Overleg gebruiker:Bart Versieck/Archief5

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kleine wijziging[bewerken]

Hoi, Bart, ik zie dat jij al je bijdragen aanmerkt als 'kleine wijziging'. In veel gevallen is dit niet correct; zie Help:Kleine wijziging. Oliphaunt 27 aug 2005 19:52 (CEST)

Dus enkel spel- én stijlfouten (lees: taalfouten) verbeteren zijn "kleine wijzigingen", Oliphaunt?
En het corrigeren of aanbrengen van (inter)wikilinks. Maar dat staat allemaal prima uitgelegd op de Help-pagina. Oliphaunt 27 aug 2005 20:03 (CEST)
Okay, bedankt voor je opmerking, hoor.
Hoi, Bart, je moet niet het idee krijgen dat ik je in de gaten zit te houden, maar je merkt nog steeds al je bijdragen aan als 'klein'. Staat bij jouw voorkeuren (onder 'Afmetingen tekstveld') soms per ongeluk aangevinkt "Maak 'kleine' wijzigingen mijn standaard"?

Overigens, ik zag ook dat Waerth je hier in april al op attendeerde, dat staat hierboven nog op je overlegpagina. Ik zag in je bijdragen dat je dat toen even deed, maar na ruim een week weer terugviel op je gebruik om alles als 'klein' aan te merken. Als die instelling verkeerd staat, kan ik me voorstellen dat je dat ontschiet. Oliphaunt 29 aug 2005 00:07 (CEST)

Ja, inderdaad, toen heb ik namelijk even naar die standaardinstellingen gekeken, en dat zal het dan ook wel zijn, want ik zet dat er zélf nooit bij.

Friesland[bewerken]

Verschrikkelijke, wat ben je aan het doen met Friesland (Nederland), als ik vragen mag? Wat is de bedoeling daarvan? Elly 27 aug 2005 20:23 (CEST)

Wel, ik wil "Friesland" veranderen in "Friesland (Nederland)" wegens meerdere betekenissen, hé.
Oké, dat gaat je niet lukken, want die pagina is sinds enige tijd beveiligd tegen wijzigingen van de titel. Je bent wel origineel, moet ik zeggen, want vorige personen wilden het "Fryslân" noemen. Ik ben dus genoodzaakt je veranderingen terug te draaien en verzoek je beslist om er verder mee te stoppen. Elly 27 aug 2005 20:32 (CEST)
Maar ik heb juist wél goede bedoelingen daarmee, want dan kan je "Friesland (doorverwijspagina)" gewoon "Friesland" noemen, dus begrijp je het nu, Elly?
Dat is wel begrijpelijk, Bart, maar geen goed idee op die manier, want dan fiets je zelfstandig door bestaande afspraken en discussies heen. Zie bijvoorbeeld Overleg:Friesland#Friesland als doorverwijspagina en het daarop volgende Overleg_sjabloon:Zie_dp#Voorstel: zo laten staan. Sixtus 28 aug 2005 13:23 (CEST)
En ik denk zelfs dat dit nu zo is omdat die bekendste én belangrijkste betekenis al zoveel plaats inneemt, niet, Sixtus? "De Verschrikkelijke" 28 aug 2005 17:52 (CEST)
Waar doel je nu precies op? Sixtus 28 aug 2005 18:08 (CEST)
De pagina "Friesland" (de provincie in Nederland dus) alléén is al zo groot, vandaar, dus is dat nu dan ook niet de échte reden? "De Verschrikkelijke" 28 aug 2005 21:59 (CEST)
Het lijkt mij dat het is omdat de provincie verreweg de meest voorkomende betekenis is. Zo maken we bijvoorbeeld van Amsterdam ook geen doorverwijspagina. Alex1 28 aug 2005 22:13 (CEST)
Nee, en van Nederland inderdaad ook niet.
Zo bedoel je dat. Ja, op Overleg:Friesland#Friesland als doorverwijspagina kun je mijn opvatting lezen. Sixtus 28 aug 2005 22:33 (CEST)
Dankjewel én begrepen, hoor, beste Sixtus.

