Overleg gebruiker:Ceedeer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo Ceedeer, waarom haalde je dit leeg? Ik heb ondertussen bij Maria Elisabeth van den Bergh (Q20017579) een portret toegevoegd bij wikidata. :-) Lotje (overleg) 8 mrt 2020 16:20 (CET)[reageer]

Uitnodiging voor schrijfbijeenkomst Wiki goes Caribbean, zaterdag 20 juni om 14.00 Nederlandse tijd[brontekst bewerken]

Schrijf je mee over flora en fauna op 20 juni?

Beste Ceedeer, hopelijk gaat alles goed met je. Hierbij een uitnodiging in het kader van het Wiki goes Caribbean project.

Op zaterdag 20 juni 2020 is een nieuwe, online bijeenkomst Wiki goes Caribbean gepland door het Nationaal Archief (Den Haag) en Wikimedia Nederland. Hiervoor nodigen we je van harte uit. Thema van deze schrijfmiddag is deze keer Flora & fauna, maar je kan natuurlijk - zoals altijd - ook gewoon werken aan het schrijven en verbeteren van artikelen naar keuze. Er is begeleiding aanwezig.

We maken gebruik van de online vergadersoftware Zoom. Hiervoor heb je geen account nodig. Inschrijven voor deze bijeenkomst is verplicht; kort voor de start van de bijeenkomst sturen we je de link naar de vergaderruimte toe.
INSCHRIJVEN kan via dit inschrijfformulier. Misschien tot ziens op 20 juni?

Hartelijke groet, Sandra Fauconnier (WMNL) (overleg) 12 jun 2020 17:55 (CEST)[reageer]

Online bijeenkomst Wiki goes Caribbean zaterdag 24 oktober[brontekst bewerken]

Beste Ceedeer,

Omdat je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in het Wiki Goes Caribbean project, wil ik je graag wijzen op het volgende:

Op zaterdag 24 oktober vindt er weer een online bijeenkomst van het Wiki goes Caribbean project plaats. Het thema van deze middag is dit keer ‘Kunst en literatuur’. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur (CET) en we maken gebruik van Zoom. Wim Rutgers, buitengewoon hoogleraar in Caribische letterkunde, analyseert hoe de informatie over Nederlands Caribische literatuur op de Nederlandstalige Wikipedia verbetert kan worden. Daarna is er een korte workshop over het toevoegen van afbeeldingen aan een artikel op Wikipedia. Wikipedianen die zelf aan de slag willen, kunnen hiervoor terecht in een aparte online werkruimte.

Wil je aansluiten, schrijf je dan in via het formulier op de evenementpagina zodat we je voorafgaand aan de online bijeenkomst een uitnodiging kunnen sturen met daarin een link naar de Zoom-omgeving.

Op de WGC projectpagina vind je een uitgebreid overzicht van onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt deze middag (of op enig ander tijdstip). Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent. Heb je nog suggesties voor artikelen die nog ontbreken? Vul ze gerust aan!

Wil je deze berichten niet meer ontvangen? Verwijder dan je gebruikersnaam van de lijst 'op de hoogte blijven' op de Wiki goes Caribbean projectpagina.

Graag tot ziens op 24 oktober! MichellevL (WMNL) (overleg) 23 sep 2020 11:36 (CEST)[reageer]

Online bijeenkomst Wiki goes Caribbean zaterdag 18 december[brontekst bewerken]

Beste CeeDeer,

Omdat je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in het Wiki Goes Caribbean project, wil ik je graag wijzen op het volgende:

Met het 'Wiki goes Caribbean'-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en de beeldbank Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. Samen met het Nationaal Archief (Den Haag) organiseren we op zaterdag 18 december 2021 een online schrijfmiddag.

Op zaterdag 18 december is er een WGC online bijeenkomst, in het teken van Kòrsou | Curaçao, naar aanleiding van de gelijknamige online tentoonstelling van het Nationaal Archief waarin archiefstukken van de koloniale machthebbers worden gecombineerd met verschillende visies op het eiland van de bewoners van toen en nu. Tijdens deze online bijeenkomst nemen we verschillende aan het eiland gerelateerde Wikipedia-artikelen onder de loep, bekijken of en hoe deze verschillende visies erin worden gerepresenteerd en waar we nog informatie kunnen aanvullen of bijwerken. We beginnen om 15.00 (10.00 op Aruba, Bonaire en Curacao, 11.00 uur in Suriname) en eindigen om 17.00 (14.00 op Aruba, Bonaire en Curaçao, 15.00 uur in Suriname). Als je wilt deelnemen, schrijf je dan in via deze link voor vrijdag 17 december 17.00, zodat we je tijdig de Zoom-link naar de bijeenkomst kunnen sturen.

Meer informatie en inspiratie voor artikelen om aan te werken vind je op de projectpagina.

Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent. Heb je nog suggesties voor artikelen die nog ontbreken? Vul ze gerust aan!

Wil je deze berichten niet meer ontvangen? Verwijder dan je gebruikersnaam van de lijst 'op de hoogte blijven' op de Wiki goes Caribbean projectpagina.

