Overleg gebruiker:Coconco

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tweede divisie 2019/20[brontekst bewerken]

Hoi, ik neem aan dat de edits vanaf IP 213.124.19.242 ook door jou zijn gemaakt. Zou jr kunnen reageren op het bericht over de tweede divisie op Overleg_gebruiker:213.124.19.242. Sb008 (overleg) 8 apr 2020 22:30 (CEST)[reageer]

Tweede divisie 2019/20 & Tweede divisie 2020/21[brontekst bewerken]

Overleg is je aangeboden, je vondt het niet nodig om te reageren. Denk nu goed na voor je een BWO begint. En als aanvullende info op de eerder gegeven info, we zitten niet in Duitsland, zelfstandige naamwoorden worden niet met een hoofdletter geschreven en rangtelwoorden al zeker niet. Sb008 (overleg) 22 apr 2020 05:19 (CEST)[reageer]

Je weigert overleg.
 • Waarom staan er op de pagina's provincie aanduidingen, wat is de relevantie voor het onderwerp?
 • Waarom worden niet feitelijke toeschouwersaantallen gebruikt?
 • Waarom worden afwijkende 3 letter code's voor ploegen gebruikt?
 • Waarom worden er redirects ipv directe links gebruikt.
 • Waarom worden eerste-, tweede- en derde divisie met een hoofdletter geschreven? Zitten we in Duitsland?
 • Waarom wordt een incorrect overzicht van doelpunten per speelronde gegeven?
 • Waarom wordt een volledig nacompetitieschema gegeven terwijl daar een aparte pagina voor is?
 • Waarom wordt een incorrecte implementatie van "sports table" gebruikt?
 • enz
En als belangrijste, waarom ontken je een en dezelfde te zijn als de IP gebruiker? Volgens mij geen goed Katwijks gebruik! Sb008 (overleg) 22 apr 2020 13:12 (CEST)[reageer]

Goedemiddag, zo lang heb ik nog niet een eigen pagina, dus excuseer mij dat het niet lukte om op een juiste manier te reageren.

Waarom zouden provincie-aanduidingen niet relevant zijn? Wikipedia is een grootste encyclopedie waar alle soorten van statistiek plaats mogen hebben.
De juiste toeschouwersaantallen worden wel gebruikt naar de websites van verschillende clubs en die van overige media.
Er worden geen afwijkende drielettercodes gebruikt, er wordt gebruik gemaakt van de afkortingen van clubs van Fox Sports, dit om verwarring te voorkomen. "SPA" zou in principe ook voor Sparta Rotterdam kunnen staan, maar in het geval van Tweede Divisie gaat het om de SV Spakenburg. Een logisch systeem dat wordt gebruikt door Fox Sports.
Dit mag van mij anders, prima.
Ik heb zelf alle doelpunten geteld, daar zou een foutje in kunnen zitten, wijzig dan alleen dit getal in de tabel alstublieft.
Een nacompetitieschema is gebruikelijk om weer te geven omdat het een seizoenspagina is. Er wordt ook al verwezen naar "play-offs Nederlands voetbal", dus dat zou ingekort kunnen worden.
De ranglijst mag anders ingevuld worden, dat is prima.
Dit is een persoonlijke aanval en heeft niets met het bewerken van Wikipedia te maken. U gaat uit van aannames (woonplaats bijvoorbeeld) terwijl ik daar wel geboren ben, maar daar niet meer woon.
U mag op een wat vriendelijker manier antwoorden. Er is veel werk ingestoken en het is nuttige informatie aangezien belangrijke statistieken zijn weggevallen vanaf dit seizoen door de 'teloorgang' van voetbalopzaterdag.com.
Namen van instellingen, enzovoorts horen met een hoofdletter te worden geschreven. Er zou getwijfeld kunnen worden of het al dan niet Tweede Divisie of Tweede divisie moet zijn, maar tweede divisie is per definitie incorrect Nederlands.

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

 • Laat ik met laatste punt beginnen. Hierover heb ik contact gehad met het Genootschap Onze Taal, en zij zijn hier volstrekt helder over. Eerste divisie en andere divisies wordt met kleine letters geschreven. Ook Van Dale is hier helder over, "2 afdeling van de wedstrijdsport". Het is een normaal zelfstandig naamwoord, en geen eigennaam, noch van een instelling, noch van iets anders dat met een eigennaam wordt aangeduid. De aanduiding eerste, tweede e.d. maakt het alleen specifieker. Anders ligt het bij Keuken Kampioen divisie, hier is Keuken Kampioen een eigennaam die eenduidig hoort bij de eerste divisie in het voetbal en niet bij een andere sport. We moeten het zeker ook hebben over de Regio Eerste Klasse (zoals die bij handbal voorkomt)?
 • Voor de compeitie is het in zijn geheel niet relevant uit welke provincie een club komt. Is er één site die aangeeft hoeveel teams uit een provincie komen? Dit valt onder WP:NOR. Het stadion en de plaats zijn wel relevant omdat de club daar speelt. Als je wilt weten uit welke provincie een club komt, klik je op de link van de plaats. Of moeten we misschien ook nog e.g. de oppervlakte en het aantal inwoners van de plaats vermelden? NL-Wiki zegt niet expliciet iets over het gebruik van iconen. EN-Wiki daarentegen wel (WP:ICON). Hier staat "Flag icons may be relevant in some subject areas, where the subject actually represents that country or nationality – such as military units or national sports teams. In lists or tables, flag icons may be relevant when such representation of different subjects is pertinent to the purpose of the list or table itself." Uiteraard is EN-Wiki geen NL-Wiki, maar de provincies zijn hoe dan ook niet relevant.
 • Indien er ergens accurate toeschouwersaantallen worden vermeld, dan gebruik je die en geen statistisch onbetrouwbare getallen. Hoe dan ook, het geheel m.b.t. de toeschouwersaantallen is een gevalletje WP:TMI (weer EN-Wiki). Zelfs de eredivisie is niet zo uitgebreid.
 • Op welke recente voetbalpagina's is het hele nacompetitieschema vermeld?
 • Er worden wel afwijkende 3 letter codes gebruikt in vergelijk met eerdere seizoenpagina's op Wiki. Met Fox hebben we de facto niets te maken. Dat de gekozen 3 letter codes niet overal even slim zijn gekozen is een ander verhaal. Waarschijnlijk ben je het met me eens dat het verstandig zou zijn om een lijst te maken met een unieke code voor elke vereniging. Als je initieert om zo'n lijst te maken, krijg je mijn volledige steun. Maar, bij zoiets betrek je op zijn minst alle actieve bewerkers van de voetbalpagina's. Daarna kan je zoiets doorvoren en zorg je ervoor dat het consistent is op alle Wiki-pagina's en niet op één specifieke pagina's. Is het nu overal consistent? Ik vermoed van niet, maar we hoeven niet nog meer verschillen te creëren.
 • In de overzichtstabel met doelpunten per speelronde is dat ene getal veranderd en het formaat gelijk getrokken met dezelfde tabel op andere pagina's. Consistentie!
 • Referenties zet je niet "los zwevend" op een pagina zoals direct onder het kopje "statistieken". Verder bestaan er voor referenties mooie sjablonen zoals "citeer web" en "citeer nieuws". En dan heb ik het niet alleen over de referenties op de pagina's in kwestie, maar over alle pagina's waar je recent referenties hebt toegevoegd. Wat zeker niet mag gebeuren is dat dezelfde referentie meermaals in de referentie lijst voorkomt. Voor hoe dit te voorkomen verwijs ik je wederom naar EN-Wiki: Same reference used more than once.

