Overleg gebruiker:DG~nlwiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo DG~nlwiki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.028.616 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom m/v en bedankt voor je aanvullingen onder andere over Rotterdam. Emvee 23 aug 2007 21:23 (CEST)

Navigatie[brontekst bewerken]

Hallo DG, je voegde op sommige plaatsen het navigatiesjabloon landschapselementen toe. Waar kan ik over dit sjabloon meer over te weten komen? Mijn eerste indruk is dat het door z'n omvang z'n doel voorbij schiet. Wat in een lijst misschien nog acceptabel is leidt hier tot een hutspot van velerlei begrippen, zo staat bijvoorbeeld veenkolonie er ook op. Waarom stad of industrieterrein dan niet vraag ik me af. Vr. groet, JanB (overleg) 19 aug 2013 08:49 (CEST)

Eer aan meer[brontekst bewerken]

Hallo DG, ik zag deze wijziging van jou. Op zich is het wel OK om 'ter herinnering aan' neer te zetten, maar het gebruikte motief kan wel een kanttekening gebruiken. 'Ter ere van' wordt in Van Dale omschreven als 'om te vieren, het aanzien te verhogen' en kan als zodanig ook worden gebruikt als mensen abstracte zaken in aanzien doen stijgen. Zo is 'een traditie in ere houden' geen ongebruikelijke uitdrukking. Wat er stond was dus niet fout. Groet, Apdency (overleg) 4 jan 2014 19:52 (CET)

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 05:06 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 23:00 (CEST)

Zeelandbrug[brontekst bewerken]

Hoi, kun je s.v.p. vermelden wat de bron is van de gegevens in je stuk over de aanvaring Zeelandbrug? Dank, Ronald (overleg) 16 dec 2015 14:16 (CET)

Oogdag Chris Kijne[brontekst bewerken]

Hoi DG~nlwiki. Bedankt voor je wijziging op het artikel over Chris Kijne. Inderdaad is hij tegenwoordig vaste presentator op maandag. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de eigen website van het programma. Maar de bron uit 2011 waar ik me aanvankelijk op had gebaseerd, ook van de NOS afkomstig, heeft het over "Eerst als invalpresentator, maar sinds april 2011 als vaste presentator op de donderdagavond.". De huidige website zegt "Eerst als invalpresentator, maar sinds april 2011 als vaste presentator op de maandagavond." Een van beide bronnen, of allebei, schrijft dus ergens iets dat niet klopt. Weet jij misschien hoe het zit? Apdency (overleg) 26 sep 2016 10:48 (CEST)

Altoos?[brontekst bewerken]

Vanwege dit: hebt u daar een bron voor? WIKIKLAAS overleg 8 dec 2017 04:14 (CET)

Sint eustatius[brontekst bewerken]

Tip: Probeer tijdloos te schrijven, dan hoef je je teksten niet bij te werken, nu doe je op 6 februari een uitspraak over wat op 6 februari staat te gebeuren. Hans Erren (overleg) 6 feb 2018 06:30 (CET)

Op zich is uw opmerking begrijpelijk, in het onderhavige geval niet. Mijn voornemen de tekst na aanvaarding het wetsontwerp door de kamers op dinsdag 6 februari 2018 aan te passen, heb ik inmiddels volvoerd.

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

De resultaten van de wereldwijde Wikimedia-enquête van 2018 zijn beschikbaar[brontekst bewerken]

1 okt 2018 21:56 (CEST)

Jubileumster 10 jaar[brontekst bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend!

Rode raaf (overleg) 31 okt 2018 09:08 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Hallo DG Ik zie dat je bij de van Niftrik route een van de passanten de status verzetsstrijder hebt ontnomen, ben benieuwd waarom Paul van Niftrik

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:57 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste DG~nlwiki,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 04:22 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste DG~nlwiki,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:09 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:04 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)

Eric Arends[brontekst bewerken]

Hallo DG~nlwiki, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Eric Arends. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Fred (overleg) 15 jan 2020 20:36 (CET)

Waarde Fred Lambert,

Kijk in de geschiedenis van het lemma, en bezie met name de allereerste versie, en laat die tot u doordringen. Ik was aan het knutselen en pardoes is het tekstje verschenen. Ik weet niet hoe ik zo'n lemma meteen weer kan verwijderen en heb het deswege zo goed als ik in half uurtje kon wat opgekalefaterd. Wat mij betreft had het er meteen weer af gekund, maar kennelijk kan dat zelfs niet door de auctor intellectualis. Nu het er staat, moet het maar opgeknapt worden - Arends is wel een lemma waard. Graag beter lezen -die geschiedenis staat er niet voor niets - en een wat optimistischer inbrengː verbeter de wereld en begin bij u zelf, makker.

Beste DG~nlwiki, kun je aangeven op welke bronnen je dit artikel gebaseerd hebt? Voor mij hangt daar vanaf of het artikel behouden kan worden. Mvg, Encycloon (overleg) 1 feb 2020 12:56 (CET)

Bruno Bruins[brontekst bewerken]

Beste DG~nlwiki. Mooi dat je aandacht schenkt aan het aftreden van Bruno Bruins als minister. Let er wel op dat tekst zoveel mogelijk tijdloos dient te zijn, conform de richtlijnen. Een omschrijving dat nog beraadslaagd wordt over wie de andere ministerstaken overneemt is iets dat voor op Wikipedia ongeschikt is. Dat is meer iets voor een nieuwssite die elk moment kan worden aangepast. Dat laatste kan ook bij Wikipedia, maar is voor een organisatie die uit vrijwilligers bestaat ondoenlijk om bij te houden. Daarom weerhouden we ons van dergelijke beschrijvingen. Dagen van de week worden zelden vermeld. Het is niet van belang op welke dag van de week Bruins onwel werd. Hoop dat je hiermee vooruit kunt. Succes verder! HT (overleg) 19 mrt 2020 19:07 (CET)