Overleg gebruiker:CharleyB1962

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:CharlesBetman)
Hallo CharleyB1962, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.154.720 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat u het artikel Medium-lance hebt aangemaakt. Dit betrof promotie voor een type freelance dienstverband en is daarom voor directe verwijdering voorgedragen. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u direct betrokken/belanghebbend bent hetgeen uw gekozen gebruikersnaam doet vermoeden wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Paid contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Meer over de diverse verwijderingsredenen vindt u hier. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Hoyanova (overleg) 25 nov 2021 10:30 (CET)[reageer]

Vreemd ... het is namelijk zeker geen type freelance dienstverband. Het betreft een 'normaal' vast dienstverband met als voordeel dat daar enkele krenten uit de pap van 'n ZZP-schap aan zijn toegevoegd.
Medium-lance is net zo min een merknaam als freelance dat wel op Wikipedia te vinden is. Iedere organisatie is gerechtigd de naam medium-lance te gebruiken en kan daar een eigen invulling aan geven.
Ik kan me dus niet vinden in deze reden van verwijderen, maar goed, zal daar verder ook weinig invloed op hebben vermoed ik. CharlesBetman (overleg) 25 nov 2021 11:05 (CET)[reageer]
Beste Hoyanova
Verbaasd was ik dat binnen enkele seconden mijn pagina verwijderd was over medium-lance. Mijn verbazing ook op de helpdesk geplaatst en daar al enkele reacties ontvangen die aansluiten bij mijn verbazing. Graag zou ik de pagina weer erop plaatsen, maar om te voorkomen dat ie weer onmiddellijk verwijderd wordt, graag eerst jouw reactie op onderstaande:
Medium-lance
Goedemorgen,
Ik ben nieuw op Wikipedia, heb een eerste pagina proberen aan te maken over de term medium-lance, maar deze werd al binnen enkele seconden door de "Wikipedia-politie' verwijderd. Ik begrijp echter de opgegeven reden niet. Heb daar als volgt op gereageerd:
"Vreemd ... het is namelijk zeker geen type freelance dienstverband. Het betreft een 'normaal' vast dienstverband met als voordeel dat daar enkele krenten uit de pap van 'n ZZP-schap aan zijn toegevoegd. Medium-lance is net zo min een merknaam als freelance dat wel op Wikipedia te vinden is. Iedere organisatie is gerechtigd de naam medium-lance te gebruiken en kan daar een eigen invulling aan geven. Ik kan me dus niet vinden in deze reden van verwijderen, maar goed, zal daar verder ook weinig invloed op hebben vermoed ik."
Wellicht kan iemand mij in begrijpelijke taal uitleggen waarom een algemene term als medium-lance niet mag, terwijl een term als freelance wel vastgelegd is.
Dank vast hiervoor en met vriendelijke groet, Charley
PS: jammer dat ik mijn account niet kan verwijderen. Kan dat op een andere manier wellicht? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door CharlesBetman (overleg · bijdragen) 25 nov 2021 11:09 (CET)
De op gegeven verwijderreden is: "Neologisme aangemaakt namens bedrijf die deze dienst aanbiedt." Een korte zoektocht leert me dat het nog geen extreem populaire term is, maar dat medium-lance inderdaad bij voornamelijk IT-vacatures van verschillende bedrijven als term voorbij komt. Dus ik betwijfel of het terecht is dat dit lemma direct is verwijderd, maar ik weet uiteraard niet hoe promotioneel het artikel in kwestie was. StuivertjeWisselen (overleg) 25 nov 2021 11:42 (CET)
Ten eerste zou "neologisme" geen factor moeten zijn bij een verwijdering; een term die gebruikt wordt, is 'geldig'. Ten tweede is het geen dienst. Bovendien kan Hoyanova niet weten of Charley namens een bedrijf schreef, noch welk. Het artikel was nogal onaf: geen wikilinks, geen bronnen, geen categorieën, maar dat is geen reden voor directe verwijdering. Ik vraag me af hoe Dqfn13 zijn verwijdering verantwoordt. –bdijkstra (overleg) 25 nov 2021 12:03 (CET) CharlesBetman (overleg) 25 nov 2021 12:56 (CET)[reageer]

Bewerkingssamenvattingen[brontekst bewerken]

Beste Charley, mogelijk heb je nog niet ontdekt dat in Geschiedenis de bewerkingssamenvattingen te zien zijn die toelichting bij bewerkingen geven. Klik hiervoor bovenaan het artikel op Geschiedenis en zie met name deze episode, waarin uitgelegd wordt waarom een bron nodig is. Ook als je met de cursor over het sjabloon 'Bron?' zweeft, kun je een toelichting zien. Groet, Chescargot ツ (overleg) 6 dec 2021 10:07 (CET)[reageer]

Nee, sorry, niet ontdekt nog ;-) Ik ga ernaar kijken.
Groet, Charles CharleyB1962 (overleg) 6 dec 2021 10:22 (CET)[reageer]

Externe links op Medium-lance[brontekst bewerken]

Whoisinformatie / Bijdragen (en/de/fr/alle projecten) / overzicht

Beste CharleyB1962,

De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder Medium-lance, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken. Met vriendelijke groet, Hoyanova (overleg) 7 dec 2021 08:22 (CET)[reageer]