Dan IP adres 213.124.19.242 en Coconco. Op je eigen overleg pagina heb je in een snel weer verwijderd antwoord, ontkend dat het om één en dezelfde persoon ging. Laten we eens naar een aantal feiten kijken:

 • Initieel worden alle bewerkingen op de tweede divisie pagina's uitgevoerd vanaf het genoemde IP adres. Wanneer de bibliotheek in Katwijk i.v.m. Corona niet meer open is verschijnt opeens de gebruiker Coconco.
 • Beide focussen zich op de tweede divisie.
 • Beide houden zich bezig met onderwerpen gerelateerd aan Katwijk.
 • Beide houden zich bezig met e.g. Allsvenskan en Superettan, verenigingen waar weinig mensen van gehoord zullen hebben.

Hoe groot acht je de kans, bij die feiten, dat het om 2 verschillende personen gaat?

Misschien woon je niet meer in Katwijk, maar je verkeert er in ieder geval nog regelmatig, en ik heb geen enkele twijfel dat jullie één en dezelfde persoon zijn. Waar je woont zal me overigens een rotzorg zijn, Katwijk werd uitsluitend genoemd als hint dat ik wist dat het om dezelfde persoon ging. Wat ik niet op prijs stel is dat iemand ontkent dat het om één en dezelfde persoon gaat terwijl de feiten evident iets anders zeggen. En daar zal ik dan ook iets van zeggen. Als je dat als een persoonlijke aanval ziet, het zij zo.

Tenslotte, ik heb je om overleg gevraagd. Ik heb je zelfs aangeraden om een account te creëren om dit te vergemakkelijken. Als jij er voor kiest om nergens op te reageren, moet je mij niet verwijten dat je een heleboel tijd en moeite hebt besteed aan iets dat niet Wiki-waardig is. Praten is constructief, zwijgen niet.

And most of al, we hadden deze "ellende" kunnen voorkomen.

Nog 1 ding, lees WP:SIG en ping eens.

Sb008 (overleg) 22 apr 2020 16:21 (CEST)[reageer]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Een heleboel aannames in je verhaal, terwijl ik me probeer te baseren op bronnen, daar is Wikipedia voor gemaakt. Het lijkt me alleszins relevant om de provincie aan te duiden in de seizoenspagina. Dat de Eredivisie dit niet doet, is geen argument. Wat wel of niet relevant is, is een subjectieve zaak. Ik zou dat graag zo laten staan.

Je verwijt mij verkeerde getallen omtrent goals per speelronde, maar je begint en eindigt met consistentie en verwijdert al mijn bijdrages in één hele keer, ook niet chique.

De toeschouwersaantallen zijn gebaseerd op aantallen door andere media gegeven, ik wil niet bij elk getalletje in de tabel een ander verwijzing hebben staan, lijkt me niet meer dan logisch. Het zijn dus geen statistisch onbetrouwbare getallen. “Zelfs de Eredivisie is niet zo uitgebreid” is een drogreden en ook nog incorrect, want de seizoenspagina’s van de Eredivisie geven dezelfde informatie en die van de Eerste Divisie is zelfs nóg specifieker. Niets mis mee voor de Tweede Divisie.

Als jij graag onduidelijke drielettercodes wilt gebruiken, dan doe je dat maar. Ik ga me niet branden aan een hele lijst met zelfgemaakte afkortingen en iedereen daarvan op de hoogte stellen, zo lang gebruik ik wikipedia nu ook weer niet om dat te weten. SPA” voor SV Spakenburg is zo’n gevalletje (is gewoon Sparta Rotterdam). “RIJ” kan naar Rijnvogels verwijzen en “QUI” zelfs naar een heleboel verenigingen met Quick in de naam. Dat we niets met Fox te maken hebben, is dus niet waar, aangezien zij een goed systeem hanteren qua afkortingen.

Kortom, er worden een hoop pagina’s met elkaar vergeleken. Als schaap 1 springt, doe ik het ook maar. Zo werkt het niet.

Wellicht wat aanknopingspunten:

 • De provincies verwijder je, dat zou ik kunnen respecteren. Wel graag de vlag van de gemeente bij de plaatsnaam zetten, is wel zo mooi.
 • Voor de ranglijst maak je eventueel ook een consistente lijst. Het mooist is wel zoals op de pagina’s van de Eerste Divisie en Eredivisie, dus mét legenda in plaats van lange zijbalken met daarin informatie.
 • De toeschouwersaantallen zijn relevant en voor de Tweede Divisie bruikbaar, voor de Derde Divisie is dat te veel werk en daar zijn ze niet allemaal aanwezig. Die kunnen we zo laten staan.
 • Wellicht dat je een esthetischere manier vindt voor het aangeven van (nieuws)bronnen.

