Overleg gebruiker:Dajasj

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Dajasj, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.046.672 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 16 mei 2010 15:34 (CEST)

E.P. JA21[brontekst bewerken]

Geachte Dajasj,

Wat heb ik hier volgens u fout gedaan? De genoemde drie leden van de partij staan in het artikel genoemd als leden die de partij in het Europees Parlement vertegenwoordigen. Waarom mag dat dan niet (toegegeven overvloedig) in de infobox vermeld worden? #dtv. Gezegend 2021+, collega! Klaas `Z4␟` V:  2 jan 2021 21:35 (CET)

Geachte Klaas, Waarom ik het primair deed, was omdat vaak de infobox werd bijgewerkt zonder overleg, zoals expliciet vermeld in een comment. Ik zou daarom graag zien dat we hierover een discussie voeren op de OverlegPagina om een edit war te voorkomen. Een andere gebruiker heeft daar al een argumentatie gepresenteerd. Het voornaamste discussiepunt is of een afgesplitste fractie een nieuwe partij kan vertegenwoordigen, want in theorie kan dit niet in ieder geval in de TK, en misschien ook EK en EP. Hopelijk kunnen we op OverlegPagina tot een consensus komen! En ook u een prettig nieuwjaar (: Dajasj (overleg) 2 jan 2021 23:42 (CET)

Voorstel mijnerzijds is deze overlegpoging die u gisteren (wantrouwig?) in de wind heeft geslagen naar Overleg:JA21 te kopiëren. Ok? Collegiale groeten, Klaas `Z4␟` V:  3 jan 2021 13:12 (CET)
Het was niet mijn bedoeling wantrouwend te zijn of überhaupt een overlegpoging in de wind te slaan! Excuses als dat zo over is gekomen. Mijn intentie was juist om deze discussie voort te zetten op Overleg:JA21 en tot een consensus te komen, ongeacht de uitkomst. Het ging mij sowieso niet echt om de inhoudelijke uitkomst van een discussie, maar puur om het voorkomen van het constante wijzigen. Hopelijk snapt u hiermee mijn goedbedoelde intentie iets beter. Ik zet graag de inhoudelijke discussie met u voort op Overleg:JA21 :) Collegiale groeten, Dajasj (overleg) 3 jan 2021 13:21 (CET)


Stepanakert[brontekst bewerken]

Hoi Dajasj, je hebt net deze edit teruggedraaid (waarvoor dank) maar als ik hier kijk lijkt er meer aan de hand te zijn. Ik weet alleen niet zo goed hoe dat met dossiers gaat bij een anoniem die ongewenst gedrag vertoond vanaf meerdere IPv6 adressen. Kun jij er eens naar kijken? - Robotje (overleg) 12 jan 2021 15:18 (CET)

Hoi Robotje, ik moet bekennen dat ik nog een beetje nieuw ben met het vandalismebestrijding. Dus ik zou ook niet weten hoe dat moet, maar ik ga me er even in verdiepen! Dajasj (overleg) 12 jan 2021 15:45 (CET)
Anders kun je het ook even aan Hoyanova vragen. Encycloon (overleg) 12 jan 2021 16:08 (CET)
Ik zie dat Hoyanova een dossier bijhoudt: Overleg gebruiker:2001:1C04:4606:900:0:0:0:0/64 Dajasj (overleg) 12 jan 2021 16:25 (CET)
Dag alledrie. Zie nu hier want dat doet ie al langer. En idd die kon ff onder de radar blijven doordat er niet naar rangeaansluiting gekeken werd maar nu niet meer want ik heb de losse zaken ingevoegd in het dossier wat er al was hier. Met vriendelijke groet, Hoyanova (overleg) 12 jan 2021 16:28 (CET)
Bedankt! - Robotje (overleg) 12 jan 2021 23:19 (CET)

Gebruiker die forse ingrepen doet in artikel Andrew Wakefield[brontekst bewerken]

Hallo Dajasj, hierbij een verzoek om de wijzigingen die Doetiehetofdoetiehetniet heeft gedaan in het artikel Andrew Wakefield (eerder was dat oningelogd), anders te benaderen dan plat vandalisme. Het heeft er veel van weg dat deze gebruiker een serieus motief heeft. Daarmee zeg ik niet dat diens bewerkingen per se gewenst zijn, maar ze zijn ook niet per se ongewenst. Je zou dus bijvoorbeeld een gesprek kunnen aangaan en/of je in de bewerkingen verdiepen. Maar dossiervorming lijkt me in dit stadium niet aan de orde. Groet, Apdency (overleg) 13 jan 2021 11:11 (CET)

Hoi Apdency, ik zag al je bewerking. Je hebt helemaal gelijk, ik heb het te cynisch aangevlogen. Dit kwam inderdaad ook door al een eerdere bewerking. Ik zal hier in de toekomst beter opletten. Bedankt voor de feedback! Dajasj (overleg) 13 jan 2021 11:19 (CET)

Vasco Groeneveld te onbekend[brontekst bewerken]

