Overleg gebruiker:Antoine.01

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

De overlegpagina's op dit project zijn bedoeld voor overleg met andere medewerkers over aanpassingen van de encyclopedie, niet voor geklets over het onderwerp zelf. Wikipedia is geen discussieforum.
Hallo Antoine.01, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.894.849 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Pagina opslaan".


En-velop bleu.png Laatste bericht van Ronn

Netherlands stub.svg

Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder
Welkom op mijn overlegpagina!
Het is vandaag
Crystal Clear app xclock.png zondag, 26 februari 2017 - 23:10
Onderteken aub uw bericht door te klikken op het handtekeningsymbool boven het bewerkveld Insert-signature.png


WP-pencil.png
Vista-kate.png
Klik hier om een nieuw onderwerp te starten


Leg eens uit...[bewerken]

Kun je vertellen wat de meerwaarde is van deze bewerking van jou? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 27 jan 2017 17:37 (CET)

WP:BTNI[bewerken]

Hoi. Ik wil je graag wijzen op WP:BTNI. Daar staat dat iets wat niet fout is, niet veranderd moet worden. Dit valt daar duidelijk onder. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 27 jan 2017 20:22 (CET)

Dit, dit, dit, dit, dit en dit dus ook. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 27 jan 2017 23:00 (CET)
Ja. Face-smile.svg4ever(Overleg) 28 jan 2017 09:27 (CET)
Ik heb ook nergens gesteld dat dit fout is? Maar ik zie geregeld witregels die bij elkaar opgeteld heel wat onnodige ruimte inneemt over heel Wikipedia gerekend. Nu ik dacht, dat is toch niet nodig! Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 28 jan 2017 13:22 (CET)
Klopt. Er wordt echter door een (groot?) aantal mensen (Wikipedianen) aanstoot genomen aan kleine bewerkingen die inhoudelijk of spellingsgewijs niets veranderen. Ik raad je dus aan deze - door sommigen ronduit aanzien als onnuttige bewerkingen - niet langer door te voeren, tenzij in combinatie met een andere wijziging. Elke onnodige wijziging neemt verder ook ruimte op de servers van Wikimedia in beslag en maakt de geschiedenis van een artikel langer en dus onoverzichtelijker. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 28 jan 2017 16:05 (CET)
Deze aanpassingen die ik deed kwamen ook voort uit het feit dat ook anderen dit zelfde ooit bij mij hebben gedaan met dan ook soms nog het argument erbij dat er een zekere consensus moet worden betracht op Wikipedia. Dit daar er bij de overgrote meerderheid van lemmata de infobox direct aansluit bij de beginnende tekst (zie onder andere hier, hier, hier, hier, hier enz. enz. enz. om er maar een paar te noemen, vandaar)! Maar het geen je noemt dat er ook extra ruimte wordt gebruikt bij elke verandering is ook zeker waar en zal dan in het vervolg zo verandering enkel uitvoeren in combinatie met een andere wijziging! Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 28 jan 2017 17:07 (CET)
Bedankt, fijn samenwerken met jou! Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 28 jan 2017 18:21 (CET)
Je hoeft het helemaal niet uit te voeren, Antoine. Auteurs gebruiken spaties en witregels om de onderwatertekst beter leesbaar en bewerkbaar te houden. Daar heeft geen enkele Wikipedialezer last van. Wat mij betreft gewoon laten staan. RONN (overleg) 28 jan 2017 18:51 (CET)