Hoogachtend,

 • Aannames? Ik verwijs je naar de Wiki artikelen, het Genootschap Onze Taal en de Van Dale. Waar baseer jij je op anders dan je persoonlijke meninng? Het gaat er niet om of er een bron bestaat voor wat jij beweert, maar als eerste of het volgens de Wiki normen relevant is voor het onderwerp. Ten tweede of er hoe dan ook bronnen zijn en ten derde of deze bronnen feitelijk correcte informatie geven.
 • Dat de eredivisiepagina geen privincies aangeeft is wel relevant. Als ze voor de hoogste voetbalafdeling niet relevant genoeg voor het onderwerp worden bevonden, zijn ze dat zeker wel voor een lagere divisie? En wat Wiki-richtlijnen erover zeggen is zeker ook niet relevant? Voor gemeente vlaggen geldt hetzelfde als provincievlaggen. Op de pagina van de plaats zijn deze relevant en niet op elke andere pagina waar de plaats wordt genoemd.
^ Je tabel met doelpunten is niet verwijderd maar gecorrigeerd qua inhoud en syntax.
 • En wou je nog altijd ontkennen dat jullie niet één en dezelfde persoon zijn?
 • De uitslagen tabel heb je zeker helemaal zelf bedacht, en niet van een andere pagina gekopieerd en toen een aantal 3 letter codes bewust vervangen? Zeker puur toeval dat jouw tabel en die op andere pagina's zo op elkaar lijken?
 • Toeschouwersaantal, de referentie naar voetbal247 geeft andere cijfers dan in jouw tabel staan, de referentie naar voetbalopzaterdag geeft cijfers van de tv kijkers en dan ook nog van vorig seizoen, transfermarkt zegt helemaal niets over toeschouwers. Misschien is er wel een goede reden waarom de NOS en het met regelmaat door jou aangehaalde Fox helemaal niets zeggen over toeschouwersaantallen van de tweede divisie en lager. Overigens zijn toeschouwerstabellen voor elke divisie even veel werk mits deze maar ergens gepubliceerd worden. Kwestie van de gegevens geautomatiseerd opvragen en automatisch tot een tabel verwerken ipv met de hand. En je wou beweren dat toeschouwersaantallen in veelvouden van 50 accuraat zijn? Ik zie het al voor me, "meneer u kan nog niet naar binnen, eerst moeten er weer 50 belangstellenden zijn voor we weer iemand binnen laten". Wie gelooft wordt zalig.
Ik zal op de moderatoren pagina melden dat we hier niet uit gaan komen.
Sb008 (overleg) 22 apr 2020 19:42 (CEST)[reageer]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Taalcaf%C3%A9/Archief/201610#Hoofdlettergebruik_(1)_en_donorprincipe:_Eerste_divisie/Eerste_Divisie Zie hier een belangrijke link - waar er dus al eerder gediscussieerd is over het hoofdlettergebruik van competitienamen. U geeft mij de wind van voren over het een verkeerd getal in de doelpuntentabel (waar het overigens niet over de syntaxis gaat), maar uit uw eigen stuk tekst is ook af te lezen dat u het zowel met syntaxis als met morfologie niet al te nauw neemt. Als het breder wordt getrokken en naar uw eigen overlegpagina wordt gekeken, dan zijn er wel meer mensen met u aan het bekvechten geweest over zaken die u hebt doorgedrukt, maar dat terzijde. Dat is overigens niet verwonderlijk als u niet bereid bent tot compromissen!

Ik weet niet of ik dezelfde persoon ben als op het IP-adres, dat zijn opnieuw aannames die u doet op geen enkele grond gebaseerd. Bij voetbalopzaterdag gaat het overigens niet om tv-kijkers, maar om toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig. En daar wordt niet aan de poort geselecteerd!

 • Ik ben bekend met de aangehaalde discussie, het Genootschap Onze Taal en de Van Dale zijn leidend voor onze taal. Wat het genootschap ook nog aangaf is weer iets in een andere taal ook bestaat (in vertaalde vorm) is het geen eigennaam. In de trein hebben we vast ook de Eerste Klasse en Tweede Klasse.
 • Mocht ik taalfouten maken, dan heb ik er geen enkele moeite mee wanneer je die verbetert.
 • Ik citeer van de voetbalopzaterdag link: "Het aantal kijkers naar de live uitgezonden wedstrijden uit de Tweede divisie door FOX Sports kent dit seizoen een grillig verloop." en "De cijfers zijn afkomstig van Stichting Kijkonderzoek.". Ik zal echt niet beweren dat er aan de poort geselecteerd wordt. Maar om bij elke wedstrijd exact een veelvoud van 50 toeschouwers te hebben is wel heel toevallig. Dit betekent of er worden wel alleen groepen van 50 binnengelaten of de aantallen zijn geen feitelijke weergave van de werkelijkheid. Maar liefst 24.000 toeschouwers bij Rijnsburgse Boys v Kozakken Boys. Volgens de ploegen tabel passen er maar 6.100 toeschouwers in het stadion.
 • Je zal niet weten of je voorheen zonder login met grote regelmaat wijzigingen heb aangebracht op de tweede divisie pagina. Too funny.
Sb008 (overleg) 22 apr 2020 21:17 (CEST)[reageer]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Met je reactie geef je precies aan wat er nu fout gaat. Overigens geef je de juiste benaming dat de cijfers van Stichting Kijkonderzoek zijn, dat zijn aantallen mensen die de televisie aanzetten voor de Tweede Divisie, niet de mensen die daadwerkelijk aanwezig waren bij een voetbalwedstrijd in deze competitie, daar zijn andere bronnen voor die vermeld staan en terdege relevant zijn.

Leuk om je aannames te blijven horen! :)

Dus zijn het, zoals ik eerder niet anders beweerd heb, geen toeschouwers maar tv kijkers. Sb008 (overleg) 22 apr 2020 22:18 (CEST)[reageer]

Coconco, ik heb even zitten kijken, maar voor welke informatie is voetbalopzaterdag dan als bron gebruikt? Encycloon (overleg) 23 apr 2020 12:19 (CEST)[reageer]

O, ik zie het al. Dit is aangepast naar een snapshot uit 2018. Dat kan bezwaarlijk als bron gelinkt worden. Encycloon (overleg) 23 apr 2020 12:22 (CEST)[reageer]

Ik snap niets van die link, die heb ik zelf nooit toegevoegd. Dat zijn televisiekijkers (kijkonderzoek) op de wikipagina gaat het om bezoekersaantallen, dus die de wedstrijd live en fysiek bijwonen! Bij voetbalopzaterdag zijn er wedstrijdverslagen met de daarbij behorende bezoekersaantallen (fysiek) door officiële correspondenten die dit doorgeven. Om bij elk getal in de bezoekerstabel een andere link aan te geven, is te veel werken . Ik heb nu een redelijke aanpassing gedaan. Gebruiker:Coconco (overleg) 23 apr 2020 13:05 (CEST)[reageer]

Dank je wel voor je nuttige aanvullingen op Tweede divisie 2019/20 Encycloon! Ik ben op het moment tevreden met de pagina. Wellicht dat Sb008 nog iets met de ranglijst kan doen, maar het is wel het mooist als die hetzelfde vormgegeven is als op pagina’s van de Ere- en Eerste Divisie. Gebruiker:Coconco (overleg) 23 apr 2020 14:03 (CEST)[reageer]

Fijn om te horen, hopelijk is het dan nu voor beiden in orde. En de archiveerbot blijkt hier een kwalijke rol gespeeld te hebben... Encycloon (overleg) 23 apr 2020 14:33 (CEST)[reageer]

@Encycloon: Ik ben alles behalve tevreden over de toeschouwersaantallen, en wel hierom:

 • Geen van de gegeven links onderbouwd de cijfers in de tabel
 • Voetbal247 wordt bestempeld als de site waarop de tabel is gebaseerd, echter hier zijn geen aantallen voor individuele wedstrijden te vinden, wel geven ze een gemiddelde per club. Zo zeggen ze (alleen de top 3):
  1. Quick Boys 2367
  2. IJsselmeervogels 1500
  3. Spakenburg 1300
   Daarintegen zegt de tabel:
  4. Quick Boys 2104
  5. IJsselmeervogels 2058
  6. Katwijk 1400
   Kortom, significante verschillen
 • De Voetbalopzaterdag referentie geeft inderdaad een soort van verslagen, echter weinig tot niets over toeschouwersaantallen
 • Het is onmogelijk dat bij elke wedstrijd het toeschouwersaantal een veelvoud van 50 (50 100 150 200 ...) is. De aantallen hebben geen enkele feitelijke waarde.
 • De verwijzingen naar de sites van verenigingen. Moet een lezer dan zelf uitzoeken wat deze websites zijn en deze vervolgens ook nog gaan afspeuren?
 • Op de referentie Transfermarkt zijn idd toeschouwersaantallen te vinden. Evenzo op Soccerway. Zij gegeven de volgende cijfers (inclusief link door op het toeschouwersaantal te klikken).
  Transfermarkt:

Thuis ╲ Uit AFC ASW EXM GVV HFC HHC IJS JSP JVO KAT KOZ NOO QUI RIJ SCH SPA TEC TRE Tot. Gem. Max. Min.
 
