse inval in Polen (zie Poolse campagne) op 1 september 1939 dan wel de Britse en Franse oorlogsverklaring aan Duitsland op 3 september als beginpunt genomen. In dit artikel bespreken we wat aan die laatste oorlogsverklaringen vooraf ging.

Nu begrijp ik wel wat je bedoelt, maar 1 september is toch echt in 99% van de gevallen 'gewoon' de datum waarop men de Tweede Wereldoorlog laat beginnen.

Zoals altijd heb je mensen die hiervan afwijken. De volgende data willen ook nog wel eens passeren:

 • 19 september 1931: Japanse invasie van Mantsjoerije.
 • 7 juli 1937: Begin van de Tweede Sino-Japanse Oorlog.
 • 3 september 1939: Groot-Brittannië en Frankrijk verklaren Duitsland de oorlog.
 • 7 september 1941: Aanval op Pearl Harbor.

Mijn voorstel is dan ook om de tekst over de oorlogsverklaring anders te formuleren. Ik weet alleen even niet op welke manier. Groetjes en dank voor het mooie artikel. Dennis P:TW 2 feb 2011 19:38 (CET)

Zoiets als dit? - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 3 feb 2011 01:18 (CET)
Ja, dat is beter. Dank. Dennis P:TW 3 feb 2011 09:11 (CET)

Lijst van overleden personen[bewerken]

Dag André, Ik zag net je revert op mij. Dit is naar mijn aanvoelen geen correct Nederlands, of de pagina zo opgemaakt is, heeft er eigenlijk niet mee te maken. In mijn ogen is het:

 • een Franse acteur
 • een Franse actrice

Maar zonder lidwoord:

 • Frans acteur
 • Franse actrice

Misschien even ter bevestiging in het taalcafé ter sprake brengen... Annabel(overleg) 3 feb 2011 18:46 (CET)

Bloedtransfusie[bewerken]

Esculaap Neem het voorbehoud bij medische informatie in acht.
Raadpleeg bij gezondheidsklachten een arts.

Hallo Andre, Mensen maken de overweging of ze een bloedtransfusie willen of niet, als ze de risico's doornemen met de arts. Artsen zeggen vaak dat een bloed transfusie noodzakelijk is, maar met de huidige medische kennis, is dat niet zo, aangezien er tal van andere methoden zijn om het bloedniveau te behouden, c.q. te verhogen.

Daarom dienen mensen met hun arts er over te spreken. Dat heeft niets met mijn geloofsstandpunt te maken, maar met het feit dat de medische wereld in grotere mate het besef heeft gekregen dat de risico's van bloedtransfusie groter zijn bij een operatie, dan bij alternatieve mogelijkheden. --Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op Bornholm lille.png (Samråd) 4 feb 2011 13:46 (CET)

Maar mensen zullen nooit een bloedtransfusie 'uit zichzelf' doen. Dan komen ze toch bij een arts terecht. Dat sjabloon is naar mijn mening slechts nodig als er een risico bestaat dat ze zelf gaan mediceren, of op basis van het artikel besluiten dat een arts niet nodig is. Hier zullen mensen niet zelf een bloedtransfusie beginnen, noch op basis van dat artikel besluiten dat wat ze hebben geen arts nodig heeft. De vraag is niet of er risico's zijn verbonden aan een bloedtransfusie, of hoe groot die risico's zijn, maar of die risico's in onverantwoorde mate vergroot kunnen worden door het lezen van het Wikipedia-artikel en op basis daarvan zonder een arts te raadplegen een besluit te nemen. Dat iemand op basis van dit artikel besluit dat het niet nodig is om een arts te bezoeken, terwijl ze dat vooraf wel noodzakelijk werd geacht lijkt me met gemak verwaarloosbaar. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 4 feb 2011 16:21 (CET)

Verzoek spamfilter[bewerken]

Hoi André. Zou jij hier misschien even naar willen kijken? Er is een anoniem verzoek binnengekomen om een website van de blacklist af te halen. Jij bent degene die de hotelsite er twee jaar geleden op heeft gezet en kan wellicht zeggen of het wel of niet nuttig/zinnig is om hem er vanaf te halen. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 4 feb 2011 15:11 (CET)

Vergelijkbare informatie is ook op andere, minder commerciële, websites te vinden. Eddy Landzaat (overleg) 4 feb 2011 15:57 (CET)

JITEM[bewerken]

Hej andre ik heb d'r net een nieuw artikel gemaakt (JITEM) ,maar men heeft het genomineerd voor verwijdering wanneer het niet grondig word verbetert ( taalkundig , niet zo zeer spelling)ik heb nu de vraag of je die artikel grondig kunt verranderen aangezien ik niet taalkundig super ben. bij voorbaat dank

enverpasa, – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Enverpasa (overleg · bijdragen) 6 feb 2011 22:31

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Hondhond (overleg) 7 feb 2011 13:19 (CET)

Titelwijziging[bewerken]

Hoi André, ik zag dat je een titelwijziging hebt doorgevoerd van Harry Potter (doorverwijspagina) naar Harry Potter, heb je dat met een speciale reden gedaan? Of was het naar aanleiding van een verzoek van iemand (ik heb even gezocht maar kon niets vinden)? Bedankt! Groeten eVe Roept u maar! 7 feb 2011 22:24 (CET)

Hoi Eve, Wouter vroeg naar de hernoeming van Harry Potter naar Harry Potter (boekenreeks) op irc, wat we ervan vonden. Naar aanleiding daarvan heb ik er even goed naar gekeken, vond het eigenlijk een logische hernoeming, en het logischer er een DP van te maken. Aangezien die er al was, gevraagd welke mod dat wou uitvoeren. Andre pakte dat op, en bood ook aan de links naar de DP aan te pakken. Als ik kijk daar de links naar de boekenreeks en het personage nu, is het denk ik ook een goede beslissing geweest. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 8 feb 2011 00:43 (CET)
De wijzigingen zijn toch goed gedaan? Nu hebben de pagina's waar de link stond naar het personage een goede link en hebben de links op de pagina's die naar de boekenreeks gingen ook een goede link. Ik zou persoonlijk Harry Potter hernoemen naar Harry Potter (doorverwijspagina) en de pagina Harry Potter (personage) hernoemen naar Harry Potter. Vinden jullie dit ook een goed idee? Ik hoor graag jullie reacties! --BakkertjeWouter. 8 feb 2011 08:51 (CET)
@Akoopal: dank je, vandaar dat ik het overleg nergens kon vinden. Ik ben blij dat er goed over nagedacht is! Het is me namelijk (op mijn volglijst in elk geval) opgevallen dat er de laatste tijd nogal eens titelwijzigingen zonder enig overleg en/of zonder erover na te denken worden doorgevoerd en toen in de naam van Dinosaur918 zag als titelwijziger van "Harry Potter" naar "Harry Potter (boekenreeks)" bekroop me de angst weer even dat dit een gedachteloze actie was. Toen ik zag dat André E. de andere titelwijziging had gedaan realiseerde ik me dat het met het overleg wel goed zat maar ik kon de reden nergens vinden. IRC is geen optimaal medium hiervoor, helaas, maar ik begrijp wel dat jullie het zo hebben aangepakt. Dank je!
@Wouter: dit is absoluut niet de juiste plek om daarover te overleggen, niemand zoekt of vindt het hier. Ik stel voor dat je diezelfde vraag stelt op Overleg:Harry Potter en ook Jarno Huygebaert even inlicht over het overleg, ik weet zeker dat die ook graag mee wil praten. Grt eVe Roept u maar! 8 feb 2011 09:09 (CET)
Zie ook hier: het moet geen dp zijn maar een overkoepelend artikel. (niet over het personage maar over de hele mediafranchise.) — Zanaq (?) 8 feb 2011 09:43 (CET)
Wat word er bedoelt met overkoepeld? Ik heb trouwens op de pagina Star Trek bekeken en zo'n pagina bestaat er al. Namelijk Harry Potter (boekenreeks). --BakkertjeWouter. 8 feb 2011 09:52 (CET)
Nee, dat is niet overkoepelend genoeg: overkoepelend betekent dat het alles omvat, dus ook de films, de spellen en de soundtracks. — Zanaq (?) 8 feb 2011 09:59 (CET)
Dat heeft Harry Potter toch al? --BakkertjeWouter. 8 feb 2011 10:05 (CET)
Ja, maar het is een doorverwijspagina, geen artikel. — Zanaq (?) 8 feb 2011 10:10 (CET)
Dus eigenlijk moet er een pagina komen waar alle boeken/films/games/soundtracks kort worden beschreven? --BakkertjeWouter. 8 feb 2011 10:17 (CET)
Ja, met verwijzingen naar de gedetailleerde artikelen. — Zanaq (?) 8 feb 2011 10:27 (CET)
Hoe kan ik het artikel dan het beste noemen? --BakkertjeWouter. 8 feb 2011 10:40 (CET)
Harry Potter: het moet de dp vervangen. — Zanaq (?) 8 feb 2011 10:42 (CET)
Ik ga op Gebruiker:Wouterruygrok1994/zandbak aan de gang. Als je mee wil helpen mag het hoor! En zou je ook zo af en toe even willen kijken of het goed gaat? --BakkertjeWouter. 8 feb 2011 10:46 (CET)

Verwijderingsnominatie Gemaal Lely[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Gemaal Lely dat is genomineerd door Basvb. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110207 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 8 feb 2011 01:05 (CET)

categorisatie[bewerken]

Hej André, ik heb D'r net bij de Ghaznaviden, Oeigoerse Rijk, en de Gouden Horde een categorie toegevoegd ( Turkse Dynastie ). Volgen mij is de categorisatie goed, aangezien het allemaal Turkse rijken waren, en dus onder deze categorie vallen. Ik heb nu de vraag aan jou of het wel goed gecategoriseerd is. Mvg, Oghuz (overleg) 17 feb 2011 18:57 (CET)

Oude lijsten[bewerken]

Hallo Andre,

Doe jij nog weleens iets met de serie lijsten waaruit deze stamt? Zo niet, dan kun je die lijsten misschien beter verwijderen. Op dit moment houdt een bot (MrBlueBot) soortgelijke lijsten bij op o.a. deze pagina. Groet, Quistnix (overleg) 19 feb 2011 13:57 (CET)

Productie Atlantis[bewerken]

Beste Andre Engels,

ik weet zeker dat Sanne Reichert heeft meegewerkt aan de productie van de film Atlantis dat is te zien op deze site http://www.nbf.nl/leden/lid/437/ ook was zij daarbij de kostuum–ontwerpster. Ik hoop dat het terug geplaatst kan worden.

Groetjes van Maurice

Een kostuumontwerper is toch echt wat anders dan een producer; ik sta dan ook nog steeds achter mijn terugdraaien. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 23 feb 2011 21:04 (CET)

Rijk der Göktürken[bewerken]

Hej andré,

ik heb een kolom tegevoegd aan het artikel , maar nu heb ik de vraag hoe je een klein vlaggetje boven in het kolom zetten, van dat land die na de Göktürken kwamen, zoals je die ook vaak terug ziet bij andere artikels.

Mvg Oghuz (overleg) 25 feb 2011 19:15 (CET)

Noord-Korea[bewerken]

Beste André. Mathonius heeft artikel Noord-Korea indertijd vanwege een bewerkingsoorlog voor de periode van één week beveiligd en vraagt om op de overlegpagina overleg te voeren. Waarom is er geen overleg? En waarom gaan de bewerkingsoorlogen gewoon door? Vriendelijke groet, --Legenda kopalnia.svg Davv69 overleg 1 mrt 2011 19:38 (CET)

vraag[bewerken]

beste andre, ben net nieuw op wikipedia en heb een account aangemaakt, maar elke keer als ik iets probeer te veranderen op een pagina (vooral over worstelaars van de wwe) dan word het n een paar uur verwijdert weet jij hoe dit kan?

mvg BiggieBoy19 (overleg) 10 maart 2011 13:30 (CET)

Beste BiggieBoy, Andre is er op het moment niet, dus zal ik je antwoorden. De tekst op John Layfield werd door mij teruggedraaid omdat het onleesbaar Nederlands was vol met grammaticale fouten. Ook hiervoor schrijf je word i.p.v. wordT en verwijderT i.p.v. verwijderD. Ik denk dat je meer aandacht zal moeten schenken aan je Nederlandse taal. Met vriendelijke groet, Mexicano (overleg) 10 mrt 2011 13:38 (CET)


oke. nederlands is inderdaad niet zo heel sterk bij mij(schrijven althans), maar ik zie dat er op de nederlandse wiki heel weinig over worstelen staat en ik kijk elke week wwe en tna dus ik dacht laat ik dat is doen maar ik ga het gewoon opnieuw proberen en hopen dat het nu wel gaat. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door BiggieBoy19 (overleg · bijdragen)

Een eerste tip betreffende je Nederlands: oefen eens in hoofdlettergebruik. 'Nederlands', 'WWE' en 'TNA' moeten allen met hoofdletters, evenals het begin van een zin. Als een aanduiding, hier jouw antwoord in beter Nederlands (of in sommige gevallen, meer schrijfstijl-Nederlands):
Mijn Nederlands is inderdaad niet zo heel sterk (schrijven althans), maar ik zag dat er op de Nederlandse Wikipedia heel weinig over worstelen staat, en ik kijk elke week naar WWE en TNA, dus ik dacht "laat ik dat eens gaan doen". Ik ga het gewoon opnieuw proberen en hopen dat het nu wel gaat.
Mocht je meer hulp willen, dan kan het wellicht nuttig zijn mij of een van de andere coaches te vragen. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 11 mrt 2011 11:12 (CET)

Sorry[bewerken]

Hope in a Prison of Despair.jpg

Hoi André, ik voel me schuldig over dat ik je klaarblijkelijk zo overstuur gemaakt heb. Ik denk niet dat Wikimedia nietswaardig is. Als ze serieus naar kritiek luisteren kan het ook op de vlakken waar ik me voor heb ingezet weer goedkomen. In het verleden hebben ze wel degelijk naar me geluisterd als ik kritiek of suggesties had, zie bv. strategy:Editor Trends Study#Future researches. Ik hoop dat er een tijd komt dat ook ik weer met overtuiging lid kan zijn. Woudloper overleg 16 mrt 2011 09:54 (CET)

Nou, het was zeker niet alleen, ik denk zelfs niet in de eerste plaats, jouw opmerkingen waardoor ik zo zit te kniezen. En zoals gezegd, het gaat me er niet om dat je kritiek op Wikimedia had (dat heb ik op bepaalde punten ook wel), maar dat je met felle kritiek kwam, en vervolgens niet thuis leek te geven op het moment dat je om verduidelijking werd gevraagd. Wel vraag ik me af waarom we in al die tijd geen betere manieren hebben gevonden om met elkaar om te gaan. We (en dan bedoel ik niet jou en mij in dit geval, maar de mensen op Wikipedia in het algemeen)zitten ons te gedragen als een stelletje Wikipedianen. Ik zou willen dat dat een compliment was, maar het is het allesbehalve. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 16 mrt 2011 10:47 (CET)
Ik geef grif toe dat de manier waarop ik het bracht onhandig en contraproductief is. Het was de overgebleven mogelijkheid, want ik wilde toch aangeven dat er voor mijn gevoel dingen misgaan of misgegaan zijn. Ik had eigenlijk verwacht dat men al op het moment dat ik mijn lidmaatschap opzegde met een uitgebreide verklaring erbij, zou vragen wat er mis was. Maar ik kreeg alleen een vriendelijk en beleefd berichtje dat ze het erg vonden dat ik dat gevoel had. Vervolgens lukte het via IRC ook niet door te dringen. Ik had het gevoel langs elkaar te praten.
Persoonlijk heb ik met niemand van Wikimedia een probleem, integendeel. Met de meesten heb ik voor zover ik weet ook geen meningsverschil. Als ze dit project willen ondersteunen in conflictbeheersing of kwaliteitsverbetering zou ik ze graag helpen of met ze samenwerken. Als ze dat niet willen: ook goed. Maar dan snap ik niet waarom ze op dit moment op die vlakken toch ondersteuning proberen te bieden. Op de huidige manier lijkt het alsof ze ergens achter staan, maar als puntje bij paaltje komt ben je blijkbaar alleen. Ik ervaar dat als een façade. Woudloper overleg 16 mrt 2011 15:50 (CET)

Verwijderingsnominatie Secureon[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Secureon. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110323 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 mrt 2011 01:03 (CET)

Sterretje[bewerken]

Hallo Andre,

Bedankt voor het helpen en coachen van vele nieuwe gebruikers Mvg, Bas (o) 28 mrt 2011 17:48 (CEST)

infobox[bewerken]

Beste Andre Engels, ik heb de informaties al gelezen, maar begrijp toch niet goed hoe je een infobox invoegt. Zou je me dat kunnen uitleggen alstublieft?

Mario16 (overleg) 30 mrt 2011 21:24 (CEST)

Lijst van korte artikelen[bewerken]

Beste heer Engels, Graag even uw aandacht voor mijn hier gestelde vragen. Bij voorbaat dank. » HHahn (overleg) 31 mrt 2011 11:33 (CEST)

Geen coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels, ik zou je graag niet als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, --BakkertjeWouter. 1 apr 2011 23:56 (CEST)

cu[bewerken]

Hoi Andre, ik heb een tijdje geleden een cu aangevraagd voor Composmentis, waarbij je antwoordde dat er inderdaad sprake was van een sokpop, maar daarbij opmerkte "Een eerste vluchtig onderzoek doet geen vermoedens ontstaan dat het bij deze sokpop om sokpopmisbruik gaat." In het geval het deze gebruiker betreft, is er wel degelijk sprake van een campagne tegen mij (zoals daar aangekondigd), waarvoor hij speciaal een sokpop in het leven riep. In dat geval hoort er ook een waarschuwing naar betrokkene, dat hij acties die Wikipedia verstoren moet staken, met bijbehorend blok(verdubbeling). Want dat het getreiter me diept heeft geraakt, is nog steeds de reden dat ik hier niet meer graag kom. Wil je de zaak aan de hand van deze info nogmaals beoordelen? Bedankt. Davin (overleg) 9 apr 2011 12:01 (CEST)

Ridderschap[bewerken]

Dag Andre, Ik zie dat je de dp van Ridderschap hebt verwijderd. Dit was echter het resultaat van de nodige misverstanden en overleg, zie Overleg:Ridderschap#verkeerde titel. Groet, BoH (overleg) 17 apr 2011 09:58 (CEST)

Ik had het idee dat ik hier op een normale manier iets naar voren had gebracht. Je bewerkingssamenvatting met zoek het dan ook zelf maar uit komt op mij echter over alsof ik iets onbetamelijks heb gezegd. Is dat zo? BoH (overleg) 17 apr 2011 13:09 (CEST)
Nee hoor, als er hier iemand onbetamelijk is geweest, ben ik het. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 17 apr 2011 14:09 (CEST)
Ok, geen probleem. BoH (overleg) 18 apr 2011 09:42 (CEST)

Gedoe[bewerken]

Hoi Andre. Het lijkt erop dat je zeusmodus uit wilt zetten? Is het niet dat je nog een vinkje aan hebt staan bij je voorkeuren? Pompidom (overleg) 17 apr 2011 12:01 (CEST)

Dank je. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 17 apr 2011 12:29 (CEST)

New York New York[bewerken]

Wat was hier fout? Verward Mvg, Fontes 18 apr 2011 08:37 (CEST)

Ik had dit met mijn bot verbeterd, maar realiseerde me toen dat het om een oud persbericht ging, en was toen van mening dat het beter is die niet meer aan te passen ná hun verschijnen. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 18 apr 2011 10:48 (CEST)
Oke. :-) Mvg, Fontes 18 apr 2011 13:03 (CEST)

Pasen[bewerken]Gelukkige Paasdagen!


