Overleg gebruiker:Arie m den toom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hallo Arie m den toom, van harte welkom op Wikipedia. Ik zag in de recente wijzigingen dat je je eerste bewerking al gedaan hebt. Als je iets wil weten dat je niet kan vinden in het gebruikersportaal, stel dan gerust je vraag op mijn overlegpagina. Ik wens je tenslotte heel veel plezier op Wikipedia. Dedalus 29 sep 2005 11:13 (CEST)

Ja, welkom en dank voor je interessante artikel over Perzische tapijten! Veel plezier en succes verder. Groet,Bontenbal 29 sep 2005 18:44 (CEST)

Ter informatie[brontekst bewerken]

Beste Arie m den toom,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?".

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

  • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
  • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker de afbeelding heeft vrijgegeven. 24 dec 2005 01:38 (CET)

bedoeling?[brontekst bewerken]

Wat bedoel je met "Picturale tapijten een vorm van naïeve kunst" ? MADe 10 jan 2006 12:37 (CET)

De subtitel "Picturale tapijten een vorm van naïeve kunst" duidt op een onderdeel van het onderwerp "Picturale tapijten". Dit onderdeel is belangrijk omdat met name picturale tapijten niet puur als vloerbedekking kunnen worden behandeld en vaak ook niet als zodanig zijn bedoeld. Deze tapijten hebben over het algemeen een decoratieve functie en zijn door de unieke wijze van totstandkomen een vorm van vrije expressie. De vorm past mijns inziens volledig onder de noemer "naïeve kunst" die op zich niet alleen betrekking behoeft te hebben op schilderkunst. Arie M. den Toom

Persian carpet - Perzisch tapijt[brontekst bewerken]

Hello Arie !

I hope you do understand english as i can't speak "vlaams". I just want to ask you if you could put the picture of that Tabriz rug you took under commons], I created a category to group all of the media related to persian rugs. If you don't have an account on commons or do not have time to upload it yourself, just let me know that you authorize me to do it so all projects can profit from that beautiful picture you took. Cheers ! Fabienkhan 145.242.3.30 26 jul 2006 16:10 (CEST)

Picturale tapijten[brontekst bewerken]

Beste Arie, het is niet de bedoeling je eigen website te propageren op Wikipedia. Daarom ben ik helaas genoodzaakt de link te verwijderen. Groeten, Elly 30 aug 2006 09:29 (CEST)

Hoi Arie, ik zie je reageren op deze opmerking door het leeghalen van deze pagina en de afbeeldingen en het mooie artikel. Dat is niet nodig. De links naar jouw site mogen rustig blijven staan op de afbeeldingen. Ik hoop dat je nu niet boos bent ofzo. Laten we het anders even in overleg bespreken. Elly 30 aug 2006 15:42 (CEST)
Copyright issue is beantwoord via OTRS - RonaldB 30 aug 2006 23:51 (CEST)

Ziegler[brontekst bewerken]

Hoi Arie, ik zag het artikel Ziegler. Ik vind het wel een beetje vervelend, maar ik heb er helaas even een {auteur}-sjabloon boven geplakt. Ik begrijp dat de teksten van je eigen website komen, maar ook in dat geval is het waarschijnlijk noodzakelijk even een mailtje te sturen naar het OTRS-systeem van Wikipedia (zie Wikipedia:Toestemming en Wikipedia:Auteursrechten) zodat we zeker weten dat de auteursrechten niet geschonden worden. Ik zie op je overleg hier dat je eerder een mail hebt gestuurd, dus ik zal eerst even proberen te achterhalen of die mail ook de toestemming voor de teksten geeft (in dat geval moet het OTRS nummer even op het overleg of in de geschiedenis vermeld worden). Zo niet, dan is een nieuw mailtje nodig. Ik kom er nog even op terug, dank alvast voor je geduld! Groet, Forrestjunky 9 jun 2008 13:23 (CEST)

Met dank aan moderator Ciell hebben we het oorspronkelijke emailbericht naar OTRS teruggevonden; het probleem is daarmee opgelost en ik heb het sjabloon verwijderd. Het OTRS nummer staat op de overlegpagina en in de geschiedenis van het artikel. Mocht je ooit nog een artikel aanmaken, dan kun je dat nummer misschien even vermelden. Dat bespaart je onnodige nominaties zoals de mijne ;-) Dank en groet, Forrestjunky 9 jun 2008 13:44 (CEST)


