Overleg gebruiker:Arjuno3

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Arjuno3, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.951.936 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Lijst van amfibieën in ...[bewerken]

Hallo Arjuno3, allereerst een bedankje voor deze lijsten gedeeltelijk te vertalen en op de nederlandstalige wikipedia te plaatsen. Maar ik zou je even willen vragen voor in de toekomst, als je nog meer lijsten aanmaakt, even de functie "In andere talen -> Koppelingen bewerken" wilt gebruiken. Het is namelijk makkelijker om zo lijst na lijst af te gaan en verschillende soorten die nog geen artikel hebben op nlwikipedia aan te maken :-). En ik zag vanonder in het artikel ook dat je het gedeeltelijk hebt vertaald van de spaanse wiki dus dan is dat maar een klein bijzaakje. Nog een prettige avond! - YounesWoW (overleg) 16 sep 2015 00:04 (CEST)

Hallo YounesWoW. Dank voor je bericht. Was van plan de interwiki-links bij te werken, zoals reeds gedaan met de twee vorige lijsten, maar zo te zien was je me bij deze lijst net voor, waarvoor dank. --Arjuno (overleg) 16 sep 2015 00:12 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Doorverwijspagina's met rode links[bewerken]

Beste collega,

Wanneer je ziet dat er een rode link staat had je die kunnen vervangen door de jouwe en gewoon Agri (rivier) kunnen gebruiken. Voor de toekomst als Rusland ooit een schrijfweek krijgt hebben we minder problemen; hoeft alleen het HTML-commentaar weg.
Verder is het in dp's niet de bedoeling dat er andere links op de regel staan dan het gezochte artikel. Verder doe je het uitstekend Duim omhoog. Dankjewel voor je bijdragen!  Klaas `Z4␟` V:  22 sep 2016 08:28 (CEST)

Lijst van vulkanen in Indonesië[bewerken]

Hallo Arjuno3, Op Lijst van vulkanen in Indonesië staat nog steeds een {{meebezig}}-sjabloon. Kan die eraf? - groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 19 dec 2016 16:13 (CET)

Hallo Vis, dank voor je bericht. Het werk is bijna klaar en heb het sjabloon inmiddels verwijderd. Groeten, --Arjuno (overleg) 19 dec 2016 16:37 (CET)

Soendaplaat[bewerken]

Hoi Arjuno3,

Ik heb je nuwegnominatie op Soendaplaat ongedaan gemaakt omdat nuweg daar niet voor bedoeld is. De manier om dit voor elkaar te krijgen is via een verzoek op de pagina WP:AV.

Veel succes! Woudloper overleg 20 dec 2016 05:01 (CET)