Hallo Andre Engels/Archief2,

Ik wens je hele fijne paasdagen toe!
Hopelijk maken jullie er met familie en vrienden een hele leuke dag van.

BakkertjeWouter. 22 apr 2011 00:13 (CEST)Maandartikelen[bewerken]

Hallo Andre,

Hoewel ik je inzet voor de maandartikelen in de vorm van foto's toevoegen (zoals hier) waardeer, vraag ik me af of er soms geen sprake is van 'overkill'. Ik zie namelijk nogal eens witruimte ontstaan of foto's verschuiven ten opzichte van het bijbehorende nieuwsbericht. We hebben het hier al eens kort over gehad, maar nog steeds zie ik zo nu en dan opmaakproblemen ontstaan. Of is jouw beeldscherm misschien anders? Met vriendelijke groet, Afhaalchinees 22 apr 2011 23:33 (CEST)

Vraag uit interesse[bewerken]

Hoi André,

Waarom voer je dit, nergens op gebaseerde, CU-verzoek wel uit en mijn eerdere, veel uitgebreidere, CU-verzoeken naar Whaledad en EddyLandzaat niet?

Groet, Knowalles (overleg) 6 mei 2011 17:48 (CEST)

Daar kan ik niet echt een specifieke reden voor noemen, een dergelijke afweging is altijd een beetje vaag. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 7 mei 2011 11:49 (CEST)
Grapjas. Knowalles (overleg) 7 mei 2011 18:13 (CEST)

Hernoeming account[bewerken]

Hoi André,

Even naar aanleiding van dit; weet jij wie uiteindelijk de gebruikersnaam gewijzigd heeft van deze gebruiker die gebruik gemaakt heeft van de ontsnappingsclausule? - 24 mei 2011 10:59 (CEST)

Taketa? BlueKnight 24 mei 2011 11:58 (CEST)
Taketa, dat kun je opzoeken op http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciaal%3ALogboeken&type=renameuser - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 24 mei 2011 12:54 (CEST)
Bedankt. - Robotje (overleg) 24 mei 2011 14:36 (CEST)

Aethelheard van Canterbury versus Ethelhard[bewerken]

Andre, Volgens mij zijn Aethelheard van Canterbury en Ethelhard artiklen over dezelfde persoon. Aangezien jij de aanmaker van de eerste bent en de aanmaker van de tweede al langer niet meer actief is, zou je er even naar kunnen kijken en indien mogelijk ze samenvoegen.--Joopwiki (overleg) 14 jun 2011 22:13 (CEST)

Inderdaad duidelijk dezelfde persoon. Ik zal binnenkort eens kijken of ik nog wat meer informatie kan vinden. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 14 jun 2011 22:34 (CEST)

Leuk![bewerken]

... dat interview op Radio 1 nu! Groet, TjakO 17 jun 2011 10:29 (CEST)

... die geslaagde poging tot zelfexploitatie in het Brabants Dagblad ;) (of staat het in meerdere GPD-bladen?). Toth (overleg) 17 jun 2011 12:38 (CEST)

Nee, dat was specifiek voor Brabants Dagblad. Ik sta wel daarnaast nog in NRCnext, en morgen in Trouw. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 17 jun 2011 12:58 (CEST)

Mooi interview[bewerken]

N tayori.svgBeany Overleg 17 jun 2011 13:03 (CEST)

The Event[bewerken]

Beste Andre Engels,

U heeft op de pagina The Event een lijstje van afleveringen geplaatst, maar deze is in het engels, zou u hier nog eens naar willen kijken. (Season 1, episode 1) etc.

-- 17 jun 2011 15:22 (CEST)

Ik heb hem niet geplaatst, maar slechts de door iemand anders geplaatste lijst iets gewijzigd qua wiki-syntax zodat hij leesbaar werd. Desondanks een poging. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 17 jun 2011 15:27 (CEST)

Mediaster[bewerken]

In twee dagen nog even zovele mediasterren. Ach, voor jou maak ik een uitzondering. Knipoog Trijnsteloverleg 18 jun 2011 20:12 (CEST)

 • Een derde ster vind ik een beetje te gek, maar je krijgt deze mediaster ook voor de medewerking aan het artikel "Geen onderwerp zo gek of het staat in Wikipedia" in de Trouw van zaterdag 18 juni 2011. Heel erg bedankt voor het vele promoten van Wikipedia in de media! Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 18 jun 2011 23:23 (CEST)
  • Met dat stuk in Trouw ben ik een stuk minder tevreden dan met dat in de NRC. Er staan in dat kleine stukje dat van mij afkomstig zou zijn twee knoeperds van fouten (4 regels was de grootte van en:History of the Netherlands vóór ik het bewerkte, niet erna, en die jaarpagina's zijn één van de dingen waar ik me mee bezig houd, niet wat ik de laatste tijd 'vooral' doe). - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 18 jun 2011 23:57 (CEST)

Nog meer troep[bewerken]

Hoi Andre, ik reageer nog maar even hier, omdat de Kroegdiscussie alweer een paar stappen verder was.

Ik heb me ooit hevig tegen botartikelen (en ook tegen beginnetjes) verzet, maar ik trek allang niet meer aan dat dode paard. Zolang er geen fouten in staan, moeten we ze maar gedogen. Blijkbaar vindt men het geen troep, anders was het hele zootje allang verwijderd geweest. Het enige wat ik eigenlijk wilde zeggen, is hoe dwaas en gemakzuchtig dat gejuich over die geweldige aantallen steeds weer is.

Ik denk dat we het daarover wel eens zijn. En ik denk dat we het er zélfs wel over eens zijn dat nieuwe golven botartikelen met geen mogelijkheid tegen te houden zijn. Of zie ik dat verkeerd? Zo ja, wat wilde je eraan doen?

Leuk trouwens om je zoveel in de media tegen te komen (radio1, Trouw, NRC). Groeten, Fransvannes (overleg) 20 jun 2011 15:13 (CEST)

Klopt, eigenlijk zijn we het hier gewoon eens. Ik zat wat te serieus op jouw ironie te reageren :-). En tja, wat er aan te doen... Ik zou het ook niet weten, tenminste niet op korte termijn. Mijn eigen voorkeur zou hebben een uitsplitsing te maken tussen 'artikelen' en 'aanzetjes tot artikelen', waarbij dan door regulars bepaalde kwaliteitseisen worden gesteld voor een stuk van de ene naar de andere categorie mag, waarna prut in elk geval nooit verder kan komen dan de tweede categorie (die vervolgens naar een afzonderlijke wikipedia-in-aanbouw-website wordt verplaatst). Maar voorlopig moeten we het met deze Wikipedia doen. En dan zie ik geen betere optie dan net te doen alsof die artikelen niet bestaan. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 20 jun 2011 15:24 (CEST)
"Het enige wat ik eigenlijk wilde zeggen, is hoe dwaas en gemakzuchtig dat gejuich over die geweldige aantallen steeds weer is." Weet in ieder geval dat jullie niet alleen staan hierin. Ik heb alleen geen zin meer me op openbare discussiepagina's uit te laten, omdat daar toch zelden of nooit iets nuttigs uit voortkomt. Waarschijnlijk hebben jullie zo nog een stuk meer medestanders waar je om dezelfde reden weinig van hoort Toth (overleg) 20 jun 2011 18:45 (CEST)

hoofdauteur is literair agent (NPOV)?[bewerken]

Ik liep er tegenaan dat de auteur van de pagina Sieb Posthuma (ThijsFaas) mogelijk ook de agent van sieb Posthuma is. Wat doe je in zo'n geval? Zie http://www.mrfinney.nl/contact.aspx Metse005 (overleg) 25 jun 2011 12:24 (CEST)

Extra goed controleren of de pagina neutraal is en de persoon encyclopedisch. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 25 jun 2011 12:30 (CEST)

Rijksmonument 524986[bewerken]

bad panorama

Heb jij een betere foto dan dit?--IIVeaa (overleg) 27 jun 2011 02:44 (CEST)

Nee, helaas, ik heb er geen, en ook geen gevonden. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 27 jun 2011 06:32 (CEST)
Samen met de foto van eve heb ik er dit van gemaakt :P: --IIVeaa (overleg) 28 jun 2011 16:59 (CEST)
good panorama

Qingdao Haiwan-brug[bewerken]

Hallo, ik zag dat U enkele dagen terug op de Wikipedia hoofdpagina toevoegde De Qingdao Haiwan-brug tussen de stad Qingdao en het eiland Huangdao... Ik weet niet waar U haalde dat Huangdao een eiland is? Zeker niet in het artikel dat ik recent nog wat verder stoffeerde. Het is gewoon een district aan de westzijde van de baai. Met plezier zou ik dit zelf corrigeren, maar als ip-adres kan ik dit niet doen. Met vriendelijke groet 94.225.130.199 4 jul 2011 00:45 (CEST)

Accounts samenvoegen[bewerken]

Beste André,

Toevallig kwam ik op Muiz' OP een probleempje tegen waar jouw kennis en bevoegdheden welkom zouden kunnen zijn. Gebruiker:Knudde Kjell heeft wat bewerkingen gepleegd zonder zich aan te melden en zou die bijdragen graag gecombineerd zien met zijn account. Is dat via een hernoeming te doen? Terzijde: Iets soortgelijks speelt bij mijzelf, maar daarover wellicht later. Niet zo urgent en ik ben een geduldig man :) S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 9 jul 2011 12:20 (CEST)

Nee, ik ben behoorlijk zeker dat niet-ingelogde bewerkingen niet kunnen worden samengevoegd met ingelogde. Ik betwijfel zelfs of het met 2 verschillende 'gewone' gebruikersnamen mogelijk is. Maar ik moet toegeven dat het materie is waar ik niet veel verstand van heb. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 9 jul 2011 21:44 (CEST)

Hey[bewerken]

Hey Andre,

Ik zag dat jij mijn coach was geworden :D Zou je kunnen kijken naar mijn kladblok? Een beginnetje over het spel Grepolis. Wat vind je ervan en heb je opmerkingen?

Groeten, Gebruiker:.Hoplite

Bedankt dat je even hebt gekeken, ik zal er de komende weken niet meer aan kunnen werken ivm vakantie.

Groeten, Gebruiker:.Hoplite

Mediaster voor het artikel "Wij zijn de Wikipedianen" in de Volkskrant van 20 juni 2011.[bewerken]

Laat ik deze nog even doorgeven ;P --IIVeaa (overleg) 18 jul 2011 17:15 (CEST)

Stimulering[bewerken]

Dank je voor de groene aanmoedigingsster. Ik zie dit als een goede stimulans om verder te werken aan nieuwe artikelen. Zaybonk (overleg) 21 jul 2011 20:37 (CEST)

links Moderne Tijd[bewerken]

Geachte André Engels,

Zojuist verwijderde een bot alle links op 'Moderne Tijd'. [5] Heel merkwaardig.
Is er iets tegen dit soort onkundige acties te doen?

vriendelijke groet, S.Kroeze (overleg) 22 jul 2011 09:24 (CEST)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Vioolsleutel (overleg) 29 jul 2011 11:45 (CEST)

Beste André,

Erg vriendelijk van u om een 'tegen verwijderen' te plaatsen. U schrijft dat mijn artikel Gerard de Wit Organist / Klavecinist grondige herziening nodig heeft. Dat beaam ik direct. Zou u mij willen/kunnen helpen bij de herziening van dit artikel?

Vriendelijke groeten, Gerard de Wit.

Voorlopig nog niet aangenomen, omdat de gebruiker niet heeft gereageerd op mijn verzoek naar nadere informatie op zijn gebruikersoverlegpagina. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 11 aug 2011 15:34 (CEST)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, ReallCoco (overleg) 1 aug 2011 19:07 (CEST)

Voorlopig nog niet aangenomen, omdat de gebruiker niet heeft gereageerd op mijn verzoek naar nadere informatie op zijn gebruikersoverlegpagina. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 11 aug 2011 15:35 (CEST)

Nubische geschiedenis[bewerken]

Hoi André

De stukken over de Nubische geschiedenis heb ik zelf geschreven. Ik ben al vele decennia lang bezig met de geschiedenis van Nubië en Egypte. Ik heb ook al enkele artikelen geschreven in De Ibis, een Nederlandstalig tijdschrift.

met vriendelijke groet

Jac Strijbos

Specerijenhandel[bewerken]

Dag Andre Engels, mag ik je lastigvallen met een vraagje over het artikel Specerijenhandel? Héél lang geleden heb je in het Geschiedeniscafe namelijk al eens gereageerd op een vraag van mij over de naamgeving. Nadat ik het artikel heb aangemaakt zijn er interwiki's toegevoegd vanuit en:spice_trade. Daarbij is ook de:Gewürzroute meegekomen, maar dat is een redirect naar een ander onderwerp, namelijk de ontdekking van de Seeweg nach Indien. Nu kan ik die Duitse interwiki natuurlijk verwijderen, maar dan denk ik dat bots hem weer toevoegen, omdat anderen talen hem ook hebben. Weet jij hoe hier mee om te gaan? met vriendelijke groet, Joplin (overleg) 14 aug 2011 16:16 (CEST)

Nee, de bots gaan die niet weer toevoegen. De Duitse pagina verwijst namelijk naar es:Descubrimiento de la ruta marítima a la India en de Engelse naar es:Comercio de especias. Dat zijn dus twee verschillende pagina's in dezelfde taal. Als bots dat tegenkomen, zullen ze geen enkele verandering aan de pagina's doen, in elk geval niet automatisch. Als ik eraan toekom, zal ik Robbot er wel even aan zetten (mijn computer is net terug met een nieuwe harde schijf, dus ik heb wat installeerwerk te doen voor ik er mee bezig kan). - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 18 aug 2011 01:19 (CEST)
Dank voor de hulp! Ik zie dat de Robbot al in actie is gekomen. Dat is nog eens mooi spul! met vriendelijke groet, Joplin (overleg) 18 aug 2011 21:40 (CEST)

Lange s[bewerken]

Gechte heer Engels, U bent, naar ik begrijp, de eerste auteur van het artikel Lange s. Ik heb op de OP van dat artikel een vraag geplaatst waar u wellicht eens naar zoudt kunnen kijken? Bij voorbaat dank. » HHahn (overleg) 18 aug 2011 14:55 (CEST)

Gummarus van Lier[bewerken]

Beste Andre, ik heb je opmerkingen ivm Gummarus gecheckt. Volgens mij kunnen de data wel kloppen, al weten we dat zo'n oude geschiedenis zonder veel bronnen altijd buitengewoon twijfelachtig blijft. Dat geldt voor heeeeel veel historische zaken. Het twijfelachtigste zit niet bij de overlijdensdatum van Gummarus, maar bij de periode waarin Rombout van Mechelen leefde. Daar heb ik een opmerking bijgevoegd, met een referentie. Volgens mij mag je sjabloon bij Gummarus dus weg. Groeten,--Queeste (overleg) 24 sep 2011 19:52 (CEST)

Bevestiging moderatorschap[bewerken]

Beste moderator,

Van 1 oktober 2011 00:01 (CEST) tot 8 oktober 2011 00:01 (CEST) loopt de eerste ronde van de herbevestiging moderatoren oktober 2011, hierin zal ook uw moderatorschap ter beoordeling staan. U heeft de mogelijkheid om kort wat te zeggen over uw activiteiten vorig jaar. Zie deze pagina

Mvg, Bas (o) 27 sep 2011 00:03 (CEST)

Categorie:Galvaniseren[bewerken]

Hallo Andrë, Op de OP van bovengenoemde categorie heb ik deze opmerking geplaatst. De categorienaam van deze groep is onjuist. Deze dient te zijn Verzinken. Galvaniseren moet opgenomen zijn in de categorie Verzinken. Galvaniseren is een van de manieren van verzinken en niet omgekeerd. Ik begrijp dat jij aan de wieg hebt gestaan van het hernoemen van deze categorie, graag jou mening en hoe dit te veranderen? (Als ik de categorienaam tussen vierkante haken zet is deze niet meer zichtbaar, maar dit terzijde.) Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 28 sep 2011 22:19 (CEST)

Moderatorschap[bewerken]

Hoi André. Heb je enig idee vanaf wanneer je moderator (en bureaucraat) bent? Je was het in ieder geval op 9 oktober 2002 al, aangezien je op die dag Wikipedia:Moderator aanmaakte. Ik vraag dit in verband met het compleet maken van dit aanmeldingsoverzicht van moderatoren. Er zijn er nog drie die ik niet weet. Dat ben jij, Walter en Amarant (die laatste zal het wel ergens in 2001 geworden zijn, schat ik, toen ze begon met dit project). Ik hoor het wel of je er nog achter kunt komen. Walter heb ik het ook al gevraagd. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 2 okt 2011 18:07 (CEST)

Giskart (de toenmalige gebruikersnaam van Walter), Amarant en ik zijn het alledrie tegelijkertijd geworden, vermoedelijk op 5 oktober 2002. Voor 5 oktober gebruikte de Nederlandstalige Wikipedia namelijk een oude versie van de Mediawiki-software, waarin er volgens mij geen dergelijke functie bestond. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 2 okt 2011 23:14 (CEST)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, {{SUBST:Gebruiker:DennisbonkeJouw gebruikersnaamDennisbonke/Handtekening2}}. 3 okt 2011 13:07 (CEST)

Overzicht[bewerken]

Ik heb een vraagje , Hoe bedoel je met jeugd uitslagen, Timothy is 3 de geworden in 2010 alle cat, staat er niet meer op, dan Vlaams kampioen alle cat, is wel van alle Vlaamse provincies en Belg.kampioen -23 jaar is toch geen jeugd meer , Timothy is wel senior. Misschien, ik ben wel een leek hierin , begint alles maar vanaf 24 jaar

sorry voor misverstand, dacht dat ik toch ook een beetje gelijk had

groeten – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ? (overleg · bijdragen) 213.118.34.226

Het gaat naar mijn mening niet om jeugd of volwassen, maar om de belangrijkheid van de wedstrijd. En misschien heb je dan wel gelijk, dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 6 okt 2011 11:38 (CEST)

Aanpassing rugpijn[bewerken]

Hoi Andre,

ik ben nogal onbekend met Wikipedia, maar ben van plan om me er wat meer in te verdiepen. Daarom heb ik als eerste een bijdrage geleverd onder het kopje rugpijn en dan mbt het zitten. Heb ik het nu goed gezien dat jij de vorige versie weer teruggezet hebt? Zou je me kunnen vertellen waarom je dat gedaan hebt. Ik vind de huidige content nogal eenzijdig.

