Overleg gebruiker:B kimmel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wateragamekop.JPG
Welkom op mijn overlegpagina!


Deze gebruikerspagina is bedoeld voor vragen en opmerkingen over mijn artikelen en mijn bijdragen op Wikipedia. Vragen of opmerkingen die hier gemaakt worden, zal ik ook hier beantwoorden. U kunt mij een E-mail sturen maar doe dit a.u.b. alleen indien noodzakelijk.

Ik verzoek U vriendelijk om uw reactie altijd af te sluiten met 4 maal een ~ -teken (tilde, dus; ~~~~). Hierdoor wordt uw gebruikersnaam en een tijdstempel geplaatst zodat ik weet wie een reactie heeft geplaatst en wanneer.

U kunt een vraag of opmerking toevoegen door op de onderstaande blauwe link te klikken. Als U refereert aan een artikel of tekst, vergezel deze alstublieft van een link naar de betreffende tekst. Niet- inhoudelijke opmerkingen worden verwijderd en automatisch gegenereerde (robot)berichten worden versneld gearchiveerd.Klik hier om een vraag te stellen of een bericht achter te laten.
Archieven Eerdere berichten en discussies zijn te vinden in de onderstaande archieven. Na ongeveer 35 onderwerpen wordt het overleg geheel gearchiveerd.

Coaching gevraagd[bewerken]

Beste B kimmel, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Sytske de waart (overleg) 25 mrt 2018 14:38 (CEST)

Prima! Als je ergens hulp bij nodig hebt zal ik je graag helpen. Groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 26 mrt 2018 17:01 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Hagedissen[bewerken]

Dag Bart, zou je hier eens mee willen kijken? Ik betwijfel het of die gebruiker mijn raad zal opvolgen en jou gaat benaderen. heinGlas z3.pngnlein'' 13 apr 2018 08:10 (CEST)

Bedankt voor de reactie, ik heb aldaar gereageerd! Groetjes Bart -B kimmel (overleg) 13 apr 2018 19:13 (CEST)

oké, maar …[bewerken]

  • B. gaat naar huis.
  • de familie B. gaat naar huis.
  • de mensapen gaan naar hun bomen.
  • de homonidae gaan naar hun bomen.
Dat klopt allemaal als een bus! B. verwijst naar een eigennaam en moet dus zonder lidwoord. Als er een zelfstandig woord vóór staat moet het wel met een lidwoord. Bijvoorbeeld: B. kimmel gaat naar huis vs De wikipediaan B. kimmel gaat naar huis. De regel geldt alleen voor wetenschappelijke namen van soorten en geslachten, niet voor Nederlandstalige namen en wetenschappelijke namen van families en hogere taxa. De 'familie B.', de 'mensapen' en de 'homonidae' zijn allemaal hogere groepen en daar hoort wel een lidwoord bij. Met vriendelijke groet, Bart -B kimmel (overleg) 4 jun 2018 20:49 (CEST)

Zijdevlinder[bewerken]

Hey Bart, je hebt heel mooi werk afgeleverd met Zijdevlinder, mijn complimenten! Het zou een mooie toevoeging zijn aan de Etalage, want biologieartikelen kunnen we daar nooit genoeg hebben... Vind je het goed als ik hem in de Review plaats? Als je dat liever niet hebt, begrijp ik dat ook héél goed hoor; het kan er de laatste tijd soms knap vermoeiend aan toe gaan. U zegt het maar! heinGlas z3.pngnlein'' 12 jun 2018 21:25 (CEST)

Bedankt voor de complimenten en wat mij betreft mag het (uiteindelijk) naar de etalage! Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn dan zal ik mij inzetten om de tekst aan te passen. Groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 12 jun 2018 22:53 (CEST)
Voilà! Let wel: dit is een subpagina, dus die moet je eventueel wel op je volglijst toevoegen... heinGlas z3.pngnlein'' 13 jun 2018 07:11 (CEST)

Trypanosomen[bewerken]

Beste B kimmel,

Zo ver ik kan nagaan heeft u meerdere pagina's over verschillende Trypanosomen aangemaakt. U stelt daarin dat de Trypanosoom meestal rond de 15-40 mm groot is. Dit lijkt mij een typefout en mm zou µm (micrometer) moeten zijn.

Met vriendelijke groeten, F.di Lucca (overleg) 25 jul 2018 17:04 (CEST)

Ik heb wel eens een edit gedaan op Trypanosomen maar dat waren meer tekstuele aanpassingen. De soortartikelen zijn allemaal geschreven door CapacciBot, maar deze is niet meer actief op Wikipedia. Ik zal het laten aanpassen, bedankt voor de melding! Met vriendelijke groet, -B kimmel (overleg) 25 jul 2018 17:50 (CEST)
Update: dit is inmiddels opgelost door collega Edoderoo. Nogmaals bedankt voor de reactie, met vriendelijke groet, -B kimmel (overleg) 25 jul 2018 18:35 (CEST)

Kaart dwergpofadder[bewerken]

