Overleg gebruiker:Boekenliefhebber

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op mijn overlegpagina. Als je hier een vraag stelt wordt hij ook hier beantwoord
Harp2 ganson.svg
Enciclopedia.gif
Welcome. Questions asked here will also be answered here

Klik hier als je mij wilt schrijven of een vraag hebt
Click here when you want to write me or if you have a question

Mocht ik niet gereageerd hebben en je vraag is nog niet beantwoord laat me dat dan hier gerust weten.
Oudere berichten staan in het berichtenarchief hier: 8 februari 2007 t/m 12 december 2007

Inhoud

Hallo[bewerken]

De archivering is voltooid. Hier bovenaan zie je de doorlink naar je berichtenarchief door op de blauwe datums te klikken. Als je daar nog wat na wilt lezen en je wilt hier weer terug zie je daar linksboven aan ook weer een terugverwijzing. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 dec 2007 14:46 (CET)

Straatnamen van Amsterdam[bewerken]

Hoi, Ik zag dat jij bezig was met bewerkingen voor de straatnamen van Amsterdam.

Een deel van de Van der Kunbuurt/Amsteldorp staat er nog niet op. Zitten ook veel natuurkundigen tussen (Fahrenheit, Reamuur, Celcius). Maar daar kom je binnenkort wel aan toe.

Groet 145.89.240.148 18 dec 2007 12:45 (CET)

Momenteel ben ik bezig met de Dapperbuurt ! Het genoemde buurtje komt eventueel nog wel ! Maar....je kunt het natuurlijk ook zelf opstarten! Groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 18 dec 2007 13:18 (CET)

Ik mis de vliegvelden rondom Station Sloterdijk op Lijst van verklaring van Amsterdamse straatnamen. Ben je die vergeten of komen die nog? Mvg, 130.37.201.232 21 dec 2007 11:55 (CET)

Iedereen is vrij dit zelf te doen, dus ga je gang en laat het maar zien ! Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 21 dec 2007 13:05 (CET)

Prachtbanden[bewerken]

Beste gebruiker, gelieve Wikipedia:Wanneer extern linken eens te lezen. Op Wikipedia zijn we spaarzaam met het plaatsen van externe links. Een pagina die niet direct over het onderwerp gaat, wordt volgens deze richtlijnen niet gelinkt. GijsvdL 31 jan 2008 11:28 (CET)

Beste GijsvdL: Deze link bestaat als ik goed geteld heb zesmaal en werd er niet ten onrechte bijgezet. Wel vroeg de houder van die web-site mij iets te veranderen want met de oude link kwam men midden in zijn web-site terecht. En dat heb ik heden gedaan. Groeten van: Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 31 jan 2008 13:00 (CET)

 • Beste Boekenliefhebber, het zou heel fijn zijn als je mijn antwoorden eens leest. Tot nu toe heb ik niet die indruk. GijsvdL 1 feb 2008 13:49 (CET)

Bodenheim, Kalff, Coster[bewerken]

Is u ook bekend of Nelly Bodenheim in Amsterdam is overleden? In dat geval kan er een vraagteken weg. Idem Louis Kalff en Johanna Coster? Vriendelijke groet, We El 9 feb 2008 13:06 (CET)

  • Inderdaad is Bodenheim in Amsterdam overleden en Louis Kalff in Waalre, Johanna Coster weet ik nog niet. Bij eerste twee zal ik de pagina aanvullen. Groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 9 feb 2008 13:32 (CET)
Mooi, zeer veel dank! We El 9 feb 2008 14:25 (CET)

Uw artikelen[bewerken]

Geachte Boekenliefhebber, Ik heb me de afgelopen tijd door uw ontzagwekkende reeks artikelen heen gewerkt. Wat een schat aan informatie over boekenreeksen en folkmuziek hebt u daarin verzameld. Daar neem ik mijn pet diep voor af! Ik heb in de biografische artikelen - zoals ik u al eerder meldde - nu wat uniformiteit aangebracht als het gaat om de geboorteplaats en - datum (jammer dat bij veel musici de datum ontbreekt). U heeft al uw intentie uitgesproken om de ordening zo goed mogelijk te handhaven en daarvoor dan ik u. Dit allemaal met vriendelijke groet - en nogmaals - mijn grootste respect. We El 14 feb 2008 12:33 (CET)

  • Beste We El, bedankt voor het compliment ! Ik blijf mijn best doen op de ordening. Vriendelijke groet van, Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 14 feb 2008 15:46 (CET)

Verwijderingsnominatie Plus Magazine[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Plus Magazine. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080221 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 22 feb 2008 01:05 (CET)

Piet Zwart[bewerken]

Hoi Boekenliefhebber, ik heb je aanvullende info over Jan Wils in de bestaande tekst ingepast en op chronologische volgorde gezet. Toch even een vraagje? Waarom heb je artikel Piet Zwart en zijn werk voor Bruynzeel aangemaakt? Was het artikel Piet Zwart dan zo groot, dat er een afsplitsing nodig was? Naar mijn mening kunnen beide artikels beter samengevoegd worden. Wat jij? Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 2 mrt 2008 14:18 (CET)

Sorry, maar de inleiding en de categoriën van Piet Zwart en zijn werk voor Bruynzeel kloppen ook niet. De lezer krijgt zo de indruk met een biografie van Piet Zwart te maken te hebben. Ik zou nog eens serieus naar dit artikel kijken, aub. Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 2 mrt 2008 14:34 (CET)
  • Oke: Ik ga de suggesties overwegen ! Groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 2 mrt 2008 14:56 (CET)
ok, bedankt. Vincent Steenberg-Overleg 2 mrt 2008 14:58 (CET)

Beste Boekenliefhebber, ik heb de artikelen Piet Zwart en Piet Zwart en zijn werk voor Bruynzeel voorzien van de {{samenvoegenvan}}- en {{samenvoegennaar}}-sjablonen. Het lijkt me beter dat deze twee artikelen worden samengevoegd. Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 30 mrt 2008 18:51 (CEST)

kleuren[bewerken]

Zeer geachte boekenliefhebber. Zou U weten hoe ik aan de Nederlandse namen van de en:List_of_colours zou kunnen komen? Of wie dit zou kunnen weten? met hartelijke groet, aleichem groeten 7 mrt 2008 01:01 (CET)

Beste Aleichem, ik probeerde wat U ook al zal hebben geprobeerd, namelijk op Google het woord kleurenlijst in te tikken. Je wordt daar compleet kleurenblind van ! Misschien is WWW.Kleurentabel.nl of WWW.denhaag.nl.sartsite.htm een bruikbare site voor U. Het spijt mij dat ik U niet verder kan helpen. Hartelijke groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 7 mrt 2008 16:42 (CET)
P.S. bij deze Wikipedia lijst staan ook Nederlandse namen: Lijst van HTML-kleuren

Straatnamen van Amsterdam[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber,

Omdat iemand de vliegvelden rondom Sloterdijk, wijk Teleport, miste heb ik deze uitgezocht en voorzien van de juiste links. Helaas moet ik constateren dat mijn werk volledig is verdwenen.

Waarom?

--BoJo 12 mrt 2008 14:02 (CET)

Beste BoJo, de reden is dat ik momenteel bezig ben de hele pagina van de straatnamen te repareren, want iemand (wie ?) had de helft van het bestand weggegooid. Ik moest toen uit oude bestanden de zaak weer opbouwen waardoor allerlei verbeteringen of toevoegingen voorlopig verloren zijn. Uw gegevens zijn mogelijk weer op te vissen bij de geschiedenis van Amsterdamse straatnamen enz. Als dat niet lukt, laat het mij weten dan zal ik het proberen. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 12 mrt 2008 14:15 (CET)

Ik houd het in de gaten.

Boeiende pagina: ik heb ook de hele Indische buurt beschreven.

--BoJo 12 mrt 2008 15:38 (CET)

Bojo, de steden staan weer bij de vliegvelden bij Sloterdijk. groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 12 mrt 2008 17:09 (CET)

Verwijderingsnominatie Amsterdamse straatnamen per stadsdeel met naamverklaring deel II[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Amsterdamse straatnamen per stadsdeel met naamverklaring deel II. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080312 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als je vragen hebt, kun je die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 13 mrt 2008 01:13 (CET)

Bruynzeel[bewerken]

Hoi Boekenliefhebber, Ik stuitte gisteren tijdens een bezoek aan het Rotterdamse Huis Sonneveld heel toevallig op de enige echte Bruynzeel keuken. Ik heb er meteen een foto van gemaakt en die op de pagina Piet Zwart gezet. Toen ik wat rondkeek op andere pagina's waar de naam "Piet Zwart" op voorkomt, kwam ik maarliefst 2 pagina's over Bruynzeel tegen: Bruynzeel Keukens en het door jou begonnen Bruynzeel Fabrieken Zaandam. Deze twee artikelen zijn erg aan elkaar verwant. Mijn vraag is dan ook wat precies het onderwerp van het artikel Bruynzeel Fabrieken Zaandam is. Bedoel je het fabrieksgebouw in Zaandam? Of toch het bedrijf? Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 19 mrt 2008 14:30 (CET)

Bruynzeel Bedrijven Zaandam is inderdaad de juiste benaming, ik zal het wijzigen. Bedankr, groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 19 mrt 2008 17:36 (CET)
Weet je dat zeker? "Bruynzeel Bedrijven Zaandam" levert op google geen enkele hit op. En bedoelde je het fabrieksgebouw in Zaandam of het bedrijf Bruynzeel? Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 19 mrt 2008 19:22 (CET)
Ik heb de titel van de pagina weer teruggebracht naar Bruynzeel Fabrieken Zaandam omdat in die pagina alle Bruynzeel FABRIEKEN worden belicht (en geen fabrieksgebouwen !) ook als ze in andere plaatsen zijn gevestigd. Bruynzeel Keukens is ooit door een andere gebruiker opgezet en heb ik ongemoeid gelaten. Ik laat alles zo, groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 20 mrt 2008 13:26 (CET)
ok, dan. Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 20 mrt 2008 22:08 (CET)

Buurten en wijken in Amsterdam[bewerken]

Uw wijzigingen voor Oost/Watergraafsmeer volgen niet het op die pagina gevolgde systeem van de O+S (zie begintekst op die pagina). De wijzigingen vermelden buurten en niet buurtcombinaties. Dit lijkt mij niet wenselijk: er zijn officieel 470 buurten in de gemeente! Zie de stadsdelen noord, centrum en oud-zuid voor een voorbeeld. Een idee is om op deze pagina alleen de buurtcombinaties te vermelden, met vermeldenswaardige buurten tussen haakjes daarachter. Vriendelijke groet, kudonogame

Ik baseerde deze wijkindeling op deze site De straten van de Watergraafsmeer Ik zal de oude toestand wel weer toepassen. groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 27 mrt 2008 15:35 (CET)

James Fox[bewerken]

Hai, las artikel; je had (de oude) James Fox gekoppeld aan het wel zeer jonge zangeresje Duffy:-) Ook andere titels bleken niet aan te sluiten bij films. Ik heb ze ontlinkt; alleen blijft met Gulliver's Travels zitten....Ceescamel 16 apr 2008 18:41 (CEST)

Verwijderlijst[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, thanks voor je nominaties van nog niet gereed zijn artikelen met wiu en NE. Wil je echter deze artikelen ook op de verwijderlijst zetten? Nu bezorg je je collegae namelijk dubbel werk. B.v.d. en groet, Arnaud 20 apr 2008 19:11 (CEST)

Verwijderingsnominatie Onno Kuipers[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Onno Kuipers. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080420 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als je vragen hebt, kun je die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 21 apr 2008 02:10 (CEST)

Jos de Rooij[bewerken]

Hoi, ik had Jos de Rooij genomineerd aangezien mij de encyclopedische relevantie niet echt duidelijk werd (kleine bands/projecten, geen grote bekendheid/successen? e.d.).. dus bij deze een berichtje op je overlegpagina, misschien dat de relevantie nog wat beter naar voren kan komen. Groeten, Simeon 22 apr 2008 16:47 (CEST)

Momenteel?[bewerken]

Ik zag dat je in je teksten het woord 'momenteel' gebruikt. Wanneer is dat? Knipogende smiley Als je het woord toch wilt gebruiken, kun je misschien het jaartal er even tussen haakjes achter zetten? RONN (overleg) 27 apr 2008 15:10 (CEST)

Verwijderingsnominatie Peter Marcuse[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Peter Marcuse. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080511 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 12 mei 2008 02:05 (CEST)

Antwoord[bewerken]

U heeft antwoord op mijn overlegpagina.

Met vriendelijke groet, SterkeBakoverleg 12 mei 2008 16:35 (CEST)

Fijn![bewerken]

...om te zien dat je/u nog steeds hard aan het werk bent hier! Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 nov 2008 17:20 (CET)

Bedankt voor de leuke reactie ! Ik ben een tijdje druk bezig geweest met het verzamelen op het internet van 3900 afbeeldingen van boekbanden (zoals je weet mijn hobby), maar ik nu ga ik af en toe weer artikeltjes voor Wikipedia maken. Hartelijke groet van Boekenliefhebber. Ik weet niet eens meer hoe ik mijn handtekening moet maken !
Gewoon, vier tildetekentjes achterelkaar typen dus zo: ~~~~ dan komt ie er automatisch te staan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 nov 2008 18:23 (CET)

even proberen ! Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 7 nov 2008 18:25 (CET)

Hij doet het hoor! CaAl 7 nov 2008 20:25 (CET)
Prima zo! Wammes Waggel 7 nov 2008 20:36 (CET)

Verwijderingsnominatie Ontwikkeling van Britse politie-series op TV[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ontwikkeling van Britse politie-series op TV. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081117 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 18 nov 2008 01:09 (CET)

Ik wijs u even op mijn opmerking hier [1]. Groet. --VanBuren 19 nov 2008 11:09 (CET)
Hi, het essay is niet geschikt in deze vorm voor de encyclopedie. Ik heb het in je eigen gebruikersruimte geplaatst: Gebruiker:Boekenliefhebber/Ontwikkeling van Britse politie-series op TV. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 dec 2008 08:32 (CET)

Is. van Mens[bewerken]

Dag! In welk Oosterhout is Is. van Mens overleden: Gelderland of Noord-Brabant? Beste groet, We El 1 apr 2009 10:26 (CEST)

De naam Oosterhout linkte nog altijd naar een doorverwijspagina, dus ik heb dat nog even bijgesteld. Beste groet, We El 1 apr 2009 11:19 (CEST)

Hoi[bewerken]

Ik was je niet vergeten hoor en koppel morgen terug! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 1 apr 2009 18:58 (CEST)

Geen komma[bewerken]

Goedendag, Het is werkelijk een kleinigheid, maar na de hoofdnaam van het artikel hoeft er geen komma te komen. Met excuus en beste groeten, We El 4 apr 2009 12:16 (CEST)

Antwoord op verwijderingsnominatie[bewerken]

Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb het artikel als zodanig genomineerd omdat het niet binnen het wikipedia-concept paste. Er was namelijk sprake van een zin (dij mij erg opviel) 'er is (nog) niks over haar bekend'... Hier heeft iemand die bijv. een werkstuk of iets dergelijks zou moeten maken heeft daar natuurlijk niks aan. Ik vind het trouwens een goed idee om hier samen aan verder te werken. --Sjorskingma 8 apr 2009 16:47 (CEST)

Hallo Sjorskingma, ik vraag je nu die nominatie weg te halen (was ook niet op de verwijderingspagina !) dan haal ik dat gewraakte zinnetje weg en hoop toch nog nadere informatie (eventueel van Sjorskingma) te bekomen. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 8 apr 2009 16:56 (CEST)

Lizzy Ansingh[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, je voegde bij Lizzy Ansingh in de inleiding het beroep boekbandontwerper toe. Weliswaar is dat niet onjuist, de RKD vermeldt dat zij naast schilderes, ook tekenaar, graficus, illustrator en ontwerper was. Als product van het laatste wordt genoemd het ontwerpen voor boekbanden, boek- of stofomslagen. Maar uit haar biografie [2] blijkt, dat het hier om slechts sporadische activiteiten zou gaan. Zij is toch vooral als schilderes bekend geworden. Naar mijn persoonlijke smaak geeft deze toevoeging in de inleiding een te zwaar accent aan dit aspect. Als het dan toch vermeld moet worden dan heb ik de voorkeur om dat op het eind van het artikel te doen, door als een na laatste regel toe te voegen. Ook ontwierp zij boekbanden. Met vr. groet, Gouwenaar 9 apr 2009 13:37 (CEST)