Ik hoor graag van je, Harmen --Harmen (overleg) 8 okt 2011 20:35 (CEST)

Tsja, ik vond je wijziging niet echt bij een encyclopedie passen, het was meer advies dan informatie. Ik realiseer me nu dat dat ook voor de bestaande tekst gold. Wat ik er verder mee aan moet, weet ik eerlijk gezegd ook niet. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 9 okt 2011 17:25 (CEST)

Finale wereldkampioenschap voetbal 1978[bewerken]

De tekst kwam van de Wikipedia-pagina "Wereldkampioenschap voetbal 1978". Dat ik de auteursrechten geschonden heb, is dus niet waar. Het kan wel zijn dat een andere schrijver de tekst van een website gekopieerd heeft, maar aangezien het op Wikipedia stond, ging ik ervan uit dat de tekst niet auteursrechtelijk beschermd was. Bovendien was de tekst geen voldoende reden om het hele artikel (zoals bijvoorbeeld de opstellingen, shirts, tijd en locatie) te verwijderen. Die gegevens had ik namelijk zelf gecreëerd. Gelieve het artikel terug te zetten zonder de tekst die volgens jou auteursrechtelijk beschermd is. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Zotteteen1 (overleg · bijdragen)

Ster[bewerken]

SMirC-Barnstar.svg

Hoi André,

Bij deze een blijk van waardering voor je inzet en enthousiasme en vaak ook oprechte bezorgdheid over het project. Sorry als ik soms wat somber doe en je dat dwarszit, maar met jou was het altijd prettig samenwerken aan en discussiëren over het project.

Hartelijke groet, Woudloper overleg 19 okt 2011 13:19 (CEST)

Ik zou niet weten wat je bedoelt met 'als ik soms wat somber doe en dat je dwarszit', dus dat valt kennelijk mee. Verder bedankt voor deze blijk van waardering. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 19 okt 2011 13:22 (CEST)

De ster van Woudloper steun ik van harte, je verdient hem zeker! Romaine 19 okt 2011 19:19 (CEST)

745[bewerken]

Ik weet echt niet waar ik het destijds vandaan had, maar ik denk dat het teruggaat op een Zoroastrische tekst uit 1599 (QS) die het verhaal van de uittocht van Iran naar Sanjan beschrijft. Er staat in dat de uitwijkelingen eerst 100, 15 en 19 jaar op andere plaatsen verbleven om uiteindelijk in Sanjan aan te komen Er wordt een lokale vorst Jadi Rana genoemd die door Wilson geïdentificeerd is met Jayadev van Anhilwad die regeerde van 745-806. Dat zou wel kunnen kloppen, maar anderen identificeren hem met Vajadadeva die rond 940 regeerde...[1]

Zekerheid, hmm, nee.

Jcwf (overleg) 19 okt 2011 23:33 (CEST)

 1. The Zoroastrian myth of migration from Iran and settlement in the Indian diaspora: text, translation and analysis of the 16th century Qeṣṣe-ye Sanjān 'The story of Sanjan' Volume 124 of Numen Book Series ; Texts and Sources in the History of Religions Volume 124 of Studies in the history of religions Studies in the history of religions: Texts and sources in the history of religions Volume 124 of Numen Book Series / Texts and Sources in the History of Reli Authors Alan Williams, Bahman Kayqubād Edition illustrated Publisher BRILL, 2009 ISBN 9004176985, 9789004176980

Consolidatie[bewerken]

Hoi Andre,

Weet jij nog wat je met deze editsamenvatting bedoelde? Ik had eruit begrepen dat jij een artikel consolidatie (economie) had opgezet, waarna je tot de conclusie kwam dat er een afzonderlijke begrip consolidatie (boekhouding) te onderkennen was. Nu heb ik dat hier eerst eens nagevraagd, maar dat (b)leek niet het geval. Misschien kan je me hier nog wat over vertellen? -- Mdd (overleg) 23 okt 2011 23:36 (CEST)

Nee, ik had geen artikel consolidatie (economie) opgezet. Ik had de doorverwijspagina consolidatie aangemaakt, en daarop een rode link consolidatie (economie) gezet. Later merkte ik bij het goed zetten van de links naar de doorverwijspagina, dat ik eigenlijk 2 betekenissen naar consolidatie (economie) zette. Mijn kennis van economie is eigenlijk net iets te klein om precies te weten wat de betekenis van consolidatie die ik op consolidatie (economie) wou zetten precies inhoudt, maar het is zoiets als schaalvergroting door middel van fusies of overnames. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 24 okt 2011 09:46 (CEST)
Ok bedankt voor deze verklaring(en). Ik zou ook niet zo snel een redelijk eenduidige omschrijving kunnen geven van consolidatie (economie). Het Engelse voorbeeld en:Consolidation (business) blinkt niet uit in duidelijkheid, en het lijkt zelfs gedeeltelijk ook over boekhoudkundige consolidatie te gaan.
Nu heb ik de 183 keer, dat het begrip consolidatie in de Nederlandse Wikipedia wordt genoemd (zie hier), nog eens nagekeken. Hierbij is me opgevallen, dat er hieromtrent minstens drie (of zelfs vijf) vormen van consolidatie bestaan, die nog niet genoemd zijn in de dp:
 • consolidatie van de markt, of meer specifiek van de bedrijven actief op een bepaalde markt die deels met elkaar fuseren of worden overgenomen,
 • consolidatie als een groeifase van een bedrijf, en ook bijvoorbeeld van de introductie van (informatie)technologie binnen een bedrijf, zie bv hier, en
 • meer algemeen consolidatie van de macht van een machthebber of een bepaalde politiek
Nu meen ik niet dat je al deze drie vormen onder consolidatie (economie) kan samenvatten. De tweede en derde vorm zou je misschien Consolidatie (bedrijf) en Consolidatie (politiek) kunnen noemen. Als je deze drie duidelijk van elkaar onderscheid wordt het me wel iets duidelijker, waar de afzonderlijke delen over kunnen gaan. Heb jij daar nog ideeën over? -- Mdd (overleg) 24 okt 2011 21:17 (CEST)
Nee, niet echt, al met al blijft 'consolidatie' toch een wat vage term, en als zodanig moeilijk tot een encyclopedie-artikel (of meerdere artikels) te maken. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 25 okt 2011 09:12 (CEST)
Dit ben ik wel je eens, maar hier schuilt ook de reden van mijn bestaan hier. Het pogen om zulk soort vage termen toch te verhelderen. Nu moet er natuurlijk wel het een en ander zijn om op te bouwen, en dat zal ik binnenkort nog eens in de boeken nakijken. In ieder geval bedankt tot zover. -- Mdd (overleg) 26 okt 2011 01:29 (CEST)

Wikipedia:Wikiproject/Redirects/Diakrietloos met links[bewerken]

Beste Andre, ik ben gestart met Wikipedia:Wikiproject/Redirects/Diakrietloos met links/B. Is het voor jou mogelijk om van het woordje links in de 3e kolom ook daadwerkelijk een link te maken naar de pagina's die naar de redirect verwijzen, net zoals dat hier gebeurt. Het wordt dan eenmaal klikken i.p.v. driemaal en dat scheelt toch weer een slok op een borrel. Met vriendelijke groet, Mexicano (overleg) 25 okt 2011 20:38 (CEST)

Gedaan; bedankt voor de tip. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 26 okt 2011 09:08 (CEST)
Mooi gedaan André, ook die eerste rij, dat die link direct naar de redirect wijst nu. Ga je deze lijsten ook nog bijhouden met je bot, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks? Goudsbloem (overleg) 26 okt 2011 22:23 (CEST)
Dat is zeker mogelijk, ik heb de code nu. Wel zal dat niet wekelijks worden, want ik haal de informatie live van de site, en voorzover ik weet is het niet mogelijk om de links naar een pagina voor meerdere pagina's in 1 keer te krijgen. Om de bot te laten runnen moet ik dus ruim 75.000 requests naar de site sturen, en al gaan ze snel, dat doe ik toch liever niet elke week (daarnaast, ook al gaat het snel, het kost toch al snel een volle dag). - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 27 okt 2011 09:14 (CEST)
Hoeft zeker niet wekelijks, dit is toch al iets van de lange adem. Is gewoon mooi dat het af en toe geüpdate wordt, dan kunnen we er iets mee en zien we ook progressie, en dat is iets wat (ik in ieder geval) je nodig hebt om scherp te blijven en er mee bezig te kunnen blijven. Goudsbloem (overleg) 27 okt 2011 13:49 (CEST)

Verwijderingsnominatie StenniZ (Rapper)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om StenniZ (Rapper). De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111025 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 26 okt 2011 02:02 (CEST)

Hall of Fame ster[bewerken]

Die ster ook op Walter's OP zetten had ik totaal niet aan gedacht nadat ik de ster wel op de betreffende pagina had toegevoegd. Dank je voor het uitreiken. Met vr. gr. --Kalsermar (overleg) 27 okt 2011 18:15 (CEST)

Links in doorverwijspagina's[bewerken]

De pagina is géén doorverwijspagina. Is ergens vastgelegd dat in lijsten alleen naar zelfstandige lemmata mag worden verwezen? Op de verwijsplaatsen was wel relevante nadere informatie te vinden. Sommige verwijzingen naar nog niet bestaande lemmata bevatten al een bij naamgenoten noodschakelijk onderscheid door toevoeging van bv. beroep, waarom vond je dat onwenselijk? --Oldengaerde 1 nov 2011 21:11 (CET)

1. Als het geen doorverwijspagina is, dan moet het dat worden, want de links ernaartoe gingen over specifieke Mauro's, niet over de naam.
2. Je linkt in een doorverwijspagina naar een pagina over het onderwerp waarnaar verwezen wordt, niet over een onderwerp dat er toevallig ook wat over vermeldt.
3. Wat betreft die haakjes had je gelijk, maar dan hoor je de doorverwijspagina Giovanni Mauro ook meteen aan te maken, om te voorkomen dat de naam door verschillende personen op verschillende manieren gedisambigueerd gaat worden, waardoor vervolgens de link rood kan blijven terwijl de pagina wel bestaat, of er 2 artikelen worden aangemaakt. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 1 nov 2011 22:35 (CET)
Ingesprongen regel Het was door mij aanvankelijk een doorverwijspagina, en dat is eerder juist door een ander veranderd ("onnodige disambiguatie"). Maar waar is nu mijn lijst met alle Mauro-vernoemingen gebleven?
Mauro (voornaam) - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 1 nov 2011 23:17 (CET)

bugzilla opm.[bewerken]

Dank voor je melding op bugzilla. Een foutje: er staat "impractible", maar je bedoelt "impractical", toch? Die Engelsen begrijpen het anders niet. --VanBuren (overleg) 4 nov 2011 13:22 (CET)

Dat bedoel ik inderdaad, ik werd verkeerd beïnvloed door het woord "impossible". Ik kan het nu helaas niet meer wijzigen, en vind het ook niet belangrijk genoeg om er een nieuw comment over te maken - zo onduidelijk is het toch ook weer niet, howel fout? - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 4 nov 2011 13:27 (CET)
Hopelijk begrijpen ze het. Het grootste deel van het woord is goed :). Er staat onder je bericht aldaar: "You need to log in before you can comment on or make changes to this bug." Dan zou ik toch denken dat je wel die tekst kunt verbeteren. Ik weet het niet: heb nooit ingelogd daar. --VanBuren (overleg) 4 nov 2011 15:14 (CET)
Nee, daarmee kan je niet die tekst verbeteren, maar een nieuwe tekst toevoegen. Er komt dan dus een nieuw kopje "Andre Engels <datum/tijd>" met daaronder nieuwe tekst die ik invoer. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 4 nov 2011 15:19 (CET)

Coach[bewerken]

Beste Andre Engels, ik volg de te verwijderen pagina's en zag hierdoor dat deze nieuwe gebruiker een coach zocht. Hij deed veel moeite een eerder genomineerd artikel te behouden, wat niet lukte omdat het copyvo was. Maar kan iemand hem onder zijn hoede nemen? Met vriendelijke groet, Menke (overleg) 5 nov 2011 08:41 (CET)

Elvis[bewerken]

Andre. Ik heb gezien dat je mijn dp een redirect gemaakt hebt. Geen probleem hoor. Maar je zetten de beide films op de dp van Elvis. Onder de rubriek met betrekking tot Elvis Presley. Wat is je bron om te zeggen dat de film van Benoit Mariage uit 1990 over Elvis Presley gaat? Vdkdaan (overleg) 7 nov 2011 13:56 (CET)

Ah, die categorie had ik nog niet gezien. Ik had er niet op gelet, en was ervan uitgegaan dat het wel een categorie 'cultuur' of zo zou zijn. Zit nu te kijken of ik ergens kan vinden waar de film over gaat... - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 7 nov 2011 14:43 (CET)
Gevonden: "A portrait of a young unemployed Elvis fan"[1], niet echt verkeerd dus. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 7 nov 2011 14:45 (CET)

Referenties[bewerken]

Kerkgebouw[bewerken]

Oké goedzo dan. 84.29.105.87 13 nov 2011 12:53 (CET)

MoodBar[bewerken]

Hallo André, ik vind de moodbar een fantastische toevoeging!

Ik heb een testaccount gemaakt, en blijkbaar is de link naar het feedbackformulier niet echt duidelijk. Kan er naar gekeken worden om het venstertje automatisch te openen bij bijv. de derde bewerking? Dan zullen we nog veel meer reacties krijgen denk-ik MADe (overleg) 14 nov 2011 19:21 (CET)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, 88.159.207.180 15 nov 2011 15:22 (CET)

Welkom op Wikipedia. Coaching is alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers, omdat een ip-adres nog wel eens van eigenaar wisselt. Inschrijven is kosteloos en vrijblijvend. U kunt u registreren via de link rechtsbovenaan de pagina ("Aanmelden/Registreren" uit m'n hoofd). Ik zal ditzelfde bericht ook op uw overlegpagina zetten. Nadat u uzelf heeft geregistreerd kunt u ingelogd een bewerking doen hieronder. Sum?urai8? 15 nov 2011 15:50 (CET)

Hall of Fame[bewerken]

Andre Engels is ingetreden in de Hall of Fame op nominatie van Josq, Mathonius, JurriaanH, Trijnstel, Goudsbloem, MoiraMoira en Olivier Bommel

Gefeliciteerd! --Kalsermar (overleg) 15 nov 2011 19:23 (CET)

Dank jullie wel. Ik zal proberen de titel met ere te blijven dragen. :-) - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 15 nov 2011 21:24 (CET)
Ter aanvulling nog mijn motivatie voor de nominatie: Zeer langdurige inzet, een van de pioniers van Wikipedia. Moderator, oud-bureaucraat, oud-arbcomlid, checkuser, steward, maar vooral een wijze en vriendelijke collega. Gefeliciteerd! Josq (overleg) 16 nov 2011 21:48 (CET)

Bani Walid (gemeente)[bewerken]

Hoi Andre. Mij staat me bij dat je het wel leuk vindt om met je bot op de diverse wiki's de interwiki's van elkaar te ontrafelen. Op dit moment lopen de interwiki's van Bani Walid (stad) en Bani Walid (gemeente) helemaal door elkaar heen. Dit komt o.a. doordat op sommige projecten de gemeente en stad in 1 artikel worden besproken. Zou je, als je daar zin in hebt, de interwiki's van elkaar kunnen ontrafelen? Pompidom (overleg) 23 nov 2011 22:47 (CET)

Slag aan de Gete[bewerken]

Beste André,
Bedankt dat je van Slag aan de Gete een dp hebt gemaakt, ik wist niet dat de slag der Zilveren Helmen in 1914 soms ook zo genoemd wordt (naast 'slag bij Halen', wat ik wél wist;)), dan kunnen we die van 1568 houden op 'slag bij Geldenaken'. Mocht je het interessant vinden, op Overleg:Lijst_van_gevechten_in_de_Tachtigjarige_Oorlog#Slag_aan_de_Gete heb ik nog iets meer onderzoeksgegevens achtergelaten over de veldslag van 1568, vooral over de datering. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 28 nov 2011 15:14 (CET)

Checkuser mailinglist?[bewerken]

Hoi Andre, ik krijg hier een aantal vooralsnog cryptische berichten die ik braaf opvolg, waaronder het advies om met jou contact op te nemen om toegang te krijgen tot de Nederlandse checkuser mailinglist. Bij deze. Ik neem aan dat jij weet hoe nu verder te handelen? Hettie (overleg) 2 dec 2011 18:44 (CET)

Op de Nederlandse lijst sta je inmiddels al, want ik zie dat je al op een mailtje naar die lijst gereageerd hebt. Het is de lijst op nlcheckuser-l (AT) lists.wikimedia.org, en jij stuurde daar een reactie op het welkomstbericht dat ik voor je via die lijst had verstuurd. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 8 dec 2011 12:22 (CET)

verwijderlijst[bewerken]

"Plaats gereserveerd om over een uur The Woodys Band NE te mogen noemen."

