Overleg gebruiker:B kimmel/Archief 4

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Reageer aub niet hier maar op mijn 'echte' overlegpagina anders zie ik de wijziging niet -B kimmel 2 feb 2006 18:50 (CET)


(nieuw)[brontekst bewerken]

Zou je niet (nieuw) in de onderwerpregel willen invullen als je een nieuwe pagina hebt aangemaakt? Bij het maken van een nieuwe pagina komt er standaard de eerste zin te staan van het artikel. Dat is in Speciaal:NieuwePaginas een stuk overzichtelijker. Alvast bedankt! Marquz 12 aug 2007 19:27 (CEST)

Mauritius daggekko[brontekst bewerken]

Dag B kimmel, wat betreft je wijziging op dit lemma: ik geloof je zonder meer, want je zult er meer verstand van hebben dan ik, maar heb je er een bron voor? En klopt de informatie op en:Round_Island_day_gecko dus volgens jou ook niet? Daar ben ik wel benieuwd naar. Groet, Wutsje 15 aug 2007 12:33 (CEST)

Hoi, beide artikelen (de nederlandse en de engelse) kloppen nu. De [Mauritius daggekko] (Phelsuma ornata) is een andere soort hagedis dan de soort die beschreven is op het engelse artikel [Round Island day gecko] (Phelsuma guentheri). Ze hebben ieder een iets ander verspreidingsgebied. De [Round Island day gecko] komt inderdaad alleen voor op Round Island zie de Reptile Database die als bron wordt gebruikt bij de reptielen. Ook de verspreiding van de Mauritius daggekko is hier te vinden. Groet, Bart B kimmel 15 aug 2007 16:11 (CEST)
Bart, dank je wel voor de informatie. Als ik ooit weer eens iets wil schrijven waarin een passage voorkomt over reptielen (zoals deze keer Round Island (Mauritius)), mag ik je dan consulteren? Groet, Wutsje 15 aug 2007 16:31 (CEST)
Maar natuurlijk! Groet, B kimmel 15 aug 2007 16:41 (CEST)

Interwiki kikkers[brontekst bewerken]

Hoi B kimmel, ik zie dat je bezig bent een hoop artikelen aan te maken over kikkers. Zou je misschien aan je nieuwe artikelen een interwiki link toe willen voegen? Bij de artikelen met een Latijnse titel zal [[en:{{subst:PAGENAME}}]] hoogstwaarschijnlijk kloppen. Alvast bedankt, Multichill 22 aug 2007 23:13 (CEST)

Op de Engelse pagina zijn nog niet ale geslachten beschreven, de Franse is al beter. Ik ga later alle amfibieën-taxa (groepen) nog eens nalopen op foto's, commons-links, interwikis en koppen toevoegen en zal dat doen zodra alle artikels geüpload zijn. Zijn er geen tools om alle interwikis te achterhalen dat jij weet? Dat zou het wb de interwikis een stuk makkelijker maken, groet Bart B kimmel 22 aug 2007 23:19 (CEST)
Ik heb net mijn bot losgelaten op de artikelen die je al gedaan hebt. Ik geef dan bijvoorbeeld het commando python2.4 interwiki.py Kassina -hint:10. Dan gaat de bot kijken of de pagina en:Kassina, de:Kassina, fr:Kassina, enz (10 grootste wiki's) bestaat en voegt die links toe. Ik heb even snel een scriptje gemaakt die dit heeft gedaan op een heel stel artikelen die jij hebt aangemaakt. Dit levert best wel veel links op, maar werkt alleen al de artikelen in de verschillende talen exact dezelfde naam hebben. Multichill 22 aug 2007 23:42 (CEST)
Er zijn idd aardig wat links toegevoegd, bedankt voor de moeite! Liefst zou ik het zelf doen, maar ik heb geen verstand van bots of scripten, dus moet het handmatig:( Vriendelijke groet en alvast welterusten. B kimmel 23 aug 2007 00:05 (CEST)
Graag gedaan. Ik laat nu m'n bot los op Categorie:Anura, ben benieuwd hoeveel dat oplevert. Anura verwijst trouwens door naar Kikvorsachtigen, horen de artikelen uit de Categorie:Anura ook niet thuis in Categorie:Kikvorsachtige? Multichill 23 aug 2007 00:11 (CEST)
De categorie:Anura bevat de taxonomische artikels, de cat:kikvorsachtigen bevat de soorten en families. Als ik klaar ben met aanmaken van alle artikels zal ik deze per familie onderbrengen onder de cat:kikvorsachtigen. B kimmel 23 aug 2007 09:39 (CEST)

