Overleg gebruiker:Antoine.01

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

De overlegpagina's op dit project zijn bedoeld voor overleg met andere medewerkers over aanpassingen van de encyclopedie, niet voor geklets over het onderwerp zelf. Wikipedia is geen discussieforum.
Hallo Antoine.01, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.911.824 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


En-velop bleu.png Laatste bericht van Antoine.01

Netherlands stub.svg

Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder
Welkom op mijn overlegpagina!
Het is vandaag
Crystal Clear app xclock.png maandag, 25 september 2017 - 14:21
Onderteken aub uw bericht door te klikken op het handtekeningsymbool boven het bewerkveld Insert-signature.png


WP-pencil.png
Vista-kate.png
Klik hier om een nieuw onderwerp te starten


Kargadoor[bewerken]

Hallo Antoine Je hebt een kleine volgens mij vooral redactionele correctie van mijn hand in het lemma van de kargadoor teruggedraaid. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat mijn correctie onjuist was. Ik ben bestuurslid geweest van de Kargadoor en was tevens bestuurslid van de Nederlandsche Jeugdbond ter Bestudering van de Geschiedenis. Zou je je beslissing willen toelichten? Groeten Gerard Roorda g.roorda@outlook.com– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.217.106.64 (overleg) · 11 mei 2017 18:16‎‎ (CET)

Beste Gerard, Ik ben best bereid om iets toe te lichten, echter moet je hiervoor niet bij mij zijn maar bij de geen die het heeft teruggedraaid (zie hier). Maar als je (hier) klikt kom je op diens overlegpagina en kun je hem vragen het te willen toelichten. Ik heb je er enkel op attent gemaakt dat je bewerking is teruggedraaid plus daarbij ook het welkom sjabloon geplaatst waarin valt te lezen hoe te bewegen op Wikipedia! Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 11 mei 2017 23:32 (CEST)

G.H. Quellhorst uit Lavelsloh ~ Hannover ?[bewerken]

Beste Antoine.01 , ik zie dat je een artikel hebt gemaakt over orgelbouwer Georg Heinrich Quellhorst, mooi ! Bij het bekijken van de details viel me echter op dat er als geboorteplaats "Lavelsloh (Hannover)", waarbij Hannover benadrukt wordt door een link. Ik vraag me af wat je daar mee bedoelt. Op zich zou dat duidelijk moeten zijn omdat die link naar de stad Hannover gaat, maar ik meen reden te hebben te betwijfelen of dat juist is. Dus mijn vraag: wat bedoel je precies met Lavelsloh (Hannover)? Een wijk van de stad H of iets anders en zo ja wat ? Mvg , Paulbe (overleg) 12 jun 2017 22:50 (CEST)

  • Maar belangrijker: Hoe kan iemand die in 1836 is overleden in 1848 trouwen ? Paulbe (overleg) 12 jun 2017 23:17 (CEST)
    • Beste Paulbe, Bedankt voor je oplettendheid! Ik heb gezocht naar Lavelsloh binnen de Nederlandse Wiki en daar niets over kunnen vinden (behalve hier dan), wel bij de Duitse Wiki (hier). Gezien echter dat (hier) beide genoemd worden maar dan Hannover met één N ging ik er vanuit dat er sprake is van een spelfout. Maar tevens zie ik ook dat de plaats Lavelsloh niet in de buurt van Hannover ligt, dus begrijp dan ook niet waar men dat op baseert en zal die plaats dan maar beter weghalen!? Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 12 jun 2017 23:38 (CEST)
  • Beste Antoine, ik zal in komende dagen ook nog verder naar kijken. Hannover (ook wel, vooral in het Engels: Hanover met één n) was ook een koninkrijk. ik vermoed dat het om het dorp Lavelsloh bij Diepenau in het huidige Nedersaksen gaat en dat dat toen kennelijk in het koninkrijk Hannover lag. Maar bij beide naamgenoten GHQ wordt op de "genealogische" bron vermeld dat ze daar zijn geboren. Gezien de vaak beperkte betrouwbaarheid van zulke bronnen vroeg ik me toen af beide daar niet ook w.b. geboorteplaats door elkaar waren gehaald. Verder is er onduidelijkheid over geboortejaar en leeftijd van overlijden (65 of 66). Paulbe (overleg) 13 jun 2017 00:22 (CEST)