ROTFLMAO. Kleuske (overleg) 8 dec 2011 16:43 (CET)

en wat voor zinvols heeft u al voor de maatschappij gedaan behalve uzelf ophemelen[bewerken]

en wat voor zinvols heeft u al voor de maatschappij gedaan behalve uzelf ophemelen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 78.22.66.217 (overleg · bijdragen)

argumentum ad hominem of platte jijbak, dat laat ik in het midden, maar kan het een beetje minder? Kleuske (overleg) 9 dec 2011 20:27 (CET)

Dan heeft u de uitspraak jammer genoeg niet begrepen. Het is trouwens geen vraag. Anders zou ze eindigen met een vraagteken. Minder zou niets meer zijn. Wiki geeft niet altijd het antwoord. Soms moet je het toetsenbord opzij schuiven en in je hoofd op zoek gaan naar een verklaring i.p.v. op wikipedia.

dag meneer Engels[bewerken]

mijn eerste stappen op Wikipedia betreffen een aanvulling bij het lemma goedele wachters die door u meteen ongedaan werd gemaakt. ik weet niet of het aan de formulering of de formattering ligt. Wat het inhoudelijke betreft, enkele links: http://www.youtube.com/watch?v=4eVaBP7ILCM http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal/2.15554/2.15555/1.1017286 http://www.tv-visie.nl/interactief/forum/viewtopic.php?f=38&t=1417

Gefeliciteerd[bewerken]

Hoi naamgenoot, gefeliciteerd met je nieuwe baan, leuk voor je (en voor ons hoop ik Glimlach). Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 30 dec 2011 18:46 (CET)

Gefeliciteerd inderdaad André! Ik wens je veel succes, geluk en plezier in je nieuwe functie! Davin (overleg) 30 dec 2011 22:32 (CET)
Yep, veel plezier in je nieuwe job! MADe (overleg) 31 dec 2011 12:35 (CET)

Verwijderingsnominatie Pagina zonder titel[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Pagina zonder titel dat is genomineerd door Koosg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120101 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 2 jan 2012 01:02 (CET)

2012 of 1852?[bewerken]

Beste André, een gelukkig 2012, al snap ik niet waarom je de klok 160 jaar terug zet? Met vriendelijke groet, Notum-sit (overleg)

Terugkoppeling[bewerken]

Beste André,

Hoe lang blijft die feedbackbanner eigenlijk nog staan? Bij mij staat-ie er nog. Groeten, ZeaForUs (overleg) 12 jan 2012 12:09 (CET)
Ik weet het niet, sorry. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 12 jan 2012 14:56 (CET)

Aanvraag controle artikel[bewerken]

Het artikel Robine Clignett staat sinds 20 januari op de lijst te verwijderen artikelen. Zou van u willen vragen of u tijd heeft om het te controleren en eventueel advies kan geven. Het is bijna af en heb nog iets langer dan een week voor het mogelijk verwijderd word. Dank u. --Clignett73 (overleg) 25 jan 2012 21:00 (CET)

nuweg|reclame?[bewerken]

Beste Andre,

Betekent dat bij 'nuweg|reclame?' het artikel geheel is verwijderd? En dat ik de pagina opnieuw kan aanmaken? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ZAKENTAAL (overleg · bijdragen)

Het is de tekst die bovenaan je pagina is geplaatst; het betekent dat iemand van mening was dat je pagina er één was die direct verwijderd diende te worden (en dus niet nog eerst 2 weken bekeken), en dat de reden daarvoor was dat die persoon vond dat het reclame was. U kunt zeker de pagina opnieuw aanmaken; als u het echter met dezelfde of vergelijkbare inhoud opnieuw aanmaakt, zal het vermoedelijk opnieuw verwijderd worden. Bij herhaling zou het zelfs tot een blokkade kunnen leiden (wat inhoudt dat u Wikipedia helemaal niet meer kunt bewerken). - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 30 jan 2012 10:45 (CET)

Heraclea Cybistra[bewerken]

Beste Andre, jij heb volgende redirect aangemaakt: [6]. Volgens mijn bronnen is Heraclea Cybistra echter helemaal niet hetzelfde als Heraclea Pontica. Cybistra ligt lager en was een strijdplaats tijdens de Kruisvaart van 1101. Ik ben bezig met de herwerking van enkele artikels ivm de kruistochten en zo stootte ik op deze foute redirect. Pontica ligt hoger aan de Zwarte Zee. Probleem is dat er heel veel Heraclea's waren, wat tot verwarring kan leiden. Zie ook de Engelse wiki waar de links wel juist zijn en er afzonderlijke artikels zijn voor de verschillende Heraclea's (met ook de correcte hedendaagse namen). Zou je dit kunnen checken en rechtzetten als je akkoord bent? Alvast bedankt,--Queeste (overleg) 30 jan 2012 18:49 (CET)

Dat was nog even zwoegen, om al die links goed te krijgen - er waren foutieve links naar beiden, en in één geval was het geen van beide, maar Heraclea Peninthus. En dan was er nog Ereğli (de Turkse versie van de naam), wat op de dp alleen de districten had staan, waardoor vervolgens mensen naar het district gingen verwijzen als ze de plaats bedoelden... Maar ik denk dat het nu allemaal weer goed staat. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 31 jan 2012 03:18 (CET)
Is idd een ingewikkelde bedoening. In ieder geval bedankt!--Queeste (overleg) 31 jan 2012 07:31 (CET)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Ik ben bezig met de Study Road een onderwijsprogramma waarvoor studenten van Istanbul naar Beijing gaan fietsen naar 8 universiteiten langs de oude zijderoute en hier onderwijs volgen. Het programma bestaat uit Big History, Internationale Betrekkingen en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. We willen graag een wiki opzetten voor dit programma. Het wil niet echt lukken daarom mijn coachingsverzoek. Ik kan je ook meer info toemailen als je eerst wilt nadenken over mijn verzoek. Met vriendelijke groet, Thestudyroad (overleg) 5 feb 2012 15:27 (CET)

Arno Uijlenhoet[bewerken]

Ha Andre Engels, ik heb dit lemma als NE genomineerd op de lijst omdat hij tweemaal niet verkozen is en ik verder geen andere Ew activiteiten zie in het lemma. Zie ook de eerder als niet verkozen politici verwijderde collega's bij de Europese Parlementsverkiezingen 2009 in Nederland van 'm als Natasja Oerlemans en Eline van den Broek. mvg Agora (overleg) 11 feb 2012 20:30 (CET)

Verwijderingsnominatie Popart[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Popart dat is genomineerd door Milliped. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120212 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 13 feb 2012 04:06 (CET)

Cincinnati[bewerken]

Beste Andre Engels, Zou het niet beter zijn als er een doorverwijspagina komt voor alles waarin het woord Cincinnati voorkomt? En als iemand Cincinnati in Ohio zocht, maar dacht dat die stad in Iowa ligt en dan naar die pagina gaat, maar niet met een link naar de andere kan, is dat dan niet raar dat het andersom wel kan? Teysz Kamieński (overleg) 15 feb 2012 12:40 (CET)

De vraag of het een doorverwijspagina moet worden, leidt tot een wespennest van opinies. Ikzelf vind het verschil tussen een dorp van 400 inwoners en een stad van 300.000 inwoners zo groot, dat ik nee zeg. Dat mensen die denken dat Cincinatti in Iowa ligt inderdaad niet op de juiste pagina uitkomen, is inderdaad zo, maar dan heb je hetzelfde met mensen die denken dat het in Michigan of Oregon ligt. En het lijkt me toch behoorlijk absurd om een Cincinatti (Michigan) aan te maken voor een plaats Cincinatti die niet eens in Michigan ligt. Een dergelijke doorverwijzing valt wat mij betreft in dezelfde categorie. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 15 feb 2012 12:44 (CET)
Ik bedoelde het voorbeeld van Cincinnati in de zin van mensen die weten dat er twee Cincinnati's zijn, een in Ohio, de ander in Iowa, maar per ongeluk dan naar de verkeerde gaat, dus waarom zou je bij de grote stad Cincinnati wel een link naar het dorp Cincinnati hebben, maar andersom niet, terwijl je zelf al vond dat de grote stad juist belangrijker was. Teysz Kamieński (overleg) 15 feb 2012 12:54 (CET)

Schaal van google maps[bewerken]

Ik heb discussie gestart in de kroeg: Schaal van google maps. Daar komt ook de OSM gemeenschap aan bod en de problematiek van geodata. Smiley.toerist (overleg) 18 feb 2012 12:15 (CET)

Moto Guzzi California[bewerken]

Hallo Andre,

Het "wiu" sjabloon staat al vrij lang op Moto Guzzi California. Misschien wel té lang, maar dat komt omdat ik de merkgeschiedenis van Moto Guzzi chronologisch aan het bewerken ben. Daardoor zijn er inmiddels ongeveer 30 artikelen toegevoegd in die acht dagen, maar de volgende California is in 2002 verschenen en daar doe ik nog een paar dagen over, want ik ben nu bij 1999. Inmiddels wil ik graag voorkomen dat mensen bewerkingen uitvoeren (typo's of grammatica corrigeren), want dan moet ik die weer meenemen in het MSWord bestand waarmee ik werk. Daarom zou ik graag nog wat respijt hebben (mét sjabloon), zodat ik intussen niet belast wordt met allerlei aanpassingen. Uiteindelijk is het een heel karwei, en ook het hoofdartikel "Moto Guzzi" wordt intussen helemaal herschreven. Aan het eind van de rit wil ik de merkhistorie én alle typen compleet hebben, zoals bijvoorbeeld bij BMW Motorrad (dat was drie maanden werk). Ik ben hoop eind maart/begin april klaar te zijn. En die California bestaat nog steeds. Zucht.... Het lemma groeit op de achtergrond, maar het leeft nog steeds en wordt dagelijks bewerkt. Met vriendelijke groet --Piero (overleg) 26 feb 2012 22:50 (CET)

Geen probleem, mijn bot haalt het sjabloon eraf als de pagina een week lang niet bewerkt is. Als je het sjabloon terugplaatst krijg je in elk geval van mij weer een week respijt. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 26 feb 2012 23:01 (CET)
Dank! doe ik --Piero (overleg) 27 feb 2012 10:25 (CET)

Aangevraagde plaatjes[bewerken]

Beste,

Ik heb ongeveer een week geleden verschillende mails naar mensen gestuurd met de vraag of ze een platje op hun site willen vrijgeven. Nu is mijn vrag of daar al enig reactie op is gekomen.

Met vriendelijke groeten,

BakkertjeWouter. 6 mrt 2012 00:03 (CET)

Ik snap niet waarom je mij die vraag stelt. Als jij mensen mailt, lijkt het me toch logisch dat jij ook degene bent die een eventuele reactie krijgt? - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 6 mrt 2012 08:29 (CET)
Ik stelde die vraag omdat er nog geen reactie is geweest en omdat ik dacht dat jij misschien al wel iets had ontvangen. BakkertjeWouter. 6 mrt 2012 14:17 (CET)
Mijn excuses, deze vraag was gericht aan een lid van het OTRS team en dat bent u niet. Mijn excuses voor het ongemak. BakkertjeWouter. 6 mrt 2012 14:20 (CET)

CU mail[bewerken]

Hettie lijkt problemen met de CU mail te hebben, zie hier. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 22 mrt 2012 13:54 (CET)

Uitslag verkiezing ArbCom maart 2012[bewerken]

Beste Andre Engels,

De voorlopige uitslag van de arbitragecommissieverkiezing is hier te vinden.

Met vriendelijke groeten, LolSimon -?- 24 mrt 2012 13:48 (CET)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Lotje ツ (overleg) 26 mrt 2012 16:35 (CEST)

Ik heb voor het overzicht de categorie verwijderd, gezien je er al op gereageerd hebt ^_^. Sum?urai8? 28 mrt 2012 13:26 (CEST)

Petr Shelokhonov[bewerken]

Hi Andre Engels. The article is not a machine translation. Sorry, we are not fluent in Dutch yet. Good wikipedians may help correcting the grammar, like it was done in other languages. Please keep the article and let other users continue the work. Thank you. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 130.166.33.146 (overleg · bijdragen)

Agnietenhof[bewerken]

Dag Andre, je hebt de titel van Theater Agnietenhof veranderd in Agnietenhof. Dat is een beetje verwarrend, er is ook een Agnietenhof in Zwolle en in Zutphen. Het Tielse theater staat plaatselijk bekend als 'Schouwburg Agnietenhof', maar het heeft sinds vorig jaar ook een filmtheater. Zullen we er 'Agnietenhof (Tiel)' van maken? Of toch maar 'Schouwburg Agnietenhof'? Groet, Kattiel (overleg) 28 mrt 2012 09:55 (CEST)

Agnietenhof (Tiel) lijkt me uitstekend, met dan een doorverwijspagina op Agnietenhof. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 28 mrt 2012 14:15 (CEST)
Dankjewel! Kattiel (overleg) 28 mrt 2012 14:49 (CEST)

10-jarig Jubileumster[bewerken]

Timboektoe[bewerken]

Hej André,

over deze wijziging: was Timboektoe al op 1 april veroverd? Of zou het stukje van een nieuwere datum voorzien, "een dag eerder" in "enkele dagen eerder" gewijzigd en het geheel iets omhoog verplaatst moeten worden?

Richard 5 apr 2012 12:33 (CEST)

Van wat ik momenteel hoor, was de verovering inderdaad op 1 april. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 5 apr 2012 12:39 (CEST)
Okee, dan laten we het staan zoals het staat. Bedankt voor je reactie. Richard 5 apr 2012 12:46 (CEST)

Pasen[bewerken]

Prettige Paasdagen gewenst van Lotje ツ (overleg) 8 apr 2012 05:30 (CEST)

Q-Park[bewerken]

Beste Andre,

Dit is geen reclame tekst, dit is de algemene tekst op onze corporate website die wij ook graag willen communiceren op wikipedia, omdat de huidige tekst die er staat totaal niet meer klopt. Hier staan onwaarheden in en incomplete informatie.

Graag zou ik willen weten wat opgevat word als reclametekst, aangezien enkel onze ontwikkeling, visie, missie en MVO beleid worden genoemd. Nogmaals, dit is de communicatie van onze corporate website, niet van 1 van de commerciële landelijke websites. Dus graag uw commentaar over wat opgevat word als "reclame".

met vriendelijke groet, Stephanie te Poel Q-Park Nederland

Beantwoord op Overleg gebruiker:PoelStephanie

Andre, bedankt voor de toelichting. Deze was een stuk hulpzamer dan die van 1 van de andere bewerkers van de tekst. Ik zal kijken in hoeverre ik de tekst kan aanpassen om deze neutraler te maken. Mochten er achteraf nog commentaren zijn, laat mij deze weten, daar kunnen we van leren. Dat is een stuk makkelijker dan elkaar "dwarsbomen".

Hopende dat de nieuw aangeleverde tekst wel door het beleid komt.

Op het eerste gezicht lijkt me dit zeer acceptabel. Die lijst met aandeelhouders wordt wel erg lang en oninteressant, die zou ik persoonlijk denk ik liever verwijderen, maar de teksten als zodanig lijken me niet problematisch. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 11 apr 2012 13:41 (CEST)

Triviaal[bewerken]

Hallo André Engels, bij de beantwoording van een vraag over copyright plaats je de zin: omdat er in Wikipedia-artikelen vaak erg veel auteurs zijn die slechts triviale wijzigingen hebben gedaan. Ik ben een gebruiker die een beperkte inbreng heeft en meestal weinig ingrijpende wijzigingen of toevoegingen doet. Ik neem aan dat je het als ervaren gebruiker goed bedoelt, maar ik ben het er niet mee eens dat soort wijzigingen en toevoegingen triviaal genoemd wordt. Dat betekent (volgens Van Dale en het artikel op Wikipedia) gewoon, alledaags of onbeduidend. Ik begrijp goed dat voor sommige artikelen wel een of meer mensen zijn aan te wijzen die aan de basis van het artikel staan, maar de anderen zijn ook belangrijk. Ook de tekst onder het kopje Trivia in een artikel heeft zelden mijn instemming. Echte trivia horen niet in een encyclopedie thuis. Ik zag enige tijd geleden het overlijden van iemand in de beschreven plaats aangegeven onder Trivia. Soms kan het tekstgedeelte gewoon in het artikel worden geplaatst. Bij een van mijn eerste kennismakingen met Wikipedia zag ik een verschrikkelijk flauw mopje over IJsland onder Trivia. Dat stond er later gelukkig niet meer. Sommige veelschrijvers hebben iemand nodig die hun tekst naloopt op taalkundige fouten of slordigheden. Niet iedereen is even belangrijk maar ook de weinigschrijvers hebben een belangrijke functie en doen triviale wijzigingen. Dat woord is zeker op zo'n openbare plaats als de Helpdesk, niet op zijn plaats. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 11 apr 2012 13:07 (CEST)

Tsja, ik proef dat woord niet als zo negatief. Als ik een spellingscorrectie toepas, of een link naar een doorverwijspagina oplos, dan vind ik dat inderdaad een 'triviale' wijziging. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 11 apr 2012 13:38 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste André Engels, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Ik zou namelijk graag halfgeautomatiseerde taalcorrecties uitvoeren op Wikipedia met behulp van bots, want mij werd verweten dat ik met AWB te veel bewerkingen per minuut uitvoerde. Ik heb dus enige hulp nodig. Ter duidelijkheid: het enige soort bot dat ik wil aanmaken is dat van simpele tekststructuur-opspoorder en -vervanger, in feite zoals AWB dat ook doet met de lijst van typo's. Ik moet hierbij vermelden dat ik wel aanleg heb voor programmeren - geen schrik -, maar er nooit in ben onderwezen (ik maakte de keuze mij eerder in taal te bedrijven). Ik vermoed dat ik met de juiste argumenten wel aan de slag zal kunnen gaan, zodat ik ook met Regex aan de slag kon door dit even te googelen.

Met vriendelijke groet, en hopend op spoedige hulp, Youbuntu (overleg) 30 mei 2012 11:20 (CEST)

Er bestaat een dergelijke bot binnen het Pywikipedia framework (replace.py), als je daar hulp mee wilt, dan verstrek ik die graag. Een hoop informatie kan gevonden worden op http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Pywikipediabot. Wil je met mij overleggen, dan gaat dat denk ik het gemakkelijkst via irc. Ga naar irc://irc.freenode.net, en dan op kanaal #wikipedia-nl of #pywikipediabot, zie ook Help:Wikipediachat. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 30 mei 2012 11:42 (CEST)
Ik heb de coachings-cat verwijderd. Sum?urai8? 1 jun 2012 21:46 (CEST)

Daniël Branca[bewerken]

Ha Andre, kun jij de naam van het artikel Daniël Branca wijzigen in Daniel Branca zonder trema? Het wijzigen van de titel zou naast de zoekbalk te vinden moeten zijn, geloof ik, maar ik kan hem daar niet vinden. Alvast bedankt. - – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Paperino (overleg · bijdragen)

Om pagina's te verplaatsen moet je geloof ik een 'autoconfirmed' gebruiker zijn. Dat houdt in dat je minimaal 4 dagen ingeschreven moet zijn en minimaal 10 wijzigingen gedaan (exacte aantallen kunnen afwijken). Omdat jij pas gisteren begonnen bent, heb je die mogelijkheid dus nog niet. O, en natuurlijk Uitgevoerd Uitgevoerd. :-) - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 8 jun 2012 15:39 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Paperino (overleg) 8 jun 2012 16:35 (CEST)

Genenpoel[bewerken]

Beste Andre Engels, op het artikel Stichtereffect heb je mijn laatste bewerking ongedaan gemaakt. Volgens mij is het toch wel degelijk genenpoel en niet genenpool, genpool (duits) en gene pool (engels), mss daarom verwarring? Mvg, Neander (overleg) 8 jun 2012 22:07 (CEST)

Genenpool lijkt mij correct, overgenomen van het Engelse pool. Genenpoel heeft geen logische etymologie. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 8 jun 2012 23:10 (CEST)

Disneystrips[bewerken]

Hallo Andre, bedankt voor je coaching tot nu toe! Ik heb gekeken naar de indeling van Disneystripgerelateerde pagina´s op de Nederlandse Wikipedia en stel de volgende verbeteringen voor:

 • Doorverwijspagina Donald Duck: Verander stripverhalen in stripuitgaven, verwijder zie ook en Duck Out en Duck Power, die strikt genomen niet op de pagina thuishoren omdat Donald Duck niet in de titel voorkomt
 • Verander Categorie: Donald Duck-verhaal in Categorie: Disneystripuitgave(n) omdat het hier gaat om uitgaven en niet om losse verhalen en omdat in een niet gering aantal verhalen Donald Duck niet voorkomt.
 • Verander de titel van lijst van stripverhalen in de Donald Duck in Lijst van vervolgverhalen in de Donald Duck en verwijder de lijsten met personages, die vervolg- noch stripverhalen zijn en al als lijst voorkomen in de categorie Personage uit Donald Duck.
 • Verander Categorie:Donald Duck-auteur in Categorie:Disneystrip-auteur, omdat de verhalen van deze auteurs die in de Donald Duck zijn verschenen deel uitmaken van een veel grotere hoeveelheid verhalen die deze auteurs onder Disneylicensie geproduceerd hebben.
 • Verander Categorie: Donald Duck in Categorie: Disneystrips of Categorie:Disneystripverhalen omdat de items in de categorie daar betrekking op hebben en niet alleen op het weekblad of de persoon Donald Duck
 • Verwijder van de pagina categorie:The walt disney company voor het overzicht alle pagina’s die al onder Categorie:Disneystrips vallen.