AFC 100 350 300 550 300 999 200 - - 150 - - 600 100 200 - 200 4.049 337 999 100
ASWH - 800 300 - 400 921 - 700 - - 400 1000 600 900 900 300 600 7.821 652 1.000 300
Excelsior Maassluis 300 600 - - - 861 400 400 500 800 900 - 700 700 - 500 600 7.261 605 900 300
GVVV 900 850 750 900 - 1234 - 700 1100 - 900 - 900 500 1100 - 1000 10.834 903 1.234 500
Koninklijke HFC - 230 145 - 575 - 325 300 750 - - 750 750 - 500 300 200 4.825 439 750 145
HHC Hardenberg 1460 - 1000 1200 1400 - - - 975 1600 1200 1200 1025 900 1100 900 - 13.960 1.163 1.600 900
VV IJsselmeervogels 1519 1200 - 2186 1400 2208 1078 1234 2000 2135 1426 - 1930 - 7000 1723 - 27.039 2.080 7.000 1.078
Jong Sparta - 150 - 106 150 100 389 - - 200 130 150 - 150 150 150 100 1.925 160 389 100
Jong Volendam 300 150 300 - 250 300 - 150 489 300 - - - 180 350 120 200 3.089 257 489 120
VV Katwijk 1100 968 1062 875 - 2000 1932 326 - - 850 4000 - 965 - 278 460 14.816 1.235 4.000 278
Kozakken Boys - 750 1000 800 600 1000 1200 600 863 1100 - 1200 - - 1623 900 - 11.636 970 1.623 600
vv Noordwijk 550 900 750 586 600 500 - - 480 - 800 1200 1200 - 963 - 850 9.379 782 1.200 480
Quick Boys 2000 - 975 1100 - - 2019 1000 2250 - 2000 3000 4000 1365 4000 1400 1800 26.909 2.070 4.000 975
Rijnsburgse Boys 1100 - 1000 1000 1100 - - 900 1000 2500 1000 1350 2600 - - 800 900 15.250 1.271 2.600 800
SVV Scheveningen 300 - - 300 350 500 546 - 500 855 200 850 - 600 350 - 400 5.751 479 855 200
SV Spakenburg 1143 1700 1200 - - 1200 - 1100 750 1700 - 435 900 2000 - 1150 - 13.278 1.207 2.000 435
SV TEC 400 - - 500 250 - 623 327 400 650 600 500 600 - 500 - - 5.350 486 650 250
De Treffers - 400 - - 430 470 765 520 - 395 700 - 490 551 450 440 410 6.021 502 765 395
Totaal 11.072 7.998 9.332 9.253 7.980 9.553 11.489 6.926 9.577 13.014 10.485 11.941 14.090 14.856 6.710 18.676 8.931 7.310 189.193
Gemiddelde 923 667 778 771 665 796 1.044 577 798 1.085 874 995 1.281 1.238 610 1.437 687 609 880
Maximum 2.000 1.700 1.200 2.186 1.400 2.208 2.019 1.100 2.250 2.500 2.135 3.000 4.000 4.000 1.365 7.000 1.723 1.800 7.000
Minimum 300 100 145 106 150 100 389 150 300 395 150 130 150 551 100 150 120 100 100

Soccerway:

Thuis ╲ Uit AFC ASW EXM GVV HFC HHC IJS JSP JVO KAT KOZ NOO QUI RIJ SCH SPA TEC TRE Tot. Gem. Max. Min.
 
AFC 100 100 150 550 300 250 200 - - 150 - - 200 100 200 - 200 2.500 208 550 100
ASWH - 400 300 - 400 921 - 700 - - 400 1000 300 900 900 300 600 7.121 593 1.000 300
Excelsior Maassluis 300 300 - - - 600 400 400 500 300 659 - 863 200 - 400 650 5.572 464 863 200
GVVV 900 900 750 1000 - 1000 - 500 700 - 900 - 750 1500 215 - 1000 10.115 843 1.500 215
Koninklijke HFC - 230 145 - 575 - 325 300 750 - - 750 750 - 500 300 200 4.825 439 750 145
HHC Hardenberg 1460 - 1000 1200 1400 - - - 975 1600 1200 1200 1025 900 1100 900 - 13.960 1.163 1.600 900
VV IJsselmeervogels 1519 1600 - 2186 1400 2208 1100 2500 2000 2135 1500 - 1930 - 7000 1300 - 28.378 2.183 7.000 1.100
Jong Sparta - 150 - 106 150 100 100 - - 200 130 150 - 150 150 150 100 1.636 136 200 100
Jong Volendam 155 120 234 - 300 225 - 117 489 80 - - - 150 150 85 105 2.210 184 489 80
VV Katwijk 1100 968 1062 875 - 2000 1932 326 - - 850 900 - 965 - 278 460 11.716 976 2.000 278
Kozakken Boys - 750 800 800 600 1000 1200 600 863 1100 - 1200 - - 1100 900 - 10.913 909 1.200 600
vv Noordwijk 550 900 563 586 600 500 - - 480 - 800 1100 1200 - 963 - 850 9.092 758 1.200 480
Quick Boys 2000 - 975 1000 - - 2019 1000 2250 - 2000 2250 4000 1365 4000 1400 1800 26.059 2.005 4.000 975
Rijnsburgse Boys 1100 - 700 900 800 - - 850 260 1863 500 1000 2600 - - 800 900 12.273 1.023 2.600 260
SVV Scheveningen 300 - - 150 350 500 546 - 300 855 200 850 - 200 350 - 400 5.001 417 855 150
SV Spakenburg 1143 1700 1200 - - 1200 - 1100 750 1700 - 435 900 1650 - 1150 - 12.928 1.175 1.700 435
SV TEC 400 - - 500 250 - 700 327 150 650 600 500 600 - 500 - - 5.177 471 700 150
De Treffers - 400 - - 430 470 750 520 - 395 700 - 490 551 450 440 410 6.006 501 750 395
Totaal 10.927 8.118 7.929 8.753 7.830 9.478 10.018 6.865 9.453 11.977 9.265 10.674 10.890 13.419 7.180 17.068 8.373 7.265 175.482
Gemiddelde 911 677 661 729 653 790 911 572 788 998 772 890 990 1.118 653 1.313 644 605 816
Maximum 2.000 1.700 1.200 2.186 1.400 2.208 2.019 1.100 2.500 2.000 2.135 2.250 2.600 4.000 1.500 7.000 1.400 1.800 7.000
Minimum 155 100 100 106 150 100 100 117 150 395 80 130 150 200 100 150 85 100 80


 • Samen met de getoonde cijfers op de pagina hebben we nu 3 verschillende datasets.