Jouw vraag over Klaas van der Kamp[bewerken]

Dag Antoine, ik zag deze vraag van jou van een paar dagen geleden. MoiraMoira is al een tijdje afwezig, maar heb je misschien (ook) aan een terugplaatsingsverzoek gedacht? Wat je inbrengt is in elk geval interessant om bij meer collega's onder de aandacht te brengen. Groet, Apdency (overleg) 21 jul 2017 19:03 (CEST)

Beste Apdency, Ja die mogelijkheid is mij bekend! Maar er zijn een paar redenen waarom ik dat niet heb gedaan. Het gaat mij er ten eerste om dat ik de verwijdering niet juist vind het geen ik ook op de bewuste overlegpagina heb genoemd. Dit zie ik namelijk vaker gebeuren dergelijke verwijderingen en met name bij nieuwkomers, wat na mijn idee niet word opgelost met een vraag van mijn kant om terug te plaatsen. Er dient mijn inziens een meer eerlijke benadering te moeten komen naar nieuwkomers. Die om te beginnen verwelkomd worden met het daarvoor bestemde sjabloon waarin zij tevens kunnen lezen hoe zich te bewegen op Wikipedia. Plus daarbij ook hulp te krijgen bij hun eerste stappen en niet enkel te horen dat hun lemnma of te kort is of geen bron heeft en als die er wel is, te horen te krijgen dat deze niet onafhankelijk is. Om dan vervolgens, mochten ze al het nodige bekeken hebben op Wikipedia, daar te zien dat er honderdtal lemmata zijn die er vaak al jaren staan zonder al dit vereiste. Om dan nu ook nog te horen dat ondanks de vraag na een bron die vervolgens word geleverd toch te moeten constateren dat het lemma is verwijderd. En dat ook nog eens, ondanks de gemeenschap zich niet heeft uitgesproken dat het lemma weg moest in de twee weken die daar voor staan en dan toch verwijderd. Maar dan ook nog om een geheel andere reden waar eerder totaal niet over is gerept en waar dus ook niet de aandacht op was om dit alsnog in orde te maken (nu, dat klopt mijn inziens niet)! En ten tweede waarom ik niet gevraagd heb om terugplaatsing, is het feit dat ik nog niet zolang geleden dat heb gevraagd voor een ander lemma, wat toen in mijn naamruimte is geplaatst waar ik feitelijk nu mee verlegen zit. Want was het lemma wel gewoon teruggeplaatst, hadden mensen met kennis van zaken misschien meegeholpen om het lemma zodanig aan te passen zodat het mogelijk voldoet om te mogen blijven staan (dus vandaar niet die vraag van terugplaatsing). Vr. gr. en een fijn weekend toegewenst, Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 22 jul 2017 00:46 (CEST)
Bedankt dat je zo uitgebreid je motieven hebt willen uitleggen. Het is me wel duidelijk wat je bedoelt. Het klopt dat het probleem dat je signaleert niet wordt opgelost met een vraag om terug te plaatsen. Wel denk ik dat beide (kritisch bevragen resp. een verzoek tot terugplaatsing) los van elkaar hun waarde kunnen hebben voor het proces om tot eerlijke behandeling van artikelen te komen. Daarom overweeg ik zelf zo'n verzoek. Overigens blijkt het in de praktijk niet altijd doenlijk om iedereen van uitleg te voorzien; elke dag moeten er weer meerdere knopen worden doorgehakt en daarbij sneuvelen idealen als iedereen rustig uitleggen hoe het werkt nogal eens. Het is best moeilijk om daar een algemene uitspraak over te doen; iedereen is anders en iedere situatie is dat ook. Maar hoe dan ook vond ik je inbreng in dit geval, zoals gezegd interessant. Groet, Apdency (overleg) 22 jul 2017 11:34 (CEST)
En jij Apdency bedankt voor je reactie hierop! En fijn dat je overweegt voor terugplaatsing van het lemma wat voor mij tevens een bevestiging is dat naast het geen ik noemde het lemma een plek verdient op Wikipedia. En nog even voor de duidelijkheid het geen ik hierboven ook al had genoemd, ik doe dat verzoek dus niet. Dit om straks mogelijk niet met een tweede lemma in mijn naam ruimte te zitten waar ik zelf weinig mee kan. Nu, geniet nog van de de rest van het weekend, Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 22 jul 2017 16:16 (CEST)
Je vraag is inmiddels beantwoord. Groet, Apdency (overleg) 29 jul 2017 18:42 (CEST)
Ik heb het gezien en het antwoord is dankzij jouw. Dit daar er (hier) word aangegeven "KOrt vanuit vakantie" terwijl er al op 25 juli 2017 (zie hier) en op 27 juli 2017 (zie hier) bewerkingen zijn uitgevoerd. Dat geeft mij de indruk dat zonder de tussenkomst van jouw kant er voor mij geheel geen antwoord te verwachten was!? Erg jammer dit, maar het is een beetje in de lijn die ik geregeld tegenkom op Wikipedia helaas! Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 29 jul 2017 23:53 (CEST)
Dat van die lijn die u tegenkomt klopt helemaal. ZElfs aardige hardwerkende altijd mensen netjes beantwoordende moderatoren gaan wel eens op vakantie en doen dan vanuit de bergen als ze even wifi hebben nog wat noodonderhoudswerk en nemen ooknog de tijd om een wat langer uitstaande vraag te beantwoorden. Uw lijn in deze vind ik te betreuren. DAt siert u niet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 31 jul 2017 23:57 (CEST)
Het staat niet ter discussies dat u niet hard zou werken, dat doet u beslist! Plus vele mensen gaan op vakantie, iets wat ik overigens bij u niet kon raden dat dit ook bij u speelde daar ik wel bewerkingen zag van u in die periode. Vandaar onder andere dat ik op deze wijze heb reageert doordat ik zag dat er wel werd gereageert doordat Apdency op 29 juli die vraag van 17 juli van mij onder uw aandacht bracht (daarbij dus niet wetende dat u op vakantie was). En gezien ik wel meer op zaken die ik aankaart geen reactie krijg van verschillende gebruikers alsook zie dat nieuwkomers vaak ook geen uitleg krijgen maar wel heel gauw een verwijder sjabloon te zien krijgen kwam deze gedachte bij mij op van "ach dat zie ik geregeld, dat is in de lijn van Wikipedia". Plus had Apdency die het overigens goed bedoelde mij niet benaderd omtrent dat lemma, had ik niet eens meer hierop teruggekomen! Ik kan u dan ook enkel nog mijn excuus aanbieden daar nu blijkt dat u op vakantie was!? Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 1 aug 2017 00:43 (CEST)