Hoi Woudloper, dank voor de info. Heb het verzoek inmiddels ingediend op WP:AV. Groeten, --Arjuno (overleg) 20 dec 2016 05:19 (CET)
Graag gedaan.
Wat ik me afvraag is of de informatie in de artikelen over microplaten correct is. Ik twijfel er niet aan dat sommige geofysici bv. een Soendaplaat herkennen, en dat daar wel iets voor te zeggen valt, maar ik heb bronnen gezien die de microplaat niet noemen of herkennen. Die controverse zou ook in de artikelen naar voren moeten komen. Woudloper overleg 20 dec 2016 17:32 (CET)
Goede vraag. Ik zelf heb niet zozeer de indruk gekregen dat er sprake is van een controverse over het bestaan van de Soendaplaat. Eerder lijkt er de laatste 10-15 jaar sprake te zijn van een groeiend aantal publicaties die een complexer tektonisch model voor dat deel van Zuidoost-Azië hanteren dan in oudere publicaties het geval was. Zie bijvoorbeeld: Bird, Peter (2003). An updated digital model of plate boundaries. G3 - Geochemistry, Geophysics, Geosystems 4 (3) . of ook Simons, W.F.J. (2007). A decade of GPS in Southeast Asia: Resolving Sundaland motion and boundaries. Journal of Geophysical Research 112 (B6) . Het in Bird (2003) gepresenteerde model identificeert 52 tektonische platen (incl. de Soendaplaat) en wordt, meen ik, als uitgangspunt gebruikt in WP-en, WP-es en WP-fr en WP-de, waar het een vaak aangehaalde bron is in artikelen over specifieke tektonische platen. Ook daar heb ik niet de indruk dat het in Bird 2003 voorgestelde model in twijfel wordt getrokken. Niettemin lijkt het me wel een goed idee in de artikelen over microplaten specifiek te vermelden dat deze voorkomen in het door Bird e.a. voorgestelde model en dat dit afwijkt van het traditionele model. Ook is het goed dit duidelijk te maken in een "Lijst van tektonische platen" zoals in WP-de, waar de platen expliciet onder het kopje "Birds Plattenmodell" zijn geplaatst. Ik ben het ook met je eens dat daar waar daadwerkelijke sprake is van een debat of controverse over het bestaan van een specifieke plaat, dit (met bronvermelding) genoemd moet worden. --Arjuno (overleg) 20 dec 2016 22:41 (CET)
Ook de Arabische, Iberische en Egeïsche platen worden vaak als deel van de Euraziatische plaat gezien. Ik heb wel een idee waar die controverse uit voortkomt; dat is waarschijnlijk niet de vraag of de plaat in kwestie "bestaat" of niet. Voor geofysische modellen is het makkelijk de hele Aarde in platen in te delen met duidelijk omlijnde grenzen, waarbij de grillige geologische praktijk sterk vereenvoudigd wordt. Elke indeling van het aardoppervlak in platen is in feite een versimpeling van de werkelijkheid. Intern kunnen continenten vervormen, divergent bewegen (extensie, bekkenvorming) of juist convergent bewegen (compressie). Daarom bewegen grote delen van bv. Griekenland zeker niet gelijk met de beweging van Centraal Europa. Bij een groot bekken als de Egeïsche Zee of de Javazee wordt daarom soms van een aparte plaat gesproken, maar de noordgrens van die plaat is niet goed vast te stellen.
Ik weet niet in hoeverre Bird maatgevend is, maar veel studieboeken gebruiken een simpeler model met veel minder platen. Het lijkt me van belang dat te vermelden in de artikelen over de betreffende microplaten. Woudloper overleg 21 dec 2016 05:29 (CET)
Mee eens. Ik onderschrijf ook het belang dit te vermelden in de artikelen over microplaten. --Arjuno (overleg) 21 dec 2016 06:43 (CET)

#100wikiwomen challenge: bedankt![bewerken]

Voor het schrijven van het artikel Federica Montseny tijdens de #100wikiwomen challenge

Hoi Arjuno, bedankt voor je artikel over Federica Montseny voor de #100wikiwomen challenge! Dank dat je hebt meegedaan; mede door jouw bijdrage is deze gezamenlijke challenge een groot succes geworden. Ecritures (overleg) 25 feb 2017 16:58 (CET)

Hoi Ecritures, graag gedaan. Ik vond het leuk een kleine bijdrage te kunnen leveren aan dit uitstekende initiatief. Dank je voor het organiseren ervan! --Arjuno (overleg) 25 feb 2017 18:25 (CET)

Lijst van meren in Turkije[bewerken]

Bedankt voor je artikel Lijst van meren in Turkije. Er is echter 1 probleempje, enorm veel links verwijzen nu naar doorverwijspagina's, blijkbaar heb je de links niet gecontroleerd. Het zou zelfs kunnen dat links nu naar pagina's verwijzen die je zelf niet verwacht had. Zou je alle links kunnen controleren, en aanpassen waar nodig? Jij weet als aanmaker het beste waar een link naar moet verwijzen, maar naar een doorverwijspagina is eigenlijk altijd fout. ed0verleg 18 mrt 2017 10:35 (CET)

