Overleg gebruiker:BonstraGeert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo BonstraGeert, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.004.217 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --JurgenNLBot (overleg) 13 sep 2014 07:46 (CEST)

Lijst van predikanten Sloterkerk[brontekst bewerken]

Hoi BonstraGeert, zou je mij de encyclopedische relevantie uit kunnen leggen van de lijst van predikanten Sloterkerk? Geen van de predikanten is gelinkt en lijkt daarmee van encyclopedische waarde. Op mij oogt het als een lijst die voor de kerk relevant is, maar niet voor een wereldwijde encyclopedie. Dqfn13 (overleg) 16 sep 2014 13:10 (CEST)

Vanwege het uitbijven van een reactie heb ik de lijst hier ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 17 sep 2014 13:36 (CEST)

Beste Dqfn13 Dank voor de feedback. Ik ben beginnend Wikipediaschrijver. Ik moet het hebben van de opmerkingen. de lijst ben ik begonnen om daarna de linken uit de bouwen. Ik ben op zoek naar de juiste informatie. Zo heeft de 3e predikant een eigen Wikipagina. Daar kan naar toe gelinkt worden. Ook over andere predikanten is e.e.a te vinden.

Ik ben het met je eens dat het geen aparte pagina waard is. misschien gewoon onder de wiki van de Sloterkerk. Dan komt de inleiding niet zo los te staan.

De tabel kan nog verplaatst worden naar de pagina over de kerk. Maar zolang het overgrote deel nog geen artikel heeft lijkt het mij overbodig. Dqfn13 (overleg) 17 sep 2014 21:29 (CEST)

Cornelis Bastiaan Roos[brontekst bewerken]

Crystal 128 trashcan full.png Verwijderingsnominatie Cornelis Bastiaan Roos

Hallo BonstraGeert, ik heb Cornelis Bastiaan Roos ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie hierover is hier terug te vinden. Een aantal dingen die mankeren aan het artikel zijn te vinden in de uitklapbalk hieronder.

UitklappenKlik voor meer informatie hiernaast op uitklappen

Wellicht is het aan te raden de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven. Heb je verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik je naar deze pagina of naar de Helpdesk.

EvilFreD (overleg) 17 sep 2014 23:04 (CEST)

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste BonstraGeert, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Cornelis Bastiaan Roos aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

Mbch331 (Overleg) 18 sep 2014 08:54 (CEST)

Goed begin[brontekst bewerken]

Beste Geert,

U bent pas op Wikipedia begonnen en u krijgt al tegenwind: één artikel verwijderd en een tweede op weg naar de exit. Het is een apart wereldje, met zijn regels, zoals u zal bemerken. Ik wens u volharding. Probeer een paar artikels toe te voegen over predikanten van Sloterdijk (maar niet overschrijven natuurlijk, wel herwerken), dan zal het bestaansrecht verwerven. Ik wens u succes. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 20 sep 2014 10:42 (CEST)

Beste Andries, Dank voor de vriendelijke woorden. ik ga gewoon verder en begin met kleine stapjes.

Turnhoutplantsoen[brontekst bewerken]

Hallo BonstraGeert, ik heb je artikel Turnhoutplantsoen ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De straat heeft geen encyclopdische relevantie. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Kattenkruid (overleg) 7 nov 2014 04:07 (CET)

De Opgang[brontekst bewerken]

Beste Geert ,

De laatste tijd zie ik veel bijdragen van jou, bij onderpen die mij ook interesseren. Heel mooi !
Maar, dit begrijp ik (nog) niet (goed):
In dit artikel heb je mijn tekst "met glas-in-loodraam" vervangen door: "met glasmozaïek".
Ik kan niet uitsluiten dat je daar een glasmozaïek heb gezien. Dat heb ik niet gezien. Wel heb ik een glas-in-loodraam gezien. Dat hebben ook anderen gezien, daar wordt ook aan gerefereerd in het artikel. Nadat anderen hadden geconstateerd dat er een glas-in-loodraam was, heb ik daar een foto van gemaakt en een artikel over De Opgang gemaakt, met foto. Maar waar is een glasmozaïek ? Of bedoel je toch het glas-in-loodraam (dat is echt iets anders volgens mij) ?
Mvg , Paulbe (overleg) 6 feb 2015 00:27 (CET)

