Overleg gebruiker:Basnoordwijk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Crystal Clear kdm user male.png Talk-icon.svg Filing cabinet icon.svg Find list icon.svg Camera-photo Upload.svg OOjs UI icon puzzle-ltr.svg
Gebruikerspagina Overlegpagina Archief Overleg Gestarte artikelen Geüploade media Bijdragen
Crystal kthememgr.png
Oude berichten zitten in het archief
Crystal kthememgr.png
Klik op "Kopje Toevoegen" om mij te schrijven!

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[bewerken]

Schrijfwedstrijd 2017[bewerken]

Hey collega-schrijver! Binnenkort gaat de editie 2017 van de Schrijfwedstrijd van start. Is dat niet wat voor jou? Het zou heel fijn zijn als je ook kon deelnemen! Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 21 aug 2017 17:40 (CEST)

VV Noordwijk[bewerken]

Beste Bas,

Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet al te blij met je herbenoeming van de pagina Voetbalvereniging Noordwijk. En dat gaat om een paar redenen.

Ik zie op een enkele plek na, nergens op de clubwebsite de volle beschrijving van het voorvoegsel. De club noemt zich zelf vooral vv Noordwijk. In principe geld op Wikipedia wel de regel dat er geen afkortingen gebruikt moeten worden, tenzij de naam echter in de afkorting zo bekend is dat het meer wenselijker is om het wel in de afkorting te zetten, zoals PSV, NAC en PEC Zwolle. Voor voorvoegsels zoals VV, SC, FC geld dat eigenlijk min of meer hetzelfde.

Tevens geld op Wikipedia dat bij voorkeur het liefst zoveel mogelijk rechtstreeks naar de pagina gelinkt moet worden. Waarbij wel de pipe-line (de verticale streep | ) constructie gebruikt mag worden. Voorbeeld: [[Voetbalvereniging Noordwijk|VV Noordwijk]]. Behalve de naamswijziging heb ik je verder geen links zien aanpassen. En in navigatiesjablonen is dit zelfs hinderlijk. Aangezien wanneer een link verwijst naar de pagina waar je op dat moment bent het in het vet komt te staan. Daardoor heb je snel overzicht. Echter nu verwijzen alle links in de sjablonen naar Vv Noordwijk en zullen ze zodra je op Voetbalvereniging Noordwijk staat niet vet worden.

En tevens, maar daar zeg ik direct bij dat heeft grotendeels mijn persoonlijke voorkeur en zullen echt niet iedereen het mee eens zijn, is dat doordat er een wirwar van schrijfwijze is van de voorvoegsels (VV, vv, Vv, V.V. VV. e.d.) het prettigste is als deze allemaal op gelijke wijze geschreven worden. En in het overgrote gedeelte is dat in hoofdletters zonder punten. Maar zoals gezegd dat heeft mijn persoonlijke voorkeur, aangezien ik zelf heel veel bezig ben met Nederlandse amateurvoetbalclubs.

Ik hoop dat je de navigatiesjablonen nog wilt aanpassen. ARVER (overleg) 13 nov 2017 07:30 (CET)

  • ARVER, ik heb er geen probleem mee als de pagina weer terug veranderd word naar 'VV Noordwijk maar ik kan deze actie niet uitvoeren. Basnoordwijk (overleg) 18 nov 2017 14:26 (CET)

Vitesse[bewerken]

Geachte heer Noordwijk,

U heeft het artikel over Vitesse genomineerd voor de etalage. Als u in het kader bovenaan en naar de commentaren kijkt, ziet u dat u er goed aan doet eerst een review uit te laten voeren. Graag e.e.a daarheen verplaatsen, zodat betere oordeelsvorming en eventuele verbetering kunnen plaatsvinden. Alvast dank, Klaas `Z4␟` V:  13 nov 2017 13:25 (CET)

Categorie in een redirect[bewerken]

Dag Basnoordwijk, hier was iets heel raars gebeurd. Dat heb ik zeker niet bewust gedaan. Dank dus voor het herstel. Ik zag echter dat je ook de categorie verwijderde. Die stond er echter met opzet: dan kan men een soort ook via de wetenschappelijke naam (of een synoniem of basioniem daarvan) vinden in de categorie. Verzoek dus om die categorieën in redirects wél te laten staan. Vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 13 nov 2017 21:41 (CET)

Mitaartut[bewerken]

Als je een artikel op de beoordelingslijst zet, is het wel zo netjes om de aanmaker van dat artikel daarvan op de hoogte te stellen. In het geval van Mitaartut is het een ip-adres, die nog nooit eerder bijgedragen heeft. Zet dan een {{welkom}} of {{salut-anon}} op de overlegpagina, en geef kort aan in een nieuw kopje dat, en waarom het artikel op de beoordelingslijst staat. Heel veel first-time gebruikers hebben geen volglijst (anoniemen al helemaal niet), en zien dus ook niet dat hun artikel is genomineerd. ed0verleg 15 nov 2017 23:04 (CET).