Q.E.D. Toeschouwersaantallen voor de tweede divisie zijn onbetrouwbaar en niet Wiki-waardig. Er is een goede reden waarom buiten de ere- en eerste divisie geen toeschouwers aantallen worden getoond.

Kortom de tabel is klinklare onzin.

De tabel met de ranglijst voor het gemiddelde aantal toeschouwers is dubbele klinklare onzin. gebruik de sorteerbutton in de "gem" kolom (de meest rechtse bij de "grote" tabel op de pagina, en we krijgen effectief hetzelfde overzicht. Dubbele informatie. Voor de tabel met de meeste toeschouwers voor een individule wedstrijd geldt hetzelfde. Ook deze informatie staat in de "grote" tabel. Alleen de locatie en de speelronde ontbreekt. De locatie is adhv de thuisploeg mbv het ploegenoverzicht zo te bepalen. In de door mij hierboven getoonde pagina's gaat het nog makkelijker, gebruik de sorteerbutton in de max kolom (tweede van rechts).

De ranglijst tabel. De modules "sports tabel" en "sports results" zijn met een reden ontwikkeld. Een zo uniform mogelijke weergave. Deze worden niet alleen op NL-Wiki maar op 50+ andere Wiki's gebruikt. Kijk ik alleen naae EN-Wiki, bij 10.000 pagina's die gebruik maken van deze modules ben ik gestopt met tellen. Dus, een legenda ernaast zetten, zou ik niet ter stemming durven te brengen. Denk niet dat men voor 1 relatief onbeduidende competitie de boel gaat wijzigen. Het alternatief is doorgaan op de "oude" manier. Bewerkelijke tabellen die door menig editor niet worden begrepen en gevoelig zijn voor het maken van fouten. Dit is een andere reden waarom de modules zijn ontwikkeld. (Een zijpad: Kijk naar de toeschouwerstabel, het is niet voor iedereen meteen duidelijk waar wat verandert moet worden. De tabel is alles behalve ideaal. En dat mag ik zeggen omdat het formaat als hierboven en dat ook op de recente eerste divisie pagina's wordt gebruikt, door mij is ontwikkeld. Idealiter moet ook hiervoor een module komen). Terug naar de ranglijst tabel. Op de meeste pagina's waar deze wordt gebruikt zit hij vol met deprecated attributes. Deze gaan op termijn problemen opleveren. Wederom een reden waarom de modules zijn ontwikkeld. De trend is om over te stappen op de modules "sports tabel" en "sports results", dit gebeurt op meer en meer pagina's. Dus niet verstandig om dingen op een achterhaalde manier te blijven doen. Wederom een kwestie van tijd en heel wat van deze tabellen zullen geconverteerd worden. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 00:40 (CEST)[reageer]

Oké. Dan is de verifieerbaarheid in ieder geval voor de lezer niet te garanderen en daarom heb ik de toeschouwerstabellen weggehaald. Eventueel kan Coconco in diens kladblok een opzet maken als hij/zij denkt dat het probleem toch op te lossen is. Encycloon (overleg) 24 apr 2020 11:04 (CEST)[reageer]
Er valt wat voor bepaalde zaken te zeggen. Omdat de toeschouwersgemiddeldes van Transfermarkt het meest overeenkomen met de eerder genoemde tabellen (en ook de officiële cijfers doorgegeven door de correspondenten). Zo heb ik de gemiddelde bezoekersaantallen aangepast aan die van transfermarkt.nl, is wel zo duidelijk. Ook is er door deze wijziging geen sprake meer van de zo irritante afrondingen op vijftigtallen.
Nu is ongeveer vijfzesde van al mijn bijdrages in meerdere klappen tenietgedaan. Er is nu geen sprake meer van dubbele informatie. Het is wel degelijk relevante informatie aangezien het een indicatie geeft over de betrokkenheid van mensen rondom de clubs. Bij bepaalde clubpagina's werden de toeschouwersaantallen ook elk jaar bijgehouden, maar die gegevens waren van voetbalopzaterdag.com.
Tot slot heb ik de uitslagentabel op schrijfgrootte 90% gezet, net zoals bij de Ere- en Eerste Divisie, zo is er sprake van een net geheel.
Gebruiker:Coconco (overleg) 24 april 2020 12:35 (CEST)