Omdat dit behoorlijk ingrijpende veranderingen zijn zou ik graag horen wat jij ervan denkt. Is het handig zoveel te veranderen? En zijn er op Wikipedia geen soort afdelingshoofden die over een bepaalde categorie pagina's gaan en aan wie ik deze vraag eigenlijk zou moeten stellen? Alvast bedankt voor je hulp! Paperino

Betreffende je voorstellen: Met de meeste ben ik het eens, maar de hernoeming van Categorie:Donald Duck lijkt me geen goed idee. Als daar dingen bij zitten die niet met Donald Duck (weekblad of strips onder zijn naam) te maken hebben, dan lijkt het me beter de categorie van die pagina's aan te passen dan de categorie van naam te veranderen.
Betreffende je vraag over afdelingshoofden: Niet op enige officiële of geregistreerde manier. Wel komt het voor dat iemand die veel op een onderwerp bezig is ook wijzigingen op die onderwerpen gaan bekijken, maar het is niet zo dat ze daar op de een of andere manier voor aangewezen zijn. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 10 jun 2012 00:09 (CEST)

Bedankt voor je feedback. Ik ben het met je eens wat de categorie Donald Duck betreft. Wat de overige punten aangaat, ik kan de namen van categorieën niet veranderen. Jij wel? Zo ja, wil je dat doen? Zo nee, wie kan dat dan regelen?-Paperino

Het veranderen van een naam van een categorie is niet zo eenvoudig. Daarvoor moeten namelijk alle links naar de categorie worden aangepast. Gelukkig hoef je het ook niet zelf te doen: Je kunt een verzoek indienen op Wikipedia:Te beoordelen categorieën. Je dient de te hernoemen categorie op die lijst te plaatsen, met daarbij de reden dat je het wilt hernoemen. Vervolgens plaats je op de categorie zelf bovenaan {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}}, en daarna is het een kwestie van rustig afwachten. Op de bovengenoemde pagina kunnen mensen reageren op je voorstel, en na 2 weken wordt de verplaatsing dan uitgevoerd - of niet uitgevoerd, als er voldoende zwaarwegende bezwaren tegen zijn ingebracht. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 13 jun 2012 12:11 (CEST)

Uitgezonderd van IP-adresblokkades[bewerken]

Beste André,

U hebt mijn gebruikersrechten gewijzigd van (geen) naar uitgezonderde van IP-adresblokkades. Ik versta niet goed wat dit wil zeggen. Is er een vandaal geweest die mijn account heeft gehakt?

Beste groeten, --Réginald alias Meneerke bloem (Overleg) 10 jun 2012 18:10 (CEST)

Hoi Reginald, ik antwoord even voor mijn naamgenoot. Op de provider waar je zit, zit ook een momenteel erg hardnekkige vandaal. Omdat de ip adressen erg dynamisch zijn, helpt het te weinig om alleen de losse ip-nummers te blokkeren, en word soms ook de hele range geblokt als noodmaatregel, soms ook met een blok op accounts, omdat deze vandaal ook accounts aanmaakt. Om te voorkomen dat andere goedwillende gebruikers daar last van hebben, zijn accounts van huidige goedwillende gebruikers voorzien van genoemde vlag, hetgeen betekent dat je gewoon kan inloggen, ook als er een blok voor gebruikers-accounts op die IP's is gezet. Een heel verhaal, maar om de vraag te beantwoorden, nee, met je account zelf is niets aan de hand. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 10 jun 2012 18:23 (CEST)
Aan dat verhaal heb ik verder niets toe te voegen, behalve dan dat je gerust verder kunt vragen als het nog niet duidelijk is. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 11 jun 2012 12:00 (CEST)

Ik was ook slachtoffer van de blokkering, en ben Andre erg dankbaar voor zijn ingrijpen. Wel vond ik het vervelend dat ik plotsklaps zonder enige verwittiging niet meer kon bijwerken aan onze encyclopedie - op zich was het niet ondraaglijk, drie dagen da's geen eeuwigheid tenslotte - maar enige melding ware welkom geweest. Nu heb ik me in eer en geweten afgevraagd wat ik wel kon mispeuterd hebben, want het enige wat ik vernam was

U hebt geen rechten om deze pagina te bewerken om de volgende reden:
Octagon-warning.svg U heeft geen bewerkingsrechten
De opgegeven reden van uw blokkering luidt: Akadunzio.
Indien u enkel Wikipedia wenst te lezen is dit van geen enkel belang. U heeft toegang tot alle aanwezige informatie.

wat nu niet bepaald sprekend was. Had er nu gestaan "IP-blokkering gebruiker Akadunzio" of iets in dier voege, daar had ik er nog wel iets van kunnen maken. Op de koop toe was er geen manier om het probleem te melden - de "contact"-pagina toonde enkel in welke talen ik Wikipedia zoal kan raadplegen, wat me geenszins hielp mijn frustratie te verwerken.

Kortom: bedankt Andre, maar er is nog wel ruimte voor verbetering hier en daar. Jan olieslagers (overleg) 12 jun 2012 20:49 (CEST)

Ik heb je verzoek om duidelijkere blokkaderedenen doorgespeeld naar de moderatorengroep als geheel. Bedankt voor je opbouwende kritiek! - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 13 jun 2012 12:06 (CEST)

Bezig met migreren[bewerken]

Dag Andre Engels, wat betekent: Bezig met migreren – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Lotje (overleg · bijdragen)

Waar zie je dat staan? - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 12 jun 2012 19:52 (CEST)
Gebruikerspagina > Voorkeuren > Globale gebruikerstatus. Lotje ツ (overleg) 13 jun 2012 05:27 (CEST)
Hmmm... Dan weet ik het ook niet. Als ik op [7] kijk, zie ik jouw account 'gewoon' als een globaal account staan. Ik heb deze discussie maar even verplaatst, want met de vorige had het niet echt te maken. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 13 jun 2012 11:53 (CEST)
Vreemd, wat zou er dan normaal gezien staan? Lotje ツ (overleg) 13 jun 2012 17:46 (CEST)
Bij mij staat er "Alles in orde! Uw gebruiker is actief in 548 projectsites." Dat aantal is voor de meesten natuurlijk lager... - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 13 jun 2012 20:03 (CEST)
Heb je al eens gekeken wat er bij de Engelstalige wikipedia staat?... Lotje ツ (overleg) 13 jun 2012 20:58 (CEST)
Zou het niet komen omdat 2 accounts (onwiki en jawiki) zijn die nog niet attached zijn? (Zie hier. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 13 jun 2012 21:20 (CEST)
Misschien, maar nu heb ik ook een officiele sokpop Lotje ツ (overleg) 14 jun 2012 08:49 (CEST)

Vraag over interwiki's[bewerken]

Beste André Engels, Op Wikipedia:Taalcafé#Vreemde interwiki's is een vraag gesteld over interwiki's. Ik meen dat u daar deskundig in bent. Misschien zoudt u er eens naar kunnen kijken? » HHahn (overleg) 12 jun 2012 11:14 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben.

Ik heb een artikel geschreven, en zou in de toekomst graag meer op wikipedia willen doen.

Mijn artikel gaat over het softwarbedrijf Davilex is ondertussen 4x herzien, danig ingekort en voorzien van alle referenties. Het is een veel completer en informatiever verhaal dan wat er nu staat als officiele entry, dat volledig incompleet is. http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Rogieravis/Kladblok

Mijn laatste versie is echter geweigerd door Zanaq met de volgende argumentatie

12 apr 2012 20:58‎ Zanaq (Overleg | bijdragen)‎ . . (804 bytes) (-24.941)‎ . . (versie van Agora van 31 mrt 2012 om 14:36 (30172114) teruggeplaatst - Niet overal een verbetering: niet neutraal geschreven, irrelevante details, en schrijven over zichzelf) (ongedaan maken)

Ik ben een van de oprichters; heeft het überhaupt zin dat ik me hier nog mee bezig houd? Of moet ik eerst een onafhankelijke editor zoeken? Zo ja, indien ik wel verder kan, dan zou ik begeleid kunnen worden in het neutraler schrijven en het weglaten van "irrelevante" details. Wat is neutraal, wat is wel en niet relevant? Zoals gezegd, al het subjectieve heb ik al weggehaald.

Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Met vriendelijke groet, Rogieravis (overleg) 18 jun 2012 21:26 (CEST)

Nee, sorry, maar dit is nou typisch het type van coaching waar ik geen zin in heb. Het gaat u duidelijk om een specifiek artikel te plaatsen (bovendien op een onderwerp dat dusdanig dicht bij u staat dat dat de voor Wikipedia benodigde neutraliteit bemoeilijkt). Dat is typisch wat ik niet als een gecoachte verlang. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 19 jun 2012 23:31 (CEST)

Verwijderingsnominatie Zaïre[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Zaïre dat is genomineerd door Maiella. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120627 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 28 jun 2012 02:01 (CEST)

Foto's Anefo[bewerken]

Hallo Andre Engels,

Leuk al die foto's van Anefo. Ik heb een paar dagen terug een stuk of 10-20 artikelen ermee kunnen illustreren en een stuk of 100 afbeeldingen kunnen categoriseren. Nou vroeg ik me af hoe je het met het uploaden doet? Heb je alle foto's van 1959 en/of 1960 nu geupload en ben je van plan later andere jaren in batches te doen? En wacht je totdat een bepaald deel van de huidige afbeeldingen gecategoriseerd is voordat je een nieuwe batch erop zet? Want de foto's die nu nog over zijn vond ik voor een gedeelte niet zo heel interessant meer, voor een ander gedeelte weet ik er te weinig van af/zijn ze te ingewikkeld voor mij om te categoriseren. Daarnaast, om grote categorieën te voorkomen, is het een idee om de uncategorized images from Anefo from 1960, dus per jaar de afbeeldingen in te delen. Daarnaast lijkt het me (bij meer uploads) handig om wat reclame te maken in de kroeg, er zitten namelijk hele mooie afbeeldingen bij. Zo ben ik bijvoorbeeld ontzettend blij met de afbeelding bij Geert van Dijk. Mvg, Bas (o) 3 jul 2012 11:25 (CEST)

Er zijn plannen om het uploaden geheel anders op te zetten, zodat ze al gecategoriseerd zijn (op basis van de gesuggereerde categorieën) als ze geüpload worden. Ik heb echter nog niet de tijd gevonden dan wel genomen om dat op te zetten. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 4 jul 2012 07:31 (CEST)
Hmm, de persoonscategoriesuggesties waren over het algemeen redelijk, een derde was een blauwe categorie, een derde was een rode link, en een derde zou nooit een blauwe link worden (initialen danwel verkeerde volgorde voor en achternaam). Maar voor de rest waren veel suggesties wel in de richting maar lijkt het me niet handig daar direct een link van te maken. Plaatssuggesties waren bijvoorbeeld vaak ook de plaats waar het over ging, niet per se waar het was. Dus bijvoorbeeld een vlucht naar Istanbul met suggestie Istanbul. Daarnaast waren er nog suggesties als bijv. "dammen" waar je dan veel specifieker wilt zijn met bijv. Wereldkampioenschap dammen 1960. Enerzijds zie ik het inderdaad niet gebeuren dat 100.000 afbeeldingen handmatig nagecategoriseerd worden, anderzijds denk ik wel dat voor het gedeelte waarbij dat wel gebeurd de resultaten veel hoger zijn (ik heb tijdens het categoriseren 30 artikelen van afbeeldingen voorzien en één nieuw artikel bij de afbeelding geschreven.) Wat me wel heel handig lijkt is om iets meer op subcategorieën in te delen. Dus bijvoorbeeld: Uncategorized sports images from ANEFO, politieke afbeeldingen, afbeeldingen met koninklijke personen, en meer prominent per jaar. Maar in ieder geval is het een erg mooie collectie waarbij voornamelijk veel personen uit die tijd mooie afbeeldingen kunnen krijgen. Mvg, Bas (o) 4 jul 2012 11:10 (CEST)
Hallo Andre Engels, ik kwam toevallig enkele dagen geleden de foto's tegen van Anefo die je vorige maand geüpload hebt. Ik heb er intussen meerdere gecategoriseerd en/of kunnen toevoegen aan artikel op de Nederlandstalige Wikipedia. Na 17 juni lijkt er niets meer aan toegevoegd te zijn. Wanneer kunnen we de volgden batch verwachten? - Robotje (overleg) 14 jul 2012 16:33 (CEST)

{{cleanup-link rot}}[bewerken]

Dag Andre Engels, bestaat er op de nl:wikipedia een {{cleanup-link rot}} zoals op de en:wikipedia ? Neem nu bv Belgisch kampioenschap schaken, daar zou zo'n template toch mooi werk kunnen doen. Lotje ツ (overleg) 22 jul 2012 07:10 (CEST)

Ik zie niet in hoe zo'n template 'mooi werk' doet. Is een pagina met een hoop foute links en een opmerking dat hij een hoop foute links bevat werkelijk beter dan een pagina met een hoop foute links zonder een dergelijke opmerking? Het enige effect van een dergelijk sjabloon is naar mijn mening dat het mensen de mogelijkheid geeft om het idee te krijgen dat ze iets aan een probleem gedaan hebben zonder dat ze daadwerkelijk iets aan het probleem gedaan hebben. - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 22 jul 2012 09:56 (CEST)
De opmerking dat hij een hoop foute links bevat is toch maar het eerste deel van de bewerking??? De bedoeling dacht ik, is dat de "tools" de rest doet en de {{dead links}} aanduidt. Of niet dan? Lotje ツ (overleg) 22 jul 2012 17:48 (CEST)

140.000 foto's[bewerken]

Hallo Andre Engels, recentelijk heeft iemand File:Anthony Nesty wint in Seoul OS goud.jpg geüpload naar Commons, maar het is mij niet duidelijk of deze foto uit 1988 inderdaad tot de 140.000 foto's behoort van Anefo waarvan jij een eerste batch op Commons hebt gezet. In verband daarmee even drie korte vragen:

 1. Is er een eenvoudige manier om vast te stellen of die bij de 140K hoort?
 2. Als deze foto daar niet bij hoort, kan die dan toch blijven onder de opgegeven licentie?
 3. Kom je op niet al te lange termijn nog met een nieuwe batch van de 140K?

Groetjes, Robotje (overleg) 23 jul 2012 04:09 (CEST)

 1. Ik kan de foto niet terugvinden in de lijst die ik gedownload heb. Je kunt dit ook zelf controleren: Download de xml-file rechtsboven (onder bijlage(n)) op http://www.gahetna.nl/over-ons/open-data.
 2. Ik denk dat je daartoe gebruiker Friezer zult moeten vragen waar hij het precies gevonden heeft
 3. Mijn huidige plan is om niet meer met batches te komen, maar de data van de foto's te plaatsen met een link waarmee het automatisch geüpload wordt als je geïnteresseerd bent. Dat zal echter de komende 2 weken niet gebeuren, zolang ik op vakantie ben.
- André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 23 jul 2012 20:11 (CEST)
Bedankt voor je reactie. Voor punt 2 zal ik de uploader benaderen nadat ik die XML-file gedownload heb. Uit je reactie op punt 3 begrijp ik dat je op termijn (ergens na je zomervakantie?) iets wil maken dat vergelijkbaar is met upload-requests voor Commons van foto's die op flickr staan met de juiste licentie. Klinkt als een goed idee! Groetjes, Robotje (overleg) 24 jul 2012 07:31 (CEST)
Ter info: het bleek dat Friezer 4 afbeeldingen, waaronder die van Nesty, had geüpload alsof die behoorde tot de set van 140.000 foto van Anefo die waren vrijgegeven onder een CC0-licentie, terwijl uit niets blijkt dat het om Anefo-foto's gaat. In 3 van de 4 gevallen werd zelfs expliciet Spaarnestad als collectie opgegeven. Die 4 heb ik intussen genomineerd voor verwijdering en ik heb de uploader daarvan geïnformeerd ([8]). - Robotje (overleg) 28 jul 2012 21:43 (CEST)

Verwijderingsnominatie Stadhuis Gent[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Stadhuis Gent dat is genomineerd door Smile4ever. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120803 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 4 aug 2012 02:03 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Flurksmurf (overleg) 27 aug 2012 15:51 (CEST) het is al niet meer nodig want GreenDay2 is al mijn coach geworden.Groetjes van --Flurksmurf (overleg) 27 aug 2012 16:04 (CEST)!!!