Oke Gouwenaar, dat zal ik doen. met vriendelijke groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 9 apr 2009 14:32 (CEST)

Veel succes verder. Gouwenaar 9 apr 2009 15:36 (CEST)


Beste boekliefhebber, Ik heb bij otto de kat jouw informatie verwijderd. Otto de kat is geen boekrandschilder geweest. Hij heeft dit bij wendingen een paar maal gedaan. Het is en blijft een kunstschilder of professor/leraar van de kunsten. Wel leuk om te lezen dat hij ook boekbanden maakte. Zijn vrouw dora was binnenhuis architect.

groeten,

tarzan2

Rie Reinderhoff[bewerken]

Ik vond nog wat info over Rie Reinderhoff. Ik heb een en ander al op het artikel gezet. Sjorskingma vraagje? 14 apr 2009 16:41 (CEST) 15 apr 2009 15:54 (CEST)

Henri Borel[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, er staat nu een groot stuk bij Henri Borel over André Vlaanderen; klopt dat wel of was het alleen de bedoeling om de afbeelding van het boek van Henri Borel te plaatsen? Met vriendelijke groet, Menke 16 apr 2009 18:23 (CEST)

Menke,Ik heb geen idee wat er gebeurt is, maar zo te zien is alles bij Borel weer normaal ! Bedankt, Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 17 apr 2009 11:01 (CEST)

Ster[bewerken]

Voor bovenstaande redenen ken ik je een ster toe, want één ster lijkt me toch een beetje kaal voor een lijst artikelen die er wel tien verdient! ---- Sjorskingma vraagje? 21 apr 2009 15:55 (CEST)

Nee maar ! Sjorskingma, bedankt voor de mooie ster ! Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 22 apr 2009 09:33 (CEST)

 • Ik zag dat er wat fout was gegaan bij het plaatsen van de ster op uw gebruikerspagina. De achtergrond van de pagina scheen door de ster heen. Ik heb het rechtgezet, als u het niet erg vindt. Overigens, ik spitte mijn boekenkast door, en bij wijze van toeval vond ik een reeks boekjes geïllustreerd door Rie Reijnderhoff! De 'Else' serie genaamd. Ik geloof dat het van Enid Blyton is, maar die heeft ook zó veel geschreven dat ik het als rechtgeaard boekenliefhebber niet meer kan bijhouden... ---- Sjorskingma vraagje? 25 apr 2009 17:31 (CEST)

Verwijderingsnominatie Links Richten[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Links Richten. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090425 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 26 apr 2009 02:07 (CEST)

Adam Arkin[bewerken]

Hoi Boekenliefhebber, het is niet de bedoeling om rechtstreeks de lijst uit IMDb te kopiëren en in een artikel te plakken. De lay-out is ook belangrijk en misschien is een tabel hier op zijn plaats. Groeten, C (o) 1 mei 2009 14:41 (CEST)


Capaccio, ik zie wel meer van die IMBd lijsten. Wat voor tabel bedoel je ? Ook is het toegestaan zelf die lijst te verbeteren ! Groeten, Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 1 mei 2009 14:47 (CEST)

ter info[bewerken]

http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Rubriekenindeling_in_de_boekhandel%2C_antiquariaten_en_bibliotheken&diff=16679058&oldid=16678925 , met hoogachtende en hartelijke groet, aleichem 5 mei 2009 05:01 (CEST)

Hallo beste Aleichem, ik lees net dit ! (waar gaat dit artikel over? ik denk erover het voor te dragen ter verwijdering) Welke reden is er prercies dit artikel te verwijderen ? Graag Uw uitleg. Met vriendelijke groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 5 mei 2009 11:57 (CEST)

Verwijderingsnominatie Verkoop van Van Gogh's schilderijen en tekeningen[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Verkoop van Van Gogh's schilderijen en tekeningen. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090523 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 24 mei 2009 02:07 (CEST)

Infobox[bewerken]

Hoi Boekenliefhebber, ik zag een paar keer een artikel van je zonder infobox. Misschien is de volgende link dan een goede tip: "infobox"? Een infobox maakt artikelen namelijk wat completer en het helpt ook om na te kijken of er nog wat meer over het onderwerp te vertellen is. Succes en plezier verder. Met vriendelijke groet, Davin 13 jun 2009 16:56 (CEST)

  • Hallo Davin, ik ben daar niet zo bedreven in ! Help af en toe maar. Bedankt voor de tip en een vriendelijke groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 13 jun 2009 17:04 (CEST)

Deze categorie "Categorie:Sjablonen infobox" is misschien wat overzichtelijker, hoewel ik zelf altijd in het zoekvakje "sjabllon:infobox" type en Wikipedia zelf al wat voorstellen begint te doen.

Het ziet er moeilijker uit dan het in werkelijkheid is. Eigenlijk hoef je alleen maar het lege sjabloon in het artikel te plakken en in te vullen. Zo'n sjabloon ziet er als volgt uit:

{{Infobox acteur
| naam      = 
| foto      = 
| tekst     = 
| volledige naam = 
| geboortenaam  = 
| geboren    = 
| overleden   = 
| land      = 
| jaren-actief  = 
| beroep     = 
| website    = 
| imdb      = 
| ibdb      =
| ander portaal =
| extra portaal =
}}

Zo'n layout staat ook vermeld als je - in dit geval - op Sjabloon:Infobox acteur klikt. En zo werken ze allemaal. Ik ben vandaag een beetje met de nieuwe artikelen aan de gang, maar doe dat normaal gesproken niet. Ik heb ook nog heel wat ideeën voor artikelen waar ik zelf nog mee aan de slag wil. Groet, Davin 13 jun 2009 17:15 (CEST)

  • Bedankt voor de uitvoerige info ! Ik ga het proberen. Groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 13 jun 2009 17:19 (CEST)
  Ik heb Christian Kane nog even voor je gedaan. Voor het overzicht in stappen, maar het kan natuurlijk ook tegelijk:
  1. sjabloon erin
  2. vullen
  3. interwiki naar een andere taal erin. Daar hoef je er maar eentje van in te plaatsen. Bij nieuwe artikelen komt er namelijk al binnen een paar uur een interwiki-bot voorbij die de andere talen er ook inzet. Groeten, Davin 13 jun 2009 17:25 (CEST)

Verwijderingsnominatie Stichting Oude Drentse Kerken[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Stichting Oude Drentse Kerken. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090621 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 22 jun 2009 02:13 (CEST)

Verwijderingsnominatie Lex Metz[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lex Metz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090701 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 2 jul 2009 02:12 (CEST)

De kinderen van Simon Vinkenoog[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, bij het lemma Simon Vinkenoog staat vermeld dat 'ie 5 kinderen heeft, daar voeg je vervolgens de namen van 4 kinderen aan toe. Is er van 1 kind niets bekend, of heb je er eentje overgeslagen? Groetjes, Robert (overleg) 13 jul 2009 16:37 (CEST)

  • Robert je hebt vokomen gelijk, maar ik kan de vierde zoon nergens vinden op het internet.

Misschien heb jij meer succes. Vriendelijke groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 13 jul 2009 16:42 (CEST)

Verwijderingsnominatie Nederlandse Vrouwenbeweging[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nederlandse Vrouwenbeweging. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090724 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 25 jul 2009 02:07 (CEST)

Verwijderingsnominatie 't Brinkie[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om 't Brinkie. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090725 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 26 jul 2009 02:02 (CEST)

Verwijderingsnominatie Janneke van der Veer[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Janneke van der Veer. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090730 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 31 jul 2009 02:03 (CEST)

Hirsch & Cie[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, op de overlegpagina van door u gestarte artikel Modemagazijn Hirsch & Cie heb ik een vraag gesteld, misschien dat u hier op zou kunnen reageren? Met vriendelijke groet, Crazyphunk 2 aug 2009 17:51 (CEST)

  • Sorry ik kan die vraag niet vinden, herhaal die vraag nog even hier: Bedankt Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 2 aug 2009 18:03 (CEST)
Ik kan geloof ik beter de link geven naar de vraag zodat anderen ook er nog wat aan hebben: Overleg:Modemagazijn Hirsch & Cie#Naamgeving. Crazyphunk 2 aug 2009 18:26 (CEST)

Elektrisch ambulancevoertuig in Borger-Odoorn[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, Ik heb je artikel Elektrisch ambulancevoertuig in Borger-Odoorn genomineerd voor verwijdering omdat ik het meer een artikel vind voor een lokaal nieuwsblaadje dan voor een encyclopedie. Met vriendelijke groet, Theobald Tiger (overleg) 19 aug 2009 16:30 (CEST)

Verwijderingsnominatie Nederlands Steendrukmuseum[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nederlands Steendrukmuseum. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090826 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 27 aug 2009 02:13 (CEST)

Liebig reclame chromo's[bewerken]

Hoi, ik heb je artikel Liebig reclame chromo's ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd, hier, sorry. Groetjes. — Zanaq (?) 27 aug 2009 16:19 (CEST)

Beste boekliefhebber, Ik heb bij otto de kat jouw informatie verwijderd. Otto de kat is geen boekrandschilder geweest. Hij heeft dit bij wendingen een paar maal gedaan. Het is en blijft een kunstschilder of professor/leraar van de kunsten. Wel leuk om te lezen dat hij ook boekbanden maakte. Zijn vrouw dora was binnenhuis architect.

groeten,

tarzan2

http://nl.wikipedia.org/wiki/Otto_de_Kat

Beste boekliefhebber, Ik heb bij otto de kat jouw informatie verwijderd. Otto de kat is geen boekrandschilder geweest. Hij heeft dit bij wendingen een paar maal gedaan. Het is en blijft een kunstschilder of professor/leraar van de kunsten. Wel leuk om te lezen dat hij ook boekbanden maakte. Zijn vrouw dora was binnenhuis architect.

groeten,

tarzan

Verhalen en geintjes over het Amsterdamse getto[bewerken]

Hoi. Ik heb je artikel over joodse schrijvers iets omgegooid, en er Verhalen en geintjes over het Amsterdamse getto van gemaakt, in de hoop dat het dan wel behouden kan blijven. Groetjes. — Zanaq (?) 24 sep 2009 16:24 (CEST)

Hallo Zanaq, ik stem met deze tekst in, maar ik heb toch een aparte pagina gemaakt met de titel Lijst van Amsterdamse Joodse schrijvers voor 1941 omdat ik bij de door jou verwijderde lijst al een aantal namen had toegevoegd. Ik kan alleen de categorie niet meer vinden !. Groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 24 sep 2009 18:55 (CEST)

Ik heb de categorie gerepareerd. Eigenlijk is dit nu het genomineerde artikel waartegen bezwaar bestaat op de lijst Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090923. Men schijnt geen lijsten op basis van etniciteit te willen. Ik zal ieg daar even melding maken van dat feit. Groetjes. — Zanaq (?) 24 sep 2009 20:27 (CEST)

Verwijderingsnominatie Amsterdamse Joodse schrijvers[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Amsterdamse Joodse schrijvers. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090923 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 26 sep 2009 18:10 (CEST)

Verwijderingsnominatie Joden in Nederland in de twintigste eeuw[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Joden in Nederland in de twintigste eeuw. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090925 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 26 sep 2009 19:28 (CEST)

Beste Boekenliefhebber ,

Zojuist heb ik de tekst van "Joden in Nederland in de twintigste eeuw" bijgewerkt. Hieronder mijn reactie op de verwijderlijst. Mijn vraag hier is: Waarom zo een slecht artikel op de wikipedia geplaatst? Juist als het onderwerp relevant is, is het toch enige aandacht met een serieuze tekst waard? Paulbe 28 sep 2009 02:29 (CEST)

Er is weer een artikel met deze naam aangemaakt. Het was nog/weer extreem ongeschikt, maar ik heb het (verregaand) bewerkt omdat het het onderwerp hier wel thuis hoort. Het betreft kennelijk een naslagwerk in de vorm van een boek en een webstek met gegevens over honderden interessante personen (Joden in Nederland in de twintigste eeuw). Enkele van mijn bezwaren tegen de tekst zoals die ik tegen kwam: "Het is een Winkler Prins uitgave uit 2007 ..." - dat was dubbel-fout: het is slecht nederlands, en een oneerlijke / reclameachtige tekst, er bestaat niet (meer) een uitgeverij Winkler Prins. Samenstelling van de redactie: voor zo ver ik kan zien zijn deze namen niet relevant, is deze tekst misschien aangemaakt door een van deze redactieleden? Het "Menasseh ben Israel Instituut" bestaat niet. Er werd vermeld dat er een "aparte website" bestaat met de informatie, de aanmaker had echter kennelijk een dusdanige minachting voor de lezers van de Wikipedia, dat hij/zij het niet nodig vond een externe link naar het www-adres op te geven. En, zoals eerder vermeld, de categorisering als "woordenboek" was duidelijk onzinnig.

Verwijderingsnominatie Bibliotheca Rosenthaliana[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Bibliotheca Rosenthaliana. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20091004 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 5 okt 2009 02:05 (CEST)

Mabel Lapthorn[bewerken]

Hoi. In het kader van Mabel Lapthorn wil ik nog even aanraden de uitdrukking "ons land" te vermijden: er zijn hier ook belgen en surinamers en zo. Groetjes. — Zanaq (?) 5 nov 2009 14:09 (CET)

Murder Bag & Crime Sheet[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, bij het controleren van nieuwe artikelen kwam ik Murder Bag & Crime Sheet tegen, van jouw hand.

Is er een reden waarom deze twee (gerelateerde) televisieseries in één artikel behandeld worden? Ik zou denken dat er ofwel twee artikelen Murder Bag en Crime Sheet zouden moeten komen, of dat ze beiden als voorloper van No Hiding Place in dat laatste artikel zouden kunnen worden genoemd.

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 7 nov 2009 20:52 (CET).

Ik ga' t morgen bekijken ! Groetjes Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 11 nov 2009 18:52 (CET)

Jos de Rooij Glimlach[bewerken]

Kijk maar even hier Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 mrt 2010 14:23 (CET)

Ik heb ff verder gepoetst aan taal en opmaak en 'm terugverhuisd naar de hoofdnaamruimte. Kun je deze musicus nog naar zijn geboortedatum bevragen als je hem mocht ontmoeten? Hartelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 mrt 2010 11:21 (CET)

Verwijderingsnominatie Poppe Folkerts[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Poppe Folkerts dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100429 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 30 apr 2010 02:05 (CEST)

Jakob Wassermann[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, hartelijk dank voor het lemma Jakob Wassermann. Ik heb nogal wat aangepast (niets inhoudelijks), in de eerste plaats de titel, omdat zijn voornaam met 'k' geschreven wordt. De talloze rode links bij de boektitels kunnen pas blauw worden als er aparte lemma's over al die werken bestaan, quod non. Daarom heb ik die (voorlopig?) ook maar weggehaald. Met vriendelijke groet, Hartenhof 3 mei 2010 15:20 (CEST)

  • Beste Hartenhof, twee zielen één gedachte ! Tien minuten geleden dacht ik ga wat aan die verkeerde Jac(k)ob doen en al die haken bij zijn bibliografie weghalen. Nu dat door Hartenhof is gedaan, kan ik weer wat langer in mijn luie stoel zitten. Bedankt, het ziet nu nog beter uit !. Met vriendelijke groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 3 mei 2010 16:49 (CEST)

Querido[bewerken]

Okee, dat is dan geregeld. Die luie stoel is u zeer gegund. Ten aanzien van Querido heeft u gelijk dat Die Sammlung werd uitgegeven door de Duitstalige imprint Querido Verlag, maar wie daarop klikt komt toch weer uit op het lemma Em. Querido's Uitgeverij. Bij Die Sammlung heb ik ook nog het e.e.a. aangevuld. Annemarie Schwarzenbach verdient trouwens een eigen lemma. Als ik tijd heb kom ik voor haar binnenkort uit mijn luie stoel. Met vriendelijke groet, Hartenhof 3 mei 2010 17:18 (CEST)

  • Beste Hartenhof, (bij literatuur) ook dit is de werkelijke titel van het boek :# Die Sammlung: Een bloemlezing uit het emigranten-maandblad dat van september 1933 tot augustus 1935 onder redactie van Klaus Mann bij Querido Verlag is verschenen, gekozen door Gerda Meijerink met een inleing van F.H. Landshoff. Amsterdam Em. Querido's Uitgeverij B.V. 1983. ISBN 90 214 7495 6 = Ik heb het boek in mijn hand en deze titel staat op de buitenkaft en op het titelblad ! Wat leuk dat U ook in Groningen woont ! Ik woon de laatste 7 jaar in Musselkanaal en dat bevalt best na bijna de rest van mijn leven in Amsterdam doorgebracht te hebben.