Salamanders[brontekst bewerken]

Hoi B, kan je nieuwe artikelen over salamandertaxa in de categorie Salamander plaatsen? Alvast bedankt! Jvhertum 22 sep 2007 21:55 (CEST)

gifslangen vs giftige slangen[brontekst bewerken]

Op de Duitse en Engelse wikipedia bestaan er wel degelijk artikelen over giftige slangen (de:Giftschlangen en en:Venomous snake). Onder welke titel zou die hier moeten verschijnen? Want gifslangen gaat slechts over 1 familie, Elapidae. Of zou dat artikel moeten worden verduidelijkt? 'giftige slangen' zou hoewel het geen formele benaming is toch wel ergens een apart artikel mogen krijgen als ik de Engelse en Duitse artikelen zo lees. Wat denk jij ervan? --hardscarf 2 okt 2007 16:39 (CEST)

Het is een niet erg logische titel, beter is misschien een redirect naar slangengif. Ik zal het wat verduidelijken op Elapidae en slangen. B kimmel 2 okt 2007 17:23 (CEST)

conus striatus[brontekst bewerken]

Hoi, ik zag dat je het plaatje weer in de box had gezet, ik vind het echter geen verbetering dus ik gooi hem er weer uit, Hendrik 6 okt 2007 20:53 (CEST)

Verwijderen naamgeving op orchideeëngeslachten[brontekst bewerken]

B kimmel, waarom verwijder je overal de 'landseigen' namen bij mijn orchideeëngeslachten? Wat is daar verkeerd mee? Johan N 22 okt 2007 22:32 (CEST)

Daar zijn toch de interwikis voor? Bij de diersoorten heb ik nog nooit zo'n lijstje gezien. Omdat er maar 1 of 2 van de namen waren ingevuld (van de 4-5) en de rest leeg was heb ik ze maar weggehaald. B kimmel 22 okt 2007 23:11 (CEST)
Bij de planten is dat wel de gewoonte. Maar niet elke plantengeslacht heeft in elke taal een landseigen naam, vandaar de lege velden. Johan N 22 okt 2007 23:42 (CEST)

Adri[brontekst bewerken]

Dus zo'n lullig ] tekentje maakt ook nog uit voor het sjabloon.. Weer wat geleerd, bedankt! JacobH 3 dec 2007 14:07 (CET)

Etalageartikel[brontekst bewerken]

Gefeliciteerd met je etalageartikel!--MWAK 24 jan 2008 14:29 (CET)

Nou míjn etalage-artikel... dankzij jouw uitgebreide ontstaansgeschiedenis (waar ik echt geen verstand van heb) is het artikel stukken beter, nogmaals bedankt hiervoor! B kimmel 24 jan 2008 22:57 (CET)

Tanzaniaanse slang en kikker[brontekst bewerken]

Bedankt voor je artikelen over de kikker en de slang uit Tanzania. Ucucha 9 feb 2008 16:03 (CET)

Graag gedaan, het is nogal mager maar het zijn vrij onbekende soorten. B kimmel 9 feb 2008 20:58 (CET)

Kroonbasilisk?[brontekst bewerken]

Hoi, een gebruiker heeft zojuist zijn twijfel geuit over de afbeelding in het artikel over de Kroonbasilisk. Het zou geen kroonbasilisk zijn. Ik heb die twijfel verplaatst naar Overleg:Kroonbasilisk, maar inhoudelijk heb ik geen flauw idee. Ik heb de indruk dat jij iemand bent die wel kan beoordelen of de afbeelding daar terecht dan wel onterecht prijkt. Hettie van Nes 15 apr 2008 16:36 (CEST)

Doctor Atomic[brontekst bewerken]

Beste Kimmel, bedankt voor de spelcorrecties! Ik was er zelf niet meer toegekomen door plotseling opkomende andere activiteiten. - Dmitri Nikolaj(overleg) 1 mei 2008 13:10 (CEST)

Graag gedaan! -B kimmel 1 mei 2008 13:21 (CEST)

Muggen#trivia[brontekst bewerken]

Dag, waarom heb je mijn info over de IG-Nobelprijs hier verwijderd? groet aleichem groeten 25 mei 2008 22:59 (CEST)

Ik heb het niet verwijderd maar verplaatst naar steekmuggen en wat uitgebreid. Informatie over steekmuggen kun je beter niet op het artikel muggen plaatsen, dit zorgt voor verwarring. De meeste muggen bijten niet en hebben een totaal ander uiterlijk en levenswijze. -B kimmel 25 mei 2008 23:21 (CEST)
Dank voor je duidelijke antwoord. aleichem groeten 25 mei 2008 23:30 (CEST)

anti-antisemitisme[brontekst bewerken]

Beste B kimmel,

Was het jouw bedoeling om in The wild party (musical) het woord "anti-semitisme" te wijzigen in "anti-antisemitisme"? Of wilde je alleen het verbindingsstreepje weghalen? Deze passage heb ik letterlijk vertaald uit de Engelse wikipagina's en daar staat "antisemitisme" dus ik wil eigenlijk voorstellen dat ervan te maken.