De gebruiker is sindsdien zwijgend, dus coaching lijkt me niet opportuun. Bob.v.R (overleg) 12 sep 2012 15:28 (CEST)

Verwijderingsnominatie Simon de Cordes[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Simon de Cordes dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120902 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 3 sep 2012 02:03 (CEST)

140K[bewerken]

Hoi Andre Engels, nog even over de 140.000 foto's van Anefo. Met deze edit op 23 juli gaf je aan van plan te zijn om die foto's niet meer met batches te uploaden, maar dat op een andere manier te willen regelen waarbij zeg maar upload-verzoeken kunnen worden ingediend. Je meldde toen ook dat je de 2 weken daarop vanwege vakantie er niet aan toe zou komen. We zijn intussen 7 weken verder en ik vraag me af hoe het ermee staat. Het zou al een heel mooi zijn als het mogelijk zou worden om de code van Anefo (ik bedoel de '911-7561' in bestand:Anefo 911-7561 Vertrek veldmaarschalk.jpg) ergens te kunnen ingeven waarna je bot niet lang daarna de bijbehorende foto met omschrijving upload met voorgestelde categorieën (vergelijkbaar met wat er tijdens de eerdere batch gebeurde). En dat dan eventueel met een half-verborgen vermelding van de gebruikersnaam van degene die het verzoek plaatste die deze weer kan verwijderen bij het aanpassen van de categorieën. Is dat haalbaar? - Robotje (overleg) 9 sep 2012 10:50 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Zie separate email mdie ik u gestuurd heb. Met vriendelijke groet, Noortb (overleg) 9 sep 2012 13:02 (CEST)

Een van de kopjes verwijderd. @Andre: Als je besloten hebt aldanniet te coachen, zou je dan de cat uit dit verzoek willen halen? Sum?urai8? 12 sep 2012 10:19 (CEST)

Verzoek[bewerken]

Hoi Andre Engels, ik ben een Australische wiki-gebruiker, ik heet Jacket, maar ik spreek niet goed in het Nederlands :) Could you help me with a translation? There was a Chinese ethnologist, who i really like. It is my remembrance to create a lot articles for him in several languages. I myself made 8 translations, but the Dutch could be difficult to me. The English version of the ethnologist is here: en:Huang Xianfan. Ik dank u zeer! Knol2010 (overleg) 23 sep 2012 15:04 (CEST)

Open brief Arbcom[bewerken]

Beste leden van de arbcom, Ik ben niet goed in het opstellen van een officieel verzoek met bijbehorende hyperlinks ofzo. Gelukkig is wikipedia geen bureaucratisch systeem. Bij het zien van vuur en vlammen, kun je hier gewoon BRAND roepen, en dan zal de Arbcom bijvoorbeeld niet vragen om een in viervoud ingevuld formulier. BRAND! Uw uitspraken ‘’beleefd en zakelijk’’ onder andere betreffende RJB zijn een heel eigen leven gaan leiden. Ik neem aan dat u bedoeld hebt te herinneren aan de algemeen geldende omgangsregels; die voor ons allemaal gelden. Sommige Moderators vatten dit echter op als zou u gezegd hebben dat beleefd en zakelijk voor sommigen betekent dat ze geen felle kritiek mogen uiten op anderen en niet sarcastisch of ironisch mogen reageren. Waar een andere medewerker hooguit zijn bijdrage verwijderd ziet worden, of in ernstige gevallen een waarschuwing krijgt, worden degene die ik bedoel geblokt via de verdubbelingsregel , zo kun je zomaar een maand geblokt zijn voor een ietwat spottend taalgebruik. Waar voor andere gebruikers geldt dat een regblok wordt verzocht en vervolgens al dan niet gehonoreerd, neemt de moderator hier zelf actie. Een lange stroom protesten haalt vervolgens niets uit; geen moderator durft er iet aan te doen. Men beroept zich op de arbcom en denkt zelf geen eigen afweging te mogen maken. Ik wil u vriendelijk verzoeken een en ander recht te zetten op zeer korte termijn. Met vriendelijke groet, hoogachtend, Koosg (overleg) 24 sep 2012 12:53 (CEST)

Scherp: Twix[bewerken]

Andre, bedankt voor deze bewerking op Twix. Ik had hem gisteravond wel gezien (moest nog lachen om de toch wel leuke maar onzinnige toevoeging), maar per ongeluk gemarkeerd als gecontroleerd i.p.v. teruggedraaid, wat mijn bedoeling was. Bedankt nog, anders had zulke onzin nog lang kunnen blijven staan. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 25 sep 2012 17:30 (CEST)

Herbevestiging moderatorstatus oktober 2012[bewerken]

Beste Andre Engels,

Vanaf 1 oktober 2012 0:01 (CEST) loopt de eerste ronde van de herbevestiging voor het moderatorschap. In deze ronde wordt uw moderatorschap geëvalueerd, samen met dat van 32 andere moderatoren. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en staat ook meer informatie over de gang van zaken. Het is mogelijk (maar niet verplicht) een korte verklaring te geven. Mocht u het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, kan dat via deze pagina op meta. Als u nog vragen heeft, stel deze gerust op mijn overlegpagina of via e-mail.

Ik wens u veel succes!

Met vriendelijke groet,

Jarii94Overleg 29 sep 2012 12:08 (CEST)

Jaarpagina's[bewerken]

Hoi Andre. Ik zie dat je regelmatig jaarpagina's afloopt op inkomende links. Met de toevoegingen voeg je vaak links naar doorverwijspagina's toe. (bv al 3 bij 881) Wellicht heb je interesse in het volgende script, dat in je linkermenu een extra optie toevoegt, waardoor je met 1 klik links naar dp's zichtbaar kunt maken. Zeker in combinatie met pop-ups is dit een handig middel. Het script, dat je kunt toevoegen aan je .js -pagina is:

importScript('Gebruiker:Silver Spoon/dpzoeker.js');

Groet, Pompidom (overleg) 2 okt 2012 20:29 (CEST)

Oeps[bewerken]

Dag, Andre. Neem me niet kwalijk dat ik hier een bewerking deed. Ik had niet in de gaten dat ik in een gebruikersruimte zat. Maar het is niet zo erg, denk ik, en ik zag zojuist dat de pagina ook door anderen bewerkt is. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 13 okt 2012 18:09 (CEST)

Beoordelingsnominatie Haringkaken[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Haringkaken dat is genomineerd door Blueknight. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121117 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 18 nov 2012 01:04 (CET)

Fijne feestdagen[bewerken]

Christmas Barnstar2.png Fijne feestdagen
en een gelukkig nieuw jaar!
Vera (overleg), December 2012
Cfry Holly.svg

T.Tichelaar[bewerken]

Beste heer Engels, n.a.v. dit bericht: "De arbcom zou graag uw mening cq reactie willen ontvangen op de tegen u ingediende zaak. Aangezien u momenteel geblokkeerd bent, kan dit via een email naar .." heb ik geprobeerd naar dat emailadres mails te zenden: ik krijg boodschappen dat dat niet lukt. Groet van Paul Brussel (overleg) 13 dec 2012 00:42 (CET)

Het adres is nochtans bestaand en in gebruik. Controleert u de spelling nog eens, het is een lastige code waar vaker problemen mee gerapporteerd worden, arbcom-nl is met een streepje en lists.wikimedia.org met puntjes. U kunt ook gebruik maken van de functie "Deze gebruiker e-mailen" in de kantlijn van pagina's in de gebruikersnaamruimte om een arbcommer naar keuze individueel aan te spreken. Hij (er zitten momenteel geen dames in de commissie) zal uw bericht dan delen met de rest. Hier stuurt u een mail naar de heer Engels, hier naar mij. Met vriendelijke groet, Ivory (overleg) 13 dec 2012 23:25 (CET)
Dank! Ik ga het nogmaals proberen. Groet van Paul Brussel (overleg) 14 dec 2012 00:07 (CET)

bewerkingsoorlog op "overleg gewenst"[bewerken]

Ik weet niet of hier al een moderator mee bezig is, maar ik heb gemerkt dat er op Wikipedia:Overleg gewenst een bewerkingsoorlog gaande is tussen een aantal gebruikers (oa: Gebruiker:Syamsu, Gebruiker:Richardw en Gebruiker:Mathonius). Kijk maar naar de bewerkingsgeschiedenis om te zien wat ik bedoel. Amphicoelias (overleg) 21 dec 2012 17:22 (CET)

Goed dat je dit aankaart, Amphicoelias.
In mijn bewerkingssamenvattingen heb ik kort toegelicht waarom ik Syamsu's oproep weghaalde (kort gezegd, WP:OG is niet voor gebrabbel en persoonlijke aanvallen als "Wiki zit vol met wetenschappelijke types die alle kennis over vrijheid doelgericht en moedwillig uitsluiten." bedoeld) en ik heb geprobeerd het probleem met dit compromis op te lossen.
Ik heb nagelaten om Syamsu rechtstreeks op zijn overlegpagina uitleg te geven, omdat 1) hij niet bereid lijkt om samen te werken (getuige onzinnige reacties als "het is algemeen bekend dat dit vooroordeel tegen kennis over vrijheid bestaat" en, zoals achteraf blijkt, het ontwijken van communicatie) en 2) omdat hij mijn bewerkingssamenvattingen al had gelezen en ik daar niets aan had toe te voegen.
Het gedoe op WP:OG is onderdeel van een groter probleem. Zie ook zijn gedrag op Overleg:Vrije wil. Deze gebruiker bedreigt de werksfeer van Wikipedia, is kennelijk niet in staat om samen te werken met andersdenkenden en houdt zich niet aan WP:VER of WP:GOO. Hij dient daarom nauwlettend in de gaten gehouden dan wel geblokkeerd te worden.
Mocht een nadere toelichting gewenst zijn, dan hoor ik dat graag. Vriendelijke groet, Mathonius 21 dec 2012 17:47 (CET)
Ik had mij er niet zo sterk mee bezig gehouden, maar ik heb onlangs de pagina "overleg gewenst" op mijn volglijst gezet en omdat mijn examens nu gedaan zijn had ik tijd om te merken dat een bepaalde sectie steeds weer verwijderd en hersteld werd. Ik heb daarop besloten een moderator te contacteren. Ik heb dan gekeken naar deze lijst en Andre was de eerste die ik herkende (hij staat boven me op de lijst van coaches). Zoals ik als zei: ik heb me hier niet erg uitgebreid mee beziggehouden, dus bedankt voor je uitleg. Amphicoelias (overleg) 21 dec 2012 19:14 (CET)

Wortelformule[bewerken]

Beste Andre, misschien ben jij in staat deze anonieme wijzigingen te beoordelen als je over voldoende kennis beschikt. De meeste wijzigingencontroleurs zullen dat niet kunnen.

Mijn eigen wiskundekennis schiet tekort (lage schoolcijfers), maar geheel bovenaan lees ik: de discriminant is b2 - 4ac

en beneden lees ik "Als de discriminant negatief is", waarbij de anoniem 4ac - b2 heeft gewijzigd in b2 - 4ac.

Dat lijkt me (met totale lekenkennis) een onjuiste wijziging. Prettig Nieuwjaar en vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 28 dec 2012 05:29 (CET)

 • Ik zie dat je het hebt bekeken. Bedankt! --ErikvanB (overleg) 28 dec 2012 20:21 (CET)

Kun jij weer eens updaten?[bewerken]

Andre, eind 2011 heb jij meegewerkt om de pagina's op Wikipedia:Wikiproject/Redirects/Diakrietloos met links aan te maken. Inmiddels is het al een jaartje verder, hebben we veel opgelost en is er tussentijds veel veranderd/nieuwe artikelen aangemaakt. Kun jij met je bot die pagina's weer eens een keertje updaten? Bij voorbaat dank, vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 14 jan 2013 22:15 (CET)

Invalcoach[bewerken]

Hoi Andre Engels, als nieuwe coach zou ik je willen vragen of je een van mijn invalcoaches zou willen zijn. Ook jij hebt veel met geschiedenis lees ik dus dat is zeker wel handig. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 15 jan 2013 11:34 (CET)

Vraag m.b.t. ArbCom-uitspraak[bewerken]

Beste,

Onderstaande vraag stelde ik eerder aan uw ArbCom-college Vinvlugt maar dit leverde geen antwoord op. In de hoop dat u een minder drukbezet man bent, stel ik deze vraag ook aan u.

Het is mij na het lezen van deze afwijzing nog steeds niet duidelijk wat nu het materiële verschil is tussen RJB's zaak en de mijne. Met andere woorden, wat had ik anders/beter moeten doen zodat mijn uitspraak op dezelfde, gunstigere wijze geëvalueerd zou worden als de uitspraak m.b.t. RJB?

Met liefdevolle groet, Knowalles 22 jan 2013 19:17 (CET)

Balotelli[bewerken]

Kun je de pagina Mario Balotelli aub beveiligen? Ik verwacht nog meer ongevraagde bewerkingen.

Mvg E10H msg 29 jan 2013 17:49 (CET)

Thomas Savage[bewerken]

Hallo, Andre. Ter informatie, ik heb het lemma Thomas Savage (moordenaar), dat je behouden had, gehernomineerd. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 5 feb 2013 08:05 (CET)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, 109.132.127.187 18 feb 2013 21:07 (CET)

Beste,

Ik ben bezig om een boek te maken over Tafeltennis. De opbrengsten gaan volledig naar de bouw van ons nieuw clublokaal van tafeltennisclub TTK Turnhout. Op Wikipedia vond ik veel interessante artikels die ik graag zou gebruiken voor dit boek, mag ik dit zomaar kopieëren of is dit niet toegelaten ?

Mvg Jan Staes

Beantwoord op Overleg gebruiker:109.132.127.187.

Oosterbegraafplaats[bewerken]

Beste André, Ik zie (bij Ko Beuzemaker) dat je in het verleden met Robbot 'Oosterbegraafplaats' hebt veranderd in 'Oosterbegraafplaats (Amsterdam)'. Als met 'Oosterbegraafplaats' de Nieuwe Oosterbegraafplaats wordt bedoeld, zou de verwijzing moeten gaan naar De Nieuwe Ooster. Kun je daar met je bot nog iets aan doen? Met vriendelijke groet, Emelha (overleg) 19 feb 2013 10:59 (CET)

 • Ik heb van Oosterbegraafplaats (Amsterdam) een redirect gemaakt naar De Nieuwe Ooster, en het verwijderd van de doorverwijspagina. Wel heb ik nog twijfel over de titel - 'De Nieuwe Ooster' klinkt wel erg informeel, zou 'Nieuwe Oosterbegraafplaats' niet beter zijn? - André Engels (overleg) 19 feb 2013 13:33 (CET)
  • Dank. Daar heb je gelijk in en 'Nieuwe Oosterbegraafplaats' zou ook mijn voorkeur hebben, ware het niet dat in het artikel staat vermeld dat de begraafplaats 'De Nieuwe Ooster' wordt genoemd na de bouw van het crematorium in 1994, nee, nog sterker: vanwege de bouw van een crematorium in 1994. Ik begrijp ook niet waarom een naam verandert, als er een crematorium bijkomt, maar dat zal wel Amsterdamse logica wezen. :-) Emelha (overleg) 19 feb 2013 14:08 (CET) TOEVOEGING: Even googelen leert me dat de begraafplaats zichzelf 'De Nieuwe Ooster' noemt en ook overal elders als zodanig vermeld staat. Emelha (overleg) 19 feb 2013 14:16 (CET)

Import a template for Mediawiki[bewerken]

Can you import this page from English in MediaWiki:Sp-contributions-footer? It is used under all in Special:Contributions, and here it would be used in Speciaal:Bijdragen. --Vivaelcelta (overleg) 28 feb 2013 11:37 (CET)

Have you got evidence that such is wanted on the Dutch Wikipedia? - André Engels (overleg) 1 mrt 2013 21:02 (CET)

Verkiezingen ArbCom[bewerken]

Geachte Andre Engels,

Omdat uw termijn als lid van de Arbitragecommissie binnenkort verloopt, stel ik u apart op de hoogte van de verkiezingen. U kunt zich kandideren. Zie het stemlokaal voor de procedure.

Met vriendelijke groet,

Jasper Kloekmoed [!?] 1 mrt 2013 14:37 (CET)

Steward-af[bewerken]

Hoi André. Dank voor alles wat je de afgelopen jaren als steward gedaan hebt en hopelijk blijven we je zien! Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 7 mrt 2013 22:05 (CET)

van Tilburg-Bastianen Groep[bewerken]

Hoi André,

bedankt voor je comment op de wiki pagina van Tilburg-Bastianen Group. Zou je me wat tips kunnen geven over hoe ik het artikel dan het beste in kan steken? Ik had zelf het idee dat het al best neutraal was en geschreven in eenzelfde stijl als bijvoorbeeld de wiki pagina van Philips. Hoor graag van je!


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, DietExit (overleg) 28 mrt 2013 15:56 (CET)

Of het een slim idee is om hem te coachen, vraag ik me af, zie Speciaal:VerwijderdeBijdragen/DietExit. Trijnsteloverleg 31 mrt 2013 13:51 (CEST)
Ik heb de automatisch geplaatste categorie verwijderd, omdat het er niet op lijkt dat je deze gebruiker wil coachen. Ik heb een bericht geschreven op zijn/haar overlegpagina. Sum?urai8? 14 apr 2013 16:45 (CEST)

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Sebastiaan1234 (overleg) 29 mrt 2013 08:57 (CET)

Zie ook [9]. Groetjes. — Zanaq (?) 29 mrt 2013 14:02 (CET)
Ik heb een automatisch geplaatste categorie verwijderd, omdat het coachingsverzoek is behandeld. Sum?urai8? 14 apr 2013 16:45 (CEST)

Ster[bewerken]

Hubert Felix[bewerken]

Hoi Andre. Ik heb het artikel Hubert Felix dat je zojuist verwijderde als geen zinvolle inhoud, teruggeplaatst, omdat deze persoon wel relevantie heeft. Ik heb het inmiddels ook iets aangevuld, in de hoop dat oorspronkelijke aanmaker het artikel verder uitbreid. Pompidom (overleg) 6 apr 2013 10:45 (CEST)

Ok, ik had het verwijderd omdat een simpele Google-opdracht niets oplevert, wat ik bijzonder verdacht vond voor een vermeende international, maar bij nadere controle blijkt dat te zijn omdat het over een voetballer van 100 jaar geleden gaat, en niet van een die in het internettijdperk actief was. - André Engels (overleg) 6 apr 2013 10:48 (CEST)

Bericht voor coaches[bewerken]

Beste coach,

Je ontvangt dit bericht, omdat je momenteel een coach bent en volgens de overzichtslijst actief bent als coach. Alle coaches ontvangen hetzelfde bericht; als het bericht niet op u betrekking heeft, neem deze stroopwafels en ga rustig door met waar u mee bezig was.

Constatering

Het valt me de laatste maanden op, dat er slecht op coachingsverzoeken wordt gereageerd, en dat algemene en persoonlijke verzoeken voor coaching in sommige gevallen een aantal weken op een overlegpagina blijven staan. Ik moet zeer regelmatig de speciale categorie uit persoonlijk coachingsverzoeken halen nadat ze zijn afgehandeld/compleet zijn verlaten en ik heb het idee dat coaching niet door iedereen consequent wordt gelogt en wordt aangeduid met het sjabloon.

De volgende sectie kan incidentele telfouten bevatten. Zelfs met telfouten, zou het bericht over moeten komen.

We hebben momenteel 30 actieve coaches volgens het schema. Volgens de logs hebben we 36 coaches die ooit gecoacht hebben. Hiervan zijn nu 16 coaches 'op pauze'. Dit betekent dat 10 van de actieve coaches (33%), nog nooit iemand gecoacht heeft.