 1. De cijfers van elk van de drie bronnen zijn als onbetrouwbaar aan te merken. Simpelweg omdat ze elkaar tegenspreken.
 2. Ook bij de 2 andere sites is het merendeel van de aantallen een veelvoud van 50.
 3. Waar baseer je op dat de cijfers doorgegeven door de correspondenten de officiële cijfers zijn? Profclubs beschikken gewoonlijk over een geautomatiseerd kaartverkoopsysteem. En deze kunnen dan ook exact vertellen hoeveel toeschouwers er waren (eigenlijk hoeveel kaarten er verkocht zijn incl. seizoenkaarthouders, die niet allemaal ook daadwerkelijk aanwezig hoeven zijn geweest). Dit kunnen ze in principe al vertellen zodra het eerste fluitsignaal klinkt en vaak zelfs al ruim voor aanvang van de wedstrijd omdat er geen dagverkoop is. Bij amateurclubs gaat dit anders, meestal worden de kaarten nog van een rolletje of uit een boekje gescheurd. Zelden dat iemand al tijdens de wefstrijd exact weet hoeveel kaarteb er zijn verkocht. De grootste zorg is op dat moment dat het meeste geld zo snel mogelijk in een kluis ligt. De penningmeester gaat ook echt niet tijdens de wedstrijd de kas opmaken, omdat hij zelf de wedstrijd wil zien en omdat hij dat, uit veiligheidsredenen, niet wil doen met zoveel mensen om hem heen. Dit doet hij wel op een later moment. Betekent dat, dat ze op dat moment helemaal niet weten hoeveel kaarten er zijn verkocht? Uiteraard kunnen ze hier wel een globale inschatting van maken. De correspondent gaat echt niet wachten totdat de penningmeester de kas heeft opgemaakt. Die heeft een dead-line en zal zijn stuk soms al 15 minuten (hoe groter de krant, in het algemeen hoe eerder) na het einde van de wedstrijd moeten aanleveren. Hij zal uiteraard navraag doen naar het aantal toeschouwers. Dan krijgt hij een antwoord als "iets van 700" of "ongeveer 450". Dat zijn geen officiële cijfers, maar op zijn best officieuse cijfers of inschattingen. Zelfs bij eerste divisie clubs komt dit voor, met name bij de reserve elftallen. Let maar eens op telekenst. Eerst staat er e.g. 300 en de dag erna 312. Teletekst kan het aantal makkelijk aanpassen maar een correspondent gaat niet regelen dat er volgende dag een rectificatie komt. Dus officiële cijfers, aan mijn hoela. Daarom is elke tabel, ongeacht de bron, met cijers voor individuele wedstrijdens klinklare nonsens. Bij gemiddelden kan dit anders liggen, tenminste als in statistische termen gesproken, het eerlijke inschattingen zijn. En hoe meer waarden, hoe betroewbaarder. Neem het gooien met een eerlijke dobbelsteen. Als je 60 keer gooit zal het niet zo zijn dat je elke waarde precies 10x hebt gegooid. Kan heel goed dat je e.g. 8x een 1, en 13x een 2 hebt gegooid. Gooi je 6000x met die dobbelsteen dan wordt het ook niet mooi elke getal 1000x, maar misschien 1008x een 1 en 994x een 2. Wat je wel zien is dat de relatieve afwijking voor elk getal steeds dichter bij de theoretische waarde komt. Het verschil begint af te vlakken. Bij de toeschouwers aantal is zo ook het gemiddelde betrouwbaarder dan de individuele waarden mits het eerlijke inschattingen zijn. Wat de ene keer te veel wordt ingeschat wordt deels gecompenseerd door een te lage inschatting een andere keer. Maar dat is de theorie. In de praktijk zijn het meestal geen eerlijke inschattingen. Een penningmeester maakt graag goede sier, en dus als hij inschat dat er ongeveer 275 bezoekers waren zal hij eerder zeggen dat het er 300 dan dat het er 250 waren. Dus eigenlijk zijn de gemiddelde ook nonsense omdat deze niet eerlijk/objectief maar subjectief worden geschat. Maar aanzienlijk minder nonsense dan de individuele getallen.
Om een lang verhaal kort te maken, als je er iets bij zet als "gebaseerd op officieuse cijfers zoals vermeldt op Transfermarkt", of verzin zelf iets moois waaruit blijkt dat het geen harde cijfers zijn, vind ik het best.
Dan nog een kleinigheid, "bijgewerkt tot ..." moet je weghalen. Einde competitie is het de gewoonte omdat soort datums weg te halen. Kijk maar eens in de uitslagen tabel, daar staat bij de "update" parameter "complete" ipv een datum. Door er "complete" neer te zetten verschijnt onder de tabel niet meer "bijgewerkt tot ...". Of kijk bij het vorige seizoen van de ere- of eerstedivisie. Daar kom je datums ook niet meer tegen. Als je de "bijgewerkt tot ..." string weghaalt krijg je weer een "zwevende" referentie. Dat kan je oplossen door onder de tabel iets te zetten als "Bron: ...." gevolgd door de referentie. Op de punten kan bijvoorbeeld de tekst die ik hierboven genoemd heb staan. Maar zoals gezegd, verzin maar wat moois. Als je dan ook nog [https://www.transfermarkt.nl/tweede-divisie/gesamtspielplan/wettbewerb/NTD/saison_id/2019 deze URL" in de referentie gebruikt zodat men meteen op de pagina uitkomt vanwaar de cijfers makkelijk zijn te vinden, vind ik het goed genoeg. Je kan dan zelfs ook nog de titel van de referentie aanpassen met als eindresultaat iets aks:
Bron: Gebaseerd op officieuse cijfers van Transfermarkt.[1]
Tenslotte, zolang het goed leesbaar blijft, vind ik de font-grootte niet relevant. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 15:19 (CEST)[reageer]


Let op, de referentie komt helemaal onder aan de pagina, dus onder het volgende onderwerp. Uiteraard heb ik daar niet het "Appendix" of "References" sjabloon neergezet. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 15:24 (CEST)[reageer]
Zo komen we aardig tot overeenstemming, ik zal jouw voorstel in de pagina proberen te verwerken.

Gebruiker:Coconco (overleg) 24 april 2020 15:45 (CEST)

Alleen jammer dat dit overleg niet 7/8 maanden geleden is gebeurd. Had ons beide grijze haren bespaard.
En dan nog 1 ding. Als je iemand specifiek antwoord is het handig om er {{ping|<gebruiker>}} e.g. {{ping|Encycloon}} bij te zitten zodat die persoon een notificatie krijgt en niet steeds op de pagina zelf of in zijn watchlist hoeft te kijken of er misschien een antwoord is. De "ping" kan je achterwege laten als je een bericht op de overlegpagina van de persoon in kwestie neerzet. Hij of zij krijgt dan, zoals je ongetwijfeld gemerkt hebt, automatisch een notificatie. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 16:03 (CEST)[reageer]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── En misschien nog een leuke tip, als je op deze pagina (Is ook te bereiken via Preferences --> Appearance - ik heb Engels als interface-taal staan) iets neerzet als:

.mw-redirect {
  color: #006633;
}
.mw-redirect:visited {
  color: #009900;
}
.mw-redirect:hover {
  color: #990000;
}
.mw-redirect:active {
  color: #990000;
}

Krijg je te zien of er verwijzing naar redirects op een pagina zitten, de wikilink kleurt dan groen, vergelijkbaar met een wikilink naar een niet bestaand pagina die rood kleurt. Kleuren kan je uiteraard naar eigen smaak instellen. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 16:17 (CEST)[reageer]

@Sb008: Dank je voor de tips! Ik zal nog een hoop moeten leren op wikipedia, maar het zal langzaamaan beter worden. Hopelijk heb je de ping nu gehad. ;)
Gebruiker:Coconco (Overleg gebruiker:Coconco) 24 april 2020 16:36 (CEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── @Sb008:, wat denk je van het toevoegen van trainers op de seizoenspagina van de tweede divisie en kledingsponsor (net zoals op de ere- en eerstedivisie-pagina’s? Gebruiker:Coconco (Overleg gebruiker:Coconco) 26 april 2020 11:35 (CEST)

Persoonlijk vind ik dit veel te ver gaan. Ook zie je dat dit slecht wordt bijgehouden. In het beste geval wordt alleen aan het begin van het seizoen de boel geactualiseerd. Trainerswisselingen worden zelden tot nooit bijgewerkt. Jij gaat dat misschien allemaal netjes doen, maar over 2 jaar ben je Wiki misschien zat, en dan? Je moet dus eigenlijk uitgaan van wat anderen redeijkerwijs ook zouden bijhouden. Kledingsponsor mag wat mij betreft op alle competitie pagina's verwijderd worden. Wie interesteert dat nou op een handvol diehards na? Daarbij Wiki is geen reclame platform. Maar dit is slechts mijn mening, start gewoon overleg op de overlegpagina van de tweede divisie en ping de actieve bewerkers van de ere- en eerste divisie zoals e.g. HKast, Stef1999, Fawiki, Tvx1, en misschien nog een paar. Kijk wat hun ervan vinden. Trouwens, om mij onduidelijke redenen (ik zie geen fout in hoe he het doet) werkt jouw ping naar mij niet. Sb008 (overleg) 26 apr 2020 22:56 (CEST)[reageer]
Vermoedelijk komt de "ping" niet aan omdat je niet juist signeert. Als in de menubalk kijkt, zie je daar eerst een "B" (vet) en dan een "I" (cursief) staan. Daarna komt de knop om te signeren. Als je daarop klikt verschijnt er ~~~~. Die tildes zorgen ervoor dat er netjes gesigneerd wordt. Sb008 (overleg) 26 apr 2020 23:54 (CEST)[reageer]