Vandalisme?[bewerken]

Hoi, V., waarom is de bijdrage van anoniem op "Oudste mens" vandalisme? Leek gewoon op een sterfdatum die is toegevoegd. Ik heb dat weer teruggezet. Elly 30 aug 2005 14:22 (CEST)

Zie jij nu dan niet dat dit ironisch bedoeld is, want die "12 uur en 48 minuten" is natuurlijk absurd, hé, of denk jij misschien van niet?
Tja, op de minuut nauwkeurig sinds 1881. Maar ik kon de persoon op de Engelse wikipedia geheel niet vinden, jij wel? Elly 30 aug 2005 14:28 (CEST)
Nee, maar die Russen met hun fantasieverhalen over personen van minstens 120 jaar, wat natuurlijk allemaal uit de lucht gegrepen is, laat staan bewezen.
't Is (ik bedoel "Het is" Glimlach) goed dat je kritisch bent, maar het zou schelen als je in de samenvatting iets anders had neergezet. Bijv. dit kan niet waar zijn, want de russen (Russen) hebben geen goede statistieken. Ik geloof dat veel communicatiestoornissen door zulke dingetjes komen. Elly 30 aug 2005 14:38 (CEST)
Ja, akkoord, maar eigenlijk bedoelde ik in dit geval dat die uren en minuten niet kunnen kloppen, en hij (of zij) vermeldt ook géén exacte geboorte-, noch sterftedatum, aangezien die toch niet bekend zijn, zodat die persoon ook niet de exacte leeftijd van hem toen hij zogezegd zou gestorven zijn kan weten dus volgens mij is dat écht waar vandalisme, want dat was als grapje bedoeld.
Oké. Elly 30 aug 2005 14:45 (CEST)
Goed, maar wat is nu toch de bedoeling van "Bemoeial" (naam niet gestolen) met die "nb&sp"-tekens overal, Elly?

Een technische kwestie. Dat teken staat voor "non-breaking space". Een regel wordt dan niet afgebroken. Als je bijvoorbeeld 13 januari schrijft en je wil niet dat 13 aan het eind van de ene regel staat, en januari op de volgende. Ik geloof dat "Bemoeial" in dit geval de kolommen breder wilde maken. Ik hoop dat hij dit meeleest, kan hij antwoorden. Vraag het hem anders (vriendelijk natuurlijk, of poeslief is nog beter...) zelf. Elly 30 aug 2005 14:57 (CEST)

Okay, dan vraag ik hem dat even.
Ik zie dat je al die   verwijderd hebt. Da's natuurlijk best... Zou je er dan op een andere/betere manier voor willen zorgen dat al die datums niet zo raar worden afgebroken. Want dat was de (geslaagde) opzet. Niet elegant. Maar werkt wel. - Bemoeial 31 aug 2005 01:25 (CEST)
Ik heb al iets geprobeerd, maar tevergeefs.

Humor[bewerken]

Ik begin het steeds beter te begrijpen wat er rond jou gebeurt. Je hebt een soort humor die lang niet iedereen snapt. Vaker "hihihi" erbij zetten? Elly 30 aug 2005 15:24 (CEST)

Ik ben héél blij dat jij me snapt.

Wat ben je aan het doen in "Aanmelding Moderatoren"?[bewerken]

Zie het niet goed in, dus revert. Even uitleggen misschien als je dergelijk grote aanpassingen doet (in het venster "samenvatting"?). MADe

Dat was even een test van je moderatorschap, en je bent dus met glans geslaagd.
Dank je, maar daar had ik geen speciale moderatorknop voor, hoor (moest versie bewerken en dan opslaan :s). Wat die tests omvat: hou die buiten officiële pagina's (zoals een stempagina); door het reverten van jou test konden gemakkelijk stemmen verdwenen zijn... (zoals de jouwe!) MADe
Inderdaad, maar kijk nu ook eens even op Gebruiker:Bart Versieck/Aanmelding moderatoren (beste versie), alsjeblieft, "MaDe".
Een grap op zijn tijd is leuk, maar deze vind ik minder geslaagd. We hebben onze handen vol aan vandalismebestrijding, dus het is niet zo fijn als we de bewerkingen van geregistreerde gebruikers ook nog allemaal moeten bekijken. Als je moderatoren wil testen, log dan bijv. even uit en werk anoniem. Als je zo doorgaat, gaan mensen jou ook als een vandaal beschouwen, hoewel je dat niet zo bedoelt, en riskeer je toch een blokkade. Dat kan trouwens ook gebeuren via een blokkade van je "IP"-adres. Elly 31 aug 2005 11:37 (CEST)
Kalm, Elly, je kent me ondertussen.