Hallo Bart, in de eerste plaats bedankt voor je bijdrage aan het artikel over de dwergpofadder! Tijdens het lezen viel me op dat de beschrijving van het verspreidingsgebied in de tekst niet overeenkomt met het aangegeven verspreidingsgebied op de kaart. De slang komt voor van Namibië tot aan het zuiden van Angola, maar de kaart geeft twee gebieden in Angola aan. Vervolgens ben ik wat verder gaan kijken, en hoewel ik de twee aangegeven bronnen op Commons niet heb kunnen vinden, kwam ik de kaart wel tegen op de website van de IUCN. Gek genoeg geven zij in hun tekstuele beschrijving ook een ander verspreidingsgebied dan op de kaart. Nu ben ik zelf niet heel bekend met de IUCN en ik weet ook niet wie hier van wie informatie overneemt, maar het lijkt me wel duidelijk dat de kaart en de tekst elkaar tegenspreken. Ik verwacht niet dat jij hier het antwoord op weet, maar ik vroeg me af of het jou dan ook verstandig lijkt om de afbeelding van de kaart voorlopig weg te laten?

Ik heb overigens ook al een bericht geplaatst op Commons. Misschien dat ze er daar wat mee kunnen, hoewel ik er niet vanuit ga. In ieder geval, nogmaals bedankt voor je werk aan het artikel en een fijne dag verder! Met vriendelijke groet, Nick (overleg) 21 sep 2018 11:21 (CEST)

Vreemd inderdaad, ik dacht dat de kaart van Namibië was uitgaande van de strakke landgrens in het oosten maar het is idd Angola. Ik zal de kaart daarom verwijderen. Bedankt voor de reactie en groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 21 sep 2018 19:24 (CEST)

Hoofdletters Nederlandstalige soortnamen[bewerken]

Over deze en deze terugdraaiingen: in onze spellinggids zie ik niets hierover en ook geeft de Taalunie mij gelijk. Kan je aannemelijk maken dat mijn wijziging fout was? –bdijkstra (overleg) 23 okt 2018 22:48 (CEST)

Fout klinkt wel heel negatief ;o Ik weet dat je dierennamen in principe niet met een hoofdletter schrijft, maar deze namen staan in een dubbele lijst met links de wetenschappelijke namen en rechts de eventuele Nederlandstalige namen. In lijsten worden namen altijd met een hoofdletter geschreven, zie bv hier, hier en hier. Bovendien worden zo alleen de eerste drie namen met een kleine letter weergegeven maar de lagere rangen niet, bijvoorbeeld:
Animalia (dieren)
Chordata (chordadieren)
Amfibia (amfibieën)
Caudata (Salamanders)
Salamandridae (Echte salamanders)
Salamandra (Vuursalamanders)
Dat ziet er ook wel raar uit natuurlijk. Als je de namen met een kleine letter weer wilt geven moeten ook álle namen met een kleine letter worden geschreven en dat wordt een hels karwei. Al is dat niet de hoofdreden, het gaat hier echt om lijsten. De rangen (bijvoorbeeld orde, stam en klasse) worden normaliter ook niet met een hoofdletter geschreven maar in de taxoboxen wel. Groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 24 okt 2018 07:11 (CEST)
Ik gebruikte expres het woord "fout" vanwege het BTNI-principe. Dat iets gewoonte is wil nog niet zeggen dat het correct is en al helemaal niet dat correcties teruggedraaid mogen worden. En inderdaad, het zal er even raar uitzien zolang het niet consequent is. Helaas kan ik niet alles tegelijk aanpassen. Is dat echt een reden om vooruitgang tegen te gaan? –bdijkstra (overleg) 24 okt 2018 09:24 (CEST)
P.S. Dat namen in lijsten altijd met een hoofdletter worden geschreven, is niet waar. In tabellen komt het wel vaker voor omdat er sommigen zijn die menen dat een nieuwe kolom moet worden opgevat als een nieuwe regel (die met een hoofdletter hoort te beginnen). –bdijkstra (overleg) 24 okt 2018 11:27 (CEST)
Met dat laatste ben ik het dus helemaal eens; het is in feite een dubbele lijst, met de rangen erbij een driedubbele. En in lijsten worden namen meestal met een hoofdletter geschreven, als zijn er ongetwijfeld uitzonderingen. Andere wikipedianen vonden dit kennelijk ook waardoor het een standaard is geworden. Als je zo'n standaard wilt veranderen kun je het best eerst consensus zoeken voordat je wat gaat aanpassen. Wat er nu gebeurt is dat (zie voorbeeld hierboven) slechts de helft van de namen een hoofdletter heeft en de andere helft niet. Als je het {sjabloon taxobox insect} verandert heeft dit direct gevolgen voor honderdduizenden artikelen die hierdoor geen consequente opmaak van de taxobox meer hebben. Dat vond ik te ver gaan en vandaar mijn revert. -B kimmel (overleg) 24 okt 2018 16:51 (CEST)
Oké, dan begrijp ik nu je interpretatie van "lijst" en zal ik het hierbij laten. –bdijkstra (overleg) 24 okt 2018 21:50 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Beste B kimmel, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Goudvinkje (overleg) 29 okt 2018 15:49 (CET)

Om te beginnen: welkom op Wikipedia! Leuk dat je mij als coach wil hebben. Zelf ben ik van de amfibieën- en reptielenafdeling maar vogels liggen daar wat betreft evolutie niet ver vandaan... Als je ergens vragen over hebt laat het maar even weten. Groetjes, Bart -B kimmel (overleg) 29 okt 2018 19:13 (CET)