Groeten van HansHanstmf 7 jul 2008 12:40 (CEST)

-s of 's[brontekst bewerken]

Beste B kimmel, weet jij waarom het Wahlberg's struikpieper is en niet Wahlbergs struikpieper, zoals je m.i. op grond van Nederlandse spellingregels zou mogen verwachten? Met vriendelijke groet, Notum-sit 12 aug 2008 17:01 (CEST)

Ik heb het aangepast, Wahlbergs struikpieper is inderdaad beter. Dank voor de reactie en vriendelijke groet,-B kimmel 12 aug 2008 17:28 (CEST)
Prima! Groet, Notum-sit 13 aug 2008 12:12 (CEST)

Ahaetulla prasina[brontekst bewerken]

Hoi B,

Ik zag dat je vandaag Ahaetulla prasina hebt geschreven. Zou je het iets lijken om ook de andere rode linken onder het kopje Fauna op het portaal:Tibet een artikel te geven? Als je nog meer dieren kent die in Tibet voorkomen, dan mag je ze er ook gerust tussen zetten. Voor mij zelf is het niet mijn vakgebied. Kijk maar even. Ik zou er blij mee zijn. Over de wolhaas en woestijnhaas ben ik niet helemaal zeker trouwens. Groeten, Davin 13 aug 2008 15:53 (CEST)

Ik heb geen verstand van zoogdieren, er zijn helaas ook maar weinig amfibieën en reptielen in Tibet waar iets over te schrijven valt, alleen Azemiops feae is een wat bekendere soort adder. Onderstaand een lijst van alle reptielen in Tibet volgens The Reptile Database, misschien heb je hier iets aan. -B kimmel 13 aug 2008 16:50 (CEST)
Bedankt voor te toevoeging van de koningscobra en de Azemiops feae. De laatste heb ik met de Nederlandse naam Fea-adder in het portaal gezet, waarbij ik mij heb laten leiden door het Duitse artikel. Denk je dat dat je juiste naam is? Davin 13 aug 2008 17:00 (CEST)

Ja hoor de Grzimek-encyclopedie over reptielen gebruikt deze Nederlandse naam ook. -B kimmel 13 aug 2008 17:45 (CEST)

Krokodil[brontekst bewerken]

Tot voor kort was Krokodil een redirect naar krokodilachtigen. Ik heb daar een doorverwijspagina van gemaakt omdat er ook een tijdschrift Krokodil (tijdschrift) bestaat, en heb daarna een verzoekje gedaan op de bot verzoek pagina om alle verwijzingen naar krokodil naar krokodilachtigen te veranderen. De botoperators twijfelen echter of het niet naar krokodillen moet verwijzen. Kan jij eens je licht laten schijnen op Wikipedia:Verzoekpagina_voor_bots#Verwijzingen_naar_Krokodil? Alvast bedankt, Errabee 16 aug 2008 11:29 (CEST)

Rosse metselbij[brontekst bewerken]

Beste B Kimmel, Je was mooi bezig op Rosse metselbij maar je tekst stopt wat abrupt... Kun je er nog eens opnieuw naar kijken? Fvlamoen 18 aug 2008 00:05 (CEST)

Idd, slordig van me, bedankt voor de reactie! -B kimmel 18 aug 2008 00:20 (CEST)

stemming arbitragecommissie[brontekst bewerken]

Hoi, je hebt je stem zowel voor CaAl als tegen CaAl uitgebracht. Ik denk niet dat dat je bedoeling was :) Errabee 22 aug 2008 19:25 (CEST)

Inderdaad, beetje suf... bedankt voor de reactie. B kimmel 22 aug 2008 20:38 (CEST)

Gouden dweil ster[brontekst bewerken]

Voor het aanvullen en oppoetsen van een heel aantal artikelen uit de reeks van de Spinnenfan. (Forrestjunky (overleg) 10 sep 2008 18:28 (CEST) )