Met vriendelijke groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 3 mei 2010 17:55 (CEST)

Zoals u wilt. Ik probeer de titelbeschrijvingen hier te standaardiseren volgens de normen die mij ooit door bibliograaf Bert van Selm zijn bijgebracht. Maar heel erg zit ik er niet mee. Ik heb wel de blauwe link naar Landshoff teruggebracht, want die had u laten sneuvelen. Hartenhof 3 mei 2010 18:46 (CEST)
Annemarie Schwarzenbach heeft inmiddels haar lemma. Ik houd me aanbevolen voor uw eventuele aanvullingen en verbeteringen. M.vr.gr. Hartenhof 6 mei 2010 16:10 (CEST)

Verwijderingsnominatie Metz & Co[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Metz & Co dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100530 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 31 mei 2010 02:05 (CEST)

Willem Tiberius Hattinga[bewerken]

Beste Boekenliefhebber. In Uw artikel over Willem Tiberius Hattinga noemt een een 9 delige kaart van Zeeland die later veralgemeniseerd werd en waarvoor octrooi verleend werd. Ik kan hier in de literatuur echter nergens iets over terugvinden dus wellicht kunt u mij hierover nadere informatie verstrekken? Groetend, Joop Rotte, Vlissingen

Verwijderingsnominatie Lijst van Friese en Groningse familienamen eindigend op a[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van Friese en Groningse familienamen eindigend op a. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100801 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 2 aug 2010 02:06 (CEST)

Peter De Greef vs Peter de Greef[bewerken]

Geachte Boekenliefhebber, op de Lijst van boekbandontwerpers zag ik dat Peter De Greef verwees naar de verkeerde persoon: niet naar de kunstenaar maar naar de journalist met dezelfde naam. Ook op uw gebruikerspagina wordt die fout gemaakt. Inmiddels heb ik een doorverwijspagina Peter de Greef gemaakt en heb ik de Lijst van boekbandontwerpers aangepast. Ik raad u aan om uw gebruikerspagina eveneens te verbeteren door daar [[Peter De Greef (kunstenaar)|Peter De Greef]] op te nemen. Met vriendelijke groet - Paul-MD 2 aug 2010 21:56 (CEST)

Beste Paul-MD, bedankt, de gebruikerspagina is aangepast. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 3 aug 2010 10:24 (CEST)

Lijst[bewerken]

Geachte Boekenliefhebber, nadat ik hierboven mijn bericht had geplaatst, las ik dat "uw" lijst van Friese en Groningse familienamen voor verwijdering is genomineerd. Zo te zien heeft u nogal wat tijd in die lijst gestopt, dus ik denk dat u absoluut niet blij bent met die nominatie. Als ik het goed heb, telt de lijst maar liefst 2259 namen. Afgaande op mijn kennis van het onderwerp gaat het niet steeds om namen die uitsluitend in Friesland en/of Groningen voorkomen. Mogelijk zijn ze vooral van Friese of Groningse herkomst, dat kan ik op het blote oog niet beoordelen. In dat laatste geval zou de titel van het artikel aangepast moeten worden.

Wat me opvalt aan de lijst is dat er geen duidelijke toelichting gegeven wordt op naamgeving in het algemeen en naamgeving in het bijzonder in de twee noordelijke provincie, en of bij die naamgeving achternamen eindigend op een a dominant zijn. (Anders gezegd: waarom maakt u juist déze lijst?) Dat soort toelichtingen zouden een dergelijke lijst vermoedelijk een duidelijker kader geven. Maar ik ben bang dat u dan snel op gespannen voet komt te staan met de Wiki-afspraak dat het niet de bedoeling is om eigen onderzoek te publiceren.

Voor liefhebbers en specialisten is de lijst waarschijnlijk aantrekkelijk, voor de doorsnee Wikipediabezoeker zal het een weinigzeggende lijst zijn. Bovendien, maar dat is een strikt persoonlijke afweging, ben ik bang dat door deze lijst andere lijsten gelegitimeerd kunnen worden, die inhoudelijk niks voorstellen: een Lijst met plaatsnamen eindigend op -dam, of een Lijst met voetbalclubs beginnend met RK, om maar twee voorbeelden te noemen. Vandaar dat ik me de nominatie voor verwijdering wel kan voorstellen. Ik ben niet van plan om op de bestemde pagina een stem voor of tegen verwijdering te laten horen; ik hoop echter van harte dat u zich niet laat ontmoedigen door een eventuele verwijdering. Met vriendelijke groet - Paul-MD 2 aug 2010 22:54 (CEST)

Beste Paul-MD, ik schreef gisteren het volgende aan Wutsje: Beste Wutsje, de specifiek Friese of Groningse achtergrond van die namen ben ik voornamelijk aan de weet gekomen bij het Meertens Instituut, die laten namelijk bij de namen die meer dan 5 keer voorkomen op een kaart heel duidelijk zien waar deze namen het meest te vinden zijn. Voor het meerendeel (wel 99%) van de namen staat dus wel vast dat zij een Friese en Groningse herkomst hebben. Overweeg dit ook even. In ieder geval bedankt voor Uw uitvoerige reactie, jammer dat U niet tegen verwijdering zal stemmen want iedere stem telt. Met vriendelijke groet. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 3 aug 2010 10:33 (CEST)
  • Beste Paul-MD, gezien de kritiek dat de namen van de lijst niet alleen afkomstig zouden zijn uit Friesland en Groningen. heb ik de naam en begintekst veranderd in het volgende : Inmiddels heeft de lijst nu een andere titel: Lijst van Nederlandse familienamen eindigend op a. En een nieuwe begintekst : Onderstaande familienamen zijn voor een groot deel afkomstig uit de noordelijke provincies, hoewel volgens een onderzoek van het P.J. Meertens Instituut waar meer dan 40.000 namen zijn opgeslagen die op een a eindigen, blijkt hoewel er nog een grote concentratie in de provincies Friesland, Groningen en Drente voorkomt, ook elders in het land, met name in Amsterdam waar veel mensen met een noordelijke afkomst zich hebben gevestigd, deze namen voorkomen. Dit is dus een wenselijke aanpassing volgens mij. Vriendelijke groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 3 aug 2010 13:25 (CEST)
Geachte Boekenliefhebber, ik heb mijn bijdrage aan de discussie verplaatst naar de OP van Wutsje. U hoeft dan niet op twee plekken te reageren. Dat lijkt me handiger. Met vriendelijke groet - Paul-MD 3 aug 2010 14:46 (CEST)

M J Brusse[bewerken]

Brusse had wel zeven zonen, maar één ervan is op jeugdige leeftijd overleden. Wim hoort daarom niet in het rijtje thuis. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.10.212.29 (overleg · bijdragen)

  • die zoon was Marie Joseph die op 2jarige leeftijd is overleden, fout hersteld. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 29 aug 2010 13:09 (CEST)

Gouden boekjes[bewerken]

Prachtig, die Gouden Boekjes, wat hebben wij ooit gerild en gesidderd bij Wim is weg - Advance 9 sep 2010 18:42 (CEST) Bedankt Advance !, Weer mooi bewerkt, groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 9 sep 2010 18:57 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Uitgeverij en Drukkerij De Spaarnestad[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Uitgeverij en Drukkerij De Spaarnestad door Eddylandzaat, Herman Moerkerk door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100918 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 19 sep 2010 02:03 (CEST)

Ik heb deze artikelen nog wat nader bekeken en het klopt inderdaad dat je soms stukken letterlijk kopieert en in een artikel plakt en op andere momenten parafraseert. Ook een geparafraseerd artikel is schending van het auteursrecht waardoor je Wikipedia met een groot probleem opzadelt. Je helpt er dus niemand mee, ook Wikipedia dus niet. Ook al lijkt het soms nogal onschuldig, in het Nederlandse auteursrechtsysteem kennen we geen fair use. Mijn verzoek is daarom je in z'n geheel niet meer te bezondigen aan schending van auteursrechten. Het is wel een dringend verzoek overigens, voor de duidelijkheid, want zulke risico's kunnen we gewoon niet nemen met Wikipedia. Met vriendelijke groet, Davin 19 sep 2010 10:02 (CEST)
  • Beste Davin, ik heb het boetekleed aangetrokken en beide artikelen zodanig aangepast dat niet van schending van het copyright gesproken kan worden. Wel heb ik in het artikel over de Spaarnestad delen van andere Wikipedia artikelen gebruikt omdat ik bij Google niet voldoende info kon vinden. Wees zo goed beide artikelen nog even te bekijken. vriendelijke groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 19 sep 2010 18:45 (CEST)
Ik heb even op mijn OP gereageerd omdat het anders zo'n geharrewar wordt tussen twee OP's. Davin 19 sep 2010 19:08 (CEST)

Verwijderingsnominatie Rubriekenindeling in de boekhandel, antiquariaten en bibliotheken[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Rubriekenindeling in de boekhandel, antiquariaten en bibliotheken dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101002 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 3 okt 2010 02:05 (CEST)

Rubriekenindeling boeken[bewerken]

Geantwoord op mijn overlegpagina. Glatisant 4 okt 2010 10:45 (CEST)

Verwijderingsnominatie Tine Baanders[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Tine Baanders dat is genomineerd door Bouwmaar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101013 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 14 okt 2010 02:06 (CEST)

Verwijderingsnominatie Stichting Designgeschiedenis Nederland[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Stichting Designgeschiedenis Nederland dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101017 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 18 okt 2010 02:01 (CEST)

Verwijderingsnominatie O'Donoghue's Pub[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om O'Donoghue's Pub dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101024 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 25 okt 2010 02:06 (CEST)

Kunstenaars[bewerken]

Het viel mij op dat u de laatste dagen wat aaan het schrijven bent over kunstenaars. Ik constateer daarbij teven dat u daarbij een volkomen onbruikbare bronvermelding opgeeft, namelijk "Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie". Ik vermoed echter dat u een link op wilt geven naar hun database. Kunt dat corrigeren? Ik heb dat nu aangetroffen bij Kees Baard, Frieda Rutgers van der Loeff, Jaap Weyand, Dirk Vis, Pieter Dupont, Leendert C.K. Prins t/m Karel Colnot. Kunt u deze en uw andere artikelen voorzien van een zinvolle bron? Eddy Landzaat 12 nov 2010 01:57 (CET)

   • Inmiddels blijkt het allemaal gerepareerd te zijn door Advance. Bij volgende gevallen zal ik het zelf doen ! Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 12 nov 2010 11:14 (CET)

Verwijderingsnominatie Eva Rovers[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Eva Rovers dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101120 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 21 nov 2010 01:05 (CET)

Hoi Boekliefhebber, je zal wel gezien hebben, dat ik her en der reeds gereageerd heb. Met interesse hierin was mede gewekt, daar ik een artikel over Anton Rovers heb opgezet. Misschien is het wel aardig om na te gaan of beide al dan niet familie zijn. -- Mdd 23 nov 2010 18:46 (CET)

Links naar Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie[bewerken]

Hoi Boekliefhebber, het is me net opgevallen (zie [3], [4], [5]) dat de links die je gebruikt naar het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie niet stabiel zijn. In elk lemma aldaar staat onderin de link die je hiertoe dient te gebruiken. Succes ermee verder. -- Mdd 23 nov 2010 10:28 (CET)

Zo te zien komt deze instabiele link meer voor in bv [6], [7], [8] maar (nog) niet in [9], [10]. Als ik me niet vergis heb je in die twee artikelen ook niet de permanente link gebruikt, of wel? Zelf heb ik overigens vergelijkbare problemen, bv met de link naar het Album Academicum van de UVA, bv bij Adriaan de Groot (zie hier). Ik vroeg me eigenlijk af of je dit zelf ook al opgevallen is? -- Mdd 23 nov 2010 18:24 (CET)
P.S. Ik zie nu pas dat je discussie van 12 nov 2010 hier ook over ging. Kennelijk heb je hier nog geen permanente oplossing? -- Mdd 23 nov 2010 18:27 (CET)
   • In de meeste gevallen kreeg ik als ik op link klikte direct toegang tot de gegevens van de betreffende kunstenaar, ik ga alles rustig controleren. Bedankt voor de aandacht. Vriendelijke groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 23 nov 2010 18:31 (CET)
    • Tja, het is inderdaad extra lastig, als het op je eigen computer niet optreedt. Ik heb wel eens het idee dat dit soort dingen per operating systeem en/of browser kan verschillen. Maar wat ik in ieder geval wel gezien meen te hebben, is dat je niet die permanente link heb gebruikt die onderin het RKD lemma zelf gegeven wordt. Het is natuurlijk een kleine moeite om dit in het vervolg wel te doen!? In ieder geval succes ermee. -- Mdd 23 nov 2010 18:42 (CET)
    • Bedankt ! Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 23 nov 2010 18:54 (CET)
  • Voor zover het Rijksbureau niet meer functioneerde heb ik Scheen ingeschakeld want daar haalt het Rijksbureau zijn meeste informatie vandaan.

Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 24 nov 2010 11:03 (CET)

Extravagant[bewerken]

Hoi. De pagina Extravagant is daarnet al eens verwijderd omdat het meer iets is voor het wikiwoordenboek. In deze vorm is het in elk geval geen encyclopedische pagina. Groetjes. — Zanaq (?) 30 nov 2010 15:41 (CET)

Kromomidjojo[bewerken]

Hallo, uw laatste aanpassing van de pagina Ranomi Kromowidjojo leidde tot een zin die volgens mij grammaticaal onjuist was en nogal slecht liep. Onnodige extra informatie bovendien. Mocht u de aanpassing toch belangrijk vinden kunnen we wellicht een alternatieve formulering bedenken ?

Groet, --Ricknl 20 dec 2010 17:50 (CET)

   • Het principe van Wikipedia is: verbeter de onjuistheden van de andere gebruiker ! Groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 20 dec 2010 17:58 (CET)

Verwijderingsnominatie Uitgeverij Justus Perthes[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Uitgeverij Justus Perthes dat is genomineerd door JanB46. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110113 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 14 jan 2011 01:07 (CET)

handtekening[bewerken]

Dag Boekenliefhebber, ik heb je handtekening gefixt aangezien er teveel sluit-tags in zaten die voor problemen bij anderen kunnen zorgen. PocketCube (small).gif Silver Spoon (?) 14 jan 2011 20:11 (CET)

Pathé Business[bewerken]

Dag Boekenliefhebber, ik heb van uw lemma Pathé Business een redirect naar Pathé gemaakt omdat dit onderwero al een lemma had en de informatie ook bijna geheel dubbel was. mvg Agora (overleg) 26 jan 2011 13:48 (CET)

Verwijderingsnominatie Martijn Le Coultre[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Martijn Le Coultre dat is genomineerd door Elvenpath. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110129 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 30 jan 2011 01:08 (CET)

Verwijderingsnominatie Jeannette Kok[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Jeannette Kok dat is genomineerd door VanBuren. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110130 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 31 jan 2011 01:07 (CET)

ontwerper[bewerken]

Beste, bij een aantal artikelen over personen gebruikt u als beroep de benaming ontwerper, daar waar u ook meer specifieke beroepen aangeeft waar zij ontwerpen. Daardoor is de zeer algemene 'titel' ontwerper overbodig. Mocht dat niet zo zijn dan zou het helpen een keuze te maken uit het lijstje op artikel ontwerper. --VanBuren (overleg) 12 feb 2011 11:09 (CET)

  • Hallo VanBuren, ik zal in het vervolg dat lijstje raadplegen. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 12 feb 2011 13:18 (CET)

Kitty Lameris[bewerken]

Beste boekenliefhebber, Ik heb je verdienstelijk begin van een artikel gewijd aan Kitty Lameris enigszins uitgebreid. Binnenkort zal ik van haar een foto laten maken met een mooi glas in haar handen om bij het artikel te plaatsen. Vriendelijke groet --Dolph Kohnstamm (overleg) 13 feb 2011 13:34 (CET)

  • Beste Dolph Kohnstamm, dit lijkt mij een goed plan, zo wordt het een nog mooier item. vriendelijke groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 13 feb 2011 13:43 (CET)

Regie: Wim Abeleven?[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber. Ik kwam vandaag langs het artikel over Wim Abeleven. Er staat in dat hij regisseur was, en hij staat in de categorie:Nederlands regisseur. Nu bestaan er verschillende soorten regisseurs: toneelregisseurs, filmregisseurs, televisieregisseurs, zelfs dialoogregisseurs. In de Categorie:Nederlands regisseur zie je welke subcats er allemaal al bestaan. Uit het artikel kan ik niet goed opmaken met welke tak(ken) Abeleven zich precies bezighield. Zou jij die specificatie nog kunnen aanbrengen? Dank je wel! Hettie (overleg) 16 feb 2011 12:30 (CET)

  • Hallo Hettie, het is toneelregisseur geworden. Groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 16 feb 2011 13:01 (CET)
   • Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb hem in de bijbehorende categorie geplaatst. Groeten, Hettie (overleg) 16 feb 2011 16:11 (CET)

Boekband en omslag[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber,

Het artikel Boekband en omslag is zo onhandig. Op Wikipedia is het gebruikelijk om 1 titel boven het artikel te zetten. Als je dan ergens 2 titels erboven zet is dat verwarrend. Ik stel dus voor dat je een keuze maakt tussen de twee titels, de rest kan gewoon een redirect zijn.