Sorry, nou ben ik toch echt even boos geworden. Onlangs heb ik het artikel over De Opgag aangemaakt, waar jij geen constructieve bijdrage aan hebt geleverd. Wel heb je het mijns inziens correcte glas-in-loodraam vervangen door glasmozaïek, waarvan ik nog steeds niet weet of je het over hetzelfde hebt of over iets anders. Maar, nu zie ik ook dat je een foto van de naam-steen van de Uitweg hebt toegevoegd. In de tekst had ik de steen genoemd. In het artikel stonden al 6 relevantere foto's, wat relatief veel is voor een minder belangrijk artikel, maar de foto's leken mij van belang voor het onderwerp. Wat is je bedoeling met het ook nog eens toevoegen van een nietszeggende foto van een steen die eigenlijk van een andere kerk is ? Zoals je weet, lopen nieuwe artikelen over relevante, maar net iets minder bekende, onderwerpen meer risico om verwijderd te worden, als er niet relevante dingen bij staan. Is dat je bedoeling dan ? Paulbe (overleg) 6 feb 2015 00:55 (CET)

Beste Paulbe, Niet boos worden hoor. Ik heb glas in lood vervangen voor glasmozaïek omdat er geen lood aan te pas is gekomen. Het zijn losse glaspanelen die tezamen het kruis vormen dat ook van buiten zichtbaar is. De naamsteen de Uitweg is een essentieel onderdeel van de identiteit van het gebouw en symboliseert het Samen-op-Weg karakter van deze gemeente. Bij het artikel van de Uitweg wordt er ook gewag gemaakt dat de steen (met de klok ) is meeverhuisd. Vandaar de relevantie. Maar als je vind dat het te overdadig is haal je het weer weg. Dat vind ik het mooie van de Wikigedachte. Uiteindelijk komt een een goed artikel. BonstraGeert (overleg) 8 feb 2015 14:44 (CET)

Lijst van straten in Amsterdam[brontekst bewerken]

Beste BonstraGeert,

Ik heb gemeend uw bewerking op Lijst van straten in Amsterdam te moeten terugdraaien, maar ik zie dat ik daar nogal wat kinderen met het badwater mee heb weggespoeld. U legde namelijk ook veel koppelingen tussen straatnamen en het onderwerp waarnaar de straat vernoemd is, en die heb ik, zie ik nu, ook teruggedraaid. Vandaar dat ik even toelicht waarom ik terugdraaide: Dit was vanwege het feit dat de lijst nu hoofdzakelijk personen bevat waar de straat naar vernoemd is. Het is dus eigenlijk niet echt een lijst van straten. Een groter probleem is het liggende streepje dat tussen het eerste deel van de straatnaam en het woord straat, plein enzovoort. Dat ziet er echt niet uit.

Het is een lastig artikel vanwege de grote omvang en de grote variatie aan notatiestijlen die voor verschillende delen van het artikel worden gebruikt. Voelt u zich vrij om het nog eens te proberen met een andere benadering. Als het daarvoor het handigst is om als tussenstap mijn laatste bewerking weer terug te draaien dan heb ík daar bezwaar tegen.

Met vriendelijke groet,
Frank Geerlings (overleg) 31 mrt 2015 13:48 (CEST)

Beste Frank, U hebt zeker een punt. het is een onoverzichtelijk lemma en mijn bijdrage maakte dat niet beter. Ik heb nog eens goed zitten kijken hoe het bij andere steden is opgelost. 1 er wordt op postcode ingedeeld. Dat helpt al iets. 2 Wat doet die namenlijst er eigenlijk? Alle namen staan verderop bij de straten genoemd, dus eigenlijk dubbel. Mijn voorstel is om de namenlijst helemaal weg te halen. Daar wordt het overzichtelijker van. BonstraGeert (overleg) 4 apr 2015 09:07 (CEST)
Voor de goede orde: Ik heb er GEEN bezwaar tegen als u mijn bewerking terugdraait. Glimlachende smiley Ik heb het gevoel dat Amsterdam te groot is voor een lijst waar zowel de straatnamen worden opgesomd alsook meteen worden uitgelegd. Ik zat te denken om de lijst te groeperen naar buurt of buurtcombinatie (effectief dus waarschijnlijk ook op postcode, maar dat weet ik niet zeker) en dan daar ALLEEN de straatnamen te noemen, met blauwe links waar daadwerkelijk een artikel over de betreffende straat bestaat. Daarnaast kan dan, per buurt, buurtcombinatie of misschien stadsdeel (dat is alweer erg groot) een detailpagina komen, zoals bijvoorbeeld Lijst van straatnamen in de Rivierenbuurt waar naar kan worden verwezen vanuit de grote lijst. Deze detaillijsten zouden wat mij betreft dan wat meer detail mogen krijgen. Maar goed, dit is zomaar een ideetje van een eenling. Groet, Frank Geerlings (overleg) 6 apr 2015 21:28 (CEST)