Hallo Edoderoo, dank voor je bericht. De links zijn inmiddels bijgewerkt. --Arjuno (overleg) 18 mrt 2017 15:17 (CET)
Super! ed0verleg 18 mrt 2017 15:26 (CET)
Zelfde bij je recente lijst van rivieren in xxx-artikel. Kun je daar ook even alle links controleren, want ik telde minstens twintig links naar dp's. ed0verleg 1 jun 2017 18:30 (CEST)
Als je op de Lijst van rivieren in Bolivia doelt, daar ben ik mee bezig en heb daarom het "meebezig"-sjabloon gebruikt. Als dit niet de juiste procedure is, of als je op een andere lijst doelt, dan hoor ik dat graag. --Arjuno (overleg) 1 jun 2017 18:39 (CEST)
Ja, die bedoelde ik ... geen probleem als je er mee bezig bent, het viel me alleen op, en dan meld ik dat altijd gelijk. Wat soms nog beter is dan een {{meebezig}}-sjabloon, is het artikel beginnen in je eigen naamruimte, bijvoorbeeld je kladblok (link staat helemaal bovenin je scherm). Dan kun je er in alle rust aan werken tot het dusdanig af is, dat je vindt dat het naar de hoofdnaamruimte mag. Het voordeel is dat allerhande scripts, bots en tools je artikel nog even overslaan, en ook dat andere gebruikers niet gaan "meehelpen" met dingen waar je eigenlijk zelf nog mee bezig was. Wellicht een tip. Succes ermee! ed0verleg 1 jun 2017 20:35 (CEST)
Het kan inderdaad wel zo rustig zijn tijdelijk buiten het bereik van filters en scripts te werken aan een artikel. Dank voor je advies. --Arjuno (overleg) 1 jun 2017 21:29 (CEST)

Dank voor je bijdragen aan de themaweek natuurgebieden 2017[bewerken]

Themaweek
Natuurgebieden 2017
Ambrosius Oak
Deze Ambrosius-eik
is uitgereikt aan
Arjuno
als dank voor de
substantiële bijdrage
aan de themaweek
natuurgebieden.

Beste Arjuno, dank voor je goede bijdragen aan de themaweek natuurgebieden. Je hebt geen prijs gewonnen maar we geven je deze symbolische boom als dank. Ga zo door dan verzamel je in de loop der tijd mogelijk een bos. Vriendelijke groeten namens wikiproject Natuur, K.vliet (overleg) 28 aug 2017 22:49 (CEST)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet[bewerken]

La mujer que nunca conociste logo 2017.jpg

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet. KroySquare.jpgDirkVE overleg 1 mrt 2018 14:19 (CET)

Dank voor je bijdragen aan de astronomieweek - een van de prijzen komt jouw kant op[bewerken]

Dank voor je bijdragen aan de astronomieweek. Ik stuur een van de prijzen binnenkort jouw kant op. Ik was de afgelopen weken niet op kantoor, dus ik kon geen pakketje maken. Ik doe het donderdag 3 mei. Dus nog even geduld alsjeblieft!

Nogmaals dank! Droso123 (overleg) 26 apr 2018 11:49 (CEST)

Schrijfwedstrijd[bewerken]

Dank je wel voor het deelnemen aan de schrijfwedstrijd in het kader van het Wikiproject Gendergap: De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018.

Beste Arjuno3, zojuist is het juryrapport gepubliceerd van de schrijfwedstrijd De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018. Namens de jury bedank ik je voor het meedoen en voor je boeiende artikelen over Jane Dieulafoy en Marielle Franco. Het juryrapport staat hier. Vriendelijke groet, Kattiel (overleg) 18 mei 2018 16:00 (CEST)

Schrijfwedstrijd Maand van Verzet[bewerken]

De uitslag van de schrijfwedstrijd Maand van Verzet van mei 2018 staat hier: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Maand_van_Verzet#Uitslag. VanBuren (overleg) 23 jul 2018 16:47 (CEST)

Prijsuitreiking Maand van Verzet[bewerken]

Beste Arjuno3,

Namens Wikimedia Nederland wil ik je graag feliciteren met het winnen van één van de prijzen in de Maand van Verzet voor je artikel Krystyna Skarbek! De afhandeling hiervan zal vanaf half augustus worden overgenomen door mijn collega Michelle Boon. Mocht je voor die tijd nog vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag. Met vriendelijke groet, AWossink - WMNL (overleg) 24 jul 2018 14:43 (CEST)

Hoi @AWossink:, bedankt voor je felicitaties. Blij dat ik in de prijzen ben gevallen en veel dank voor je rol bij het organiseren van de schrijfwedstrijd! Vriendelijke groet, --Arjuno (overleg) 24 jul 2018 18:05 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)