How terrible can you get?[bewerken]

Hoi, Bart, welke verschrikkingen heb je nog meer in petto? ;-) groetjes, oscar 1 sep 2005 02:10 (CEST)

Maar ik moet mijn gesmaakte bijnaam immers toch alle eer aandoen?
Zelf gekozen bijnaam dan (niet van anderen verkregen); neuh, je kunt een andere kiezen toch (wink wink wink)? oscar 1 sep 2005 02:23 (CEST)
Goed, wat stel je zélf voor?
De mildheid zelve, of liever gewoon Bart bijvoorbeeld? oscar 1 sep 2005 02:30 (CEST)
Okay, dan zal ik je tevreden stellen.
Smile oscar 1 sep 2005 02:33 (CEST)
Voilà, maar nu ga ik eindelijk slapen.

50: wat heb ik nu gewonnen?[bewerken]

Ik heb een nieuwe bijnaam dankzij vriend Oscar.

En ikke ben benieuwd welke :-) 50:? oscar 1 sep 2005 02:38 (CEST)
Let dan maar goed op straks, hé.
Ja, Bart, ik ben ook benieuwd... Oscar, dit is het 50e onderwerp op Bart's overlegpagina, vandaar. Rex 1 sep 2005 02:40 (CEST)
Inderdaad, wat een slimme jongen die Rex.
Nu nog 50 wijzigingen aan artikelen (lol) MADe 1 sep 2005 14:12 (CEST)
Begin daar nu dan maar aan, MaDe.
Onze Bart heeft al meer dan 1800 wijzigingen aan artikelen gedaan (en in totaal zelfs reeds meer dan 3000). Dat feestje hadden we dus al een tijdje geleden moeten vieren, MADe. Rex 1 sep 2005 17:35 (CEST)
Héél goed opgemerkt door mijn naamgenoot én supereditor.
Die nieuwe naam is een stuk beter! B kimmel 1 sep 2005 19:37 (CEST)
Dan vallen ze daar al niet meer over.

Waarschuwing[bewerken]

Hallo, Bart, zou je alsjeblieft willen ophouden deze wijziging te doen? Je hoeft de tekst van anderen niet te veranderen. Ucucha (overleg) 1 sep 2005 17:51 (CEST)

Het is sterker dan mezelf, maar proberen.
Gewoon doorgaan met deze wijziging---> <!- nieuwe stemmen hierboven s.v.p.-> + <!- Nieuwe stemmen hierboven, a.u.b.->. We zijn geen Franse Wikipedia toch? Groetjes van Geograaf op 1 sep 2005 18:12 (CEST)
Dat vind ik ook, maar ik wil zeker en vast niet geblokkeerd worden, dus doe jij dat maar, als je wil.
Tja, wie zegt hier iets over een blokkade? Niemand toch. Ik heb een hekel aan Frans(en) en vind de Franse woordeninvloed op nl.wikipedia.org nog steeds te groot. Geograaf 1 sep 2005 18:18 (CEST)
Er staat toch iets van een waarschuwing?
Je moet de regeltjes hier niet zo nauw nemen. Er is een waterdicht onderbouwde reden dat je dat verandert. Anders doe ik het wel. Geograaf 1 sep 2005 21:27 (CEST)
Ik heb dat ondertussen zélf al wel gedaan.
Het is een kenmerk van het Nederlands dat het veel leenwoorden heeft en uitdrukkingen aan andere talen zoals het Frans en het Engels ontleent. Die uitdrukkingen worden daarmee gewoon Nederlands. Verder hoort een zin dacht ik niet te beginnen met 'Maar', dus dat was ook al niet bepaald een correctie. FlyingbirdFby0s.jpg 1 sep 2005 21:38 (CEST)
Ten eerste is "s.v.p.", oftewel "s'il vous plaît", géén Nederlands, doch Frans, en waarom mag ten tweede een zin nu toch niet met "Maar" beginnen?
Nou ja, het mag wel, maar ik leerde ooit dat het qua stijl lelijk is. Dat hangt vast ook van de context af. En ik heb er nu geen tijd voor om aan te tonen dat "s.v.p." ook Nederlands is. FlyingbirdFby0s.jpg 1 sep 2005 23:48 (CEST)
In ieder geval raar: Frans voor Hollanders.
http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=svp S.v.p. is gewoon Nederlands volgens Van Dale. Sander Spek 2 sep 2005 10:09 (CEST)
Okay, maar ik blijf het raar vinden.