Controleren[brontekst bewerken]

Hoi, ik zie dat je nogal veel heen-en-weer aanpassingen verricht. Er is ook een controleknop, waarmee je kan zien hoe een bewerking eruit gaat zien. De knop zit naast 'Opslaan' -- 'Toon bewerking ter controle'. Misschien is het handig om eerst die te gebruiken. Nietanoniem (overleg) 21 apr 2015 08:15 (CEST)```` normaal gebruik ik knp die ook, maar nu kreeg ik een conflictmelding. Als ik het voorbeeld bekijk en tevreden ben en het wil opslaan krijg ik te zien dat iemand anders ook aan het bewerken is. ````Ik geef toe, echt handig met de computer ben ik niet.BonstraGeert (overleg) 21 apr 2015 08:20 (CEST)

Ter beoordeling[brontekst bewerken]

Hallo BonstraGeert, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over J.M.A. Biesheuvelprijs. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. RONN (overleg) 1 nov 2015 18:45 (CET)

J.M.A. Biesheuvelprijs[brontekst bewerken]

Hallo BonstraGeert, ik zag dat u het artikel hebt geschreven over de J.M.A. Biesheuvelprijs hebt herplaatst. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Relevantie van dit onderwerp blijft onhelder; bronloze tekst tevens. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 feb 2016 19:35 (CET)

Filter-vertaalprijs[brontekst bewerken]

Hallo BonstraGeert, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Filter-vertaalprijs. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Iooryz (overleg) 9 mei 2016 11:21 (CEST)

Het wiu-sjabloon dient te blijven staan zolang de beoordelingsnominatie loopt. maarten|wpbe|mp 22 mei 2016 00:23 (CEST)

Cyberpesten[brontekst bewerken]

Hallo BonstraGeert,
Zeer waarschijnlijk is dit cyberpesten. Ik ben zo vrij geweest een verzoek voor verbergen bij de moderatoren in te dienen.
Met vriendelijke groet, Denkhenk (overleg) 28 mei 2016 07:57 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[brontekst bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Gemarkeerd als gecontroleerd[brontekst bewerken]

Ik zie dat u deze bewerking hebt gecontroleerd. Mag ik u erop wijzen dat in de lopende tekst van het artikel nog hetzelfde gegeven staat en dat dat niet werd aangepast? En heeft u een bron voor de aangepaste gegevens (de bron die op het artikel staat, staaft namelijk de oude gegevens). Of heeft u dit helemaal niet gecontroleerd? Met vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 19 jun 2016 11:07 (CEST)

Servet[brontekst bewerken]

De straten in Utrecht en Amsterdam zijn bij mijn beste weten niet naar Michael vernoemd. Welke bronnen zouden ons daarop wijzen? Vrg. HGVWijloo (overleg) 25 jun 2016 21:18 (CEST) Ik ga ook op zoek. Ik geef toe dat alleen de postcodecheck niet het bewijs is BonstraGeert (overleg) 25 jun 2016 21:51 (CEST)

Gemarkeerd als gecontroleerd v2[brontekst bewerken]

Mag ik u er andermaal op wijzen dat u wat heeft gemarkeerd als gecontroleerd wat niet correct was... Gelieve enkel te markeren als gecontroleerd als je effectief hebt gecontroleerd of de bewerking juist was. Slechts één iemand kan die markering doen, dus als jij het gedaan hebt, gaan andere gebruikers er automatisch vanuit dat het correct was en niet nogmaals hoeft nagekeken te worden. Ik kwam de fout nu per toeval in het artikel tegen en ging op zoek naar wie deze bewerkign gemarkeerd had als gecontroleerd die de fout bevatte en kwam zo bij jou terecht. Misschien wist je niet hoe het systeem werkte, vandaar hier een korte toelichting. Indien je het wel al wist: klik alstublieft niet te gauw op die knop. Het is verre van onbelangrijk. Met vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 6 jul 2016 02:54 (CEST)

koningin?[brontekst bewerken]

Beste Geert,

Ik draai je bewerking terug om twee redenen: 't is BTNI en zou (is eigenlijk bij dezen al het geval) tot een bwo kunnen leiden. Mevrouw Zorreguieta is geen koningin, maar prinses. De prinsen Claus en Bernhard waren toch ook geen koning, netzomin als prins Philip dat is? Ik heb een compromis verzonnen.  Klaas `Z4␟` V:  21 sep 2016 08:28 (CEST)

die/dat[brontekst bewerken]