KSV Temse[brontekst bewerken]

Beste Coconco, ik ben niet zo thuis in het Belgisch voetbal, maar is deze hernoeming naar KSC Lokeren-Temse wel terecht? Voor zover ik begrijp is de fusieclub een nieuwe club en zou KSV Temse dan gewoon als historische club een zelfstandig artikel kunnen behouden.Mvg, Encycloon (overleg) 22 apr 2020 21:32 (CEST)[reageer]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Beste L.S., Ik had gelezen in Het Laatste Nieuws en TV Oost dat het zou gaan om een voortzetting onder het stamnummer van KSV Temse. Zie hier de link: https://www.tvoost.be/nieuws/ksc-lokeren-temse-is-geboren-dit-moet-u-weten. Daarom kan de nieuwe fusieclub ook blijven aantreden in Tweede Klasse Amateurs, een geheel nieuwe vereniging had volgens de Belgische voetbalbond moeten starten op het allerlaagste niveau in Vierde Provinciale.

Dank voor uw opmerking en groet, Gebruiker:Coconco (overleg) 22 apr 2020 21:39 (CEST)[reageer]

@Encycloon: Dit is onjuist, bij een fusie van e.g. A en B is het notarieel zo geregeld dat eerst alle rechten en plichten van B op A (of vice versa) overgaan. Hiervoor moeten de besturen van beide verenigingen tekenen. Daarna zal A een naamswijziging ondergaan. Ook dit moet notarieel geregeld worden, inclusief nieuwe statuten e.d. Gewoonlijk zal de vereniging met de laagste speelrechten opgaan in de vereniging met de hoogste speelrechten. Dit maakt het voor de bond makkelijker. Gebeurt het andersom dan zal de ploeg theoretisch op het lagere niveau moeten beginnen, echter in de praktijk ligt dit anders. Er bestaat namelijk ook voor elke ploeg de mogelijk om een verzoek in te dienen om op een bepaald niveau te worden ingedeeld. Gewoonlijk zal de bond, in geval van een fusie, aan zo'n verzoek gehoor geven omdat in een dergelijke situatie toch een open plek op het hogere niveau aanwezig is. Het is op Wiki gebruikelijk om bij uitsluitend een naamswijziging de pagina te hernoemen. Daarentegen wordt bij een fusie gewoonlijk een nieuwe pagina gecreeerd voor de fusievereniging en blijven de pagina's van de voorheen 2 separate verenigingen bestaan. Op deze 2 pagina's wordt dan wel een stuk tekst betreffende de fusie toegevoegd met een wikilink (dus geen redirect) naar de nieuwe club. Sb008 (overleg) 22 apr 2020 22:16 (CEST)[reageer]
Dat leek mij gevoelsmatig dus ook ja - daarnaast is het volgens mij wel een beetje erg vroeg om de details al te kunnen overzien. Encycloon (overleg) 22 apr 2020 22:23 (CEST)[reageer]
@Encycloon: Lokeren speelde hoger dan Temse, maar is recent door de Belgische bond teruggezet naar de amateurs (dit samen met nog 3 ploegen uit 1B en 3 ploegen uit 1A waaronder Standaard Luik). Hiertegen bestond weliswaar nog een beroepsmogelijkheid bij het BAS. Maar daar Lokeren nog recenter failliet is gegaan zal van deze mogelijkheid, naar ik vermoed, geen gebruik zijn gemaakt. Dit is ongetwijfeld ook de reden waarom het stamnummer van Temse wordt gebruikt. Sb008 (overleg) 22 apr 2020 22:34 (CEST)[reageer]
Zie Standaard Luik Sb008 (overleg) 22 apr 2020 22:37 (CEST)[reageer]
Ik heb de hernoeming wegens bovenstaande ongedaan gemaakt; KSC Lokeren-Temse kan dan een eigen artikel krijgen. Mogelijk dat hier nog wat vandaan te kopiëren is (mits dit in de bewerkingssamenvatting vermeld wordt of het je zelfgeschreven tekst betreft). Encycloon (overleg) 22 apr 2020 23:09 (CEST)[reageer]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── @Encycloon: Niet om lullig te doen, maar wat er concreet met de pagina's gebeurd, interesseer me niet echt. Als ik vragen tegen kom waarvan ik denk het antwoord te weten, dan beantwoord ik die. Op zich hou ik met niet met het Belgisch voetbal bezig, en ben ook niet van plan dit te gaan doen. Heb al genoeg omhanden. Sb008 (overleg) 22 apr 2020 23:50 (CEST)[reageer]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Toch wel een bijzondere beslissing, aangezien Excelsior Moeskroen en RRC Péruwelz in 2010 ook fuseerden nadat Moeskroen failliet was gegaan. Onder het stamnummer van RRC kon men toch iets hoger blijven voetballen. De nieuwe fusieploeg (toenmaals Royal Mouscron-Péruwelz) werd beschreven op de wikipagina van RRC, aangezien zij onder dit stamnummer voetballen. Dit geldt overigens ook voor Beerschot dat na het faillissement fuseerde met KFCO Wilrijk (onder de naam Beerschot-Wilrijk) en de verdere geschiedenis werd beschreven op de pagina van KFCO.

Gebruiker:Coconco (overleg) 23 apr 2020 09:42 (CEST)[reageer]

Misschien ook maar in het Sportcafé bespreken dan (maar op een vrij bewerkbare encyclopedie is consistentie buiten één artikel vaak lastig te bereiken, zeker over een periode van tien jaar). Mijns inziens gaat het om meer dan het stamnummer alleen. Als er over vijftig jaar een boek over de geschiedenis van KSC Lokeren-Temse uitkomt, zou dat dan KSV Temse als startpunt nemen of de fusie?
Extreem voorbeeld ter verduidelijking: stel dat Real Madrid en Barcelona fuseren en daarbij de fusieclub Real Barcelona het 'registratienummer' van Barcelona behoudt, lijkt het me niet dat FC Barcelona eenvoudigweg doorgezet zou moeten worden naar de identiteit van de fusieclub. Mvg, Encycloon (overleg) 23 apr 2020 10:11 (CEST)[reageer]

SV, VV en soortgelijke aanduidingen[brontekst bewerken]

A.u.b. niet weghalen, krijg je ruzie met andere mensen. Voor mij hoeven ze er ook niet te staan, maar ja. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 17:59 (CEST)[reageer]