Ik weet niet of je van sterren houdt, B kimmel, maar beschouw deze in ieder geval als een blijk van waardering voor al je inzet om de recent aangemaakte serie 1-regelige beginnetjes over spinnen (en wellicht nog een paar andere dieren) om te toveren tot mooie, wikiwaardige artikelen. Ik hoop van harte dat je er nog een paar wil doen, maar in ieder geval alvast dank! Met vriendelijke groet, Forrestjunky (overleg) 10 sep 2008 18:28 (CEST)

Graag gedaan. Er was nog vrij weinig over spinnen en ik vond het zonde om alles maar weg te gooien. -B kimmel 10 sep 2008 20:06 (CEST)
Super gedaan! (ik ben nu de eerste series van onze spinnenfan aan het doorlopen bij de verwijdersessie). Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 17 sep 2008 08:56 (CEST)

Begcat[brontekst bewerken]

Hoi B kimmel/Archief 4,

Ik zag, dat je bij op het artikel Avicularia ochracea enkel {beg} had toegevoegd zonder de categorie ervan aan te geven. Vandaar mijn vriendelijke verzoek: zou je bij het toevoegen van een {beg} sjabloon ook kunnen denken aan de categorie daarvan? Met enkel {beg} komt het artikel namelijk op een grote hoop en moet het alsnog weer gecategoriseerd worden. Ik vermaak me er prima mee, daar niet van :p maar het is makkelijker als alles in 1x goed gebeurt natuurlijk.

Op Gebruiker:Brimz/monobook.js staat een scriptje, waarmee je met één druk op de knop het beginnetjes-sjabloon kunt toevoegen, samen met de categorie en de datum. Dit scriptje kun je heel simpel kopiëren naar je eigen naamruimte (dus Gebruiker:B kimmel/Archief 4/monobook.js). Als je dit niet wilt, kun je voor de juiste en bestaande categoriën ook altijd even spieken in Categorie:Beginnetje. Daar staan ze allemaal op een rijtje. Alvast bedankt voor je medewerking!

Tip: gebruik het {xbeg}-sjabloon; daarin kun je zowel de begcat als de datum van plaatsing kwijt. Vriendelijke groeten, brimz 12 sep 2008 10:21 (CEST)

Je bedoelt waarschijnlijk het artikel Cicurina ;o). Ik zal voortaan de categorie beg:biologie toevoegen, bedankt voor de tip. -B kimmel 12 sep 2008 20:17 (CEST)

Vinpootsalamander[brontekst bewerken]

Hoi B.Kimmel,

Ik heb je {nuwe}-nominatie van Vinpootsalamander ongedaan gemaakt. Een artikel dat zo oud is, kan nog in talloze bewerkingssamenvattingen e.d. staan en hoeft daarom na hernoeming niet te worden verwijded. Bovendien is het altijd makkelijk als mensen het onder evt. andere namen kunnen terugvinden. De redirect blijft dus behouden.

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 28 sep 2008 20:30 (CEST)

Ik heb het beest ooit zwemvoetsalamander genoemd maar de naam vinpootsalamander blijkt een meer gebruikte, officiëlere naam te zijn. Vandaar dat ik denk dat het beter is dat het artikel zwemvoetsalamander hernoemd dient te worden naar vinpootsalamander, ongeacht de geschiedenis. -B kimmel 28 sep 2008 21:07 (CEST)

overleg_gebruiker:B kimmel/kladblok[brontekst bewerken]

Mijn bot gaf een automatisch bericht dat op bovenstaande pagina een link voorkwam naar een dp. De link spinnen moet verwijzen naar spinnen (dieren), maar omdat de pagina in jouw gebruikersruimte ligt, zal ik die niet veranderen. gebruiker:sumuraiBOT 12 okt 2008 20:18 (CEST)

Gefixed. -B kimmel 12 okt 2008 21:29 (CEST)

spinrag[brontekst bewerken]

Het lemma spinrag is een mooi verhaal geworden. Dankjewel!