Moi BonstraGeert, Denemarken in Slochteren staat op mijn volglijst, daarom zag ik deze wijziging van jou. Kun je uitleggen waarom je die wijziging deed? Je verwijst wel naar onze Taal, maar dat maakt mij niet duidelijk waarom je de wijziging nodig vond. Ik zou zeggen die sloeg terug op roman, dan lijkt dit mij fout, maar ik leer graag bij. Peter b (overleg) 11 okt 2016 10:51 (CEST)

Terugdraaier[brontekst bewerken]

Hoi BonstraGeert. Ik zie dat je regelmatig vandalisme terugdraait. Heel fijn! Heb je er al eens over nagedacht om het terugdraaibitje aan te vragen? Daarmee kun je namelijk sneller, en efficiënter, vandalisme terugdraaien. Ik denk dat jij goed met dit knopje om zou kunnen gaan. Trijnstel (overleg) 16 okt 2016 02:28 (CEST)

Mijn bijdrage aan Reinhard Mey was geen vandalisme, en rode links zijn niet verboden! 83.85.143.141 30 okt 2016 22:32 (CET)

Dag BonstraGeert. Al eens over mijn voorstel nagedacht (zie boven)? Glimlach Ik wil anders nog maar eens benadrukken dat dit knopje voor jou heel handig kan zijn. Trijnstel (overleg) 7 jan 2017 22:14 (CET) ~ Beste Trijnstel, ik werk nu een tijdje met die knop. is erg handig. Dank voor de tip Soms iets te enthousiast. Het is wel opletten geblazenBonstraGeert (overleg) 28 jan 2017 08:58 (CET)

Bron op Rembrandt van Rijn[brontekst bewerken]

Hallo Geert, ik zag dat je op Rembrandt van Rijn een bron toevoegde, waarvoor dank. Dat is een zogenaamde tertiaire bron en die zijn alleen voor bepaalde toepassingen voldoende. (Zie Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen). Zou je een secundaire bron kunnen gebruiken? Bedankt. Jan Arkesteijn (overleg) 28 nov 2016 13:55 (CET) Beste Jan, ik ga zoeken .Het heeft ook in een uitgave van het Rembrendthuis gestaan. Kan wel even duren. BonstraGeert (overleg) 28 nov 2016 19:19 (CET)

Issue Award[brontekst bewerken]

Zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170123, mvg - Agora (overleg) 23 jan 2017 23:48 (CET)

Cheops (farao)[brontekst bewerken]

Zowel hier als op Piramide van Cheops staat zeker geen 148 m, zoals u hier vermeldt. Maar de bieb sluit over tien minuten, dus ga ik het niet meer uitzoeken. Vriendelijke groet, Maasje 7 feb 2017 19:48 (CET)

oeps, memo aan mij zelf, niet meer zonder bril op wiki BonstraGeert (overleg) 7 feb 2017 20:38 (CET)

Djoser[brontekst bewerken]

De wijziging die u markeerde lijkt me een vergissing. De interne link naar farao functioneert dan niet meer. Ik heb daarom de anonieme wijziging maar gerevert. Vriendelijke groet, Maasje 12 mei 2017 19:05 (CEST)

Brahim Laytouss[brontekst bewerken]

Beste, wat is de reden dat u dit nieuws m.b.t. Brahim Laytouss blijft terugdraaien? Het is een publiek figuur en daarom kan deze informatie, zoals door kwaliteitsmedia reeds gebracht, niet ontzegd worden. Mvg – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 193.190.84.1 (overleg · bijdragen) 7 jun 2017 13:47‎ (CEST)

Waarschijnlijk om dezelfde reden dat ik het terugdraai. Wikipedia is geen nieuwssite. En dit is een vorm van laster. En zolang deze man niet er voor veroordeeld is hoort het sowieso niet op Wikipedia. En een schorsing is geen veroordeling. Ik verzoek u dan dit ook niet terug te plaatsen. ARVER (overleg) 7 jun 2017 15:35 (CEST)

Zeeprik[brontekst bewerken]

Beste Geert, Terecht dat je een bronloze waarneming schrapt. Ik heb even gekeken of er inderdaad in de vondstendatabase van het museum een zeeprik zit. Ik vond inderdaad in juni 2016 een zeeprik uit de Katendrechtse haven (NMR9979000001791. Blijft echter de vraag of iedere incidentele waarneming in een encyclopedie moet. Nee dus, want er zijn wel meer van die incidentele waarnemingen. Dit even ter informatie en mocht de gebruiker op zijn bijdrage terugkomen, dat lijkt dat laatste mij het beste argument tegen opnemen van deze informatie. Groeten, Henrik de Nie.