Onthouden[bewerken]

Onthouden.gif

In een wanhopige poging Bart iets te leren, probeer ik het op deze manier. ;-) Rex 2 sep 2005 00:28 (CEST)

Ik denk wel dat dit vrij duidelijk is.
Adhesie :-) oscar 2 sep 2005 00:31 (CEST)
Amai, meneer kent ook eens een woord.
"Meneer" kent er vele ;-) groetjes, oscar 6 sep 2005 02:46 (CEST)
Vele wat, Oscar, vrouwen zeker?
Hahaha, dat krijg je ervan, Oscar, moet je de tekst maar niet zo raar laten inspringen :-) Rex 6 sep 2005 02:52 (CEST)
Inderdaad, dat is dus eigenlijk zijn straf.
Vele woorden ;-) (alleen aan de goede lezer besteed) oscar 6 sep 2005 02:56 (CEST)
Oh, als het dat dan maar is.
Alleen jammer dat je je niets van deze ludieke actie aantrekt. Errabee 6 sep 2005 03:04 (CEST)
adhesie :-) oscar 6 sep 2005 03:10 (CEST)
Cohesie is een beter woord in dit geval.
Hallo, verklaar u even nader, alstublieft.
adhesie :-) Errabee 6 sep 2005 03:13 (CEST)
Dat is erg snel.
Smile oscar 6 sep 2005 03:15 (CEST)
Ik heb Latijn geleerd.
Zeg, Bart, waarom onderteken je eigenlijk nooit hier??? oscar 6 sep 2005 03:18 (CEST)
Omdat dit mijn eigen overlegpagina is, Oscar.
Ik wacht op je antwoord, ok? oscar
Mijn antwoord staat daarboven nochtans toch al?
de geschiedenis is heel leerzaam ;-) oscar 6 sep 2005 03:39 (CEST)
Ja, dat kan ik best wel geloven.

2 mei[bewerken]

Elly kan dus blijkbaar niet tegen een grapje.
Wikipedia-artikelen zijn dan ook niet bedoeld voor grapjes... Een grapje kan misschien nog op overlegpagina's, maar je weet toch dat we de artikelen zo nauwkeurig mogelijk willen maken? Dit soort dingen doet daar alleen maar afbreuk aan.
Dit soort grapjes valt inderdaad onder vandalisme. Van mensen die voor het eerst langskomen kun je verwachten dat ze hun naam ergens toevoegen, om het systeem te testen, en die mensen krijgen dan een verwijzing naar de zandbak. Als gebruikers al langer bijdragen mag je verwachten dat ze dat niveau ontstegen zijn.
Als je een wiki zoekt voor grapjes, kijk dan eens naar de Uncyclopedia. Oliphaunt 2 sep 2005 16:42 (CEST)
Okay dan, maar dan had ik er misschien even ter verduidelijking van het feit dat ik géén vandalisme beoogde "(hihihi)" achter moeten zetten?
Nee, gewoon helemaal niet moeten doen. Grapjes horen niet thuis in de artikelen. Oliphaunt 2 sep 2005 17:01 (CEST)
Ik was ook wel niet van plan om dat daar eeuwig te laten staan, hé.