  • Dat gaat toch (ook) automatisch via een bot? Basnoordwijk (overleg) 16 nov 2017 01:42 (CET)
    • Ik wist niet zeker voor anoniemen zonder OP dat ook kregen, maar blijkbaar wel. Maar dat script laat wel eens gaten vallen, en draait sowieso pas heel veel later, dus het is niet onverstandig om dat voor te zijn, en een persoonlijk berichtje achter te laten. Als je die pagina dan op je volglijst hebt, kun je eventuele vragen ook nog beantwoorden. Wie weet houden we er een goede Wikipediaan aan over. ed0verleg 16 nov 2017 07:16 (CET)

Bericht overlegpagina[bewerken]

Hallo Bas, nadat je een artikel hebt genomineerd en op de beoordelingspagina hebt toegevoegd, kun je ook een bericht achterlaten op de overlegpagina van de betreffende gebruiker zelf. Vaak wel netjes naar de gebruiker toe. Je kunt het sjabloon vvn {{Subst:vvn|TITEL|jaar|maand|dag}} hiervoor gebruiken. Vriendelijke groet, Verdel (overleg) 18 nov 2017 14:24 (CET)

  • Ik was er al eens eerder op gewezen door Edo. Zal er rekening mee houden. Basnoordwijk (overleg) 18 nov 2017 14:24 (CET)
Klopt, mijn fout, is hierboven ook al door iemand anders gezegd... Verdel (overleg) 18 nov 2017 14:26 (CET)
Natuurlijk wel extra kudo's dat je het advies hebt opgevolgd! Beter half goed geprobeerd, dan heel niet gedaan. Succes! ed0verleg 18 nov 2017 20:00 (CET)

Nominatie[bewerken]

Hallo, zou je mijn artikel van de nominatie pagina willen halen? Infobox is toegevoegd en het is iets opgepoetst. Met vriendelijke groet, Scenarioschrijver20 (overleg) 22 nov 2017 12:43 (CET)Scenarioschrijver20

Uitgevoerd Uitgevoerd Basnoordwijk (overleg) 22 nov 2017 15:51 (CET)
Infoboxen zijn overigens niet verplicht, hoewel ze meestal wel een aanwinst op een artikel zijn. Brakke tekst is vaak wel een probleem, en ook een terechte reden om iets als WIU te nomineren. Helaas gaat 80% van de WIU-artikelen na twee weken alsnog weg, ook al zijn ze opgeknapt. Het hangt ook een beetje van de moderator af die de pagina afhandelt, sommigen maken er een soort invuloefening van. Wees daarom zuinig met WIU-nominaties, het verzoek tot opknappen leidt soms zomaar tot een verwijdering. ed0verleg 22 nov 2017 21:58 (CET)

Hallo Bas, fijn dat je het van de lijst heb gehaald. Maar het verwijderingssjaboon staat nog wel steeds op de pagina. Als je die ook nog weg zou willen halen, anders ontstaan er misschien wel misverstanden. Scenarioschrijver20 (overleg) 22 nov 2017 22:00 (CET)Scenarioschrijver20 "Update": Het is al verwijderd dus het is nu helemaal goed.

Anne-Laure Van Neer[bewerken]

Beste Bas,

Ik las net dat de pagina 'Anne-Laure Van Neer' als reclame wordt beoordeeld. Misschien heb ik iets verkeerds geschreven, maar ik zie niet goed in wat er fout is gelopen. Enkel mijn twee boeken heb ik op de pagina vermeld, samen met de nominatie voor de Hercule Poirotprijs.

Toen ik op de wikipagina keek van de Hercule Poirotprijs, zag ik dat mijn naam als één van de enige nog in het 'rood' stond, terwijl andere auteurs (waarvan sommigen evenveel boeken en evenveel nominaties hebben als ik) wel een wikipagina hadden. Dus besloot ik om ook een summiere pagina aan te maken, waarop mijn bibliografie staat. Niet om reclame te maken, maar enkel om feiten te melden. Verder heb ik geen meningen of 'onneutrale' informatie gegeven, geen fragmenten, niets dat auteursrechtelijk beschermd is. Ik begrijp dus niet goed wat er als 'reclame' wordt beoordeeld. Kan je me uitleggen wat er verkeerd is gelopen?

Met vriendelijke groet, Anne-Laure

Ik heb exact dezelfde mening als uw eerder verteld is. Daarnaast over de rode linkjes: ik heb er 22 geteld op Hercule Poirotprijs, dus dat zie ik niet als reden om een artikel aan te maken. mvg, Basnoordwijk (overleg) 26 nov 2017 12:07 (CET)
p.s.: wilt u uw berichten afsluiten met ~~~~ in plaats van uw eigen naam? Dankuwel.

Russisch[bewerken]

Hoe goed is jouw Russisch? Ik zou je graag zo nu en dan over een Russische tekst willen consulteren, als jij die met niet al te veel moeite kunt lezen. WIKIKLAAS overleg 11 dec 2017 15:19 (CET)

Ik kan naast Nederlands de Engelse taal op hoog niveau spreken, maar daar blijft het dan ook bij. Sorry. Basnoordwijk (overleg) 11 dec 2017 19:09 (CET)
Maar ik heb eerder vandaag dit artikel, vrijwel helemaal door jou geschreven/vertaald behouden, ervan uitgaande dat je de bronnen die je citeerde wel gelezen zou hebben. Begrijp ik nu goed dat je bronnen opvoerde die je niet zelf kon lezen? Ik wil je er wel op wijzen dat er hier een alternatief was dat je eigenlijk sowieso had moeten gebruiken: {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia|taal=|titel=|datum=|oldid=}}, uitleg hier te lezen. WIKIKLAAS overleg 11 dec 2017 20:16 (CET)
Dat artikel is een vertaling van het Engelstalige lemma, vandaar dat ik ook de bronnen daarvandaan heb gehaald. Normaal vermeld ik dit altijd netjes onderaan de pagina (zoals bij Christopher O'Neill) maar dat ben ik in dit geval vergeten. Mijn excuses! Basnoordwijk (overleg) 12 dec 2017 14:33 (CET)