PS Inmiddels de tekst aangepast. Ik vond in waarneming.nl bosjes losse waarnemingen!

Andimba Toivo ya Toivo[brontekst bewerken]

De afbeelding werkte niet, omdat de afbeelding was geüpload naar de Engelstalige Wikipedia i.p.v. naar Commons. Ik heb de afbeelding overgezet naar Commons (met behoud van geschiedenis) en nu is de afbeelding wel zichtbaar. Sommige Wikipedia's accepteren wel lokale uploads. (Waaronder de Engelstalige en de Duitstalige Wikipedia) Mbch331 (Overleg) 26 jun 2017 07:49 (CEST) hartelijk dank. Zo leer je elke dag. BonstraGeert (overleg) 26 jun 2017 17:26 (CEST)

Wat is er mis mee?[brontekst bewerken]

Hallo Enige tijd geleden zag ik op de pagina van Duel_in_de_diepte mijn naam staan. Ik vond het een goed idee om persoonlijk aanvullend info te leveren. Kennelijk vond iemand - zoals u - dat het niet interessant genoeg was voor betrokkene en heeft de pagina, na veel discussies met anderen, verwijderd. Allerlei argumenten zijn uit de kast gehaald. Voor mij geen enkel probleem. Als ik zo zie staat iemand op lijst van acteurs die een paar rolletjes heeft gespeeld en in een band gespeeld. Lekker belangrijk! Het wekt bij mij wel een indruk dat men alleen acteurs van Nederlandse afkomst op de pagina wilt. Toen dacht ik een pagina in Papiamento daar aan te koppelen. Ook die koppeling is weggehaald. Volgens u zou het niet werken. De informatie op de pagina "Duel in de diepte" is dus onvolledig. Mijn conclusie is dat er ook mensen met racistische neigingen zijn als vrijwilligers. Het is niet alleen acteurs afkomstig uit Nederland hebben meegewerkt aan dat serie. Ik lig niet wakker van en ben ook niet afhankelijk van die onzin. HET WAS PUUR NIEUWSGIERIGHEID.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Noscanto (overleg · bijdragen) 5 aug 2017 22:05‎

In persoon. Beste hr Anthony, in alle oprechtheid, de link die u plaatste gaf als melding dat de pagina niet bestond , vandaar dat ik het weg heb gehaald. Daar is niets racistisch aan. BonstraGeert (overleg) 5 aug 2017 22:34 (CEST)

Gebruiker:BonstraGeert, die opmerking heeft niets met u te maken. Die kwestie kent een geschiedenis uit vorig jaar al. Aangezien ik iemand met opbouwend mentaliteit ben, heb ik geen zin om beweringen de grond in te boren en zeker geen tijd voor.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 185.80.8.242 (overleg · bijdragen) 7 aug 2017 18:28‎

Spaans-Marokko[brontekst bewerken]

Hoi BonstraGeert. Ik zie dat je mijn bewerking ongedaan hebt gemaakt op Spaans-Marokko. Ik vind dat vlaggetje er toch wat vreemd staan daar bij die tekst, vandaar dat ik deze weghaalde. (De vlag zelf staat al wat groter en duidelijker in de infobox). Maar blijkbaar is er een goede reden om het vlaggetje ook in de lopende tekst te laten staan? MatthijsWiki (overleg) 9 aug 2017 14:24 (CEST)

Beste Matthijs, Sorry, verkeerde knopje. Had het al weer hersteld.BonstraGeert (overleg) 9 aug 2017 14:26 (CEST)

Gemarkeerd als gecontroleerd v3...[brontekst bewerken]

Beste BonstraGeert, ik kwam zonet een edit van een anoniem tegen met heel wat - makkelijk te vinden - fouten in die als gecontroleerd gemarkeerd stond. Niet door jou, maar door gebruiker ARVER. Jij hebt echter de edit van ARVER als gecontroleerd gemarkeerd en ook deze fouten niet opgemerkt. Op zich valt jou hier niks te verwijten, maar ik wou je er hier toch even van op de hoogte stellen. Bij deze: zie hier het bericht dat ik bij ARVER achterliet. Ik zie nu echter dat ik hier al tweemaal een gelijkaardige melding heb nagelaten waarop je zelfs niet hebt gereageerd. Ik meld dit soort zaken bij jou zodat je erop zou kunnen letten wat de encyclopedie uiteraard ten goede zou komen, maar mag ik wel vragen dat je er nu toch eens op reageert? Bedankt! Met vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 27 aug 2017 17:49 (CEST)