En ook de bron niet wijzigingen. Wanneer Soccerway de pagina's heeft aangemaakt komen hier nog specifieke URL's te staan, kijk maar bij vorig seizoen. Soccerway heeft als voordeel dat de interface wordt aangepast op basis van de geolocatie van het IP adres. Als je naar de wikicode kijkt zie je dat er www.soccerway.... staat. Klik je op de link kom je op nl.soccerway.... uit. Als een fransman klikt komt ie op fr.soccerway.... uit. Hetzelfde wat Google doet, type je google.com in, kom je toch op google.nl uit. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 18:11 (CEST)[reageer]
Al kan je de redirect bij Google wel verhinderen. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 18:13 (CEST)[reageer]
Het is echt vv Capelle, zie hun website. Die wikilink kleurt nu dus groen bij mij. Sb008 (overleg) 24 apr 2020 18:35 (CEST)[reageer]

Derde divisie 2020/21[brontekst bewerken]

Hoi, heb je daar KNVB bronnen voor? Die maken zoiets officieel bekend en niet Voetbal247. -- Sb008 (overleg) 26 mei 2020 22:23 (CEST)[reageer]

Hallo, de KNVB is meestal niet zo snel met publiceren, helaas. Op RTV Utrecht stond er wel een scan van een brief naar Sportlust ‘46. Als de KNVB met de publicatie komt, kan de bron gewijzigd worden.Coconco (overleg) 26 mei 2020 23:50 (CEST)[reageer]
In de brief bij RTVU wordt verwezen naar een publicatie, dat is deze KNVB. Deze beschrijft alleen de methodiek. Het is zeer aannemelijk dat het zal gaan zoals jij het beschrijft, echter het is geen feit. Het is pas een feit zodra de KNVB dit officieel bekend maakt. Wiki is een encyclopedie en houdt zich bezig met feiten en niet met waarschijnlijkheden. Daarom staan dan ook bij de Eredivisie van dit seizoen Den Haag en RKC nog niet vermeldt en wordt bij vorig seizoen nog geen Europees voetbal aan Willem II toegekend. Is het waarschijnlijk dat het anders zal lopen? Nee! Maar feit is het ook nog niet zolang er nog beroepsmogelijkheden zijn. Ik draai je edit dan ook voorlopig terug. Er zitten ook wat fouten in, een ref is niet goed gedefinieerd en de VV bij 2 verenigingen moet je laten staan. Dit heb ik je al eens eerder verteld en is niet door mij bedacht. Op het moment dat de KNVB iets officieel bekend maakt, heb je jouw stukje zo weer teruggezet. -- Sb008 (overleg) 27 mei 2020 00:59 (CEST)[reageer]

FC Willisau[brontekst bewerken]

Dag Coconco, deze nominatie was niet op de beoordelingslijst vermeld en ik heb het nominatiesjabloon daarom weggehaald. Uiteraard staat het vrij de pagina opnieuw te nomineren. Mvg, Encycloon (overleg) 20 jun 2020 11:53 (CEST)[reageer]

Sjablonen nomineren[brontekst bewerken]

Als je sjablonen nomineert, kun je dan Wikipedia:Te beoordelen volgen? Bij voorbaat dank. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 26 aug 2020 22:39 (CEST)[reageer]

Nominatie GemeenteBelangen Katwijk[brontekst bewerken]

Hallo Coconco, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over GemeenteBelangen Katwijk. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Groeten, Mikalagrand (overleg) 3 feb 2021 19:42 (CET)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Coconco, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om de volgende artikelen:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 8 jul 2021 19:03 (CEST)[reageer]

module Zwitsers voetbal[brontekst bewerken]

Hey Coconco, ik zelf ben actief in de lagere klasse van het Zwitserse voetbal kunnen we die module uitbreiden voor alle klasse aanwezig in Zwitserland? Daarnaast vraag ik me af hoe deze precies werkt en van waar de informatie komt die gebruikt wordt in de module. Themanwithnowifi (overleg) 12 jul 2021 18:57 (CEST)[reageer]

 • Hoi! Leuk om wat te horen. Zelf ben ik actief vooral vanaf de 1. Liga tot en met de Super League. Ik zal de module aanpassen voor de lagere voetbalklassen. Op de website https://www.al-la.ch/amateur-liga.aspx kun je bovenin kiezen voor "Schweizerischer Fußballverband" en dan de juiste kantonale voetbalbond kiezen. Dan kom je op een aparte website terecht en dan kun je (naar gelang de taal) kiezen voor "Spielbetrieb" / "Compétition" / "Match Center" waar je alle uitslagen, standen en seizoenen kunt vinden.

Als je eindklasseringen wil toevoegen, dan kun je afkijken bij bijvoorbeeld de pagina FC St. Gallen, dan spreekt het voor zich denk ik.Coconco (overleg) 12 jul 2021 20:53 (CEST)[reageer]

Ja die uitslagen kan ik vinden het ging eerder over die van voor het jaar 2000. En als ik naar FC St. Gallen kijk dan werkt de module nog niet 100% zo wordt de eerste klasse ook in de jaren '70 al de Super League genoemd. Kan je daar nog eens naar kijken. Ik denk dat ik dan binnenkort de module dan vaker ga gebruiken om mijn tabelen te vervangen.Themanwithnowifi (overleg) 14 jul 2021 15:06 (CEST)[reageer]
Van voor het jaar 2000 kan ik echter geen uitslagen vinden, helaas. De module werkt nog niet optimaal inderdaad, weet niet hoe ik kan regelen dat de Super League voor 2002 de Nationalliga A heette. Coconco (overleg) 14 jul 2021 20:09 (CEST)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Coconco, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om de volgende artikelen:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 12 jul 2021 19:52 (CEST)[reageer]

Katwijk aan Zee[brontekst bewerken]

Katwijk aan Zee is tegenwoordig een woonkern of wijk (de gemeente wisselt nog weleens van woonkern naar 'wijk' en geen dorp meer. De cijfers over die kerk passen dan ook niet meer in het lemma en dienen ook als historisch iets te worden beschouwd. - Richardkiwi - Overleg 29 jul 2021 14:33 (CEST) Ps Quick Boys ligt in de Zuid-Duinen, daarna volgt pas Berkheide. Ook de link naar Staphorst had ik gerepareerd en had je ongedaan gemaakt. Ik heb alles weer teruggedraaid, kom maar met bronnen van nu, niet van voor de 'fusie'. - ~~[reageer]

An sich is duidelijk dat de ledenaantallen van 2004 zijn. Het stukje dat de cijfers historisch zijn voegt dan niets meer toe. Overbodig. Overigens heeft de discussie dorp/wijk/dorpskern niets met kerken te maken. Coconco (overleg) 29 jul 2021 18:58 (CEST)[reageer]

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Coconco, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 1 aug 2021 11:18 (CEST)[reageer]

 1. Verslagen en statistieken. Transfermarkt (8 maart 2020). Geraadpleegd op 24 april 2020.