On Carpets[brontekst bewerken]

Hi Arie, Can you write a little more about 2 carpets the images of which you have downloaded. One is descibed as Tabriz rug, and the other - Kazak. Thanks in advance.--91.210.41.36 21 dec 2009 02:56 (CET)--Zara-arush 21 dec 2009 03:00 (CET)

Watermanometer TUDelft[brontekst bewerken]

Beste Arie,

In ht door jou aangemaakte artikel Watermanometer TUDelft deed ik enkele aapassingen om het artikel te laten voldoen aan e daaraan gestelde eisen binnen Wikipedia. Helaas heb je deze wijzigingen in je laatste serie bewerkingen weer ongedaan gemaakt, waardoor ik wederom het hele artikel zal moeten "omgooien".

In de Conventies kun je al deze "eisen" eens rustig bekijken. Zo dient de inleidende zin kort te vertellen wat het ondewerp precies is ("de Waterbrometer van de TUDelft is een...") en dient hierbij het onderwerp vetgedrukt te zijn. Adressen zn niet relevant voor een encyclopedie.

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 4 jan 2010 15:17 (CET)

Toon bewerking ter controle[brontekst bewerken]

Beste Arie m den toom,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Watermanometer TUDelft. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop meerdere bewerkingen maken, vóórdat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip!

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 5 jan 2010 11:59 (CET)

Een verzoekje[brontekst bewerken]

Er is een bericht op uw overlegpagina op Wikimedia Commons mbt Arie den Toom. Alvast bedankt. Deadstar 16 feb 2010 10:59 (CET)

nieuwe layout i.v.m. breedbeeldschermen[brontekst bewerken]

Dag, ik heb uw vraag vanuit de ambassade verplaatst naar de wikipedia:helpdesk. met vriedenlijk groet, aleichem 27 jan 2011 13:19 (CET)

Deventer tapijt[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Arie m den toom. Hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Deventer tapijt aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit deze website. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot riscio auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Als u het artikel wilt behouden, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nlAt sign.svgwikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

**Man!agO** 13 mrt 2012 20:18 (CET)

Joen[brontekst bewerken]

Hallo Arie m den toom, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Joen. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Fred (overleg) 6 okt 2017 21:33 (CEST)

Vleeskuiken[brontekst bewerken]

Dag Arie, mooie foto's heb je toegevoegd. Echter, passen ze wel bij het artikel? Voor een moderne braadkip zijn ze met 26 weken immers al hoogbejaard? Vr. groet, JanB46 (overleg) 17 sep 2018 21:27 (CEST)

Beste Jan. Ik heb de fotoos juist geplaatst bij de kritiek die er is om te laten zien dat vleeskippen net als alle andere kippen gewoon 6 à 8 jaar oud kunnen worden. De kippen leggen gewoon eieren. Als de kuiken na 4 weken uit de opfok komen kunnen ze bijna niet lopen maar na 12 tot 14 weken in de vrije uitloop functineren ze normaal. m.v.g. Arie M. den Toom
Arie, afbeeldingen in een artikel dienen de tekst te ondersteunen. Jouw foto's doen dat niet. Natuurlijk kunnen kippen oud worden, maar dat is voor de dieren waar dit artikel over gaat niet weggelegd. De plaatjes stichten op deze wijze verwarring, ze passen misschien wel in artikel over hobbykippen of zo. (om het overleg hierover op een plek te voeren jouw reactie naar hier verplaatst). JanB46 (overleg) 18 sep 2018 21:49 (CEST)
In verband met bovengemelde argumenten de afbeeldingen uit het artikel gehaald. JanB46 (overleg) 21 sep 2018 21:08 (CEST)

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Arie m den toom, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Koninklijke Vereenigde Tapijtfabrieken aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit http://www.kunstbus.nl/design/koninklijke-verenigde-tapijtfabrieken.html. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL". Een andere optie is een e-mail te sturen vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat.

Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen via de helpdesk.