Graag tot ziens op 18 december! MichellevL (WMNL) (overleg) 1 dec 2021 14:44 (CET)[reageer]

Update WGC: Schrijfbijeenkomst WGC thema Caribische vrouwen 23 april 2022 Nationaal Archief | Online (Hybride)[brontekst bewerken]

Omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ontwikkelingen rondom het Wiki Goes Caribbean project, stuur ik je dit bericht.

Zaterdag 23 april a.s. is er een Wiki goes Caribbean schrijfbijeenkomst bij het Nationaal Archief (NA). Het thema voor deze bijeenkomst is: Caribische vrouwen. Deze wordt zowel fysiek als hybride gehouden. Deze bijeenkomst valt samen met de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Wikimedia Nederland, welke gehouden wordt bij de Koninklijke Bibliotheek. We hebben de tijden voor de ALV aangepast om degenen, die dat willen na afloop van de ALV, de gelegenheid te geven aan te kunnen sluiten bij de schrijfbijeenkomst.

Om te weten hoeveel mensen we mogen verwachten én om (voor degene die online deelnemen) de vergaderlink toe te kunnen sturen, vragen we je om je in te schrijven via dit inschrijfformulier.

Na afloop van deze schrijfbijeenkomst bieden wij de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje, gezellig bij te praten. Daarvoor is een ruimte gereserveerd bij de Foodhal Minglemush (direct gelegen naast het Centraal Station Den Haag). I.v.m. de catering vragen wij je om op het inschrijfformulier aan te geven of je hierbij aanwezig wilt zijn.

Programma WGC schrijfbijeenkomst: Caribische vrouwen[brontekst bewerken]

Op Wikipedia vinden we nog te weinig informatie over Caribische vrouwen en daar willen we graag verandering in brengen. Zo hebben Faustina Frank (Minister van Onderwijs van de Nederlandse Antillen), Felicia Hemans (19e-eeuws schrijfster) en Dee Scarr (milieuactivist) nog geen pagina op de Nederlandstalige Wikipedia. Helpen jullie mee om met bronnen van het Nationaal Archief en andere instellingen hier verandering in te brengen?

Agenda[brontekst bewerken]

Fysiek in het Nationaal Archief:

  • 13.00 - 13.30: inloop koffie en thee
  • 13.30 - 14.30: bezoek tentoonstelling Kórsou
  • 14.30 - 15.00: naar workshopruimte

Start hybride deel van de sessie, waarin mensen ook online kunnen deelnemen.

  • 15.00 - 15.15: welkom en korte uitleg (Michelle en Tico)
  • 15.15 - 16.45: aan de slag met schrijven
  • 16.45 - 17.00: afronding

Welk videokanaal gebruiken we tijdens het hybride deel van de bijeenkomst?[brontekst bewerken]

Wikimedia NL maakt gebruik van de online vergadersoftware Zoom. Hiervoor heb je geen account nodig. Inschrijven voor deze bijeenkomst is verplicht; kort voor de start van de bijeenkomst krijg je een link naar de online vergaderruimte doorgestuurd.

Bekijk de projectpagina Wiki goes Caribbean op Wikipedia.

Wil je geen updates meer ontvangen over Wiki Goes Caribbean? Verwijder dan je naam op de projectpagina, dan sturen we je niks meer toe.

Graag tot de 23ste (offline/online)!

Met vriendelijke groet,

Namens Tico Koopmans en Michelle van Lanschot JansenKirsten (overleg) 15 apr 2022 11:47 (CEST)[reageer]

Update WGC: workshop vakantiefoto’s toevoegen aan Wikipedia | 27 augustus 2022 | Nationaal Archief Den Haag[brontekst bewerken]

Beste CeeDeer,

Omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ontwikkelingen rondom het Wiki Goes Caribbean project, sturen wij je dit bericht.

Graag nodigen wij je uit voor de workshop 'vakantiefoto's toevoegen aan Wikipedia' die wij op 27 augustus van 13.00 tot 17.00 organiseren bij het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens deze workshop leer je hoe je een zelfgemaakte foto toevoegt aan de mediabank van Wikipedia (Wikimedia Commons) en hoe je een foto toevoegt aan een Wikipedia-artikel dat nog geen foto heeft.

Er zijn nog veel locaties, gebouwen, planten, dieren en andere Caribische bezienswaardigheden die geen afbeelding hebben op Wikipedia en op deze manier kunnen we hier verandering in brengen!

Uiteraard kun je ook aan de slag met schrijven op Wikipedia of je vragen over het bewerken van Wikipedia stellen.

Inschrijven kan via dit formulier. Meer informatie en het programma zijn terug te vinden op Wikipedia.

Wil je geen updates meer ontvangen over Wiki Goes Caribbean? Verwijder dan je naam op de projectpagina.

Graag tot ziens op 27 augustus in het Nationaal Archief!

Hartelijke groet,

Tico Koopmans , Nationaal Archief
Magda Lacroes, Dutch Caribbean Bookclub
Michelle van Lanschot, Wikimedia Nederland
MichellevL (WMNL) (overleg) 2 aug 2022 15:49 (CEST)[reageer]