Voor het lemma wespentaille kon ik bijna geen foto vinden van een wesp met een duidelijke wespentaille. De huidige foto is het ook niet helemaal door de gele achtergrond van de bloem. Een goede foto zou ook bruikbaar zijn bij het lemma Apocrita in het kader. Immers het kenmerkende onderscheid. (De foto die er nu wordt vertoont, wordt ergens anders ook al in het kader gebruikt.) Vr.gr. Gerard53 / Maiella 13 okt 2008 19:16 (CEST)

Graag gedaan, ik heb wespentaille nog wat aangepast, andere goede afbeeldingen zijn deze en deze. -B kimmel 13 okt 2008 19:48 (CEST)

Stem herbevestiging[brontekst bewerken]

Beste B Kimmel, ik zag dat je zowel voor als tegen het handhaven van de moderatorstatus van Robotje hebt gestemd. Met vriendelijke groet, Vinvlugt 13 okt 2008 23:08 (CEST)

Foutje, bij een ander had ik tegen gestemd maar dit moest voor zijn... zodra ik kan bewerken zal ik het aanpassen. Bedankt (ook Richardkiwi) voor de reactie. -B kimmel 14 okt 2008 14:06 (CEST)

Verwijderingsnominatie Spaanse ribbensalamander[brontekst bewerken]

Beste B kimmel, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Spaanse ribbensalamander. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081217 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 18 dec 2008 01:17 (CET)

Nationaal Park Masoala[brontekst bewerken]

Hoi Bart, ik heb gezien dat je een aantal toevoegingen hebt gedaan op het artikel Nationaal Park Masoala, en meer bepaald wat betreft amfibieën en reptielen. Aan je gebruikerspagina te zien ben je een kenner. Zou je dus ook een aantal bronnen kunnen toevoegen over waar jij jouw info vandaan hebt? Mijn info komt uit de geciteerde bronnen, die ik vaak op de letter heb gevolgd, zeker wat de fauna en flora betreft, aangezien ik geen bioloog ben. Ik nodig je bovendien uit om ook dingen toe te voegen (of te verbeteren) aan het artikel [[Nationaal Park Marojejy dat ik een tijd geleden heb opgestart. Daar kan jouw expertise zeker nog van pas komen! Vriendelijke groeten, Jurre 26 dec 2008 00:05 (CET)

De bron voor de amfibieën is Amphibiaweb, die van de reptielen The Reptile Database, deze zijn nu ook toegevoegd. Ik heb in beide sites gezocht naar reptielen en amfibiën die voorkomen in dit specifieke reservaat en veel soorten bleken nog een foto op commons te hebben ook. -B kimmel 26 dec 2008 00:34 (CET)

Samar-brilslang[brontekst bewerken]

Hoi, Ik heb me weer eens gewaagd aan een artikeltje over een reptiel uit de Filipijnen (de Samar-brilslang). Mogelijk kan jij er als expert/kenner eens naar kijken om het wat te verbeteren en aan te vullen? Magalhães 5 jan 2009 15:48 (CET)

Prima artikel, ik heb er een beetje aan geschaafd. -B kimmel 5 jan 2009 19:59 (CET)

Violet Trefusis[brontekst bewerken]

Hallo B.Kimmel, Bedankt voor het annuleren van mijn verwijderingsnominatie! Heb wel een fout van u gecorrigeerd. Een "socilaite" is geen socialist maar iemand uit de society. Voorts zou ik u willen vragen om ook een portret van Violet te willen plaatsen. Mij is dat allemaal nog te ingewikkeld. Als je googled op Violet Trefusis zie je oa. een rijtje van 4 foto's staan waarvan twee dezelfde zijn. Graag zag ik die foto bij het artikel. Zou dat mogenlijk zijn? Groet, Ruth Mac Neill.

Sorry voor de late reactie, dat socilaite had ik idd verkeerd vertaald zo te zien. Ik kon geen (rechtenvrije) afbeeldingen vinden dus plaatste ik er maar een van haar vriendin ter illustratie. Afbeeldingen op Google zijn in principe niet rechtenvrij, tenzij dit expliciet wordt aangegeven. -B kimmel 18 jan 2009 10:24 (CET)
Dat is jammer! Een andere suggestie: De reproductie die u van Vita hebt geplaatst is niet erg gelijkend al is het een officieel portret. Er is een ander portret van Vita 'de vrouw met de rode hoed' dat geschilderd is toen Violet en Vita een relatie hadden en toont de Vita uit haar tijd met Violet en die is wezenlijk heel anders. Deze is te vinden op de Wikipagnina van Vita. Misschien is dat mogenlijk?
Groet,Ruthmacneill 18 jan 2009 19:55 (CET)
Ik heb de afbeelding geplaatst. -B kimmel 18 jan 2009 20:43 (CET)
Fantastisch! Hartelijk dank voor het plaatsen van "de Rode Hoed".

Groet,Ruthmacneill 20 jan 2009 00:39 (CET)

Taxonomie van de slangen[brontekst bewerken]

B, Zou je even willen kijken naar het door jou aangemaakte Taxonomie van de slangen. Één van de bronnen is hierin niet goed aangemaakt en ik zou echt niet weten waar ik deze bron kan vinden.--Joopwiki 21 jan 2009 22:05 (CET)


Violet Trefusis.