Beste Rickie, Bij het controleren van anoniemen kijk ik eerst of het vandalisme is, dan of het onzin is, dan of het ook klopt, het liefst met bronnen. Ik kwam op de juiste datum het bericht op meerdere sites tegen. Nu ik het goed en met interesse lees klopt het wat je zegt. Maarrr... Het hele bericht vind ik eigen niet encyclopediewaardig. één zin zou genoeg zijn. Wiki is geen lokaal nieuwsblad. Dus dat iemand na behandeling weer terug gaan naar Bobbejaanland kan wat mij betreft geschrapt worden. BonstraGeert (overleg) 27 aug 2017 21:18 (CEST)

Goede avond. De werkwijze die je hanteert lijkt me een goeie werkwijze. Het stukje "of het ook klopt" is hier echter niet genoeg gebeurd, daar ging mijn bericht eigenlijk om. Geen haat hoor, ik wou je gewoon op de hoogte stellen op een iets vriendelijker manier dan enkel via de bewerkingssamenvatting (die nogal brutaal overkomt vind ik persoonlijk, maar ik moest snoeien in mijn aantal woorden...). Meer wou ik zoals de vorige twee keer niet zeggen en nu ik weet dat je het gelezen hebt is voor mij de kous af. Glimlach Om in te gaan op wat je verder inhoudelijk aanhaalt: als iemand met nekklachten naar het ziekenhuis gaat, lijkt het me wel relevant te vermelden dat deze de dag zelf al is teruggekeerd. Dat zegt veel over de ernst van de botsing. Als deze personen een week lang in het ziekenhuis waren gebleven, is dat dus een indicatie dat de botsing vrij ernstig was. Zo had ik geredeneerd. Mij goed als je het inkort hoor, als er maar geen foute informatie blijft staan, dat lijkt me het belangrijkste. Knipoog Met vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 27 aug 2017 22:07 (CEST)

Beoordelingsnominatie Nederlandse (inter)nationale themadagen en -weken[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nederlandse (inter)nationale themadagen en -weken dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180306 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 7 mrt 2018 01:05 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:43 (CEST)

Canon in D (Pachelbel)[brontekst bewerken]

Dag Geert. Sorry dat ik je niet ken. Je was er vast niet in 2005 en ik ben hier al lang niet meer geweest, maar m'n wijziging is echt niet van de pot gerukt. OK, ik weet ook wel dat wijzigingen van anoniemen bijna automatisch worden teruggedraaid, maar dat is dus de foute insteek. En OK een cultnummertje aan de lijst toevoegen kun je ook ridicuul vinden, maar dan kun je net zo goed de hele lijst uitvlooien. Mvg Dries

  • Beste Dries, je hebt gelijk. Ik was te enthousiast. Had net veel vandalisme zitten opruimen en deze leek me onwaarschijnlijk. Onwaarschijnlijk is niet hetzelfde als niet waar. Dank dat je me er op gewezen hebt. BonstraGeert (overleg) 4 jul 2018 18:47 (CEST)
    • Bedankt voor het opruimen van dat vandalisme, Geert. Ik kan eigenlijk geen cello spelen, maar heb het net gespeeld bovenop 'Ik moet zuipen', vooral voor de lol. Keep up the good work. Mvg Dries

Goed[brontekst bewerken]

Goed dat je dat corrigeert: [1]. Het is echter voor een niet-ingewijde lezer niet duidelijk dat "kannibaal" (2 x n) de bijnaam was van Merckx. Dat zou er bijvoorbeeld tussen haakjes achter gezet kunnen worden. Kijk aub ook bij je correctie even naar de aanhalingstekens: er ontbreekt wat. VanBuren (overleg) 14 okt 2018 08:59 (CEST)

Beste van Buren, Je hebt gelijk. Het is geen encyclopedisch taalgebruik. De kannibaal was niet mijn tekst, maar ik heb slechts een verbetering doorgevoerd. ( En de n nog vergeten ook) Alleen ingewijde kennen het als bijnaam. Ik heb het veranderd. In het lemma van Mercks staan alle bijnamen op een rijtje. BonstraGeert (overleg) 14 okt 2018 09:09 (CEST)

Mijn bewerkingen op IJsselmeerziekenhuizen zijn teruggedraaid zonder uitleg[brontekst bewerken]

. . . maar die uitleg komt hier: . . . . Hartenhof (overleg) 23 okt 2018 13:28 (CEST) verkeerde knopje . Zit op mijn telefoon met veel te kleine toetsen BonstraGeert (overleg) 23 okt 2018 14:07 (CEST)

Okee. Niksaandehand. Kan gebeuren. Hartenhof (overleg) 23 okt 2018 14:59 (CEST)

bewerking teruggedraaid belforten[brontekst bewerken]