Ik heb ooit een scriptje gemaakt, dat het aantal openstaande algemene en persoonlijke verzoeken bovenin het scherm, naast je gebruikersnaam, weergeeft. Van de actieve coaches heb ik dit script bij 4 mensen kunnen terugvinden.

Wat te doen

Als je momenteel geen mensen wil of kan coachen, om welke reden dan ook, bewerk de coachingspagina en verberg jezelf door "Pauze = " te vervangen door "Pauze = ja". Je kunt op een later tijdstip jezelf weer tevoorschijn toveren als je weer mensen kan en wil coachen.

Voor zij die de 'teller', het ding dat aangeeft hoeveel openstaande verzoeken er zijn, nog niet heeft toegevoegd aan hun omgeving, bekijk Wikipedia:Coachingsprogramma/Aandachtspunten#Teller_altijd_zichtbaar eens.

Diezelfde pagina vertelt je wat je moet doen als je een coachingsverzoek aanneemt. Vergeet niet om een persoon in het archief te zetten wanneer de coaching is afgelopen.

Als laatste: Wees niet bang om de conversatie bij een persoonlijk coachingsverzoek voor te zetten op de overlegpagina van de gebruiker die mogelijk gecoacht gaat worden. Een nieuwe gebruiker weet niet persé de weg terug naar jouw overlegpagina, zeker omdat ze er via een knopje heen geleid worden. Ze krijgen daarnaast geen gele balk bovenin beeld als je reageert en mochten ze die optie aan hebben staan, dan krijgen ze een email wanneer je reageert op hun overlegpagina. De kans op succes is veel groter op die wijze.

Slotnoot

Er is momenteel een gebruiker die al bijna 3 weken op een coach wacht. Als je tijd hebt, overweeg eens deze gebruiker te coachen.

Ik post dit bericht ook op Wikipedia:Coachingsprogramma/Overlegpagina. Discussie kan daar plaatsvinden. Sum?urai8? 14 apr 2013 19:33 (CEST)

Markering foutieve bijdrage[bewerken]

Beste Andre Engels,

Ik wil je er even op wijzen dat deze wijziging die jij markeerde als gecontroleerd foutief is. Deze wijziging was vrij gemakkelijk via de externe link te controleren. Mogelijk kun je in het vervolg dergelijke bijdragen (waarvan je mogelijk niet weet of ze kloppen) aan je voorbij laten gaan, (daadwerkelijk) controleren op juistheid of informatie bij derden inwinnen. Zie deze opmerking verder niet als ontmoediging, meer om elkaar scherp te houden op foutjes. Groetjes, Roelzzz 15 apr 2013 20:15 (CEST)

Naaldenstraat[bewerken]

Beste André, Op welke basis corrigeert u de bibliografische gegevens over het artikel van Marjan Buyle? Volgens mij is de oorspronkelijke informatie de juiste. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 25 apr 2013 13:55 (CEST)

Daar kan ik meerdere antwoorden op geven:
 1. Ik heb mezelf daarna weer teruggedraaid
 2. Het verwijderde materiaal bestond uit een reeks verwijzingen naar dezelfde auteur in vermoedelijk moeilijk-vindbare bronnen (uitgaven voor een evenement in het verleden), dat riekt nogal naar (zelf)promotie door middel van referenties, of anders in elk geval naar weinig nuttige referenties
 3. Het materiaal werd teruggeplaatst door een gebruiker die herkend was als een voor onbepaalde tijd geblokkeerde trol, wat de situatie nog meer verdacht maakte
- André Engels (overleg) 25 apr 2013 14:31 (CEST)
Nu is alles weer goed. Het is inderdaad vervelend als er zich 'trollen' bemoeien. Nog wat uitleg: Het artikel van Marjan Buyle is verschenen in een welbekend tijdschrift, uitgave van de Vlaamse overheidsdienst voor monumentenzorg, en ongetwijfeld ook in heel wat Nederlandse openbare bibliotheken te vinden, en natuurlijk in de meeste zoniet alle Vlaamse. De studies door Brigitte Beernaert worden jaarlijks gepubliceerd ter gelegenheid van de Open Monumentendagen, maar overstijgen het tijdelijk belang. Beernaert is een stadsambtenaar en een gewaardeerde historica. Wat zij publiceert over het onderwerp is waard te worden vermeld, bewaard en gelezen. Het vermelden van haar geschriften (zoals door mij op wikipedia geplaatst) heeft zeker niets met promotie te maken. De boekjes zijn natuurlijk niet zo ruim verspreid als het tijdschrift M&L, maar toch. Ze hebben een inschrijvingsnummer en uitgeversnummer (gepubliceerd door de stad Brugge), zodat ze dus wel terug te vinden zijn. Sommige teksten staan zelfs op internet. Men zou natuurlijk ook zich kunnen beperken tot een paar van die publicaties, maar op welke basis selecteren? In ieder artikel zijn het andere aspecten die aan bod komen. Met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 25 apr 2013 16:32 (CEST)

Granuloma anulare[bewerken]

Beste mijnheer Engels. Ik zag dat u mijn wijziging teruggedraaid had. ICD-10-Engels geeft granuloma annulare, ICD-10-Nederlands geeft granuloma annulare, MAAR ICD-10-Duits geeft Granuloma anulare met één n. Wie heeft er gelijk? De Duitsers hebben de taalfout van de Engelse opstellers terecht verbeterd. In het klassieke Latijn is anularis/anulare de correcte vorm. Granuloma anulare (met als ondersteuning de Duitse ICD-10) is dus te verkiezen, lijkt mij. Met vriendelijke groeten, Wimpus (overleg) 26 apr 2013 20:30 (CEST)

Dat terugdraaien was op mijn verzoek. We zijn hier de Nederlandstalige wikipedia en bepalen niet zelf wat juister zou zijn. Ik begrijp je redenatie, maar in het Nederlands wordt de vorm met twee n gebruikt. Guitarjpeg.jpgGroucho NL overleg 26 apr 2013 20:45 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste Andre Engels/Archief2, ik zou je graag als mijn coach willen hebben.

Ik ben een week geleden begonnen met het opmaken van een artikel die na verbeteringen nu nog wacht op een definitieve goedkeuring. Graag zou ik wat van mijn vrije tijd willen besteden voor het aanmaken van artikels die handelen over de herkomst van namen die voorkomen in België en Nederland. Ik heb een interesse in geschiedenis en genealogie en zie een mogelijkheid om dit thema verder uit te breiden. Er bestaat reeds een categorie Achternaam, maar die kan nog verder worden uitgewerkt. Ik werd aangemoedigd hiervoor contact op te nemen met een coach. Ik vind dat uw begrip in verschillende domeinen van Wikipedia kon aansluiten met mijn verlangens zodat u mij kan bijstaan indien nodig.

Vriendelijke groet, Manu76 (overleg)

Bot inlog probleem[bewerken]

Beste André,

Ik ben nu een bot aan het maken met behulp van pywikipedia (Python). Maar als ik login.py intoets krijg ik deze fout en gaat het niet. Op de chat #pywikipediabot zei iemand om version.py te runnen, maar na dat krijg ik weer dezelfde fout. Het is de eerste keer dat ik inlog, dus het is nieuw voor mij.

Mijn user-config.py:

usernames['wikipedia']['nl']='DiamantBot'
mylang='nl'
put_throttle = 60

Gr, Diamond blue.svgDiamant | ? 29 apr 2013 16:43 (CEST)

Hoi Diamant, ik weet het zo snel ook niet, maar het kan aan de versie van pyton liggen. Welke versie python heb jij geinstalleeerd? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 apr 2013 20:39 (CEST)
Ik vraag hulp aan iemand anders al, ik heb een nieuwe nightly geïnstalleerd en ik heb Python 2.7.4 en user-config opnieuw gemaakt. Het werkt niet. Gr, Diamond blue.svgDiamant | ? 29 apr 2013 20:43 (CEST)
Het is al in orde. Gr, Diamond blue.svgDiamant | ? 29 apr 2013 21:49 (CEST)

Betty Scheer[bewerken]

Beste Andre,

Kunt aangeven waarom de linkjes niet relevant genoeg waren ik het stukje over Betty Scheer?

De links bestaan uit 1 respectievelijk 2 foto's van 1 object. Een losse foto is eigenlijk nooit relevant genoeg voor een externe link. - André Engels (overleg) 1 mei 2013 23:36 (CEST)

Beste Andre, hartelijk dank voor de uitleg. ik had het idee dat het wel relevant zou zijn wanneer het in bezit van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed was.

Uklanjanje bot zastavice / Removal of bot flag[bewerken]

(Bosanski) Želim da vas obavijestim da je se na bs.wiki donijela odluka da se uklone bot zastavice kod neaktivnih i/ili interwiki botova. Vaš bot spada u najmanje jednu od ove dvije kategorije. Ova odluka je donešena zbog zbivanja oko Wikidata koje je dovelo do toga da su interwiki botovi postali nepotrebni. Ako želite da zadržite vašu bot zastavicu onda možete podnijeti taj zahtjev ovdje sa dodatnim informacijama o poslovima koje bi bot obavljao i na koji nacin. Imajte na umu da ovo treba da bude konkretan i koristan posao za zajednicu da bi se zastavica zadržala. Ako imate bilo kakvih pitanja kontaktirajte me na mojoj stranici za razgovor. Ukoliko ne reagujete na ovu poruku će se uklanjanje zastavice izvršiti nakon nekoliko sedmica. Međutim, uvijek ste dobrodošli da podnesete novi zahtjev za bot zastavicu.

(English) I want to inform you that on bs.wiki there has been a voting that resulted in accepting the removal of bot flags for inactive and/or interwiki bots. Your bot has been identified to meet at least one of these criteria. This decision has been made due to the new developments with Wikidata by which all interwiki bots have become unnecessary. If you want to keep your bot flag, then please report that here by indicating what new task your bot will be performing and how this will be done. Note however that this has to be a concrete and useful task for the community before it will be accepted. If you have any questions, please let me know on my talk page. In case of no response, the removal of the bot flag will be performed within a few weeks from now. However, after that period you are always welcome to file a new request for a bot flag.

-- Edin(r) 01:23, 27 april 2013 (CEST)

Overlevenden van de crash van de Lijster[bewerken]

Mijn bron was destijds deze site. Schubach staat hier ook op de passagierslijst, en noemt ook Bongertman als stewardess. Dat zij de crash overleefde is evident daar zij nog een duistere toekomst als nazi-kinderboekenschrijfster tegemoetging, van het wedervaren van Schubach weet ik niets. Milliped (overleg) 7 mei 2013 14:32 (CEST)

Die bron komt toch met mijn bron overeen? Er staat "Marconist van Bemmel is (zwaar) gewond en sterft enkele dagen later in een ziekenhuis" en "Van dezen overleefde de Duitser Schubach het ongeluk". Ik zal de pagina derhalve aanpassen. - André Engels (overleg) 7 mei 2013 14:38 (CEST)
Dat lijkt me de juiste weg. Dank voor de oplettendheid :-) Milliped (overleg) 7 mei 2013 14:43 (CEST)

Waarom Lemma verwijderd tijdens democratisch gevraagd onderhoud?[bewerken]

Geachte heer Engels, Beste Andre,

Het gaat over het lemma Vaderdagtrofee m/v. Wilt u dit alstublieft terugplaatsen? Dit is door u verwijderd terwijl diverse mensen zich nu hebben laten activeren om bronnen en referenties toe te voegen.

Veel betrokkenen zijn volstrekt nieuw op Wikipedia. Bovendien blijken er rond dit lemma vandalisme en persoonlijke treitercampagnes te spelen.

We hebben er alle begrip voor dat uw rol van moderator een hele lastige is bij tijd en wijle.

Een aantal nieuwe Wikipedianen dreigen bij hun eerste ervaringen met Wikipedia al direct te gaan afhaken. Ik heb zelf ook al enige aandrang om het bijltje erbij neer te gooien.

Ik hoor bij een groep mensen die in afwachting was van een gezonde dialoog over de voorgestelde wijzigingen op het lemma.

Is het niet merkwaardig om dan het onderliggende voor dialoog te vernietigen? Nu is niet eens meer te zien wie wat heeft voorgesteld en wat er als reactie is gekomen.

Het verzoek om verwijdering was van een vandaal die bovendien al geblokkeerd is!!!! Nu wordt er heel bureaucratisch een termijn gehanteerd vanaf het moment dat zijn verzoek om verwijdering is gedaan. Namelijk ca. 2 weken later valt het zwaard.

Ondanks het feit dat het verzoek om verwijdering van een pestkop is gekomen, is er wel een verfrissende discussie onder betrokkenen bij het lemma ontstaan, dat er inderaad een update op het lemma moest komen.

Nu een aantal mensen precies om die reden op wikipedia actief is geworden, wordt het lemma gewist. Dat is bijzonder respectloos naar deze nieuwe gebruikers lijkt mij. Er is zelfs een aantal mensen dat er een nacht lang voor heeft doorgewerkt.

Misschien dat wij als nieuwelngen de spelregels nog niet goed kennen, maar laat ons dat dan graag even weten. Graag uw reactie.

Muckrake2013 (overleg) 11 mei 2013 16:28 (CEST)

Verzoek kan gedaan worden bij Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Ik bemoei me er niet meer mee. - André Engels (overleg) 11 mei 2013 16:43 (CEST)

Lijst van Belgische architecten[bewerken]

Hallo André Engels, Ik zag dat je de onlangs toegevoegde architect had verwijderd. Ik had daar ook naar gekeken. Ik weet onvoldoende van de Belgische architecten. Hij had een mooie site, maar verder niet veel Google-hits. Ik zag dat er wel meer rode links in dit artikel staan. Op de lijst van Nederlandse architecten staan niet zoveel rode links. Misschien is dat een goed criterium. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 14 mei 2013 21:43 (CEST)

Die Google-links waren inderdaad ook mijn reden om terug te draaien, al heb ik het gevoel dat Google ons wat dat betreft recentelijk minder vriendelijk gezind is - er worden sommige voor dit doel waardeloze bronnen (zoals LinkedIn of zelfs Youtube) hoger gezet dan links waar we wel wat aan kunnen zien. Dat er in Nederland ook een hoop architecten onterecht gemeld staan, wil ik wel geloven, maar om nou meteen alle rode links te verwijderen lijkt me weer wat te hard van stapel lopen. Voor een paar weken heb ik de Lijst van weermannen en weervrouwen wat uitgemest, misschien binnenkort de architecten (al zou ik liever zien dat dat gebeurde door iemand met meer kennis van het onderwerp dan ik...) - André Engels (overleg) 14 mei 2013 21:48 (CEST)
Bij de Nederlandse architecten staan geen rode links. Ik neem aan dat, als er een artikel wordt geplaatst en gehandhaafd wordt vermelding wel OK is. Aardig is dat er veel artikelen zijn die beginnen met: Lijst van bekende ..., dan moet je toch zeker een artikel hier hebben. Bijzonder zo'n lijst van weermannen/vrouwen. Ik zie voor het eerst dat wij hier artikelen hebben over Australische en Poolse weervrouwen. Weermannen hebben ze daar blijkbaar niet. Ik zal geen actie voeren om dat te wijzigen in weerpersoon of weerdeskundige. Groeten, Salix2 (overleg) 14 mei 2013 22:13 (CEST)

Errol Sawyer[bewerken]

Dag, Andre. Dit lijkt erg op wat je hier had weggehaald, alleen is het citaat nu in het Nederlands. Dit ter informatie. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 15 mei 2013 05:21 (CEST)

WS[bewerken]

Warning icon.png Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.

 • Je modbitjes zijn geen speelgoed..... Knipoog Pas maar op, dat men je niet gaat desysoppen..... Groet, Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 19 mei 2013 22:41 (CEST)
 • P.S. Je overlegpagina staat nog voor je open om over je zelfblokkade te kunnen overleggen. Groet, Tjako Piano pedals.jpg (overleg)
  • Ik heb je inmiddels gedeblokkeerd. Laat je niet kisten als je van mening verschilt! Groet, C (o) 19 mei 2013 22:45 (CEST)
  • Heeft wel iets grappigs - waarschuwen dat je geblokkeerd kunt worden voor het jezelf blokkeren. Als iemand zichzelf blokkeert, zou dat toch eigenlijk de minst afschrikwekkende sanctie moeten zijn... Knipoog - André Engels (overleg) 19 mei 2013 22:53 (CEST)
   • Gezicht met tong uit de mond je hebt 'm door :) Tip: de volgende keer dan beter EERST je bitjes misbruiken om je GP en OP te beveiligen, dan om je eigen OP te blokkeren en dan de rest... haha !!! Groet, Tjako Piano pedals.jpg (overleg) 20 mei 2013 00:03 (CEST)
    • En het leukste, de richtlijnen staan het zelfs juist expliciet toe, Andre was natuurlijk alleen maar aan het testen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 20 mei 2013 00:08 (CEST)

Bloem[bewerken]

Bedankt!