Met vriendelijke groet,

Velocitas(↑) 24 sep 2018 19:52 (CEST)


Waarde Velocitas Ik wil u er opmerkzaam op maken dat de tekst op http://www.kunstbus.nl/design/koninklijke-verenigde-tapijtfabrieken.html is overgenomen van mijn site. Zie: http://www.carpetgallery.eu/zaken_in_nederland/kvt/boekje.html Op verzoek van Maniago n.a.v. het artikel over het deventertapijt heb ik de tekst teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL op deze pagina gezet. Op de pagina van de kunstbus staat ook duidelijk mijn site als bron vermeld. (Websites: www.carpetgallery.eu, www.deventergeschiedenis.nl, www.groenehartarchieven.nl) m.v.g. Arie M. den Toom

U heeft natuurlijk gelijk. Ik had moeten doorklikken en heb het bewuste lemma daarom teruggeplaatst in de hoofdnaamruimte onder Koninklijke Vereenigde Tapijtfabrieken. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 24 sep 2018 22:08 (CEST)

Hartelijk dank, mooie foto! m.v.g. Arie M. den Toom (overleg) 25 sep 2018 18:36 (CEST)Arie M. den ToomArie M. den Toom (overleg) 25 sep 2018 18:36 (CEST)

Beoordelingsnominatie Deventer tapijt[brontekst bewerken]

Hallo Arie m den toom, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Deventer tapijt. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Rode raaf (overleg) 28 sep 2018 06:46 (CEST)

Langzaam begin je de techniek onder de knie te krijgen. Leer vooral uit de wijzigingen die anderen op jou lemma uitvoeren. Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 29 sep 2018 08:55 (CEST)

Luigi Mayer[brontekst bewerken]

Hoi, ik heb deze pagina op de beoordelingslijst gezet. Het onderwerp is prima, maar er zitten veel taalfouten in het artikel. Ook is de titel niet in orde (hoofdletter mist). Tot slot is de inleiding niet conform de standaard van Wikipedia geschreven. Het zou jammer zijn als het artikel verdwijnt, dus met wat aanpassingen kan het volgens mij gewoon bestaan. Thieu1972 (overleg) 8 okt 2018 21:01 (CEST)

Hallo Arie, ik heb je lemma een technische opknapbeurt gegeven, maar het kan nog beter. Probeer te leren uit de veranderingen die ik en anderen maken. Kan je aan de inhoud nog wat verbeteren? Het zou spijtig zijn mocht het lemma verdwijnen. De tekst onder de afbeeldingen hoort ook in het Nederlands tenzij dit de officiële namen van de werken ziin. Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 9 okt 2018 03:46 (CEST)

Beoordelingsnominatie Luigi mayer[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Luigi mayer dat is genomineerd door Thieu1972. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181008 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 9 okt 2018 02:01 (CEST)

Gerrit Doorwaard Niermans[brontekst bewerken]

Vanwege uw gerommel op Commons heb ik het artikel genomineerd, met name om uw werkwijze wat nader te laten beschouwen. U kunt op de aangegeven plaats deelnemen aan de discussie. Eissink (overleg) 28 aug 2019 15:54 (CEST).

Koehaartapijt[brontekst bewerken]

Dag Arie m den toom, ik zag je artikel over koehaartapijten en vraag me af wat de bron 'Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap' precies inhoudt. Zou je dit (in het artikel of hieronder) kunnen specificeren? Mvg, Encycloon (overleg) 5 nov 2019 13:43 (CET)

Waarde ik heb gevraagd of de foto mocht worden geupload, hieronder het antwoord, met de gewenste vermelding Onlangs heeft u ons een vraag gesteld. Hieronder vindt u een antwoord op uw vraag:

  Ons antwoord: 
Wanneer de foto in eigendom is van de rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed dan vallen alle objecten in het publiek domein en zijn daarmee rechtenvrij. Bij gebruik vragen wij wel altijd een bronvermelding, bij voorkeur met de credit line of het foto bijschrift: Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed    
 
  Uw vraag: 
Afzender: ***
Datum verzonden: 3-nov-2019 19:19
Naar: info@cultureelerfgoed.nl
Onderwerp: foto: Fragment van koeharen vloerkleed, Friesland

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Arie m den toom (overleg · bijdragen)

Dank voor je antwoord, omdat het geen bron is voor de tekst in het artikel heb ik deze vermelding verwijderd. In die mail wordt ook alleen 'bijschrift' genoemd en daar staat het al in. Mvg, Encycloon (overleg) 5 nov 2019 16:41 (CET)

Little Tich[brontekst bewerken]

Beste Arie, waar haal jij de bronnen vandaan dat Little Tich zou opgetreden hebben in de Folies Bergères? Ik kan enkel informatie vinden dat hij opgetreden heeft in de Alhambra in Parijs. KroySquare.jpgDirkVE overleg 3 dec 2019 12:30 (CET)

Mijn excuses, heb zonet op de Engelse wikipedia inderdaad informatie gevonden over optredens in de Folies Bergéres. Mvg KroySquare.jpgDirkVE overleg 3 dec 2019 12:32 (CET)
Beste Dirk, op de franstalige wikipedia staat een "complete" lijst, Folies zelf noemt in zijn/haar historie deze naam niet.