Geachte BonstraGeert Op uw pagina staat: "Feiten controleren in tijden van 'alternatieve feiten' is broodnodig ..." Gelieve dat dan ook te doen vooraleer u een bewerking zonder uitleg terugdraait, iets wat u blijkbaar meer doet. Sluis lig in Nederland, niet in België, en staat niet op de lijst van de UNESCO. De afbeelding onder "België" is dan ook onterecht. Gelieve uw feiten te checken. Ik reken er op dat u zelf uw terugdraaiactie ongedaan maakt. mvg Henxter (overleg) 15 nov 2018 11:47 (CET)

Is blijkbaar al gebeurd, OK Henxter (overleg) 15 nov 2018 11:50 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Suske & Wiske[brontekst bewerken]

Wat was er mis met deze toevoeging? OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 25 jan 2019 21:21 (CET)

  • Het was half werk. Twee losse tittels, terwijl er veertien verwijzingen in de link Vitamitje stonden. In eerste instantie dacht ik dat op de lijst alleen het eerste optreden vermeld moess worden. Nu zie ik dat er bij andere wel meer staan. Ik heb de lijst aangevuld. BonstraGeert (overleg) 26 jan 2019 07:11 (CET)
Ik zie het. Dank daarvoor. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 26 jan 2019 12:47 (CET)

Awater Poezie[brontekst bewerken]

Ik heb je poezieprijs gelijk aan WikiData geknoopt: zie deze Reasonator voor het resultaat. Edoderoo (overleg) 28 jan 2019 12:30 (CET)

'Allen' is voor personen[brontekst bewerken]

Daarom heb ik deze [2] weer teruggezet. Zie ook [3] of [4]. De eerdere wijzigingen van de anoniem waren ook correct, dus ook AGF. VanBuren (overleg) 20 feb 2019 11:15 (CET) Dank BonstraGeert (overleg) 20 feb 2019 13:50 (CET)

Oikos[brontekst bewerken]

U leverde bijsdragen aan het lemma Oikos. Een zin wordt van diverse zijden, doorgaans anoniem, verwijderd. Wat is er met deze in, weet u dat? mvgHenriDuvent 5 apr 2019 10:57 (CEST) Ik weet van niets. Ik heb 20 vervangen door twintig. BonstraGeert (overleg) 5 apr 2019 11:49 (CEST)

De Uitweg en De Opgang[brontekst bewerken]

Hallo BonstraGeert,

Ik zie dat jij de hoofdauteur bent van het artikel De Uitweg en gewerkt hebt aan De Opgang (Amsterdam), dus ik hoop dat je me verder kunt helpen. Op Commons heb ik een aantal foto's ontdekt die bij De Opgang gecategoriseerd zijn maar volgens mij De Uitweg tonen. Daar ben ik echter niet zeker van, dus ik wou vragen of jij even mee wilt kijken. Daarnaast kwam ik door te zoeken op 'Tussenmeer' (met spelfout dus) nog wat foto's op het spoor die van De Uitweg kunnen zijn.

Foutief:

Mogelijk toe te voegen:

Als je denkt dat deze vijf foto's allemaal dezelfde kerk weergeven, wil ik er wel een categorie voor maken.

Terzijde: er bestaat al een Category:Uitweg, Amsterdam, maar die laat een weg door de Sloterpolder zien. Weet jij toevallig of de weg en de kerk min of meer op dezelfde locatie liggen? — bertux 14 jul 2019 13:41 (CEST)

Beste bertux, De vijf foto's tonen inderdaad de kerk de Uitweg. Dank daarvoor. Ik ben getrouwd in deze kerk, dus herken het wel. (De aanrijding tussen de Daf33 en het volkswagenbusje was er een van velen. Elke week was het raak. ds Snijders die in de pastorie naast de kerk woonde had een verbandkoffertje klaarstaan als het weer eens raak was. Maar dat terzijde) De Category Uitweg zijn boerderijen die aan de straat Den Uytwegh lagen. Als ik de oude kaarten over elkaar leg liep die vanaf ongeveer de kruising Baden Powell links langs het Osdorpplein, langs wat nu de Sloterplas is, in een rechte lijn naar Sloterdijk. BonstraGeert (overleg) 14 jul 2019 15:11 (CEST)
Zo, gedaan. Nog best een hoop werk, als je er geen routine in hebt, zeker als je dan ook nog de fouten van collega's en Anefo gaat corrigeren. Ik heb ook de adresgegevens opgezocht en het Wikidata-item aangevuld.
Ik verbaas me over het gemak waarmee men vroeger ongevallen aanvaardde. Wekelijks botsingen op hetzelfde punt? Moet kunnen. Negen arbeiders omgekomen bij de reparatie van de Bommelse Brug na de oorlog? Krantenbericht op pagina drie. We slaan tegenwoordig soms door in het moord en brand roepen, maar we zijn preciezer geworden — bertux 14 jul 2019 17:24 (CEST)