Even als reactie op je andere edit op 2 mei: in het Nederlands komt deze apostrofe alleen als dat de uitspraak beïnvloedt. Bij Napoleon hoort geen apostrofe. Ik had dat niet met het terugdraaiknopje mogen doen; dat spijt me. Ucucha (overleg) 2 sep 2005 16:47 (CEST)

Dat vind ik dan héél vreemd, want ik heb nochtans altijd geleerd dat "Napoleon's" betekent "van Napoleon", en "Napoleons" zijn meerdere heren Napoleon.
Dat heb je dan waarschijnlijk verkeerd geleerd ;-). Ucucha (overleg) 2 sep 2005 16:59 (CEST)
Nee, hoor, want bijvoorbeeld "België's" betekent zoveel als "van België" (niet te verwarren met "Belgisch"), dus ik ga daar absoluut niet mee akkoord.
Zie ook deze pagina. Weer wat geleerd ;-) Oliphaunt 2 sep 2005 17:04 (CEST)
Tenzij dit zéér recent nog veranderd zou zijn.

Waarom blijf je maar constant die apostrof toevoegen??? In het Nederlands gebruik je in deze gevallen gewoon geen apostrof. - Chip 2 sep 2005 17:52 (CEST)

Dat moet dan in de jaren '90 nog maar pas veranderd zijn, want in mijn schooltijd was dat absoluut uit den boze.
Voor zover ik weet is dat altijd zo geweest. Ucucha (overleg) 2 sep 2005 17:55 (CEST)
Ik weet wel zeker van niet, maar dat noemen ze dan zogezegd alwéér "nieuwe spelling" zeker?

Ja, dit is volgens mij ook altijd al zo, dit komt iig niet uit nieuwe spelling, dit was namelijk iets waar mijn leraar Nederlands heel boos over kon worden, als je wel een apostrof gebruikte. Dit is dan ook een groot verschil tussen het Nederlands en Engels. Zie ook Taalunieversum: 'De regels voor het gebruik van de apostrof of apostrof-s komen op het volgende neer:

- schrijf alleen een apostrof als de eigennaam eindigt op een sisklank: Max' fiets, Maurice' auto, Lies' promotie;

- schrijf apostrof + s als aaneenschrijven tot een verkeerde uitspraak leidt: Anna's moeder, Leo's tante (vergelijk de meervouds-s);

- schrijf de eigennaam en de s aaneen in alle andere gevallen: Marks speelgoed, Annekes jas, Peters fiets (vergelijk de meervouds-s).

Bij merknamen neemt men wat meer vrijheid. Ook als er geen gevaar van uitspraakverwarring dreigt, verschijnt daarin vaak de apostrof + s: Verkade's chocolade, Droste's pastilles. Daarmee behoudt de merknaam zijn woordbeeld.' Chip 2 sep 2005 18:00 (CEST)

Tja, in Vlaanderen is dat blijkbaar anders.
Taalunieregels gelden zowel voor Nederland als Vlaanderen hoor. Ucucha (overleg) 2 sep 2005 18:04 (CEST)
Normaal gezien toch wel, maar ik had nochtans zelfs een héél goede leraar Nederlands én dat was mijn lievelingsvak plus tevens ook mijn beste vak, hé.

Beste Bart, dat je zinsconstructies als "Napoleons broer" niet accepteert, betekent niet dat we deze voortaan maar moeten vermijden. Daar is niets fout aan, die laten we gewoon staan. Over je wijzigingen op de nieuwspagina: we schrijven "Turkijes" en niet "Turkije's", zie http://taalunieversum.org/taal/advies/vraag/432/ voor een vergelijkbaar voorbeeld. Bovendien heb je op 2 mei tegelijkertijd een aantal niet-gerelateerde wijzigingen mee terugveranderd. Groeten, Alex1 3 sep 2005 14:49 (CEST)

Sorry, maar dat had ik niet gezien.

Sorry[bewerken]

Hoi, Bart, ik was je overlegpagina aan het lezen (die heb ik op mijn volglijst staan), toen ik per ongeluk op het verkeerde knopje klikte (de "terugdraaiknop" voor moderators). Ik heb dit gelijk weer hersteld, maar ik wil het je toch nog even uitleggen. Ook omdat je nu wel een melding zult krijgen dat er een nieuw bericht voor je is, terwijl ik alleen mijn eigen wijziging weer heb hersteld. Nogmaals sorry, en hartelijke groeten. cicero 3 sep 2005 09:46 (CEST)

Dat is toch geen enkel probleem, Cicero.