Arie M. den Toom (overleg)

Vaudeville theater (Brussel)[brontekst bewerken]

Hallo, ik vraag me af of de titel van het artikel Vaudeville theater (Brussel) eigenlijk wel klopt. Praktisch overal wordt het 'Théâtre du Vaudeville' genoemd, ook op Nederlandstalige sites. Sowieso lijkt het me in het Nederlandse één woord te zijn, al dan niet met tussenstreepje.

Ik begrijp trouwens de nootvermelding ook niet helemaal? Wat is 'Bruxelles ma Belle'? Thieu1972 (overleg) 25 dec 2019 20:48 (CET)


Waarde Thieu

De naam: https://www.chouxdebruxelles.be/nl/evenement-zalen/vaudeville-theater/ dit is niet één woord en ook geen streepje, vandaar......... Zoals u ongetwijfeld weet is Brussel tweetalig, omdat dit de Nederlandstalige Wikipedia is lijkt het mij dat deze naam voor de hand ligt. Het is mij verder om het even, u kunt altijd doorverwijzen zowel van Frans naar Nederlands of andersom


Bruxelles ma Belle : https://www.bruxellesmabelle.net/nl/

m.h.g.Arie M. den Toom (overleg) p.s. Houd wel rekening met het feit dat er in Parijs, Londen, Berlijn en zelfs in Nederland Vaudeville theaters zijn of zijn geweest, de toevoeging Brussel is wel essentieel.

gr. Arie M. den Toom (overleg) 26 dec 2019 09:48 (CET)

Goedemorgen, ik weet dat Brussel tweetalig is, maar dat wil niet automatisch zeggen dat het theater dan ook twee namen draagt. Ik kwam diverse opties tegen, maar over het algemeen lijkt men de Franstalige naam als hoofdnaam te gebruiken. De foto geeft ook aan dat het theater een Franstalige naam draagt. Vandaar mijn twijfel. Overigens vermeldt het artikel die Franstalige naam niet eens, en dat zou op zijn minst wel moeten.
Het nut van de bron Bruxelles ma Belle zie ik nog steeds niet. Het artikel zelf geeft ten eerste geen linkje, en ten tweede geeft de homepage geen enkele info over het Vaudeville. Thieu1972 (overleg) 26 dec 2019 10:26 (CET)

Waarde Thieu Ik een en ander gewijzigd, ik laat het verder aan u over om het artikel te stroomlijnen volgens uw inzichten. Ik hoop overigens de locatie in februari te bezoeken i.v.m. een conferentie, ik wil dan ook wat foto's van het interieur maken. Verder lees ik op het ogenblik het boek Histoire anecdotique du casino Saint-Hubert om daaruit informatie te winnen, veel artiesten etc. maar tot nu toe niet interessant. De naam is korte tijd nog theatre Bouffes geweest verwijzend naar de komische operea's maar de naam sloeg niet echt aan. Verder probeer te achterhalen of alle vaudeville theaters verwezen naar de theatervorm vaudeville (https://nl.wikipedia.org/wiki/Vaudeville_(theatervorm)) na uw wijzigingen zal ik later het artikel weer oppakken.

m.v.g. Arie M. den Toom (overleg) 26 dec 2019 11:27 (CET)

Delftsche Aardewerk fabriek De Rijzende Hoop[brontekst bewerken]

Beste Arie m den toom,

Hebt u misschien preciezere bronnen voor het artikel Delftsche Aardewerk fabriek De Rijzende Hoop, de bronnen zijn nu nog erg algemeen, terwijl wij op Wikipedia juist zo specifiek mogelijk willen. Op Delpher kunt u vaak het artikel vinden. Mocht dat niet lukken, dan zou het wel erg fijn zijn als u de kopjes en paginanummers kunt geven. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 9 mei 2020 16:18 (CEST)

Onvolledige zin[brontekst bewerken]

Beste Arie m den toom, ik heb hier onder 'Oeuvre (selectie)' de volgende onvolledige zin weggehaald:

Een van zijn eerste serviezen was een geel-kleurig ontbijtservies dat werd getoond op de

als je de zin kunt afmaken, kan het uiteraard weer teruggezet worden. Mvg, Encycloon (overleg) 1 jun 2020 20:02 (CEST)

Hanenrijder[brontekst bewerken]

Beste Arie, ik zie dat je een artikel hebt geschreven over de Hanenrijder. De bronnen die je opgeeft zijn allemaal niet vrij toegankelijk, en op internet krijg ik geen resultaten waarmee ik de info kan verifiëren (ook niet voor bv rooster rider). Ook kom ik geen anderstalige versies tegen. Heb je misschien archief links, of andere toegankelijke bronnen? Groeten, Mikalagrand (overleg) 16 okt 2020 18:22 (CEST)

Waarde Mikalagrand, handig als ik weet welke bronnen of referenties? Bijv.

enzovoort mh.g. Arie M. den Toom (overleg) 16 okt 2020 19:36 (CEST)

Mobipers[brontekst bewerken]

Hallo Arie m den toom, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Mobipers. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Paul Brussel (overleg) 23 okt 2020 21:31 (CEST)

Waarde gebruiker Brussel

Kunt u aangeven wat de gewraakte reclameuiting is dan kan ik dat aanpassen. gr. Arie M. den Toom (overleg) 24 okt 2020 09:54 (CEST)


In de periode 2007 - 2011 staan er in de Zeeuwse Provinciale krant (Delpher, zoek Mobipers) meer dan 30 berichten waaruit het nut van het initiatief van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland voor de komst van Mobipers goed valt op te maken. [1] Ook in dagbladen De GElderlander, Het Noorden kan men dergelijke berichten aantreffen.

Arie M. den Toom (overleg) 24 okt 2020 10:30 (CEST)


nog wat links: Goodfood club (De Natuur en Milieufederaties), https://www.goodfoodclub.nu/aanbieder/mobipers/ Uit de Klei getrokken, Op weg naar een zelfvoorzienend leven!, https://uitdekleigetrokken.wordpress.com/tag/appels/ appelplukactie met kinderen in Zenderpark tegen voedselverspilling, https://eetbaarijsselstein.wordpress.com/tag/appelpluk/page/3/ Smaakmaker van notenpulp, Tempeh van Nederlandse en Belgische bodem, Food from food, https://www.foodfromfood.eu/sites/default/files/article_files/magazine_food_from_food_najaar2020.pdf


Arie M. den Toom (overleg) 24 okt 2020 11:23 (CEST)

Jammer dat je artikel verwijderd is Arie. Tijdens het Wiki Café Tiel hebben we er gisteravond nog wat aan gesleuteld. Als je het concept bewaard hebt, kun je het misschien nog omwerken naar een algemener artikel over mobiele persen, en Mobipers noemen als het eerste bedrijf dat hiermee begon. Je kunt ook vragen om de laatste versie van het artikel in je eigen gebruikersruimte te plaatsen. Laat je niet ontmoedigen! Groet, Kattiel (overleg) 3 dec 2020 10:08 (CET)

Geschiedenis[brontekst bewerken]

De eigenaresse liet in 2007 voor algemeen gebruik, in samenwerking met Landschapsbeheer Gelderland, een mobiele fruitpers uit Duitsland naar de Betuwe halen. Kleinere fruittelers en particulieren konden hun fruit laten persen in hoeveelheden (vanaf 75 kg.) die voor de reguliere sapfabrikanten niet interessant waren.


Arie M. den Toom (overleg) 31 okt 2020 16:07 (CET) De gewraakte tekst is aangepast

Omdat er veel belangstelling was startten de eigenaren in 2008 het bedrijf, dat in 2020 een capiciteit had van 500.000 kilo gedurende de 3 herfstmaanden. Het succes leidde ertoe dat in 2018 al zo'n 15 van dergelijke bedrijven in Nederland werkzaam zijn [2]. (o.a. De Sappers, Welsumse Sap mobiel, FruitpersFrieslandZuid).

  1. https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/2010-09-20/edition/null/page/30?query=mobipers
  2. * 65.000 kilo fruit uit eigen boomgaard geperst door een mobiele sappers, https://www.gelderlander.nl/winterswijk/65-000-kilo-fruit-uit-eigen-boomgaard-geperst-door-een-mobiele-sappers~ae1136de/