Hallo Dajasj, Ik ben nog erg nieuw op Wikipedia, maar meende dat wat Groeneveld aan het doen is van belang is en besloot een pagina aan te maken. Ik begrijp dat je daar anders over denkt, maar heb wat moeite met je redenering. Dat anderen wellicht meer gedaan hebben in deze affaire, pleit er naar mijn idee alleen voor om hen ook met een lemma te vereren. In de regels over relevatie vind ik: "Personen die in of buiten hun specifieke gebied van expertise bekendheid genieten (mainstream of controversieel) zoals wetenschappers, kunstenaars (zie #Kunst) en dergelijke." Mij dunkt dat dat inmiddels het geval is - een aanklacht zoals jij heeft gedaan, is zeer ongebruikelijk, misschien zelfs ongekend. Tot zover mijn mening/argumenten. Maar... ik ben ook te onbekend met de tools om erachter te komen hoe ik dit op de beoordelingslijst vermeld. Kun je me een stapje verder helpen? Yoozed (overleg) 3 feb 2021 17:47 (CET)

u kunt daar op dezelfde manier bewerken als hier. Rwzi (overleg) 3 feb 2021 17:52 (CET)
Hoi Yoozed, ik wil je allereerst bedanken voor het bijdragen aan Wikipedia. Mijn nominatie is ook niet bedoeld als ontmoediging, dus hopelijk zie je het ook niet zo!
Je kan gewoon, vergelijkbaar met hoe je dat hier gedaan hebt, reageren op de beoordelingslijst zelf. Door een : aan het begin te zetten krijg je een inspringing voor het overzicht, zoals ik hier ook gedaan heb. Probeer het vooral even daar, mocht er iets foutgaan zal ik je verder helpen.
Laten we deze discussie vooral ook daar voortzetten, zodat anderen hun mening kunnen geven. Het was overigens niet de bedoeling te zeggen dat hij geen pagina verdiende omdat anderen het meer verdienen, maar meer dat zijn rol alsnog vrij beperkt is. En ik deel wel je inzicht over dat het een ongebruikelijke en ongekende aanklacht is, die ergens vermeld moet worden. Waar ik alleen aan twijfel, is of dat hoort op een artikel van de advocaat. Een advocaat die verder niks noemenswaardigs heeft gedaan (zover ik kan zien.
Ik moet zeggen dat ik wel heel erg twijfelde over deze nominatie. Dus ik het ook begrijp als de pagina blijft bestaan. Maar ik ben benieuwd wat de rest van de gemeenschap hiervan vindt. Dajasj (overleg) 3 feb 2021 17:53 (CET)
Dank beiden, ik zie wat ik over het hoofd heb gezien wat bewerken betreft. Ik zal mijn overwegingen op de beoordelingslijst plaatsen en zien wat de gemeenschap dan te zeggen heeft.Yoozed (overleg) 3 feb 2021 19:33 (CET)

Eurosceptisch[brontekst bewerken]

Hi Dajasj,

Wat is je motivatie om Volt Europa te verwijderen onder het lemma Euroscepsis, in plaats van eerst het overleg te zoeken? Euroscepsis kan m.i. twee kanten opwerken: of het verwerpen van de Europese Unie, of de schouders er onder zetten en het verbeteren. Dat laatste doet Volt: men vindt dat de EU niet deugt en beter moet. Also sprach Friedrich! (overleg) 7 feb 2021 20:51 (CET)

Hoi Friedricheins, ik was nog van plan een overleg bij u te starten, maar u was me voor. Ik kan geen bronnen vinden die de partij eurosceptisch noemen, sterker nog, ik zie vaak dat gesproken wordt van "een partij die tegen de eurosceptische tijd ingaat". Daarnaast vind ik het ook enigszins onverenigbaar met uw bewerking op de pagina van D66. Met bronnen kan ik natuurlijk van gedachten veranderen. Als laatste, wellicht wat cynisch, ik zie dat u wel heel vaak de partij Volt aan het vermelden bent op pagina's waar dit niet direct vanzelfsprekend is. Dajasj (overleg) 7 feb 2021 21:04 (CET)
Prima, maar dan behoeft het lemma Euroscepsis een poetsbeurt als de uitleg enkel in negatieve zin is. Dit artikel stelt overigens dat de EU in zijn huidige vorm niet deugt en gefixt moet worden. Enfin, zo ben ik meer artikelen tegengekomen in mijn korte zoektocht. En inderdaad, ik zag dat het lemma Volt Nederland nieuw is en nog niet goed ingebed is. Dat doe ik vaker om wikipedia te verbeteren. Hoe beter een artikel gevonden wordt, des te sneller zal het artikel ook verbeterd worden. Tip! Also sprach Friedrich! (overleg) 7 feb 2021 21:32 (CET)

Bron informatie bij FvD[brontekst bewerken]

Hallo Dajasj,

Je had net wat van mij verwijderd bij Forum en dat is helemaal goed, ik had niet door dat 2017 er niet op stond. Ik heb gekeken en dit cijfer komt van het persbericht van het DNPP uit 2018. Daarin staat dat het Forum met 21.021 leden is gestegen en het forum nu in totaal 22884 leden heeft. Hier komt denk ik de 1863 vandaan. Ik weet alleen niet hoe ik dit er neer zou moeten zetten dus ik dacht, ik laat het zo even weten.

https://dnpp.nl/actueel/persberichtenarchief

Verder had ik nog een vraag. Er is volgens mij geen enkele bron die zegt dat het Forum op 22 september is begonnen behalve wikipedia, ik heb hier bij overleg iets over gezet maar hier is nog weinig over gezegd en ik was benieuwd of hier misschien naar kan worden gekeken.

Bombowo (overleg) 24 feb 2021 10:46 (CET)

Held! Dank voor het vinden van de bron, ik zal het even netjes toevoegen :) (ik kom zo terug op het andere, op de pagina zelf) Dajasj (overleg) 24 feb 2021 10:49 (CET)