Mvg, Bas (o) 17 feb 2011 22:54 (CET)

Bron[bewerken]

Ik zie bij je artikelen over de Bottema's teksten die (bijna) letterlijk zo in de database van het RKD staan, toch noem je RKD niet als bron. Toeval of ... ? Gr. RONN (overleg) 23 mrt 2011 16:47 (CET)

  • Omdat de RKD al bronnen noemt o.a. Scheen, leek dit mij voldoende. Maar....Je mag altijd de boel aanvullen indien je dat beter vindt. Gr. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 23 mrt 2011 17:14 (CET)

Voerman[bewerken]

Je link naar Jan Voerman in A.F.J. Portielje verwijst naar een dp. Kun je zelf even kijken welke Voerman je bedoelt en de link aanpassen? Gr. RONN (overleg) 29 mrt 2011 18:15 (CEST)

Lijst van vrouwentijdschriften[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber,

Deze heb ik genomineerd voor verwijdering, ik heb een verbeterpoging gedaan, maar de structuur en criteria blijven me wringen.

Mvg, Bas (o) 30 mrt 2011 15:09 (CEST)

  • Hallo Bas, Het principe van Wikipedia is toch: als je niet tevreden bent met een artikel, probeer het dan eerst zelf zo mooi mogelijk te maken in plaats van het terug te schuiven naar de gebruiker die er ooit mee is begonnen. Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Mvrgr. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 31 mrt 2011 10:14 (CEST)
Zie het lemma, ik heb dat geprobeerd maar het is me niet gelukt. Daarnaast is er helaas zoveel te verbeteren dat ik soms moet beslissen het te nomineren. Mvg, Bas (o) 31 mrt 2011 10:38 (CEST)

Leesbaarheid[bewerken]

Ik ben zo vrij geweest je artikel over Jan Hendrik van Sluijters wat te redigeren. Het zou prettig zijn als je zelf zo'n lap tekst wat meer in alinea's wilt verdelen (voorzien van kopjes) en hier en daar wat interne links te plaatsen naar relevante artikelen. Vooral dat eerste vergroot de leesbaarheid. Gr. RONN (overleg) 2 apr 2011 10:55 (CEST)

Van Sluijters[bewerken]

Op Overleg:Jan_Hendrik_van_Sluijters heb ik twee vragen geplaatst. Zou je hier eens naar willen kijken? Met vriendelijke groet, Encyo (overleg) 2 mei 2011 18:17 (CEST)

  • Ik heb de vragen doorgespeeld aan Peter van Dam die het grootste gedeelte van het artikel heeft geschreven. Excuus voor het late antwoord, maar ik was een paar dagen niet op Wikipedia. vriendelijke groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 6 mei 2011 10:17 (CEST)
 1. De eerste vraag is door een anonieme schrijver beantwoord. Is dat Peter geweest?
 2. Tot nu toe nog geen reactie gezien op de tweede vraag. Weet jij of hier al schot in zit?
Met vriendelijke groet, Encyo (overleg) 5 jul 2011 19:09 (CEST)

Verwijderingsnominatie Clérice Frères[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Clérice Frères dat is genomineerd door Toth. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110506 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 7 mei 2011 02:04 (CEST)

Robert Joy[bewerken]

Beste Boekenliefhebber,

Hartelijk dank voor de aanmaak van Robert Joy. Echter, deze pagina was duidelijk een computervertaling hetzij een onjuist 'handmatig' vertaalde pagina vanuit de Engelse Wikipedia. De introductie en biografie over Joy heb ik aangepast en is nu prima, alleen zit ik nu een beetje met een probleem over de filmografie. Zo staat er in de linkerkolom elke keer een rode link, die verwijst naar <jaartal> in film. Dit moet allemaal vervangen worden door alleen <jaartal>. Het vervelende zijn dat de titels van de films. Deze moeten namelijk allemaal worden nagelopen of ze onder een andere titel bestaan op de Nederlandstalige Wikipedia. De beste en meest efficiënte manier om dit te doen is op alle titels klikken op de Engelstalige pagina (dus de Engelse filmografie), en dan in de linkerbalk (naast het artikel) kijken of er een interwiki is naar de Nederlandse pagina (dan staat er Nederlands, dat verwijst naar de Nederlandse pagina van die film). Als je dit niet zo zinvol lijkt, is de beste oplossing om de hele filmografie te verwijderen. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Vriendelijke groet,
JurriaanH overleg 25 mei 2011 14:22 (CEST)

 • Beste Jurriaan, ik zal proberen één en ander te verbeteren ! Vriendelijke groet, Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 25 mei 2011 14:28 (CEST)
Hartelijk dank. Ik zal ook nog even kijken ;-) JurriaanH overleg 25 mei 2011 14:33 (CEST)

Het Koningrijk der Nederlanden (boekwerk)[bewerken]

Beste Boekenliefhebber,

Bedankt voor alweer een mooi artikel; Het Koningrijk der Nederlanden (boekwerk). Toch zet ik even vraagtekens bij dit artikel. Het gaat om het volgende; u begint uw lemma over het boekwerk zelf. Hier is uiteraard niets mis mee, maar dan begint u in feite aan een nieuwe introductie, over de auteur van het boek. De rest van het lemma gaat daar ook over. U sluit het met de categorieën behorend tot de auteur. Het beste wat u kunt doen is de introductie, dus over het boekwerk, verplaatsen naar boven de kop 'bibliografie', het stuk over de auteur als introductie plaatsen met de naam dus vetgedrukt en de pagina hernoemen naar Johannes Leonardus Terwen. Wanneer u dit niet doet, moet u de categorieën verwijderen of hernoemen en de tweede alinea zodanig aanpassen dat het niet meer lijkt op de introductie van een biografie. Ook moet dan de bibliografie weggehaald worden, maar dat is niet urgent en is niet noodzakelijk. Wanneer u hulp nodig heeft met bovenstaande, ben ik uiteraard bereid u te helpen. Hiermee hoop ik u voldoende te hebben geïnformeerd.

Vriendelijke groet,
JurriaanH overleg 30 mei 2011 18:57 (CEST)

 • Beste JurriaanH, Ik zou zo zeggen, ga gerust uw gang en verander het artikel zoals u dat dienstig acht. De volgorde zal dan beter zijn. Vriendelijke groet, Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 31 mei 2011 09:35 (CEST)
Beste Boekenliefhebber, ik heb het zojuist zo aangepast. Als u nog opmerkingen of suggesties heeft, hoor ik die graag. Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 31 mei 2011 16:19 (CEST)

Beste Jurriaanh, 't ziet er prima uit ! Vriendelijke groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 31 mei 2011 17:20 (CEST)

Verwijderingsnominatie Lijst van de brochures en organen van de Arbeiders Jeugd Centrale (1922-1940)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van de brochures en organen van de Arbeiders Jeugd Centrale (1922-1940) dat is genomineerd door Pauleken97. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110622 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 jun 2011 02:05 (CEST)

Jan Willem Jacobs[bewerken]

Boekenliefhebber, op het artikel Jan Willem Jacobs staan bij de geboorte- en overlijdensplaats 2 dp's, Bentheim en Laren. Ik weet niet welke bedoeld wordt. Zou u deze 2 linken kunnen nakijken en de juiste linken kunnen plaatsen, zodat de ongewenste linken naar een dp verdwijnen? Bij voorbaat dank en vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 25 jun 2011 10:58 (CEST)

 • Beste Goudsbloem, ik ga het nakijken ! Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 25 jun 2011 16:46 (CEST)

Ben Kovitz[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, ik heb je artikel Ben Kovitz ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! - C (o) 30 jul 2011 17:42 (CEST)

Verwijderingsnominatie Bengeo[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Bengeo dat is genomineerd door Ponkel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110801 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 2 aug 2011 02:07 (CEST)

Links controleren[bewerken]

Hej,

als je, zoals je hier deed, een aantal links toevoegt, zou je dan ook willen controleren of die links op de gewenste plaats uitkomen? Nu kwamen er een aantal op doorverwijspagina's uit en dat is natuurlijk niet de bedoeling... Alvast bedankt en een fijne dag verder.

Richard 21 aug 2011 17:25 (CEST)

Hoi Richard, naar mijn mening heb ik bij emigrantenliteratuur geen links geplaatst, dus begrijp ik niet jouw bedoeling. Noem ze maar eens op. vr. groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 21 aug 2011 18:34 (CEST)

Zie de link die ik hierboven al gegeven heb en vanaf die plaats ook Nieuwere bewerking. Richard 21 aug 2011 18:45 (CEST)
(Het gaat om interne Wikipedia-links, niet om externe links Glatisant (overleg) 21 aug 2011 19:21 (CEST))

Aantal uitgeverijen[bewerken]

Hej,

vraagje: je voegt op emigrantenliteratuur zojuist de tekst wereldwijd waren er 812 uitgevers met het uitgeven van exilliteratuur werkzaam. Bij ca. 400 daarvan verscheen één uitgave, bij 54 meer dan tien en bij zes waren dat meer dan vijftig toe. Tel ik 400, 54 en 6 bij elkaar op dan kom ik op 460. Nou is circa natuurlijk een benadering, maar 460 of 812 is wel een groot verschil. Kloppen die cijfers of mis ik iets?

Richard 24 aug 2011 16:23 (CEST)

Dat was inderdaad niet erg rekenkundig ! Het moet zo gelezen worden: Wereldwijd waren er 812 uitgeverijen met het uitgeven van exilliteratuur werkzaam. Bij circa 400 daarvan verscheen slechts één uitgave, bij 352 tussen de twee en negen en bij 54 meer dan tien en bij zes waren dat er meer dan vijftig. In Nederland werden bij 49 uitgeverijen in totaal ruim 300 exilboeken uitgegeven. Inmiddels herstelt Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 24 aug 2011 16:52 (CEST)
Ik zag het... we hadden allebei het gat tussen "één" en "meer dan tien" over het hoofd gezien. Bedankt voor je reactie en een fijne dag verder! Richard 24 aug 2011 18:28 (CEST)
Aan de bibliografie heb ik het niet lang geleden verschenen werk toegevoegd: Hendrik Edelman, International publishing in the Netherlands, 1933-1945. German exile, scholarly expansion, war-time clandestinity. Leiden [etc.], 2010. Is dat al meegenomen in het lemma? Groeten van Paul Brussel (overleg) 8 sep 2011 15:39 (CEST)
PS: ik heb het nu niet bij de hand, maar horrt dit boek ook niet in de literatuurlijst: Lisette Lewin, Het clandestiene boek, 1940-1945. Amsterdam, 1983² - het staat me bij dat het hier ook voor een belangrijk deel over migrantenliteratuur gaat.

Lijst van Nederlandse biografen en hun biografie(ën)[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, zoals gewoonlijk van uw zijde weer een mooie en handige bijdrage! Ik vroeg me alleen af of de lijst zoals die regelmatig gepubliceerd wordt in Biografie-bulletin van de Werkgroep Biografie niet meer informatie bevat die hier zou kunnen worden opgenomen. Het BB maakt overigens een interessant onderscheid tussen al gepubliceerde en in voorbereiding zijnde biografieën. Zo bereidt Koen Hilberdink de biografie van Johan Polak voor, Marco Goud die van P.C. Boutens. In uw lijst ontbreekt dan weer iemand als Hans Werkman. Groet van Paul Brussel (overleg) 8 sep 2011 15:29 (CEST)

 • Beste Paul Brussel, in de eerste plaats is het zoals aangegeven een selectie. Ik zal Hans Werkman nog toevoegen, maar verder is iedereen welkom die aanvullingen wil plaatsen (bijvoorbeeld Paul Brussel !). Mooi nieuw stukje onderaan zou zijn de lieden die biografieën voorbereiden. Toch bedankt voor het commentaar en de groeten van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 8 sep 2011 17:45 (CEST)
  • Beste Paul Brussel, als ik eerst naar de lijst had gekeken dan had ik gezien dat je al ijverig bezig bent geweest ! Prima zo. groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 8 sep 2011 17:54 (CEST)
   • nog één opmerking, graag eerst de achternaam en dan de voornaam s.v.p. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 8 sep 2011 17:57 (CEST)
    • Ik zie net op jouw pagina:Willem Huijer, daar ben ik in mijn Amsterdamse jaren enige keren op bezoek geweest in de Bijlmer, had prachtige boeken, ik kocht bij hem delen van de Brinkman Catalogus, van Fokas Holthuis krijg ik enige keren per week catalogi (via internet) en ik zie dat je mijn eerste opzet van René Radermacher Schorer ook hebt bewerkt. Je bent in het afgelopen jaar een bezig baasje geweest !. Groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 8 sep 2011 18:10 (CEST)
     • Ik zal met uw opmerkingen rekening houden en de lijst aanvullen als ik het laatste Biografie-bulletin met lijst er op na kan slaan (ligt thuis). Willem Huijer: érg aardige man, ik ben ook bij hem in de Bijlmer geweest en heb veel van hem in huis, net zoals van Fokas Holthuis, ook een erg aardige jongen. Naar Radermacher Schorer heb ik ooit uitgebreid onderzoek gedaan maar dat heeft nog steeds niet geresulteerd in enige schriftelijke neerslag. Ik heb indertijd nog wel contact gehad met familieleden van hem (die overigens inmiddels zijn overleden) en die waren nu niet zo aardig over hem te spreken, vond ik. Overigens, alleen de laatste maand ben ik hier een wat drukker nbaasje geweest. Groet van Paul Brussel (overleg) 8 sep 2011 19:03 (CEST)
     • PS: ik zie nu ook dat u een verzamelaar van Hofman-banden bent; ik herinner me dat Willem Huijer ooit een catalogus uitbracht met héél veel Hofman-banden. Groet van Paul Brussel (overleg) 11 sep 2011 17:04 (CEST)
  • Ha Boekenliefhebber, ook ik zag deze lijst en had daar een paar vragen danwel opmerkingen bij. Ik mistte eigenlijk een korte inleiding bij de lijst met o.a. informatie over wat de opnamecriteria zijn van de lijst. Officiële biografieën, niet geautoriseerde of NE zelfuitgaven etc.? Daarnaast vroeg ik mij af of de opzet andersom niet handiger was namelijk eerste de persoon en daarna z'n biograaf (of meerdere). Maar een sorterende tabel zou daar natuurlijk ook een oplossing voor kunnen bieden. mvg Agora (overleg) 9 sep 2011 11:10 (CEST)

Duinkerke[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber. Je schrijft: "Dit lemma over de Nederlandse Duinkerke bijdrage moet apart blijven, anders wordt het ondergesneeuwd in het grote Duinkerke artikel" Het is ook mogelijk het anders te bekijken: Het lemma over de nl-kustvaarders zou een waardevol onderdeel kunnen zijn van het grote Duinkerke-artikel! Ook kan ik me een mooi artikel voorstellen over de belevenissen van de Nederlandse kustvaart in de gehele Tweede Wereldoorlog. Met je argumenten tegen samenvoegen zou je in overleg kunnen gaan op de pagina die daar voor is: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Samenvoegen/201109#Nog_te_doen Succes! Vr. groet, --JanB (overleg) 11 sep 2011 13:44 (CEST)

in zijn geheel te vervangen door mijn artikel, daar de tekst van Operatie Dynamo ook voorkomt in mijn artikel, maar dan met behoud van de titel Operatie Dynamo. Wat denk je daarvan. vr. groet, Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 11 sep 2011 14:33 (CEST)

