Overleg gebruiker:Antoine.01

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

De overlegpagina's op dit project zijn bedoeld voor overleg met andere medewerkers over aanpassingen van de encyclopedie, niet voor geklets over het onderwerp zelf. Wikipedia is geen discussieforum.
Hallo Antoine.01, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.916.532 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


En-velop bleu.png Laatste bericht van Antoine.01

Netherlands stub.svg

Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder
Welkom op mijn overlegpagina!
Het is vandaag
Crystal Clear app xclock.png zaterdag, 25 november 2017 - 05:06
Onderteken aub uw bericht door te klikken op het handtekeningsymbool boven het bewerkveld Insert-signature.png


WP-pencil.png
Vista-kate.png
Klik hier om een nieuw onderwerp te starten


Nederland (hoofdbetekenis)[bewerken]

Dag Antoine,

kun je me uitleggen wat het nut van DEZE en DEZE bewerking is? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 2 okt 2017 22:33 (CEST)

Ha Erik, Verschijnende keren werd dat bij mij veranderd als ik enkel "Nederland" toepaste naar "Nederland (hoofdbetekenis)", vandaar ik er vanuit ga dat dit wenselijk is!? Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 2 okt 2017 23:26 (CEST)
Beste Erik en Antoine, deze wijzigingen van Antoine zijn correct op grond van de stemming Modificatie Amsterdamconstructies. Het doel is om controle op links naar Nederland te vergemakkelijken. Aan de kwalificatie 'hoofdbetekenis' is dan te zien dat iemand (Antoine in dit geval) heeft gecontroleerd dat het echt om het land Nederland gaat en niet om een andere betekenis van 'Nederland' (een dorp in Texas of zo). De wikisoftware is nu zo ingesteld dat de lezer de kwalificatie in de meeste gevallen niet te zien krijgt, noch wanneer deze de muis boven de link houdt, noch wanneer erop geklikt wordt. Je krijgt dus niet 'doorverwezen van Nederland (hoofdbetekenis)' te zien, als tenminste het teken | is gebruikt in de wikicode. Het is dus puur voor de controle achter de schermen. Bever (overleg) 3 okt 2017 00:21 (CEST)
Ik was al erg verbaasd dat de redirect niet zichtbaar was in het artikel waarheen geredirect was, en ook niet als je met de muis erboven kwam. Maar nu weet ik dus dat dat speciaal zo geprogrammeerd is. Geldt dit 'geintje' alleen voor Nederland, of zijn er meer woorden waarvoor dergelijke bijzonderheden geprogrammeerd zijn? Of werkt dit bij alle redirects met de toevoeging '(hoofdbetekenis)'? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 3 okt 2017 08:01 (CEST)
Goedemorgen Bever en Erik, Op de eerste plaatst hartelijk dank voor je duidelijke uitleg Bever. En ja Erik, dit is niet enkel voor Nederland van toepassing (zie hier)! Vr. gr. beiden Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 3 okt 2017 09:09 (CEST)
Dit geldt inderdaad voor alle doorschakelingen met de toevoeging '(hoofdbetekenis)'. Als je geen | gebruikt om de kwalificatie te verbergen, zoals in Amsterdam (hoofdbetekenis), zie je deze wel op de pagina waar de link staat maar niet op de pagina waar je naar doorschakelt. Bever (overleg) 6 okt 2017 19:07 (CEST)

Geen nuweg[bewerken]

Dag Antoine.01, ik ben nu twee gevallen tegengekomen van overlegpagina's die je voor nuweg had genomineerd wegens afgehandelde botmelding waarop meer stond dan alleen een botmelding. In zo'n geval kun je de botmelding verwijderen maar moet het overgebleven deel van de pagina worden bewaard, ook al is het overleg dat er al stond vele jaren oud. Zou je die zorgvuldigheid alsjeblieft in acht willen nemen? WIKIKLAAS overleg 5 okt 2017 23:23 (CEST)

Ha Wikiklaas, Zal ik in het vervolg doen! Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 5 okt 2017 23:25 (CEST)

De Meern[bewerken]

Geachte medegebruiker Antoine,

Heel hartelijk dank voor het weer bereikbaar maken van een externe link in het artikel De Meern ! Ook dank voor uw alertheid.

Met vriendelijke groet,

Kees Mijderwijk

Van den Ossenkamp (overleg) 25 okt 2017 13:11 (CEST)

Rotterdam[bewerken]

Hej! Aangaande deze en de daarop volgende wijziging:

  • als er een sjabloon voor is, kun je dat ook inzetten zónder een versie ongedaan te maken. Het is niet zo dat voor de betreffende bewerker het aantal aanpaste er géén hard aantal gegeven werd;
  • als je een sjabloon inzet en vervolgens wel een harde peildatum geeft, kun je op je klompen aanvoelen dat dat vroeg of laat uit elkaar gaat lopen: de sjabloon geeft al recentere gegevens en in de infobox blijft de datum van vandaag staan...

Richard 25 okt 2017 13:46 (CEST)

Ha Richard, je heb volkomen gelijk|! Ik was mij daar achteraf ook van bewust en wilde net de datum weer weghalen maar je was mij voor (bedankt)! En met het terugdraaien twijfelde ik of ik ongestraft een verandering aan kon brengen tijdens het ongedaan maken (nu dat blijkt dus te kunnen geef je aan)! Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 25 okt 2017 13:54 (CEST)
Ja, dat kan, maar in dit geval was 'gewoon' bewerken volgens mij een nog betere keuze geweest ;) Richard 25 okt 2017 14:04 (CEST)
Achteraf gezien helemaal waar!! Vr. gr. nogmaals, Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 25 okt 2017 14:12 (CEST)

Verschil tussen plaats en gemeente (Veendam)[bewerken]

Met deze bewerking voegde je het aantal inwoners van de gemeente Veendam toe aan het artikel over de plaats Veendam. De gemeente Veendam omvat echter meer dan de plaats Veendam alleen. Zo behoren de inwoners van Borgercompagnie, Ommelanderwijk, Zuidwending en Wildervank wel bij de gemeente Veendam, maar niet bij de plaats Veendam te worden geteld. Gouwenaar (overleg) 28 okt 2017 18:51 (CEST)

Aha, dan was het geen voor de verandering dus ook duidelijk niet in orde! Want er stonden 27.576 inwoners vermeld (i.p.v. 19.920) het geen al is geplaatst in 2015 zie (hier)? Sorry voor de foute vermelding van mijn kant en jammer dat niemand de vorige fout in die twee jaren heeft opgemerkt. Vr. gr. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 28 okt 2017 20:17 (CEST)