Overleg gebruiker:DG~nlwiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo DG~nlwiki, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.972.390 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom m/v en bedankt voor je aanvullingen onder andere over Rotterdam. Emvee 23 aug 2007 21:23 (CEST)

Navigatie[bewerken]

Hallo DG, je voegde op sommige plaatsen het navigatiesjabloon landschapselementen toe. Waar kan ik over dit sjabloon meer over te weten komen? Mijn eerste indruk is dat het door z'n omvang z'n doel voorbij schiet. Wat in een lijst misschien nog acceptabel is leidt hier tot een hutspot van velerlei begrippen, zo staat bijvoorbeeld veenkolonie er ook op. Waarom stad of industrieterrein dan niet vraag ik me af. Vr. groet, JanB (overleg) 19 aug 2013 08:49 (CEST)

Eer aan meer[bewerken]

Hallo DG, ik zag deze wijziging van jou. Op zich is het wel OK om 'ter herinnering aan' neer te zetten, maar het gebruikte motief kan wel een kanttekening gebruiken. 'Ter ere van' wordt in Van Dale omschreven als 'om te vieren, het aanzien te verhogen' en kan als zodanig ook worden gebruikt als mensen abstracte zaken in aanzien doen stijgen. Zo is 'een traditie in ere houden' geen ongebruikelijke uitdrukking. Wat er stond was dus niet fout. Groet, Apdency (overleg) 4 jan 2014 19:52 (CET)

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[bewerken]

18 mrt 2015 05:06 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[bewerken]

21 apr 2015 23:00 (CEST)

Zeelandbrug[bewerken]

Hoi, kun je s.v.p. vermelden wat de bron is van de gegevens in je stuk over de aanvaring Zeelandbrug? Dank, Ronald (overleg) 16 dec 2015 14:16 (CET)

Oogdag Chris Kijne[bewerken]

Hoi DG~nlwiki. Bedankt voor je wijziging op het artikel over Chris Kijne. Inderdaad is hij tegenwoordig vaste presentator op maandag. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de eigen website van het programma. Maar de bron uit 2011 waar ik me aanvankelijk op had gebaseerd, ook van de NOS afkomstig, heeft het over "Eerst als invalpresentator, maar sinds april 2011 als vaste presentator op de donderdagavond.". De huidige website zegt "Eerst als invalpresentator, maar sinds april 2011 als vaste presentator op de maandagavond." Een van beide bronnen, of allebei, schrijft dus ergens iets dat niet klopt. Weet jij misschien hoe het zit? Apdency (overleg) 26 sep 2016 10:48 (CEST)

Altoos?[bewerken]

Vanwege dit: hebt u daar een bron voor? WIKIKLAAS overleg 8 dec 2017 04:14 (CET)

Sint eustatius[bewerken]

Tip: Probeer tijdloos te schrijven, dan hoef je je teksten niet bij te werken, nu doe je op 6 februari een uitspraak over wat op 6 februari staat te gebeuren. Hans Erren (overleg) 6 feb 2018 06:30 (CET)

Op zich is uw opmerking begrijpelijk, in het onderhavige geval niet. Mijn voornemen de tekst na aanvaarding het wetsontwerp door de kamers op dinsdag 6 februari 2018 aan te passen, heb ik inmiddels volvoerd.

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

De resultaten van de wereldwijde Wikimedia-enquête van 2018 zijn beschikbaar[bewerken]

1 okt 2018 21:56 (CEST)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend!

Rode raaf (overleg) 31 okt 2018 09:08 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Hallo DG Ik zie dat je bij de van Niftrik route een van de passanten de status verzetsstrijder hebt ontnomen, ben benieuwd waarom Paul van Niftrik