We hebben het er al eerder over gehad. Maar een foto van die toren in Saint-Loup-de-Naud lijkt mij toch wenselijk. Zou je,als je tijd hebt kunnen googlen op Saint-Loup-de-Naud en een van die foto's kunnen plaatsen bij mijn artikel over Violet Trefusis? Bij voorbaad Dank. Groet, Ruth Mac Neill.

Meeuwen[brontekst bewerken]

Bedankt voor de noodzakelijke correcties! Oskar 7 feb 2009 11:27 (CET)

Graag gedaan! Ik ben blij dat iemand eens naar de vogels kijkt, dit is een nogal onderbelichte groep binnen de wikipedia. Groet, Bart -B kimmel 7 feb 2009 11:36 (CET)

Alice Keppel[brontekst bewerken]

Hallo B.Kimmel, dank voor het nazien van bovengenoemd artikel. Maar waarom is die afbeelding van Alice Keppel verdwenen? Het betreft of betrof weldegelijk Alice Keppel hoewel ik ook vaak ten onrechte die afbeelding voorbij zie komen als zijnde Violet Trefusis. Fijn die link naar de duitse wikipedia maar ik weet technisch niet hoe ik een foto kan invoegen en laat staan hoe het zit met de wel of niet auteursrechten. Een andere optie: een foto van Violet haar toren in Saint-Loup-de-Naud,(te vinden onder http://www.saint-loup-de-naud.com/english. Misschien lukt het jou om een foto van die toren te plaatsen. Hij zou dan n.l.te linken zijn aan de foto van Sissinghurst castle die je bij Vita plaatste en daarbij zou ik dan de gevleugelde uitspraak van Violet kunnen schrijven: "Cha'qun ca toure". Ook als het niet lukt toch bedankt. Groet, Ruth Mac NeillRuthmacneill 13 feb 2009 14:54 (CET)

Ik had per ongeluk de foto verwijderd in mijn eerste bijdrage, maar heb dit weer hersteld in een tweede edit. De foto staat er sindsdien weer, wat er precies mis ging.. geen idee.
Wat betreft de foto's op de site... ik kan geen toren vinden maar waarschijnlijk zijn deze afbeeldingen beschermd door copyright. Als je de naam van de toren/kasteel weet kan ik eens zoeken op commons. -B kimmel 13 feb 2009 16:02 (CET)
bedankt voor je nauwkeurigheid. Sorry, was even afwezig. Wat betreft die toren moet je googlen op Saint-Loup-de -Naud en dan kom je ergens een soort introductie over St Loup tegen. Die is volgens mij geheel legaal en te downloaden. Op die site kun je keuzes maken. Een van die keuzes is personen. Er komt dan een rijtje indrukwekkende schrijvers en kunstenaars voorbij maar daarbij staat ook Violet Trefusis. Als je dan doorklikt zie je op een goed moment die toren in zomer en wintertooi, zal ik maar zeggen. (Die beelden zijn toeristisch bedoeld, al komt daar geen kip, dus het lijkt mij sterk als daar auteursrechten op zouden rusten). Hoop dat je er wijs uit kunt worden. Groet, Ruth Mac Neill, 86.80.13.194 24 feb 2009 23:55 (CET).
Ik kan niks vinden, heb je geen link? Zelfs op Flickr kon ik niets vinden. -B kimmel 25 feb 2009 15:52 (CET)

Graptemys[brontekst bewerken]

Beste B kimmel, leuk dat je het geslacht Graptemys geschrijft, maar zou je aub de adequate categorieën willen toevoegen? Dank, C (o) 28 feb 2009 11:20 (CET)

Bedankt voor het verbeteren, ik had de categorie wel in het sjabloon staan maar ben vergeten deze mee te plakken. -B kimmel 28 feb 2009 13:37 (CET)
No problem: alles in orde nu. C (o) 28 feb 2009 14:23 (CET)

Hagedissen (afbeeldingen)[brontekst bewerken]

Beste B Kimmel. je artikel Hagedissen (afbeeldingen) hoort bij Wikimedia Commons en niet in Wikipedia. Dit artikel word zo snel mogelijk verwijderd misschien. Groeten :-)----C 4 mrt 2009 14:53 (CET)

