Overleg gebruiker:Belgiumheritage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Belgiumheritage, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.948.395 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Externe links[bewerken]

De links die u plaatste zijn weer verwijderd. Wikipedia is geen startpagina. Meer info: zie Wikipedia:Wanneer extern linken Hanhil (overleg) 20 nov 2017 07:31 (CET)

  • Ik zie dat u vrolijk doorgaat. Kunt u a.u.b. stoppen? Hanhil (overleg) 20 nov 2017 07:39 (CET)

ok , begrepen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Belgiumheritage (overleg · bijdragen) 20 nov 2017 07:42

Prima, bedankt. Hanhil (overleg) 20 nov 2017 07:45 (CET)

'k heb nu een link geplaatst bij .... zie ook (Aalst) , hopelijk is het zo juist ?! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Belgiumheritage (overleg · bijdragen) 20 nov 2017 07:54

  • Dit is nog steeds niet cf. het gebruik op Wikipedia. Externe links gebruiken we spaarzaam en dan nog zo specifiek mogelijk. Dus niet op gemeenteniveau een algemene link naar uw site, of een link naar de pagina op uw site met een lijst van het militair erfgoed in die gemeente. Wanneer er een Wikipedia-lemma zou zijn over de pupillenschool is Aalst zou daar eventueel een link geplaatst kunnen worden naar de pagina op uw site, wanneer uw site dieper op dat onderwerp zou ingaan dan reeds in het Wikipedia-lemma beschreven staat. Hanhil (overleg) 20 nov 2017 08:02 (CET)

Auteursrechten[bewerken]

Zie ook:

Beste Belgiumheritage, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Géruzet aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is een e-mail te sturen vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen via de helpdesk.

Met vriendelijke groet,

Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 dec 2017 14:27 (CET)

verplaatst van Overleg gebruiker:MoiraMoiraBeste, U heeft mijn bericht op wikipedia omtrent "Géruzet" verwijderd vanwege auteursrechten. Ik heb ondertussen op mijn eigen website (met eigen opzoekingswerk en eigen geschreven teksten) de navolgende tekst geplaatst: “De inhoud van deze pagina is beschikbaar onder CC-BY-SA-3.0/GFDL (zonder versienummer)”. Deze tekst vervangt “© Copyright 2017 Ludo Michielsen” Dit kan u onderaan terugvinden op: https://belgiummilitary.wordpress.com/lijst-van-militair-vastgoed-met-specifiek-militair-gebruik-na-1830-alfabetisch-per-gemeente/etterbeek/etterbeek-geruzet/ Kan mijn verwijderde tekst aldus terug geplaatst worden en is dit zo dan correct bruikbaar voor WIKIPEDIA (ook voor toekomstige items) ? Grt – De voorgaande anonieme bijdrage werd geplaatst door Belgiumheritage (overleg · bijdragen) 6 dec 2017 15:14 (CET)
U kunt de tekst zelf herplaatsen en zet dan in de samenvatting dat er vrijgave is. Wel adviseer ik u wat aan de taal en de opmaak te doen en er secundaire onafhankelijke bronnen bij te plaatsen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 6 dec 2017 15:17 (CET)