 • Het artikel Dynamo zoals het nu bestaat is een mooi bondig overzicht, ik zou daar niet te veel aan veranderen. Er kan misschien een alinea aan worden toegevoegd, maar vergeet niet dat de Nederlandse bijdrage niet veel meer was dan een druppel op een gloeiende plaat. Bij nader inzien zie ik meer in m'n andere voorstel; een artikel over de kustvaart in W0 II met daarin opgenomen de Duinkerke episode. De huidige titel kan in elk geval niet blijven, die suggereert dat het een geheel door Nederlandse schepen verzorgde evacuatie was. groet, --JanB (overleg) 11 sep 2011 14:57 (CEST)
 • Voorlopig heb ik de titel wat afgezwakt namelijk Nederlands aandeel in de evacuatie van Duinkerke. (de druppel op de gloeiende plaat !) Een heel artikel over de Nederlandse kustvaart in de 2e W.O. zou vergen dat ik dit boek van Hans Beukema, “Varen op twee fronten. Een epos over kustvaarders in W.O. II” zou moeten aanschaffen om achter alle feiten te komen. Ik heb echter al genoeg boeken in huis. Voorlopig laat ik alles maar zo. groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 11 sep 2011 15:34 (CEST)
 • Okay, ik heb er nog wat aan gepoetst. Hopelijk heb ik je niet al teveel gehinderd? --JanB (overleg) 11 sep 2011 20:34 (CEST)

Houtmankade[bewerken]

Dank voor artikel. In de cat zet je Amsterdam Centrum, de Zeeheldenbuurt wordt verwezen naar West. Als Amsterdammer begrijp ik het wel, maar er is voor een buitenstaander wel enige uitleg voor nodig, denk ik.Ceescamel (overleg) 18 sep 2011 17:29 (CEST)

 • Beste Ceescamel, Ik heb de stadswijk West bij de Zeeheldenbuurt veranderd in Centrum, want dat is de goede naam. Vr. Groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 18 sep 2011 18:00 (CEST)
   • Hier ben ik nog een keer, de juiste tekst is: De Zeeheldenbuurt is een buurt in het stadsdeel Amsterdam Centrum en West (de grens tussen de stadsdelen ligt langs het Westerkanaal), in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het westelijk deel is namelijk de Spaardammerbuurt ! . Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 18 sep 2011 18:16 (CEST)
 • Hai Boekenliefhebber, het is goed zo. Even een andere vraag, waar ligt die westerkeersluis dan eigenlijk. Ik kan me daar geen sluis herinneren, is die uiteindelijk gesloopt?Ceescamel (overleg) 19 sep 2011 14:16 (CEST)
  • Wat ik mij kan herinneren was er absoluut een sluis in het Westerkanaal dichtbij de spoorbruggen, of deze daar nog is weet ik niet. Als jongetje maakte ik daar met vriendjes zogenaamde dempies (zand in het water gooien tot er een strandje boven water kwam !) Ja, en in het noorden van het kanaal is die brug, heet die werkelijk Westerkeerbrug ? Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 19 sep 2011 14:45 (CEST)
  • Google Maps (Opvragen Houtmankade Amsterdam) er maar eens op nageslagen, de sluizen liggen midden in het Westerkanaal, dus vanuit het zuiden voor de Zoutkeetsgracht. De brug in het noorden heet de Westerkeersluis (zonder brug dus) en is brug 346 en lag daar al in 1875. Met het risico je even knettergek te maken de komende weken: [kaart].Ceescamel (overleg) 19 sep 2011 15:29 (CEST)

En ik vond nog dit : http://vaarkaart.bba.amsterdam.nl/locatie/havengeldpost_westerkeersluis .Op de duur komen wij er wel uit ! . Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 19 sep 2011 15:33 (CEST)

  • Dit: Westerkanaalschutsluis Breedte:12 meter Lengte:116 meter Diepte:3 meter

is dus de sluis die wij allebei bedoelen met de juiste naam. Puf Puf. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 19 sep 2011 15:38 (CEST)

Vera[bewerken]

Leuke detective. Link naar de naam Vera erin gezet, mag hier niet ontbreken.Ceescamel (overleg) 28 sep 2011 00:08 (CEST)

Literatuur over Vincent van Gogh[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, je zal er als vaste medewerker waarschijnlijk niet van schrikken dat ik een poging heb gedaan het artikel Literatuur over Vincent van Gogh verder verbeterd te krijgen door het op de "verwijderlijst" te zetten. Het lemma is vanzelfsprekend een nuttige aanvulling op de informatie die Wikipedia over Van Gogh biedt, maar een kritische blik van andere gebruikers stel ik wel op prijs, want ik heb het gevoel dat het artikel nooit bekeken is. Schrik niet van mijn krasse taal op de verwijderlijst; ik moest nu eenmaal mijn punt duidelijk maken. Hartelijke groet — en o ja, dank voor de aanmaak van het lemma en alle andere uitstekende bijdragen! --ErikvanB (overleg) 26 okt 2011 05:36 (CEST)

  • Beste ErikvanB, Bedankt voor het pluimpje ! Ik ben altijd verwonderd waarom medegebruikers die kritiek hebben over een bijdrage van iemand anders, niet zelf aan de slag gaan om de geconstateerde fouten te gaan verbeteren, dit is toch het principe van Wikipedia. Wat je nu hebt gedaan is wel de gemakkelijkste weg, leg het maar op het bordje van de auteur of bij iemand anders. Overigens, hoe kom je aan het gevoel dat het artikel nog nooit bekeken is ? De bedoeling van mijn bijdrage was om te laten zien welke Nederlandse schrijvers uit de enorme grote berg van literatuur over Van Gogh hun steentje hebben bijgedragen. Ik vind het jammer van de mij nog resterende kostbare tijd hier weer op in te moeten gaan. Begin maar eens om het artikel bij te schaven.

vriendelijke groet van Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg

   • Ha Boekenliefhebber, dat is misschien een ideaal op Wikipedia maar uiteraard is degene die het aanmaakt in eerste instantie degene die een onderwerp op Wikipedia wil hebben en zich daar, naar je mag hopen, ook meer in verdiept heeft en er inhoudelijk iets van weet. Voor het tevens door u aangemaakte Vincent van Gogh: omzwervingen van zijn schilderijen en tekeningen geldt hier hetzelfde. Geen encyclopedische maar verhalende tekst waar in deze vorm de Ew van het beschreven ook niet duidelijk in naar voren komt. Uiteraard ben ik best bereid er aan mee te helpen qua vorm, maar dan moet eerst wel de richting duidelijk zijn. mvg Agora (overleg) 26 okt 2011 15:19 (CEST)
    • Beste Agora, in dit door u aangehaalde artikel komt een onderwerp naar voren waar de gemiddelde Van Gogh liefhebber geen weet van heeft. Terwijl zijn meeste schilderijen en tekeningen bij zijn broer en schoonzuster in Frankrijk terecht kwamen, werd een groot aantal van zijn werken door onoplettendheid van zijn zuster en moeder in Breda weggegeven aan mensen die niets over kunst wisten. In dat artikel wordt beschreven hoe deze werken hun bestemming vonden. In de meeste boeken over Van Gogh is daar niets over te vinden. Vandaar dit lemma. Heeft u het zelf al helemaal doorgenomen en wist u daar tevoren iets vanaf ? Het is dus een nagenoeg nooit geschreven verhaal over de geruime tijd vermiste werken van Vincent. Mvg. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 26 okt 2011 15:40 (CEST)
     • Zoals ik al aangaf ligt het niet aan de onderwerpkeuze, die absoluut interessant is, maar wel aan de vorm waarin het gepresenteerd wordt. Die is mijns inziens nogal ver van de Wikipedia:Conventies af ligt. Een zakelijk,neutraal en to-the-point geschreven stuk voor een encyclopedie in plaats van een verhalende uiteenzetting. mvg Agora (overleg) 26 okt 2011 16:18 (CEST)

Thomashuizen Nederland[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, ik heb het artikel Thomashuizen Nederland ter verbetering aangemerkt, omdat de opzet op deze manier niet helemaal geschikt is voor Wikipedia. Het is licht promotioneel geschreven en gaat bijvoorbeeld niet, of nauwelijks in op het onderscheidende aspect van de Thomashuizen, ten opzichte van vergelijkbare voorzieningen. Daarnaast vraag ik me af of oprichter Hans van Putten een eigen artikel behoeft. Mijns inziens past deze informatie volledig in het artikel over de Thomashuizen. Een doorverwijzing lijkt mij een goede oplossing. Groet, ArjanHoverleg 18 nov 2011 10:23 (CET)

Beste Arjan, waarom maak je er zelf niet iets moois van ? Groet. Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 20 nov 2011 12:04 (CET)

Raadsel[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, omdat ik het encyclopedisch belang van de door jouw aangemaakte pagina het Raadsel van Vincent van Goghs kisten niet zie, heb ik hem voor verwijdering voorgedragen, zie Wikipedia:Te_verwijderen_pagina's/Toegevoegd_20111127#Toegevoegd_27.2F11:_Deel_2. Je kunt daar argumenten aandragen waarom de pagina volgens jou behouden zou moeten blijven. Met vriendelijke groet, Notum-sit (overleg) 27 nov 2011 18:19 (CET)

Rellen en opstanden in Amsterdam[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, tot mijn spijt moet ik je mededelen dat ik dit artikel aan de gemeenschap heb voorgelegd. Neem het me niet kwalijk, want ik waardeer je bijdragen zeer. Een prettige week en vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 27 nov 2011 21:51 (CET)

Verwijderingsnominatie Hendrik Jan van Lummel[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Hendrik Jan van Lummel dat is genomineerd door Onderwijsguru. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111212 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 13 dec 2011 01:02 (CET)

Willem Bogtman[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, Op 7 januari vorig jaar heb je een pagina aangemaakt voor Willem Bogtman.

Als bronnen heb je - als ik de bladzijdegeschiedenis goed heb gelezen - toegevoegd:

Scheen 1969-1970 , dl. 1, p. 119 (als: Bogtman, Willem;*) Eliëns/Groot/Leidelmeijer 1996 , p. 210 Jacobs 1993

Ik ben misschien niet zo'n groot boekenliefhebber, en weet niet waarheen dat verwijst; als ik deze kreten google, krijg ik bijna alleen de pagina van Bogtman op wikipedia. Ik vermoed dat het namen van auteurs van naslagwerken zijn. Zou ik je mogen vragen deze verwijzingen uit te breiden met de titel en jaar van verschijnen? Bij voorbaat dank! Ton Boon (overleg) 18 jan 2012 16:24 (CET)

Lord Peter Wimsey[bewerken]

Ha, Boekenliefhebber. Je hebt ooit een pagina aangemaakt getiteld Lijst van Britse politie- en detectiveseries. Nu wil het geval dat ik bezig ben met niet een van de minsten op dit vlak: de werken van Dorothy L. Sayers over de onovertroffen Lord Peter, waarvan verschillende televisieseries zijn verschenen. Je zou me een groot plezier doen als je deze gentlemanspeurder aan de pagina zou willen toevoegen. Groet - Advance (overleg) 18 jan 2012 16:55 (CET)

 • Beste Advance, ik ga mijn best doen ! Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 19 jan 2012 14:08 (CET)
Zeer hartelijk dank voor je prima toevoegingen. Moet het trouwens geen Mystery zijn, met een y op het eind, bedoel ik? - Advance (overleg) 19 jan 2012 22:14 (CET)
Aldus aangepast. Voor zover mijn informatie strekt (maar dat heb ik ook alleen maar van de Engelse pagina) verscheen Busman's Honeymoon zelfs eerder als toneelstuk dan als roman. Ik kan jou als liefhebber van het genre de filmpjes aanbevelen. Ze staan allemaal op Youtube. Veel plezier. - Advance (overleg) 20 jan 2012 10:07 (CET)

The Killing (Deense televisieserie)[bewerken]

Dag Boekenliefhebber, over dit onderwerp bestond al een pagina (Forbrydelsen). Ik heb van uw pagina een redirect gemaakt. Met vriendelijke groet, Hartenhof (overleg) 30 jan 2012 17:23 (CET)

Theater Pathé[bewerken]

Beste Boekenliefhebber. Hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Theater Pathé aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot riscio auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden genomineerd voor verwijdering. Het artikel staat momenteel op de verwijderlijst. Daar kunt u eventueel kritiek kwijt op de nominatie.

Als u het artikel wilt behouden, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nlAt sign.svgwikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet vaak de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Het artikel zal in principe nog twee weken op de verwijderlijst blijven staan. Als na die twee weken de tekst niet is aangepast, en ook geen verklaring is gekomen dat de tekst is vrijgegeven, zal de pagina worden verwijderd. Het kan echter voorkomen dat een moderator besluit het artikel al eerder te verwijderen daar auteursrechtenschending erg gevaarlijk is voor Wikipedia.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

Grashoofd 31 jan 2012 15:48 (CET)

 • Beste Grashoofd, de enige uitsluiting die Cinema Context geeft is deze: Het is niet toegestaan om data uit Cinema Context te gebruiken voor commerciële doeleinden. Voor het verkrijgen van toestemming voor commercieel gebruik dient u in alle gevallen contact op te nemen met de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

Daar mijn stuk niet voor commerciële doeleinden is, dacht ik gebruik te kunnen maken van de tekst van het krantenbericht uit 1911 waarvan de rechten ook al meer dan 70 jaar verlopen zijn. Vandaar mijn stukje. Met vriendelijke groet Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 31 jan 2012 16:11 (CET)

  • In het Algemeen Handelsblad van die dag tref ik geen artikel aan over Pathe, maar wellicht kijk ik er overheen. Mvg Sonty (overleg) 31 jan 2012 16:21 (CET)
  • Ja ik moet dan Cinema Context maar geloven. Verder kon ik geen info vinder over Theater Pathé maar misschien keek ik niet goed op internet. Mvg Nuvola apps bookcase2.pngBoekenliefhebber overleg 31 jan 2012 16:28 (CET)

Glatisant[bewerken]

Ha Boekenliefhebber, wat betreft Glatisant, zie ook Speurbeest. Groet - Advance (overleg) 7 feb 2012 17:04 (CET)

Beste Boekenliefhebber, om deze reden had ik van uw tekst al een doorverwijzing gemaakt naar het bestaande, iets uitvoeriger artikel. Voel u vrij om uw bijdrage daarin te verwerken. In uw bijdrage herkende ik overigens met veel genoegen iets van de toonzetting van T.H. Whites The Once and Future King. Met vriendelijke groet, Gasthuis(consultatiebureau) 7 feb 2012 17:17 (CET).
Beste Gasthuis, Ik wist niet dat Speurbeest bestond, maar ik heb nu iets toegevoegd. Met vriendelijke groet, Boekenliefhebber (overleg) 8 feb 2012 16:50 (CET)

Een bloemetje op zijn tijd[bewerken]

Zoveel mooie artikelen verdient een bloemetje. 13 mrt 2012 19:13 (CET)

Beste Boekenliefhebber, ik wil je laten weten dat ik je artikels zeer waardeer. Vooral de kwaliteit valt me positief op. Ik zou je dan ook graag een bloemetje willen aanbieden. Ga vooral zo door. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 13 mrt 2012 19:13 (CET)

 • Beste Taketa, Dit bosje bloemen bevalt mij zeer. Ik voel mij vereerd en ik bedank je hartelijk voor deze geste. Met vriendelijke groet van Boekenliefhebber (overleg) 14 mrt 2012 10:28 (CET)

Verwijderingsnominatie De portrettengalerij van de Rijks Universiteit Groningen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om De portrettengalerij van de Rijks Universiteit Groningen dat is genomineerd door Fransvannes. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120506 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 7 mei 2012 02:06 (CEST)

De portrettengalerij van de Rijks Universiteit Groningen[bewerken]

Beste boekenliefhebber uw artikel over de De portrettengalerij van de Rijks Universiteit Groningen is op de verwijderlijst gezet door schending van de auteursrechten. Het is namelijk niet toegestaan dat u website`s kopieert en vervolgens op wikipedia als artikel aanmaakt, deze dienen eerst in eigen woorden te worden gezet, en uiteraard in wikipedia opmaak voor het gepost mag worden. Zie dit niet als een aanval op u, aangezien u in het verleden erg goed werk heeft geleverd. Aswin (overleg) 13 mei 2012 00:01 (CEST)

Verwijderingsnominatie Crackerhash[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Crackerhash dat is genomineerd door Night of the Big Wind. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120612 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 jun 2012 17:03 (CEST)

Sally Berg[bewerken]

beste boekenliefhebber,
De laatste zin in dit lemma lijkt mij niet geheel logisch en ik denk ook dat hij niet af is. Zou je er nog eens naar willen kijken?
groet, Jansch (overleg) 23 jul 2012 17:10 (CEST)

SMART Project Space[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, het lemma SMART Project Space ligt thans ter beoordeling voor aan de gemeenschap. Hartelijke groet, --ErikvanB (overleg) 15 aug 2012 05:06 (CEST)

Verwijderingsnominatie Smart Inloopbioscoop[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Smart Inloopbioscoop dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120904 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 5 sep 2012 02:05 (CEST)

Verwijderingsnominatie Distelweg[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Distelweg dat is genomineerd door Capaccio. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120906 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 7 sep 2012 02:02 (CEST)

Felicitaties voor een bijzonder kroonjaar (dec. 2012).