Ik heb je artikel bij de verwijdersessie van vandaag inderdaad verwijderd als zijnde "out of scope". Om verder werken mogelijk te maken heb ik het artikel echter weer beschikbaar gemaakt in je eigen naamruimte Gebruiker:B kimmel/hagedissen afbeeldingen. Met vriendelijke groet, Lymantria overleg 4 mrt 2009 16:57 (CET)
Ik heb de discussie op de verwijderpagina gemist.. De pagina [Hagedissen (afbeeldingen)] was al vervangen door uitklapbare afbeeldingen in het artikel zelf. De pagina Gebruiker:B kimmel/hagedissen afbeeldingen kan mi beter worden verwijderd. -B kimmel 4 mrt 2009 21:24 (CET)
Dan verwijder ik hem weer. Goed dat je een andere oplossing hebt gevonden. 🙂 Lymantria overleg 5 mrt 2009 07:37 (CET)

Oeraluil[brontekst bewerken]

Bedankt dat je de vele foutjes die ik gemaakt heb, hebt kunnen gladstrijken. Maar volgens deze discussie dient oeraluil zonder hoofdletter te worden gschreven. Groeten, Oskar (overleg) 20 mrt 2009 19:11 (CET)

Graag gedaan dat verbeteren, wat betreft de naamgeving: ik heb dit eens nagevraagd en wacht op een antwoord. -B kimmel 20 mrt 2009 20:43 (CET)
Je hebt helemaal gelijk, het is oeraluil vanwege de samenstelling. -B kimmel 22 mrt 2009 19:42 (CET)

Adder[brontekst bewerken]

Ik heb je tekst net wat gewijzigd. Compliment met de uitbreiding van het artikel. Ik denk zelf niet dat de vele verschillende kleuren bij de adder te wijten zijn aan het verspreidingsgebied. Ik heb er wel veel over nagedacht, want zelfs bij kleine populties komen grijze groene en roodbruine adders voor, dat verschijnsel is nogal uniek in de dierenwereld voor zover ik weet, want meestal zijn kleurvariaties bij reptielen en amfibieën gebonden aan lokale varieteiten. Een redelijk plausible verklaring die ik heb gevonden is dat prooidieren dan de slang minder snel als een bekende predator zien, maar persoonlijk denk ik niet dat dat als verklaring voldoet. Ook seksuele selektie zou eerder tot een uniform type lijden. Persoonlijk zoek ik nog steeds naar een goede verklaring of een testbare hypothese betreffende dit verschijnsel. Als je er eens iets over tegenkomt in de literatuur dan hoor ik het graag.Viridiflavus 21 mrt 2009 21:06 (CET)

Meestal is het zo dat dieren met een groot verspreidingsgebied als gevolg hiervan ook een grotere genetische en uiterlijke variatie hebben. Ik ben bij het schrijven geen bronnen tegengekomen die beweren dat dit bij adders niet zo zou zijn. -B kimmel 21 mrt 2009 21:31 (CET)

Samar-brilslang[brontekst bewerken]

Hoi, Ik heb heb altijd begrepen dat er een hoofdletter gebruikt moet worden als het eerste deel van de samengestelde naam een geografische naam betreft, zoals in dit geval het eiland Samar. Klopt die informatie niet? Magalhães 22 mrt 2009 19:16 (CET)

Zie ook deze discussie. Samentrekkingen als samar-brilslang of samarbrilslang worden kennelijk met een kleine letter geschreven. Als de soort Samarese brilslang zou heten moet wel een hoofdletter worden gebruikt omdat het geen samentrekking is. -B kimmel 22 mrt 2009 19:48 (CET)

Emil Schumacher[brontekst bewerken]

Hallo B kimmel, bedankt voor je correctie. Even terzijde (ik zal het niet weer gaan terugdraaien) maar de eerste betekenis van Rüstungsindustrie = bewapeningsindustrie en pas in de tweede plaats wapenindustrie. Het is volgens mij ook niet helemaal hetzelfde (de eerste betekenis is iets breder). Groetend,--GerardusS 28 mrt 2009 10:36 (CET)

Graag gedaan. Als bewapeningsindustrie beter is verander het gerust, groet Bart -B kimmel 28 mrt 2009 10:45 (CET)
I.t.t. mijn eerdere opmerking, verander ik het dan toch maar weer Bart. Weet je, bewapeningsindustrie is, als je niet zeker weet of het wel een wapenfabriek is, toch iets neutraler. Het kan tenslotte ook een toeleverancier van de wapenindustrie zijn. Sorry voor mijn gezeur. Groetend,--GerardusS 28 mrt 2009 11:24 (CET)
Geen probleem! Face-grin -B kimmel 28 mrt 2009 11:29 (CET)

Nacktkiemer[brontekst bewerken]