Nauwkeuriger graag[brontekst bewerken]

Ik had deze opmerking achterwege gelaten als u er al niet op uw overlegpagina vaker op bent aangesproken. Kunt u zorgvuldiger zijn met het terugdraaien van anonieme bijdragen? Omdat u bent ingelogd valt uw slordigheid niemand op. Het is daarom extra belangrijk dat u niets terugdraait waarvan u niet weet dat het klopt.

Het gaat in dit geval om een bijdrage van november 2018. https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Playa_Forti&diff=52388838&oldid=52388771&diffmode=source

Groeten,
Frank Geerlings (overleg) 25 jul 2019 15:24 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste BonstraGeert,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 04:21 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste BonstraGeert,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:06 (CEST)

'aarde'[brontekst bewerken]

Hoi Geert,

Ik zag dat je 'op aarde' had veranderd in 'op Aarde'. Dit blijkt incorrect: https://onzetaal.nl/taaladvies/aarde-aarde/

Hartelijk, Effeietsanders 5 nov 2019 21:15 (CET)

Beste Effe, Dank voor het bericht. Op veel lemma's wordt een hoofdletter gebruikt. Ik zie nu dat hier al veel discussie over geweest is. Overleg:Aarde (planeet). Maakt mij verder niet uit. Een hoofdletters voor de planeet, een kleine letter als er (tuin)Aarde bedoeld wordt leek me logisch. BonstraGeert (overleg) 5 nov 2019 21:33 (CET)

Getallen uitschrijven[brontekst bewerken]

Hallo BonstraGeert, met deze edit veranderde je bij "... kreeg Edgar Wijngaarde 2 uur de tijd om een begrafenis te regelen." het cijfer door het woord 'twee'. Bij exacte waarden is het volgens mij juist goed om cijfer(s) te gebruiken. Zo wordt hier uitgelegd dat "Hieruit blijkt dat zeven seconden trager werd gereageerd dan gemiddeld." fout is omdat er '7 seconden' had moeten staan. Zo bezien lijkt me '2 uur' niet echt fout, of mis ik wat? - Robotje (overleg) 9 dec 2019 01:31 (CET)

Beste Robotje, bij 2 uur of twee uur is niet iets echt fout. Het gaat op interpretatie van de regels. Als ik 2 uur zie staan lees ik; 's nachts 02.00 uur. Wat gezien de context zeer zeker een optie was. Als ik twee uur zie staan lees ik dat iemand 120 minuten de tijd had. Ik probeer zo veel mogelijk de uitleg van de regels van Onze Taal te volgen onzetaal.nl/taaladvies/getallen-in-letters-of-cijfers Ik heb 70- jarige leeftijd laten staan. Groet en Dank, BonstraGeert (overleg) 9 dec 2019 06:21 (CET)

Hoi BonstraGeert, bedankt voor je snelle reactie. Wijngaarde kreeg twee uur de tijd om iets te doen en niet tot 2 uur de tijd. Daar gaat het dus om een tijdsinterval van 120 minuten. Bij dat andere voorbeeld betreft het eveneens een tijdsinterval (7 seconde). Bij het taaladvies staat als voorbeelden van een exacte waarde de snelheid van 50 km/u (wat volgens internationale regels als 50 km/h geschreven hoort te worden) en 14 ºC. Bij een aantal gevolgd door een wetenschappelijk eenheid is het dus prima te verdedigen om dat niet uit te schrijven. Verder gaf je al aan dat je je beroept op een publicatie van Onze Taal. Op die pagina over uitschrijven van getallen staat redelijke bovenaan: "Daar zijn geen vaste regels voor. De gebruikelijkste richtlijnen staan hieronder." Afwijken van hun richtlijnen is dus taalkundig gezien niet automatisch echt fout. Ik vermoed dat je ook bekend bent met het Witte Boekje dat is samengesteld door o.a. het Genootschap Onze Taal uit onvrede over sommige onderdelen van de officiële spelling, zoals die is vastgelegd door de Taalunie. Wij volgen de Taalunie en wat ze bij Onze Taal vinden kan daar dus van afwijken. Zo alles bij elkaar voor mij genoeg reden om daar '2 uur' terug te zetten. - Robotje (overleg) 9 dec 2019 07:49 (CET)