Kroonjaar[bewerken]

Beste Boekenliefhebber,

Op je gebruikerspagina zag ik dat je in het afgelopen jaar 90 bent geworden en ik wil je van harte feliciteren met dit bijzondere kroonjaar. De beste wensen voor het jaar dat voor ons ligt, ik hoop dat je met plezier blijft bijdragen. Met waardering voor je inzet en nogmaals felicitaties! Rozemarijn vL (overleg) 30 dec 2012 19:39 (CET)

Daar wil ik me graag bij aansluiten. Proficiat - Advance (overleg) 30 dec 2012 20:19 (CET)
Ik ook! Ik kwam je tegen bij Boekbanden van Louis Couperus en ben je daarna blijven volgen. Van harte! Menke (overleg) 30 dec 2012 20:21 (CET)
Gefeliciteerd! Een gelukkig nieuw jaar gewenst en bedankt voor al je bijdragen! Sir Iain overleg 30 dec 2012 20:30 (CET)
Proficiat! Japiot (overleg) 30 dec 2012 21:24 (CET)
Ook van mij nog vele goede jaren toegewenst! Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 30 dec 2012 22:07 (CET)
Ook namens mij van harte gefeliciteerd! Jurgen (overleg) 30 dec 2012 22:15 (CET)
Dan ook van mij late felicitatie Glimlach. Nog velen jaren toegewenst en daarnaast nog een goede jaarwisseling toegewenst. --Wiki13 (overleg) 30 dec 2012 22:23 (CET)
Mag u het honderdste levensjaar ruim overschrijden en een nieuw record vestigen. Fantasy icon.svg Targaryenspreek! 30 dec 2012 23:05 (CET)
Proficiat vanwege een van de jongste gebruikers hier aan een van de oudste. Denk eraan, je bent maar zo oud als je je voelt! stefn Icon train.png 30 dec 2012 23:15 (CET)
Ook van mijn kant van harte gefeliciteerd! Mogen er nog vele jaren volgen! - C (o) 31 dec 2012 08:34 (CET)
Beter laat dan niet, alsnog van harte gefeliciteerd en dat er nog vele mooie jaren en vele mooie artikelen bij mogen komen. En uiteraard ook de beste wensen voor het komende jaar. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2012 10:46 (CET)
Al 90! Bij dezen nog mijn felicitaties, en nog vele goede jaren toegewenst. Olivier Bommel 31 dec 2012 11:20 (CET)
Van harte gefeliciteerd. Op naar de honderd, met in de komende jaren nog vele artikelen. Emelha (overleg) 31 dec 2012 14:10 (CET)
Beter laat dan nooit, maar van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. The Banner Overleg 31 dec 2012 17:31 (CET)
Ik sluit me hier graag bij aan! MartinD (overleg) 1 jan 2013 16:21 (CET)
(Vertumnum ianumque, liber, spectare videris - Horatius, Epistulae) Eerlang zullen Uw erudiete artikelen hier pronken en prijken, ter lering van elkeen die in de encyclopedie komt lonken en kijken. Bedankt dat U jarenlange levenservaring met ons wil delen. Moge U vele gezonde jaren tussen gekoesterde boekwerken verpozen. Met respectvolle groet! Thalia, Euphrosyne & Aglaia - 84.196.18.70 4 jan 2013 04:26 (CET)
Alsnog van harte gefeliciteerd. Knap dat u nog bijdraagt op Wikipedia. Op naar de 100! - Richard KiWi Overleg 3 feb 2013 16:56 (CET)
Beste boekenliefhebber, met dank voor al uw bijdragen en met alsnog felicitaties voor uw 90e jaardag! Paul Brussel (overleg) 4 jan 2013 22:02 (CET)

Aan alle bovenstaande gebruikers: Hartelijk bedankt voor al die mooie felicitaties ! Ik ga na een tijdje weggeweest te zijn weer proberen iets bij te dragen aan deze fraaie encyclopedie. Voor iedereen een gelukkig en gezond 2013 gewenst. Boekenliefhebber (overleg) 1 jan 2013 15:34 (CET)

Schande dat ik dit over het hoofd gezien heb. Alsnog (of misschien weer?) van harte en nog vele jaren! Trijnsteloverleg 9 jun 2013 15:15 (CEST)

*** (verzamelaar)[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, je hebt het artikel *** aangemaakt. Het is me echter niet duidelijk waarom deze verzamelaar encyclopedisch relevant zou zijn. Omdat je een gewaardeerd Wikipediaan bent, wou ik het liever hier even vragen ipv het artikel onmiddellijk te nomineren. Heb je bronnen die de relevantie van de man aangeven? (NB: de externe link lijkt niet te werken) Groeten,--Queeste (overleg) 26 jan 2013 13:53 (CET)

Beste Queeste, ik krijg net een e-mail van *** waarin hij zijn waardering uitspreekt over de vermelding in Wikipedia, maar hij is op zijn privacy gesteld en wil liever alleen de naam van zijn verzameling in de vermelding zien. Dat ga ik nu proberen te veranderen. Overigens worden andere verzamelingen ook veelvuldig in Wikipedia genoemd. Groet van Boekenliefhebber (overleg) 26 jan 2013 15:34 (CET)

Hier ben ik weer even, het is stom, maar ik weet niet meer hoe ik de hoofdtitel moet wijzigen. Wil jij dit voor mij doen of mij een aanwijzing geven ? Boekenliefhebber (overleg)
Is intussen door iemand anders gebeurd, merk ik. Titel wijzigen doe je door rechts boven met je cursor op het pijltje naast "zoeken" te staan; dan verschijnt "titel wijzigen". Intussen is het belang dan meteen verduidelijkt. Bedankt,Queeste (overleg) 26 jan 2013 16:56 (CET)
Is gezien het (begrijpelijke) verzoek van de verzamelaar het niet beter élke verwijzing naar *** definitief te verwijderen en onzichtbaar te maken? Paul Brussel (overleg) 26 jan 2013 17:01 (CET)
Dat was ik net van plan om te gaan doen ! Boekenliefhebber (overleg)
(Het staat natuurlijk nog wel gewoon op je GP.) Trowuens, ik vroeg me al af of er iets aan de hand was met je; je droeg al een tijdje niet meer bij... Groet van Paul Brussel (overleg) 6 mei 2013 17:28 (CEST)

Nederlands Steendrukmuseum[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, je deed een toevoeging aan bovengenoemd artikel. Daar is een probleem mee; de aanvulling heeft geen directe betrekking op het museum. Dit geldt overigens voor een groot deel van het lemma. Zouden je interessante gegevens op een andere plek niet beter tot hun recht komen, bijvoorbeeld in Chromolithografie? Een bronvermelding zou eea nog kunnen verrijken. Vr. groet, JanB (overleg) 3 feb 2013 14:26 (CET)

Hallo, Ik deel jouw mening, ik ga het veranderen. Bedankt ! Boekenliefhebber (overleg) 4 feb 2013 10:40 (CET)

Dirk Vis[bewerken]

Graag onderbouwing/toelichting in artikel Dirk Vis van de opmerking: "1942 expositie Arnhem en Zutphen". Ik stel deze vraag omdat Dirk Vis geen lid was van de Kultuurkamer en deze opmerking wel de schijn daarvan wekt.

  • Ik zou nu niet meer weten hoe ik aan die opmerking kom ! Misschien is het jaartal fout, zoek het maar eens uit. Boekenliefhebber (overleg) 15 feb 2013 10:30 (CET)

Lijst van Nederlandse familienamen eindigend op a[bewerken]

Goedemorgen, Boekenliefhebber. Het artikel Lijst van Nederlandse familienamen eindigend op a staat ter beoordeling op de beoordelingslijst, vrees ik. Prettige dag verder en hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 1 mrt 2013 05:45 (CET)

Rie Knipscheer[bewerken]

Op overleg gebruiker:Gouwenaar#Rie Knipscheer is een discussie gaande of zij wel of niet als Nederlands boekbandontwerper dient te worden gecategoriseerd. Wellicht dat jij als maker van het artikel daar uitsluitsel over kan geven. Wikix (overleg) 25 mei 2013 11:13 (CEST)

Bij mijn aantekeningen over boekbandontwerpers heb ik het volgende over haar genoteerd: In 1936 maakte zij een omslag voor uitgeverij Van Holkema en Warendorf en in 1940 een omslag voor het boekje Eindelijk toch thuis voor uitgeverij Ploegsma (in Nederlandse Boek 1940 pag. 76. Een en ander toch wel voldoende om haar onder te brengen bij de categorie Nederlands Boekbandontwerper. Boekenliefhebber (overleg) 31 mei 2013 16:24 (CEST)

Verzoek de discussie voort te zetten onder hetzelfde kopje op de overlegpagina van gebruiker Gouwenaar. Wikix (overleg) 5 jun 2013 15:03 (CEST)

Beoordelingsnominatie M.C. Croockewit[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om M.C. Croockewit dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130602 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 3 jun 2013 02:05 (CEST)

Lidl[bewerken]

"De winkels worden regelmatig uitgebreid en aangepast". Dat heb ik toch maar weggehaald. Het is allereerst niet uniek voor de Lidl, alle supermarkten doen dit. En het is daarom ook helemaal niet encyclopedisch relevant.

Je opmerking dat de Lidl meermalen de beste in Groente en Fruit was, is trouwens iets enorm typisch Nederlands. Of is dat in Duitsland en België (de andere landen ook?) ook zo? Ook is het van belang te weten "wie dat nu vind". Is dat een supermarkt-branche-vereniging, de consumentenbond? Een vaag clubje? Ik heb deze opmerking nog even laten staan, maar nu ik er zo over nadenk, is dat eigenlijk ook gewoon puur marketing-speak. ed0verleg 3 sep 2013 12:45 (CEST)

Crystal Clear app aim3.png Verwijderingsnominatie van Hil Bottema
Hallo Boekenliefhebber, het door u aangemaakte artikel Hil Bottema is ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat Gouwenaar het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie vindt u hier: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131029. De reden voor de nominatie is hieronder te vinden.

Wellicht is het aan te raden eerst de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat reclame hier ongewenst is, niet zomaar teksten van andere bronnen mogen worden overgenomen overnemen en dat de inhoud altijd objectief moet zijn. Heeft u verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik u naar deze pagina of naar de Helpdesk.

Crystal Clear app aim3.png Verwijderingsnominatie van Johanna Bottema
Hallo Boekenliefhebber, het door u aangemaakte artikel Johanna Bottema is ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat Gouwenaar het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie vindt u hier: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131029. De reden voor de nominatie is hieronder te vinden.

Wellicht is het aan te raden eerst de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat reclame hier ongewenst is, niet zomaar teksten van andere bronnen mogen worden overgenomen overnemen en dat de inhoud altijd objectief moet zijn. Heeft u verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik u naar deze pagina of naar de Helpdesk.

Beoordelingsnominatie van o.a. Hil Bottema[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Hil Bottema door Gouwenaar, Johanna Bottema door Gouwenaar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131029 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 30 okt 2013 14:40 (CET)

Dirk Jan van der Ven[bewerken]

Beste boekenliefhebber, kunt u bovenstaand lemma nog aanvullen, gezien mijn opmerking op de overlegpagina? Groet van Paul Brussel (overleg) 22 nov 2013 13:45 (CET)


Sterrendag[bewerken]

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 06:33 (CET)

Father Brown[bewerken]

Ik zag Father Brown. Ik heb net 1 aflevering gezien. Bij de omschrijving van Syd Car blijft onduidelijk wie wie op het rechte pad houdt. Ik neem aan dat Father Brown Syd op het rechte pad houdt. Nu lijkt het andersom in de tekst. Zou je de tekst willen aanpassen, als mijn aanname juist is.Ceescamel (overleg) 29 mei 2014 11:28 (CEST)

== Beoordelingsnominatie Noordhoeks == Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Noordhoeks dat is genomineerd door Erik Wannee. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140920 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd. ingetrokken door nominator.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 21 sep 2014 02:05 (CEST)

Al meer dan vijf jaar[bewerken]

Van  Klaas|Z4␟V:  voor u 22 sep 2014 14:54 (CEST)

Ik tel ruim 7,5 jaar alweer als ik naar je gebruikersbijdragen kijk - maar des te meer heb je een ster verdiend! Ik hoop, Boekenliefhebber, dat je nog steeds met plezier, bij tijd en wijle, je kennis met ons deelt. Met hartelijke groet, Rozemarijn vL (overleg) 22 sep 2014 16:44 (CEST)
PS: Dank voor je reactie! Maar het initiatief van de ster lag natuurlijk bij Klaas, zie boven de ster, ik sloot alleen maar aan, dat is natuurlijk makkelijk. Dat neemt niet weg dat ik hoop dat het je momenteel (weer) goed gaat. Tot een volgende keer weer en met groet, Rozemarijn vL (overleg) 23 sep 2014 09:34 (CEST)

Auteursrechten[bewerken]

Zie ook:

Beste Boekenliefhebber, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Jan Hessel de Groot aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden genomineerd voor verwijdering. Het artikel staat momenteel op de beoordelingslijst. Daar kunt u eventueel kritiek kwijt op de nominatie.

Als u het artikel wilt behouden, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet vaak de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Het artikel zal in principe nog twee weken op de beoordelingslijst blijven staan. Als na die twee weken de tekst niet is aangepast, en ook geen verklaring is gekomen dat de tekst is vrijgegeven, zal de pagina worden verwijderd. Het kan echter voorkomen dat een moderator besluit het artikel al eerder te verwijderen daar auteursrechtenschending erg gevaarlijk is voor Wikipedia.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet, Nederduivel 4 okt 2014 12:39 (CEST)

Beoordelingsnominatie Wendy Kokkelkoren[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, ik heb je artikel Wendy Kokkelkoren ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Auteursrechten. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Nederduivel 4 okt 2014 13:00 (CEST)

Ook het artikel Zangeres Wendy Kokkelkoren heb ik ter (directe) verwijdering voorgelegd. Dit artikel bevatte eveneens auteursrechtenschending. Nederduivel heeft je enkele links gegeven, ik raad je aan om die informatie door te nemen voordat je hetzelfde artikel nog een keer gaat schrijven. Maartenschrijft (overleg) 5 okt 2014 14:42 (CEST)
Beste Maarten, ik weet nu werkelijk niet meer wat ik aan dat artikel moet veranderen. Het lijkt absoluut niet op het Google artikel. Ik moest toch ergens mijn info over die zangeres vandaan halen ! Of heb jij een beter idee. Iedereen mag dat artikel bijwerken, ook Maarten , dat is toch het principe van Wikipedia. Verwijderen is naar mijn mening een slechte oplossing ! Boekenliefhebber (overleg) 5 okt 2014 16:14 (CEST) (verplaatst vanaf mijn overlegpagina)
Dat iedereen een artikel mag bijwerken is inderdaad een principe van Wikipedia. Maar ik vind het niet erg chique om een stuk tekst geheel of gedeeltelijk over te nemen in de verwachting dat een ander het wel zal aanpassen. Ik zeg niet dat dat het geval is geweest bij dit artikel, maar het leek in eerste instantie wel die kant op te wijzen. De tekst, of in ieder geval delen daarvan, was/waren een op een overgenomen van deze pagina. Ik zie dat collega Just a member inmiddels wat minder "streng" geoordeeld heeft en het artikel heeft laten staan. Maartenschrijft (overleg) 5 okt 2014 16:41 (CEST)

schending vasn auteursrecht[bewerken]

In de niet al te lange inhoud van het artikel waren diverse zinnen (alles bij elkaar meer dan de helft van de tekst) letterlijk gekopieerd van deze of deze website (of misschien zelfs nog wel een andere waar nog een kopie van die tekst stond). Geen van beide websites geeft de tekst expliciet vrij onder een vrije licentie. Dan mag er niet uit worden gekopieerd. Een ander probleem is dat beide websites onder beheer van de zangeres zelf of haar management staan, en zeer promotioneel van aard zijn (Wendy en haar partner zijn bezig de wereld te veroveren, toe maar). Dus ook om die reden is het niet raadzaam die teksten als bron te gebruiken, maar dat terzijde: de auteursrechtenschending is waar het me nu om gaat.