Hallo B kimmel, thanks a lot for your comment and edit in de:Nacktkiemer. Your changes are now verified. Greetings. -- 87.77.101.96 3 apr 2009 19:14 (CEST) (de:Benutzer:Engeser)

My pleasure...learned some more about slugs ;) -B kimmel 3 apr 2009 20:21 (CEST)

gekko[brontekst bewerken]

Gekkonb.JPG

Beste B kimmel weet jij soms welke soort van gekko dit jij bent immers veel met reptielen bezig. Ik heb hem gezien in zuid frankrijk aan de cote d'azur. hij zat dar de zonnen. weet jij ook wat dat uitsteeksel tussen de staart en achterpoten is mvg Kristof vt 16 apr 2009 22:32 (CEST)

Osga moura.jpg
Het is een gekko uit het geslacht Tarentola, vrijwel zeker de muurgekko Tarentola mauritanica, zie de onderste afbeelding. Het uitsteeksel is een onderontwikkelde tweede staart, waarschijnlijk is dit een genetische afwijking. -B kimmel 16 apr 2009 22:55 (CEST)

Bedankt

Roggen-Rogachtige[brontekst bewerken]

Hallo B Kimmel, ik zag zojuist een categorie dat jij al een tijdje terug had geplaatst op Wikipedia. Je hebt hierbij een fout gemaakt door de roggen in de categorie rogachtige te plaatsen. De rogachtigen is een andere naam voor de orde Rajiformes en dus niet voor de superorde roggen. Vrijwel alle categorieën bij de roggen zijn dus verkeerd aangemaakt en ik heb geen idee hoe dit allemaal te veranderen aangezien alleen een moderator de naam van een categorie kan veranderen. Misschien heb jij een oplossing. M.v.g. «BKannen» 23 apr 2009 21:30 (CEST)

Als ik de naam van de categorie:rogachtige verander in categorie:rog en alles recat is dat een oplossing? -B kimmel 24 apr 2009 19:17 (CEST)
Ja dat zou de oplossing zijn. Dan zou je ook nog de categorieën van de orden van de roggen moeten veranderen in de wetenschappelijke namen. Dus in plaats van categorie:Echte rog - categorie:Rajiformes en dan ook bij de twee andere orden. Volgens mij klopt dan alles. M.v.g. «BKannen» 24 apr 2009 22:27 (CEST)

De hoofdcategorie is nu omgezet, moeten de drie orden per se veranderd worden naar de wetenschappelijke naam, de Nederlandse naam lijkt me gebruikelijk. -B kimmel 25 apr 2009 15:58 (CEST)

Nee oke, dat hoeft niet per se. Dank je wel voor het werk. En dan wil ik je ook nog bedanken voor het aanmaken van een aantal zeer mooie artikelen over bepaalde reptielen. Ik heb er een paar gelezen en heb er echt van genoten! M.v.g. «BKannen» 25 apr 2009 22:42 (CEST)

Biologiester[brontekst bewerken]

Bedankt voor de complimenten Lymantria en Dethwatch hierboven ook, leuk om te lezen! -B kimmel 29 apr 2009 20:15 (CEST)

Kaartje etalage kandidaat[brontekst bewerken]

  • In het kaartje van het verspreidingsgebied, ligt de grens nu heel strikt bij Canada. De tekst zegt "alleen in het noorden van Noord-Amerika en het uiterste noorden van Azië komen geen soorten voor". Voor Azie loopt de grens op de kaart niet gelijk met een bestaande landsgrens. Komen er echt geen hagedissen in Canada voor (dan moet dat zo in de tekst staan) of is de kaartje niet nauwkeurig? Compro 20 apr 2009 04:20 (CEST)
    • Het kaartje is niet nauwkeurig; volgens de Reptile Database, een betrouwbare bron, komen 8 soorten hagedissen voor in Canada. De afbeeldingtekst is nu aangepast. Mijn complimenten voor je opmerkzaamheid; ik heb dit artikel grotendeels geschreven en het is me nooit opgevallen, schandalig eigenlijk. -B kimmel 20 apr 2009 21:20 (CEST)
      • Zo erg is het nou ook weer niet; weet je waar die grens in Canada ongeveer loopt (ik vermoed op gelijke hoogte met die in Azie) dan kan ik eventueel dat kaartje wel aanpassen. Als je de meest Noordelijke plaatsen weet c.q. in die database kunt vinden, dan kan ik de grens nog nauwkeuriger aangeven. Compro 2 mei 2009 04:29 (CEST)

Aldaar gereageerd. -B kimmel 3 mei 2009 22:11 (CEST)