Hoi André. Ik begrijp uit deze bijdrage dat je er goed over nagedacht hebt en daarom wil ik je opvrolijken met deze zonnebloem en je nogmaals bedanken. Ik vind het oprecht jammer dat je er mee (wilt) stoppen (het is nog niet uitgevoerd), maar kan het ook wel begrijpen. Nogmaals dank en kop op! Trijnsteloverleg 20 mei 2013 15:34 (CEST)

André (ervan uitgaande dat je gebruikersnaam je echte roepnaam is), wij kennen elkaar nauwelijks maar wat je eerder in de kroeg schreef is zo herkenbaar. Het siert je enorm dat je het zo graag goed wilt doen. Maar je hebt aan den lijve ondervonden dat je het nooit iedereen tegelijk naar de zin kunt maken. Dat betekent alleen niet dat je je werk niet goed zou doen. Je kunt het ook als een fact of life zien. Het is onontkoombaar en ligt niet aan jou. Door dat besef zou je er ook ontspannen mee kunnen omgaan. En ook als je een keer een vergissing maakt waardoor iemand terecht geïrriteerd raakt, dan betekent dat niet dat je ineens een slechte moderator of gebruiker bent. Je hebt enorme ervaring opgedaan op Wikipedia want je bent in ik weet niet wat voor functies actief geweest (uit m'n hoofd: moderator, arbcom, steward en volgens mij ook bureaucraat en checkuser maar vergeef me als ik nu iets vergeet of juist overdrijf; ik ga het niet precies uitzoeken). Die kennis en ervaring kun je zo goed inzetten, juist met die paar extra bevoegdheden die je als mod hebt. Het hoeft ook niet dag en nacht. Je kunt ook pauzes inlassen.
Wat ik je enorm zou gunnen omdat ik zie dat je het mist, is dat je je wat minder aantrekt van kritiek en wat meer geniet van de complimenten. Wat ik niet goed kan inschatten is of het gaat om wat anderen over je zeggen of juist de kritiek die je op jezelf hebt. Dat je een perfectionist bent. Heb je wel eens overwogen om alleen wat met kritiek te doen als die terecht is, en het dan meteen achter je te laten? En de onterechte kritiek bij voorbaat langs je af te laten glijden? Wat je schreef wekte de indruk dat je alles met je meezeult. Natuurlijk wordt dat op zeker moment ondraaglijk, om de beeldspraak voort te zetten. Heb je wel eens overwogen om wat milder over jezelf te zijn? Jij bent degene met veel ervaring die langzaamaan ook een goed idee hebt van wat belangrijk is en wat niet. Dan heb je zo langzaamaan de "feedback" die je ongevraagd krijgt toch ook niet meer heel hard nodig? Toch?
Nu je modbitje inleveren zou doodzonde zijn. Je kunt het ook behouden en er even niks mee doen. Gewoon even de luxe-meneer uithangen, die wel kan blokkeren, verbergen, en weggooien maar het even niet doet. Maak het jezelf niet lastig voor het moment dat de zin komt om het op te pakken maar je eerst weer om de middelen zou moeten vragen.
Kom op man, relax!  Wikiklaas  overleg  21 mei 2013 05:02 (CEST)

Eemnesserweg 69 (Baarn)[bewerken]

Andre, op 22 mei 2013 heb je Eemnesserweg 69 (Baarn) hernoemd naar Eemnesserweg 69. Graag wil ik je wijzen op de overleggen die over een dergelijke naamswijzigingen hebben plaatsgevonden, zie Overleg_gewenst. Het lijkt me daarom beter dergelijke titels niet te gebruiken en titels van de vorm: Straatnaam huisnummer (Plaats) te handhaven. mvg, Gewild (overleg) 23 mei 2013 15:03 (CEST)

Ik heb deze wijziging ongedaan gemaakt. Sorry. Een straatnaam-plus-huisnummer vindt ik onvoldoende als titel van een lemma. Dan hoort de woonplaats of de gemeente er wel bij. Desnoods de postcode, in theorie, maar dat lijkt mij niet zo'n goed idee. Ik vind deze titel van het lemma gewoon okay, het alternatief zou zijn: Eemnesserweg 69 te Baarn, dan is jouw "haakjesprobeem" opgelost. Is dat wat je écht wilt? Ik vind dat je uitzonderingen moet accepteren op de regel (?) dat je geen haakjes wilt in de titel van een lemma. Dus geen haakjes tenzij... – Maiella (overleg) 30 mei 2013 01:10 (CEST)

link verwijderd[bewerken]

U heeft een link verwijderd op de pagina Billenkoek. Dat is merkwaardig, die link staat er al jaren op. Sinds enige dagen bleek de link dood te zijn. Het enige dat er gebeurd is, is dat de link weer naar de goede pagina verwijst. De betreffende pagina is een opinie, die past niet op wiki zelf, maar vormt wel een waardevolle bijdrage aan de discussie. De link is dus een goede aanvulling op het onderwerp. Maar wellicht is het een opinie waar u het niet mee eens bent. Dat kan dan geen reden zijn om de link te verwijderen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Fangio (overleg · bijdragen) 27 mei 2013 20:02 (CEST)

Dat ik het niet met die mening eens ben, is geen reden het te verwijderen (overigens, van de beschrijving vermoed ik dat ik dat wel degelijk met die mening eens ben, maar dat is ook geen reden tot verwijderen). Maar dat het een mening is, is dat naar mijn mening wel. Wikipedia is er niet om meningen te verkondigen, en ook niet om anderen meningen te laten verkondigen. Voor externe links lijkt het me redelijk om daar soepeler mee om te gaan, maar niet om er maar helemaal geen rekening mee te houden. Meer specifiek: Een website mag worden gelinkt ondanks de meningen die erop staan, niet vanwege de meningen die erop staan. Als er ander materiaal is dat een welkome aanvulling vormt, dan is de aanwezigheid van opiniestukken op de site of pagina niet als zodanig een bezwaar. Maar als het slechts om opinie gaat, dan hoort de link er naar mijn mening niet. - André Engels (overleg) 28 mei 2013 20:15 (CEST)

Bedankje en vraagje[bewerken]

Beste André bedankt voor de complimenten over het artikel van Sophie. Bedankt ook voor de tips. Als stripverzamelaar wil ik graag vooral bijdragen aan informatie over Belgische strips, omdat ik de informatie vaak nogal karig vindt. Ik noem mezelf zeker geen kenner maar door veel te lezen heb ik toch wat kennis opgebouwd over bepaalde stripreeksen. Momenteel was ik bezig met de bewerking van het artikel over tekenaar Jeff Broeckx. Ik heb nog een vraagje ivm met aanpassen van artikels waarnaar ik gelinkt heb. Zo heb ik bijvoorbeeld gelinkt naar artikels van Bobbejaan Schoepen en Paus Johannes Paulus II omdat Jeff Broeckx een verhaal over hun leven heeft getekend. In deze artikels wil ik graag ook een verwijzing zien naar de pagina van Jef Broeckx. Nu bij de meeste artikels kan ik deze wijziging wel zelf doorvoeren maar bij deze twee twijfel ik op welke manier ik dat best doe. Enerzijds is het omdat de artikels zo uitgebreid zijn dat het moeilijk is te weten waaronder dit te plaatsen (Weetje of zoiets?). Anderzijds wil ik ook de "vaste" of "oorspronkelijke" bijdragers niet voor het hoofd stoten met informatie bij te plaatsen die zij misschien niet als relevant beschouwen. In dat geval heb ik liever dat iemand dit doet die meer met het onderwerp bezig is geweest. Kan ik dat het best doen via de overlegpagina van het artikel in kwestie of te rade gaan bij de auteur(s) van het artikel? Johanlouwet78 (overleg) 1 jun 2013 10:51 (CEST)

Je kunt zoiets vermelden onder het kopje 'Trivia', dat in het algemeen ergens onderaan aan de pagina staat (maar onderdelen als 'Zie ook' en 'Externe links' staan er nog onder). Ikzelf ben overigens geen voorstander van links zoals jij voorstelt, en meer algemeen van de meeste trivia hier op de site. - André Engels (overleg) 1 jun 2013 20:58 (CEST)

Bedankt ik zal het toevoegen via Trivia dan. Johanlouwet78 (overleg) 2 jun 2013 11:19 (CEST)

Bedenk je wel, bijv iemand als de paus heeft natuurlijk in allerlei dingen gefigureerd omdat hij een bekend publiek figuur is. Als iedereen alles gaat vermelden word zo een artikel onleesbaar lang. Ik vermoed dus ook wel dat het (terecht) snel teruggedraaid word, wat André hierboven al aangeeft is de relevantie voor een encyclopedie laag. Uiteraard is dat anders vanuit het artikel van Jeff Broeckx, daar kan het een stuk relevanter zijn. Maar je moet niet krampachtig proberen 2 kanten op te linken. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 2 jun 2013 11:49 (CEST)

Picture of the Trier cathedral[bewerken]

Hello, may be you like the old picture more (and i like that you like my picture ;-). But as you can see here commons:File:Trier_BW_2013-04-14_15-59-54.JPG the new one was selected at best one of the cathdral on Commons. Especially the perpective was not correct at the old one. --Berthold Werner (overleg) 4 jun 2013 15:36 (CEST)

verwijderde pagina[bewerken]

waarom is mijn pagina verwijderd? wij introduceren enkel een nieuwe sport. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bryan Derieuw jwz (overleg · bijdragen)

Eigenlijk heb je zelf het antwoord al gegeven: Wikipedia is niet bedoeld om nieuwe dingen te introduceren, maar om te beschrijven wat al bestaat en enig belang heeft. - André Engels (overleg) 4 jun 2013 19:06 (CEST)

Is er dan een mogelijkheid om de tekst die ik geschreven had, terug te kunnen krijgen? Ik heb hier veel tijd ingestoken.

Ok, het staat nu op Gebruiker:Bryan Derieuw jwz/Voetdoppen. Wel een beetje snel zijn, ik ben van plan het over een uur of zo weer te verwijderen. - André Engels (overleg) 4 jun 2013 19:11 (CEST)

is in orde. Toch bedankt

Zeusmodus in verhouding tot rollback[bewerken]

Hallo, Andre Engels. Mag ik jouw een kwestie voorleggen, in je hoedanigheid als voormalig burocraat en hoogst ervaren gebruiker? De vraag is (in eerste aanleg) of de "plaats"-functie van Zeusmodus (terugzetten oude versie) niet in essentie iedereen rollbackrechten geeft. ErikvanB meent grotendeels van wel. bertux weet het niet precies en Pompidom denkt dat het geen probleem kan zijn omdat het al jaren bestaat (beide op OP-Pompidom). De vervolgvraag, aan jou, is nu: moet ik dit verder aan de orde stellen / "discussie aanzwengelen" / "het hogerop zoeken"Knipoog, OF gewoon maar laten gaan? Dank, Sander1453 (overleg) 10 jun 2013 09:04 (CEST)

Ikzelf ben van mening dat dit maar gewoon moet laten gaan. Reden daarvoor is dat rollback niet iets revolutionair extra's is. Een niet-rollbacker kan ook hetzelfde doen, maar heeft dan 3-4 clicks nodig, terwijl rollback het in 1 click doet. - André Engels (overleg) 10 jun 2013 10:23 (CEST)
Dank je, André. Helder antwoord. Groet, Sander1453 (overleg) 10 jun 2013 11:42 (CEST)

Heilige Geesthuis[bewerken]

Hoi André, Bedankt voor je hulp bij het lemma van het [Heilige Geesthuis]. Dit is mijn eerste gebruikers-overleg bijdrage dus ik hoop dat-ie zo goed gaat. groet, BobSpoel (overleg) 13 jun 2013 22:02 (CEST)

Ja hoor, helemaal geslaagd, tot de ondertekening aan toe. - André Engels (overleg) 13 jun 2013 22:03 (CEST)

Collegerama[bewerken]

Hoi Andre, Jammer dat je de bijdrage Collegerama niet encyclopedie waardig acht, kun je me vertellen hoe dit artikel wel opgenomen kan worden. Als je binnen wikipedia namelijk zoekt op Collegerama worden verschillende https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Chinainks naar content van Collegerama gevonden die gebruikt worden als bron voor meerdere artikelen. Een uitleg van wat Collegerama is lijkt me dan ook handig. Weliswaar is Collegerama voor de TU Delft ontwikkeld, maar een groot deel van de content is voor iedereen beschikbaar en wordt door vele niet TU Delft kijkers gewaardeerd. Groet, Gerben Dijkstra (overleg) 26 jun 2013 14:15 (CEST)

Het lijkt mij niet nodig dat dit artikel wordt opgenomen, dus hoe het moet worden opgenomen, moet je niet aan mij vragen. Dat het buiten de TU Delft wordt gebruikt, is inderdaad waar, maar dan is het toch niet meer dan gewoon een website. Maar in het algemeen, als je verwijdering wilt voorkomen, moet je je argumenten op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130619 geven, en niet hier. - André Engels (overleg) 26 jun 2013 18:14 (CEST)

Toevoeging aan IBM verwijderd[bewerken]

Hallo Andre, ik zag zojuist dat je de toevoeging van Control-Alt-Delete aan de IBM Wikipedia verwijderd hebt. Had ik iets niet goed gedaan? Het lijkt mij een zelfde soort toevoeging als de Captcha vermelding. Groet en bedankt voor je aandacht, Berry – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.86.245.196 (overleg · bijdragen)

Het is inderdaad net zo'n toevoeging, maar mijn conclusie daaruit is dat die Captcha ook weg moet. Dat iets door (medewerkers van) IBM is uitgevonden lijkt me verreweg te weinig verband om een dergelijke link te rechtvaardigen. - André Engels (overleg) 12 jun 2013 08:28 (CEST)

Stofmasker[bewerken]

Beste Andre, zojuis heb je een bewerking gedaan op de tekst 'Stofmasker'. Hierin stelde is dat het dragen van een stofmasker in een stoffige omgeving verplicht gesteld kan worden door Arbowetgeving. Jij hebt dit veranderd in 'moet'. Ik wil hier aan toevoegen dat het niet altijd verpicht is in een stoffige omgeving een stofmasker te dragen; er zijn namelijk ook andere oplossingen. Vriendelijke groet, Guzman

Beste Andre, hartelijk dank voor je bericht! Ik weet niet of ik op deze manier de juiste mores bezig, maar mijn ervaring is dat men al doende leert. Een warm welkom is altijd erg prettig. Terug naar het topic, ik denk dat het verstandig is mijn suggestie te volgen omdat het dragen van een stofmasker niet altijd verplicht is. Guzman144 (overleg) 7 jun 2013 15:20 (CEST)

Help ook mee interwikiconflicten oplossen![bewerken]

Hallo Andre Engels, In de afgelopen tijd heb je meegeholpen op de lijst van interwikiconflicten om dit aantal sterk terug te dringen. Dank daarvoor! want dankzij jou en anderen hebben we in de afgelopen weken 20% van alle interwikiconflicten weten op te ruimen. Vele handen maken licht werk. Ik hoop daarom dat je ook in de komende weken mee wilt helpen om deze conflicten nog verder terug te dringen. Zorg ervoor dat je bij het checken in ieder geval op nl-wiki de lokale interwiki's weghaalt. Zie: Wikipedia:Interwikiconflicten oplossen. Dank alvast! Groetjes - Romaine 16 jun 2013 21:03 (CEST)

Update: Vandaag hebben we meer dan de helft (+51%) van de interwikiconflicten opgelost. Help ook mee de andere helft opgelost te krijgen. Kijk ook naar je eigen interessegebied of daar artikelen van in de lijst staan. Romaine 25 jun 2013 19:50 (CEST)

Ronde van Frankrijk 2013/Zevende etappe[bewerken]

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het zeer prettig vind om met u samen te werken in de paginas als Ronde van Frankrijk 2013/Zevende etappe :-) Groetjes, HannesHeyn (overleg) 5 jul 2013 16:17 (CEST)

Turkse Geschiedenis[bewerken]

Hej André,

Ik heb de afgelopen tijd door de nederlanse wiki gezocht naar Turkse rijken en heb ze dan uiteraard gecategoriseerd onder de categorie Turkse dynastie. Op een gegeven moment belandde ik op een pagina over de geschiedenis van China waar een mooi tijdsbalk/kolom van de verschillende periodes / rijken stond. Op de Engels taalige wikipedia staat er ook zo iets dergelijks maar dan betreft de Turkse geschiedenis. Lijkt het niet handig als we zoiets ook op de Nederlandse wiki hebben (tijdbalk met daarin de verschillende turkse rijken chronologisch gesorteerd?). Zoja, hoe dan?

Mvg. - Oghuz (overleg) 17 jul 2013 16:11 (CEST)

Ik zou een tijdbalk uitzoeken die lijkt op wat je hebben wilt. Je kunt dat dan als een soort van sjabloon gebruiken, en proberen er je eigen data in te zetten. Eventueel wil ik wel proberen te helpen als het niet helemaal is wat je gehoopt had. - André Engels (overleg) 17 jul 2013 16:27 (CEST)
ja klinkt goed maar er is 1 probleempje: Ik weet god niet hoe het moet. Opzich is wat er op de engelse wiki wordt weergeven een top tijdbalk. Maar zoals ik het al zei, ik weet echt niet hoe en wat. - Oghuz (overleg) 17 jul 2013 17:41 (CEST)
Er bestaat speciale code voor het aanmaken van tijdbalken (geschreven door onze eigen Erik Zachte). Die wordt waarschijnlijk op de Engelse pagina ook gebruikt, en als je naar de wikitekst van die pagina kijkt, zie je hoe die in elkaar zit, en kun je dat kopiëren. Als het je nog niet lukt, zeg dan even precies om welke (Engelse) pagina het gaat, dan wil ik daar vanavond wel even naar kijken (ik zit nu nog op het werk). - André Engels (overleg) 17 jul 2013 17:49 (CEST)
Ik heb gekeken naar de wikitekst maar dat tijdbalk is een Engelse sjabloon ( {{History of the Turks pre-14th century}} ) dus daar hebben we niks aan. De rijken die daarin worden weergeven hebben we voor de merendeel ook op de Nederlandse wiki ( zie > Categorie:Turkse dynastie). Om de verzameling compleet te maken ben ik ook nu bezig met het aanmaken van de overige Turkse rijken die we op de Nederlandstalige niet hebben. Ik stuur hierbij ook de link van de Engelstalige wiki waar de tijdbalk word weergeven↓↓↓↓

http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Turkic_peoples_(500%E2%80%931300)

Turkse rijken die nog niet beschikbaar zijn op de nederlandse wiki:

Shatuo Dynasties
Khwarezmian Empire


- Oghuz (overleg) 17 jul 2013 18:30 (CEST)
Je kan bijvoorbeeld ook de tijdslijn op het artikel over china nemen, en die proberen aan te passen. Wat eventueel handig is, rechtsboven staat een link 'kladblok', dat is je eigen probeerpagina, als je daar de chinese tijdslijn heen kopieert, kan je op je gemak uitproberen hoe het werkt. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 17 jul 2013 20:57 (CEST)
ja, maar hoe? Die tijdslijn is een sjabloon ( Sjabloon:Zijbalk geschiedenis china ) en die kan je niet aanpassen ( toch?). Ik kom zo geen meter vooruit. Ik neem dan aan dat je een nieuw sjabloon moet maken, toch?- Oghuz (overleg) 17 jul 2013 21:36 (CEST)

Ah, kijk, je bedoelde iets anders dan ik dacht... Hoe dan ook, je kunt ook met een sjabloon nog steeds hetzelfde doen als met een gewone pagina. Om het voorstel van mijn naamgenoot (Akoopal) aan te nemen:

 1. Ga naar het sjabloon dat je als basis wilt nemen (of dat nu die Engelse over de Turkse volkeren is of onze eigen over China), en open de bewerkingspagina
 2. Kopieer de inhoud naar je eigen kladblok (in Windows kan dit met gehele tekst selecteren - ctrl+c - ga naar het kladblok - klik in het bewerkingsvak - ctrl+v, andere besturingssystemen hebben ongetwijfeld iets vergelijkbaars)
 3. Bewerk de pagina totdat je er tevreden over bent
 4. Test eventueel nog hoe het er op een pagina uitziet (je kunt niet-sjablonen ook opnemen alsof het sjablonen zijn, gebruik dan de naam inclusief naamruimte, in dit geval {{Gebruiker:Oghuz/Kladblok}}
 5. Kopieer de tekst naar een nieuw sjabloon of hernoem de kladblokpagina naar een sjabloonpagina

- André Engels (overleg) 18 jul 2013 00:27 (CEST)