Als u een tekst opslaat, dan gaat u akkoord met de gebruikersvoorwaarden, waarin auteursrechtenschending is geregeld. Ik vertel u niks nieuws want wie deze overlegpagina leest ziet dat dat al enkele keren eerder aan de orde is geweest. Het artikel over de zangeres, dat u gisteren aanmaakte, werd gisteren weer verwijderd wegens de auteursrechtenschending. Vandaag maakte u het opnieuw aan met exact dezelfde problemen. Dat moet echt de laatste keer geweest zijn. Overname van auteursrechtelijk beschemde teksten geldt als een halszaak op Wikipedia. U kunt erom geblokkeerd worden en dat zal bij herhaling ook gebeuren.

Wat u mag doen is betrouwbare bronnen lezen, daar de feiten uit destilleren, die in een volgens u handige volgorde zetten, en daar vervolgens in uw eigen woorden een artikel over schrijven. Het zal duidelijk zijn dat ik het artikeltje opnieuw verwijderd heb. Bij de volgend schending van auteursrechten gaat niet alleen uw account voorlopig op slot maar wordt ook het artikel tegen opnieuw aanmaken beveiligd. Ik vertrouw erop dat u het zo ver niet laat komen. Hoogachtend, WIKIKLAAS overleg 6 okt 2014 00:18 (CEST)

Beoordelingsnominatie Amerikaanse bladmuziek tijdens de Eerste Wereldoorlog[bewerken]

dag Boekenliefhebber,

ik heb bovengenoemd artikel genomineerd voor verwijdering, omdat ik het in deze vorm niet geschikt vind voor Wikipedia. Feitelijk is het alleen een statement, maar het dekt het onderwerp totaal niet. Verder lijkt het erop dat iemand die hierover wat wil weten, dan zelf maar de genoemde bronnen moet nalezen, want van de twee zinnetjes in het artikel word je niet echt wijzer.

Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 7 okt 2014 09:07 (CEST)

Bernard Droog[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, met waardering en dank voor het opzetten van een pagina over mijn vader, heb ik toch een vraag. Waarom zijn naam niet correct gespeld? Hij heette Bernhard Justus Droog. Met vriendelijke groet, Paul Droog (oudste zoon).

Geachte heer Droog, dank voor de mededeling. Ik heb het artikel aangepast. Bij Wikipedia kan iedereen dat zelf doen. Glatisant (overleg) 12 okt 2014 00:47 (CEST)

Beoordelingsnominatie Cinétol[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, ik heb je artikel Cinétol ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Dit is de reden. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Nederduivel 28 okt 2014 16:47 (CET)

Vergissing?[bewerken]

Beste Boekenliefhebber,

Uw overlegbijdrage op de pagina Wikipedia:Overlegpagina heb ik daar weer weggehaald, ik neem aan dat die ergens anders thuis hoort? De betreffende pagina is namelijk een algemene uitlegpagina over het fenomeen "overlegpagina" en niet bedoeld voor overleg over een specifiek onderwerp. Vriendelijke groet, Spraakverwarring (overleg) 16 nov 2014 15:55 (CET)

Beoordelingsnominatie Witte Raven (boekenreeks)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Witte Raven (boekenreeks) dat is genomineerd door Noplaar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20141118 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 19 nov 2014 01:03 (CET)

karel thole[bewerken]

indien u de oorspronkelijke pagina maakte over karel thole - https://nl.wikipedia.org/wiki/Karel_Thole - (en daar lijkt het op) kijk dan eens naar de url die verwijst naar een Italiaanse website (karelthole.com): die loopt dood op een op het oog niet helemaal kosjere web-registrar - ik weet dat ik dat zelf kan veranderen maar misschien zijn er syntax-fouten of verbeteringen te maken die alsnog naar een website verwijzen (was dit misschien de bewuste pagina? http://www.fantascienza.com/delos/delos55/thole-lippi.html) - thole maakte, onafhankelijk van zijn scifi-werk, best mooie dingen; – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.136.231.20 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Ik ga niets verandereñ ! Boekenliefhebber (overleg) 16 dec 2014 16:16 (CET)

Saskia de Bodt[bewerken]

Wegens onduidelijkheid rond de auteursrechten heb ik Saskia de Bodt op de beoordelingslijst geplaatst. Graag hoor ik uw mening. Sjoerd de Bruin (overleg) 1 jan 2015 23:30 (CET)

Aula-reeks[bewerken]

Beste Boekenliefhebber; ik heb uw artikel Aula-reeks voorgedragen ter verwijdering/verbetering. Het gaat hier namelijk om een definitie met daarachter een willekeurige (?) opsomming van thema's die in deze boeken worden aangebracht, en het artikel lijkt mij niet wikiwaardig. Voel u vrij om mij tegen te spreken of uw mening te geven op de beoordelingspagina. Met vriendelijke groet, Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 4 jan 2015 18:22 (CET)

Lijst van Britse acteurs en actrices[bewerken]

Dag Boekenliefhebber, ik heb deze lijst ter beoordeling van de gemeenschap voorgelegd, omdat ik ernstig twijfel aan het nut en de relevantie ervan. Marrakech (overleg) 10 jan 2015 11:41 (CET)

Naar mijn mening is het een nuttig naslagwerkje waar in veel namen voorkomen die nader bekeken kunnen worden, dus zeer encyclopedisch !.Boekenliefhebber (overleg) 14 jan 2015 16:36 (CET)

Wormerveerstraat (Amsterdam)[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Wormerveerstraat (Amsterdam). Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Kattenkruid (overleg) 21 feb 2015 22:55 (CET)

Karel Thole[bewerken]

Hai, zou jij Karel Thole nog wat willen uitbreiden van de en of it. Hij komt nu veelvuldig aan bod in de SF-reeks van Bruna.Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 26 feb 2015 13:58 (CET)

Annemarie Schwarzenbach[bewerken]

Dag Boekenliefhebber, je hebt me ooit gevraagd of aangeraden eens een lemma te wijden aan Annemarie Schwarzenbach met het argument "wat een leven heeft die vrouw gehad". Zou je eens naar dit lemma willen kijken of je nog wat mist? Bedankt, Hartenhof (overleg) 2 mrt 2015 00:13 (CET)

Beste Hartenhof, ik zou niets kunnen toevoegen aan dit prachtige lemma. Wat mij het meest interessert is deze alinea, omdat ik daar zelf ook lemma's over heb gemaakt, namelijk: In de jaren 1933-35 was Anemarie Schwarzenbach ook de initiatiefneemster en de voornaamste financier van het literair tijdschrift voor emigrantenliteratuur Die Sammlung. Het verscheen onder redactie van Klaus Mann bij Querido Verlag, de Duitstalige afdeling van Em. Querido's Uitgeverij in Amsterdam die onder leiding stond van Fritz Landshoff. Aan het blad werkten grote namen mee als Alfred Döblin, René Schickele, Stefan Zweig, Arnold Zweig, Joseph Roth, André Gide, Aldous Huxley en Klaus Manns oom Heinrich Mann. Annemarie betaalde de auteurs uit eigen middelen, maar leverde zelf nauwelijks bijdragen. Kortom, ik voeg niets toe ! Vriendelijke groet van Boekenliefhebber (overleg) 2 mrt 2015 10:05 (CET)

Mooi dat je tevreden bent. Bedankt! Hartenhof (overleg) 3 mrt 2015 12:33 (CET)

Ceescamel[bewerken]

Hej Boekenliefhebber! Vraagje: was het echt de bedoeling dat dit op Ceescamels gebruikerspagina terechtkwam of had het op zijn overlegpagina gemoeten? Richard 2 mrt 2015 11:03 (CET)

Beoordelingsnominatie Uitgeverij Robas[bewerken]

Je artikel Uitgeverij Robas heb ik ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd. Deze uitgever schijnt een geschiedenis te hebben die het onderwerp relevant maakt, maar dat blijkt nu niet uit de tekst. Het zou aardig zijn om dit artikel samen te voegen met 12 Provinciën en het aan te vullen met datgene wat het onderwerp wél relevant maakt. Ik heb collega Halandinh, die het artikel 12 Provinciën heeft aangemaakt, eveneens geschreven. Misschien kunnen jullie er samen iets moois van maken? Maartenschrijft (overleg) 7 mrt 2015 11:34 (CET)

Theo Bakker[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Theo Bakker. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Kleuske (overleg) 28 apr 2015 11:32 (CEST)

De inleidende zin is nog wel te doen. Maar daarna volgt een aantal opsommingen, waarvan totaal niet duidelijk is wat ze met Theo Bakker gemeen hebben. Ik raad je aan te beginnen met het zoeken en gebruiken van een bron dat deze persoon enig aanzien heeft binnen zijn vakgebied, dan blijkt de relevantie wellicht ook gelijk. En wat achtergrond over deze persoon, wat heeft hij gestudeerd/gedaan om deze encyclopedieteit te bereiken? Wat we nu hebben is een (stukje van) een CV. Succes! ed0verleg 4 mei 2015 14:44 (CEST)

Beoordelingsnominatie Dick Gaughan[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, dit artikel is een heel oudje van jou, maar ik vind de tekst onder de maat. Ik heb het lemma daarom op de beoordelingspagina geplaatst in de hoop dat iemand er een wat betere tekst van maakt. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 5 mei 2015 17:48 (CEST)

Providence (band)[bewerken]

In 2007 schrijf je dat genoemde band onlangs een tournee door Oostenrijk heeft gemaakt. Dat is in 2015 niet echt onlangs meer. Het woord onlangs kan je beter vermijden in teksten. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 15 mei 2015 23:45 (CEST)

Beste Salix, als medewerker van Wikipedia mag je toch zelf wijzigingen aanbrengen in een tekst ! Boekenliefhebber (overleg) 16 mei 2015 09:27 (CEST)
Het is mij uiteraard bekend dat dit mag. Ik heb in een week ongeveer 100 van deze acties gedaan. Van onlangs staan er nog ruim 1000. Het leek me handig dit eens te melden aan iemand die het woord gebruikt. Er zijn woorden/combinaties (sinds kort, binnenkort, momenteel) die snel na plaatsen al niet niet meer kloppen laat staan na vele jaren. Ze zouden niet gebruikt moeten worden. Salix2 (overleg) 18 mei 2015 20:20 (CEST)

Nominatie Jan Goedkoop[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber. Vanwege grote overeenkomsten met de teksten op de externe link heb ik Jan Goedkoop (1781-1855) en het van daaruit door mij gemaakte Reederij Gebr. Goedkoop voorgedragen voor verwijdering. Groet, Sander1453 (overleg) 19 mei 2015 14:55 (CEST)

Joodse bestuurders in Amsterdam in de 20e eeuw[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Joodse bestuurders in Amsterdam in de 20e eeuw. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Sjoerd de Bruin (overleg) 29 mei 2015 12:50 (CEST)

Beoordelingsnominatie Anneke Huyser[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Anneke Huyser dat is genomineerd door Klaas1978. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150605 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 6 jun 2015 02:04 (CEST)

Alex Benno[bewerken]

Is dit een Duitser of een Nederlander of allebei? Wwikix (overleg) 28 aug 2015 12:57 (CEST)

Alex Benno (werkelijke naam: Benjamin Bonefang) (Oberhausen (Duitsland), 2 november 1872 - Haarlem, 2 april 1952) Hij was een Duitse jood en of hij later Nederlander is geworden dat weet ik niet. misschien is dat nog uit te zoeken. Boekenliefhebber (overleg)

Beoordelingsnominatie Ontwikkeling van Britse politieseries op televisie[bewerken]

Beste Boekenliefhebber, ik heb dit artikel genomineerd omdat het nogal vreemd oogt. Ook niet gemakkelijk om door te lezen zo'n opsomming. Sorry voor de onprettige mededeling. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 12 sep 2015 06:30 (CEST)

Murphy's Law[bewerken]

Ik wil een klein detail meedelen: op je pagina staat ergens [[Murphy's Law]] en dit verwijst naar een doorverwijspagina. Dus dit zou met '(Britse televisieserie)' moeten zijn: [[Murphy's Law (Britse televisieserie|Murphy's Law]]

Met vriendelijke groeten JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 7 okt 2015 13:47 (CEST)

Beoordelingsnominatie Eilidh Shaw[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Eilidh Shaw dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20151119 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 20 nov 2015 01:03 (CET)

Britse detective series[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Britse detective series. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het artikel bestaat al als Lijst van Britse politie- en detectiveseries. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. --Joostik (overleg) 20 nov 2015 11:11 (CET)

Poets nodig[bewerken]

Ik kwam zojuist terecht op Thomas Posthuma en verbaasde me over de niet-encyclopedische stijl. Niet zo verwonderlijk als de website van de kunstenaar als bron is genomen. Het artikel is al een aantal jaren oud, wellicht zou je het nu anders hebben geschreven. Zou je hier eens met een objectieve stofkam doorheen willen gaan? Misschien kun je tegelijkertijd wat onafhankelijke bronnen toevoegen. RONN (overleg) 12 dec 2015 00:56 (CET)

Ik ontving uw bericht over Thomas Posthuma. Wikipedia staat er toch om bekend dat iedereen een artikel mag veranderen of verbeteren. Het is niet nodig om aan de oorspronkelijke schrijver te vragen om het artikel te veranderen. Laat niets u tegenhouden er een mooi geheel van te maken !. Boekenliefhebber (overleg) 12 dec 2015 11:38 (CET)
Ik weet dat ik geen toestemming nodig heb om de tekst aan te passen, maar wat leer jij ervan als je het waarom niet hoort? Als het onderwerp je voldoende aanspreekt om er een artikel over te schrijven, ben jij waarschijnlijk ook meer de aangewezen persoon om naar relevante bronnen te kijken. RONN (overleg) 12 dec 2015 16:46 (CET)

Afbeelding Cassette Literaire Luxereeks[bewerken]

Geachte heer,

Bij Querido’s ‘Literaire Luxe Reeks’ uitgegeven in de twintiger jaren, kon men rond 1930 een eikenhouten kastje/cassette kopen. Ik ben op zoek naar een afbeelding van een dergelijk kastje.

In het lemma “Literaire Luxe Reeks’ op Wikipedia wordt dit kastje genoemd en wordt verwezen naar de Prospectus Literaire Luxereeks van 1933 waarin, naar ik hoop, een afbeelding van deze cassette is opgenomen.

Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.