Ondertekening[bewerken]

Dag Antoine.01,

om ook op de lange termijn de Wikimediaprojecten voor gebruikers goed toegankelijk te houden is het van belang dat de wikitext zoveel mogelijk in overeenstemming met html 5 wordt gebracht. Erg ingrijpend is dat niet, want alles wat in wikitext staat, kan ook in html 5 worden weergegeven, maar enkele aanpassingen onder de motorkap zijn wel nodig. Eén van die aanpassingen is dat de aparte tag <font> in html 5 is vervangen door het attribuut style. Om je ondertekening toekomstbestendig te maken zou je die kunnen aanpassen tot:

<span class="handtekening_lang">[[Image:Flag utrecht city.gif|14px]] </span>[[Gebruiker:Antoine.01|<span style="font-family: georgia; color: orange;">Antoine</span><span style="font-family: georgia;"><span style="color: blue;">.</span><span style="color: #CCCCCC;">01</span></span>]]<sub>[[File:Arrow right.svg|12px]][[Overleg gebruiker:Antoine.01|<span style="font-family: georgia; color: indigo; font-size: 80%;">overleg</span>]]</sub><span style="color: #aaaaff; font-family: georgia; font-size: 71%;">(Antoine)</font>

resulterend in:

Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine)


Er zijn natuurlijk eindeloos veel alternatieven, het is per slot van rekening jouw ondertekening. Ik ben nu een aardig eind op weg met het aanpassen van de wikitext op WikiWoordenboek aan html 5, maar aangezien ik daarbij nu ook jouw ondertekening tegenkom, leek het me praktisch eerst na te gaan hoe je hier zelf mee wil omgaan.

--MarcoSwart (overleg) 15 sep 2017 16:10 (CEST)

Beste MarcoSwart, Bedankt voor de kennisgeving alsook voor de voorbereiding die je reeds heb getroffen hierboven. ik zal er even naar kijken om het vervolgens in orde te maken! Vr. gr. en een prettig weekend, Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 16 sep 2017 15:34 (CEST)