Met vriendelijke groet,

René

Beste René. Ik zoek ook die betreffende afbeelding, ik kan u dus niet helpen. Met vriendelijke groeten, Boekenliefhebber (overleg) 15 dec 2015 14:29 (CET)

Copyvio[bewerken]

Ik heb het artikel over Simon Moulijn genomineerd voor directe verwijdering vanwege copyvio. De op 24 december 2010 op Wikipedia geplaatste tekst (die daarna niet essentieel was gewijzigd) was nagenoeg ongewijzigd overgenomen van deze website (versie van 17 juli 2010, maar het artikel bestond daar al ver daarvoor). De auteur van de desbetreffende pagina staat uitdrukkelijk deze vorm van hergebruik niet toe. Ik zie op deze pagina dat je vaker teksten van elders op Wikipedia hebt geplaatst. Kan je aangeven of je ook bij de aanmaak van andere artikelen bestaand materiaal hebt overgenomen, zonder bronvermelding, zoals in dit geval? Zo ja, hoe denk je dit probleem te gaan oplossen? (Zie ook hier). Gouwenaar (overleg) 19 jan 2016 17:12 (CET)

Ter informatie: ik heb uw artikelen Het Volksdagblad en Sylvain Kahn (couturier) voorgedragen voor directe verwijdering, omdat de inhoud van elders was overgenomen, en heb om dezelfde reden een versie in het artikel Lisette Lewin laten verbergen. Tevens heb ik aan verschillende door u geschreven artikelen het sjabloon {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia}} toegevoegd, omdat het om vertalingen ging en dit niet was aangegeven, hetgeen in strijd is met de op Wikipedia gebruikte licenties. Woody|(?) 19 jan 2016 22:46 (CET)
Ook Nassaubioscoop en Theater Pathé zijn voor directe verwijdering genomineerd. De artikelen Nöggerath, Cinema Parisien en Cinema Royal lijken te zijn overgenomen van [11] (p. 74-75 voor Nöggerath, p. 76 e.v. voor Parisien) en [12] (p. 119 e.v.) respectievelijk. Klopt dat? Zo ja, wilt u die artikelen dan zelf voor directe verwijdering voordragen? Dank. Woody|(?) 20 jan 2016 00:34 (CET)
Ik heb Thomas Posthuma voorgedragen voor directe verwijdering, omdat het hier gaat om knip- en plakwerk van de website van de kunstenaar, waarbij alleen wat persoonlijke en bezittelijke voornaamwoorden zijn aangepast. RONN (overleg) 20 jan 2016 12:27 (CET)
Ook het artikel over Anton Frederik Johan Portielje heb ik genomineerd voor directe verwijdering, het artikel was zonder enige vorm van bronvermelding grotendeels letterlijk overgenomen uit een artikel van Pim de Bie uit 2009 (zie hier, dat al in 2010 op deze webstie stond. Gouwenaar (overleg) 22 jan 2016 16:38 (CET)

Ter beoordeling[bewerken]

Hallo Boekenliefhebber, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Thom Posthuma. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Het artikel is niet objectief. De encyclopedie is niet bedoeld ter promotie van jezelf of je familieleden. RONN (overleg) 20 jan 2016 12:44 (CET)

Belangrijke vraag[bewerken]

Geachte Boekenliefhebber, met groot respect kijk ik - en velen met mij - naar de vele bijdragen die u aan Wikipedia levert. Hierbij is het een aantal malen opgevallen dat bijdragen van uw hand auteursrechtenschendingen bevatten, zoals hierboven reeds opgemerkt. Uiteraard gaan we er vanuit dat dit onbedoeld en ter goeder trouw is gebeurd. Toch vraagt dit om een oplossing. Dat er nu al frequent artikelen van uw hand verwijderd worden is natuurlijk zeer spijtig.

Naar aanleiding van diverse grootschalige incidenten rondom auteursrechtenschendingen heeft de Arbitragecommissie mij de taak gegeven om samen met de Wikipediagemeenschap te bestuderen hoe we het beste met auteursrechtenschendingen om kunnen gaan, en dit in richtlijnen te vatten. Deze discussie is nog lang niet afgerond, diverse uitkomsten zijn mogelijk. Een reële mogelijkheid is dat de gemeenschap kiest voor verwijdering (of plaatsing in quarantaine voor onbepaalde tijd) van het gehele oeuvre van collega's die herhaaldelijk auteursrechtenschendingen begingen. Mocht een dergelijk beleid uitgevoerd gaan worden, dan zou uw werk binnen de risicogroep vallen.

Uiteraard willen we graag voorkomen dat uw vele inspanningen voor Wikipedia ongedaan gemaakt zouden worden. Beter dan botte verwijdering is het om in goed overleg mogelijke auteursrechtenschendingen te identificeren en te verhelpen. Zou u bereid zijn om daaraan uw medewerking te verlenen? Waarschijnlijk weet u zelf het beste in welke gevallen u een tekst uit een bestaande bron geparafraseerd of letterlijk vertaald hebt (waarbij een extra check en een eventuele herschrijving nuttig gaat zijn), en welke teksten u geheel zelf hebt geschreven.

Uw medewerking zou ook van grote betekenis kunnen zijn voor de zojuist genoemde discussie over toekomstige richtlijnen - het zou een duidelijk bewijs kunnen vormen dat samenwerking en overleg een haalbare strategie zijn bij het verhelpen van vermoedens van auteursrechtenschendingen.

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet, Josq (overleg) 20 jan 2016 13:57 (CET)

Reint de Jonge[bewerken]

Crystal Clear app aim3.png Verwijderingsnominatie van Reint de Jonge
Hallo Boekenliefhebber, het door u aangemaakte artikel Reint de Jonge is ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat Gouwenaar het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie vindt u hier: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160120. De reden voor de nominatie is hieronder te vinden.

Wellicht is het aan te raden eerst de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat reclame hier ongewenst is, niet zomaar teksten van andere bronnen mogen worden overgenomen overnemen en dat de inhoud altijd objectief moet zijn. Heeft u verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik u naar deze pagina of naar de Helpdesk.

Leo Kok[bewerken]

Crystal Clear app aim3.png Verwijderingsnominatie van Leo Kok
Hallo Boekenliefhebber, het door u aangemaakte artikel Leo Kok is ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat Gouwenaar het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie vindt u hier: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160120. De reden voor de nominatie is hieronder te vinden.

Wellicht is het aan te raden eerst de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat reclame hier ongewenst is, niet zomaar teksten van andere bronnen mogen worden overgenomen overnemen en dat de inhoud altijd objectief moet zijn. Heeft u verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik u naar deze pagina of naar de Helpdesk.

 • Het artikel is inmiddels verwijderd en opnieuw aangemaakt zonder de van elders overgenomen delen. Gouwenaar (overleg) 24 jan 2016 20:16 (CET)

Lijst van de Braziliaanse indianenvolken[bewerken]

Op 3 november 2011 maakte je dit artikel aan. Dat artikel lijkt een letterlijke vertaling te zijn van het al bestaande artikel op de Engelstalige Wikipedia. Als dat zo is, dan moet cf de licentievoorwaarden aangegeven worden welke versie gebruikt is om het Nederlandstalige artikel te maken. Graag een bevestiging of het juist is dat het artikel een vertaling is van een reeds bestaand artikel. Mijn indruk is dat er meerdere artikelen op deze manier door jou zijn toegevoegd aan Wikipedia. Het zou enorm helpen om hiervan een opgave te krijgen. Gouwenaar (overleg) 20 jan 2016 17:31 (CET)

Jan Hendrik van Sluijters‎[bewerken]

Crystal Clear app aim3.png Verwijderingsnominatie van Jan Hendrik van Sluijters‎
Hallo Boekenliefhebber, het door u aangemaakte artikel Jan Hendrik van Sluijters‎ is ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat Gouwenaar het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie vindt u hier: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160122. De reden voor de nominatie is hieronder te vinden.

Wellicht is het aan te raden eerst de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat reclame hier ongewenst is, niet zomaar teksten van andere bronnen mogen worden overgenomen overnemen en dat de inhoud altijd objectief moet zijn. Heeft u verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik u naar deze pagina of naar de Helpdesk.

Jur Kingma[bewerken]

Crystal Clear app aim3.png Verwijderingsnominatie van Jur Kingma
Hallo Boekenliefhebber, het door u aangemaakte artikel Jur Kingma is ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat Gouwenaar het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie vindt u hier: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160124. De reden voor de nominatie is hieronder te vinden.

Wellicht is het aan te raden eerst de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat reclame hier ongewenst is, niet zomaar teksten van andere bronnen mogen worden overgenomen overnemen en dat de inhoud altijd objectief moet zijn. Heeft u verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik u naar deze pagina of naar de Helpdesk.

Albert J. Boes[bewerken]

Bij plaatsing van het artikel Albert j. Boes vermeldde je "Gedeelte van de tekst met toestemming overgenomen van Peter Marcuse". Ook in de de huidge versie van het artikel wordt dit vermeld. Is die toestemming vastgelegd en geregistreerd, zodat dit gecontroleerd kan worden? Zou je ook willen reageren op de hierboven door Josq gestelde vraag. Ook ik ga er vanuit dat je bewerkingen te goeder trouw zijn gedaan, maar door de overname van bestaand materiaal is er wel een probleem ontstaan, dat opgelost moet worden. Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 26 jan 2016 13:32 (CET)

Nu reactie uitblijft heb het artikel genomineerd voor verwijdering, zie hier. Gouwenaar (overleg) 29 jan 2016 13:04 (CET)

Beoordelingsnominatie Albert J. Boes[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Albert J. Boes dat is genomineerd door Gouwenaar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160129 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 31 jan 2016 18:53 (CET)

Hulp nodig?[bewerken]

Beste Boekenliefhebber,

Rond enkele van uw artikelen lijken problemen te zijn ontstaan, vooral m.b.t. licenties.

Als u wilt kan ik als uw coach optreden en een helpende hand bieden. Ik kan niet garanderen dat ik altijd een oplossing kan bieden, maar ik heb het gevoel dat sommige hierboven genoemde problemen vrij makkelijk voorkomen of alsnog opgelost kunnen worden. Als u van mijn aanbod gebruik wilt maken, laat dat graag even weten, bv. door hier een berichtje achter te laten - dan zal ik een voorstel doen hoe we kunnen samenwerken. Als u niet op dit bericht reageert, zal ik ervan uitgaan dat u mijn hulp niet nodig heeft.

Vriendelijke groet, Woudloper overleg 2 feb 2016 12:40 (CET)

Reactie gevraagd[bewerken]

Geachte Boekenliefhebber, misschien is mijn bijdrage hierboven onder het kopje #Belangrijke vraag u te midden van de vele berichten ontgaan. Mag ik u nogmaals vragen om een reactie? Vriendelijke groet, Josq (overleg) 2 feb 2016 13:31 (CET)

Geachte Boekenliefhebber, ik heb nagedacht over uw voorstel om te werken aan het oplossen van de problemen waar sommige van uw artikelen in zijn beland.
Vooropgesteld heb ik alle begrip dat u niet zit te wachten op ingewikkelde discussies en procedures. Maar zonder uw hulp kunnen we ook niet. Op dit moment weten we dat er met een aantal artikelen problemen zijn, maar niet precies welke problemen bij welke artikelen. Bijgevolg zijn zonder uw hulp al uw bijdragen "verdacht". Dat is natuurlijk een situatie die we zo snel mogelijk willen beëindigen.
Mijn voorstel zou zijn dat u probeert een overzicht te geven van de bronnen waaruit u teksten hebt overgenomen of geparafraseerd. U hebt reeds de namen van een tweetal persoonlijke vrienden genoemd - zijn er nog meer mensen? Daarnaast begrijp ik van Gouwenaar dat u ook veel gebruik heeft gemaakt van teksten van het database van het rijksbureau voorkunsthistorische documentatie, klopt dat? Kunt u proberen het overzicht volledig te maken? Dan kunnen wij vervolgens proberen de procedurele kant van de zaak te regelen, namelijk het verkrijgen of correct bevestigen van de toestemming om deze bronnen te gebruiken.
Met vriendelijke groet, Josq (overleg) 9 feb 2016 21:27 (CET)
Geachte Boekenliefhebber, ik zie dat u nu geruime tijd niet actief bent geweest op Wikipedia en dat alarmeert mij. In de eerste plaats hoop ik dat alles goed met u gaat. Tegelijk ben ik ook bezorgd om het vinden van een oplossing, waarvoor we, zoals opgemerkt, uw hulp nodig hebben. Ik hoop op een spoedige reactie. Met vriendelijke groet, Josq (overleg) 11 mrt 2016 14:23 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van afleveringen van Midsomer Murders[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van afleveringen van Midsomer Murders dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160721 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 22 jul 2016 02:05 (CEST)

Reactie gevraagd[bewerken]

Geachte Boekenliefhebber, het doet me goed om te zien dat u nog steeds actief wilt zijn op Wikipedia. Tegelijk is het zo dat er nog steeds een aantal prangende vragen openstaan met betrekking tot mogelijke auteursrechtenschendingen.

Ik zie twee mogelijke oplossingsroutes:

 1. In samenwerking met een aantal integere en gemotiveerde Wikipedianen gaan we aan de slag om de herkomst van uw teksten vast te stellen: door uzelf geschreven, met toestemming overgenomen, of zonder toestemming over genomen? Waar mogelijk proberen we de toestemming eenduidig vast te leggen zodat een maximaal aantal van uw artikelen behouden kunnen worden. Hiervoor hebben we uw medewerking nodig.
 2. We brengen de problematiek onder de aandacht van de gemeenschap. Iedereen kan voorstellen indienen voor een oplossing, en vervolgens wordt een van deze voorstellen door middel van een stemprocedure verkozen. Deze methodiek heeft recent geresulteerd in het goedkeuren van het verwijderen van duizenden artikelen geschreven door een tweetal andere gebruikers die onder meer auteursrechtenschendingen begingen.

Het spreekt voor zich dat ik hoop op uw medewerking voor optie 1.

Vriendelijke groet, Josq (overleg) 2 aug 2016 00:42 (CEST)

Geachte Boekenliefhebber, dank voor uw reactie hier. Dat verklaart uw schijnbare afwezigheid.
Ik wacht met belangstelling af wat uw ideeen zijn voor het verhelpen van de problemen met auteursrechten en hoop op uw reactie op bovenstaande berichten. Dat mag ook oningelogd, mocht u weer problemen hebben met inloggen. Josq (overleg) 3 aug 2016 18:15 (CEST)

Plan[bewerken]

Geachte Boekenliefhebber, om de problemen met auteursrechtenschendingen in uw bijdragen te verhelpen wil ik, gezien het feit dat reacties van uw kant vooralsnog uitblijven, de volgende stappen zetten, in samenwerking met de Wikipediagemeenschap

 1. Opstellen van een nalooplijst aan de hand waarvan uw bijdragen gecontroleerd kunnen worden
 2. Deze nalooplijst breed onder de aandacht brengen in een poging het controlewerk een impuls te geven
 3. Mocht er onvoldoende voortgang zijn, dan zijn de vervolgstappen
  1. De gemeenschap vragen om voorstellen in te dienen om de nalooplijst weg te werken (verwijdering van uw bijdragen zou een van de voorstellen kunnen zijn)
  2. Het organiseren van een peiling om het beste voorstel te selecteren
  3. Het organiseren van een stemming om het voorstel definitief goed te keuren en bindend te maken
  4. Uitvoering van het voorstel.

Dit alles zal tenminste enkele maanden in beslag nemen. Hoe eerder u tijdens dit proces actie onderneemt, des te meer kansen u heeft om de resultaten naar uw hand te zetten. Met vriendelijke groet, Josq (overleg) 17 aug 2016 13:12 (CEST)

Mick Flynn[bewerken]

Hallo, ik kwam vandaag het artikel Mick Flynn tegen, een muzikant die in mijn woonplaats woont of gewoond heeft. Helaas heeft het artikel in zijn geheel geen bronnen en om eerlijk te zijn ken ik meneer ook niet. Kunt u mij aan wat bronnen helpen voor dit artikel? The Banner Overleg 7 sep 2016 23:39 (CEST)

Bewerking ASTOR PIAZZOLLA[bewerken]

is deze toevoeging wel nodig ? (en het is ook geen 'Externe Link', want linkt naar niks)

"* In Nederland worden de composities van Piazolla uitgevoerd door Carel Kraayenhof"

de composities van Piazzolla worden door talloze Nederlandse musici, waaronder Isabella van Keulen, uitgevoerd

misschien is een anekdote over Carel Kraaijenhof onder het kopje 'Trivia' wel gepast Hij werd verliefd op de bandoneon toen hij in 1984 het optreden van Astor Piazzolla in Utrecht zag. En werd wereldberoemd toen hij op het huwelijk van Willem Alexander en Maxima de compositie van Piazzolla 'Adios Nonino' speelde ~~Theo10 Ik zal het bij externe link weghalen en hogerop plaatsen, dit had u ook kunnen doen :Boekenliefhebber (overleg) 17 okt 2016 12:30 (CEST)