Overleg gebruiker:Daniuu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Daniuu, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.984.666 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

KroySquare.jpgDirkVE overleg 5 sep 2019 12:15 (CEST)

Voor oudere berichten: zie Archief Overleg 2019.

Heilig Hart Brouwerij[bewerken]

Beste Daniuu: Wikipedia staat vol van dergelijke informatie. Ik geef één voorbeeld: https://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_Loterbol Is het probleem enkel dat we zelf de info hebben toegevoegd? Bekijk de lijst van de brouwerijen in België, die verwijzen toch door naar gelijkaardige pagina's? Waarom moet deze pagina dan verwijderd worden??? Grtz HeiligHartBrouwerij

Beste gebruiker, zoals aangegeven in het sjabloon dat ik op uw overlegpagina heb geplaatst, is Wikipedia een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor (zelf)promotie of reclame. Op het artikel dat u heeft aangemaakt, gaat u vrijwel direct over tot het uiteenzetten van de diensten die uw bedrijf aanbiedt (zoals brouwerijbezoeken, events organiseren...). Dit was voor mij dan ook de voornaamste reden om uw pagina voor directe verwijdering voor te dragen (als reclamepagina). In het voorbeeld van een gelijkaardige pagina dat u aanhaalt, zijnde de pagina Brouwerij Loterbol, wordt de brouwerij zelf, hun geschiedenis etc. beschreven. Die pagina bevat dus een neutrale beschrijving van de brouwerij, en dient dus niet verwijderd te worden. Om op uw vraag te antwoorden, geef ik mee dat het feit dat u de informatie zelf heeft toegevoegd niet per definitie een enorm probleem te zijn. Het probleem met pagina's over eigen organisaties zit hem vooral in het feit dat het zeer moeilijk blijkt te zijn om neutraal te schrijven over jezelf, en over wat relevant is voor deze encyclopedie. Voor verdere informatie verwijs ik je door naar WP:ZP. Als je verdere vragen hebt, mag je die gerust hieronder stellen. Met vriendelijke groet, Daniuu 27 okt 2019 12:06 (CET)

tja...#belachelijk ik zie echt niet waar de pagina over Loterbol minder reclame zou bevatten, integendeel... net als alle andere doorverwijzingen vanuit de lijst van de brouwerijen!!! ik zal vragen dat iemand anders een pagina ivm met onze brouwerij aanmaakt, alhoewel, is het wel interessant als medium als het zo belachelijk wordt ingevuld...

Wellicht doet u ons ook nog weg op de lijst met de brouwerijen want wellicht vindt u dat ook al teveel reclame voor ons!

Uw consequentie is héél ver te zoeken!

Intussen zijn we als gebruiker geschrapt.

Te zot voor woorden: - we maakten een pagina aan met ENKEL een foto en een basistekst, naam en plaats, niks meer, dus zeker geen reclame. - iemand anders vulde dit aan (met zelfs naar mijn mening onjuiste info...), maar we staan opnieuw genomineerd om verwijderd te worden, #belachelijk²

ik zie wel of er ooit iets verschijnt van onze brouwerij. ik dacht deze morgen om de lijst met brouwerijen juist aan te vullen, naar analogie van andere brouwerijen, dus gewoon met exacte info, maar blijkbaar heeft men liever dat iemand die niks ermee te zien heeft onjuiste info post. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Heilighartbrouwerij (overleg · bijdragen) 27 okt 2019 13:20‎

Beste gebruiker, ik begrijp uw frustratie i.v.m. de nuwegnominatie die ik op het artikel geplaatst heb. De verschillen (op het vlak van neutraliteit) met het artikel Brouwerij Loterbol heb ik hierboven al beschreven, sta mij toe hier niet verder op in te gaan. Ondertussen is uw artikel opgeknapt, en herschreven tot een neutraal artikel, dat feiten staaft met onafhankelijke bronnen. Indien u bedenkingen hebt bij de informatie op de pagina, staat het u uiteraard vrij om op de bijhorende overlegpagina correcties voor te stellen, uiteraard op basis van bronnen die uw correcties staven. Betreffende de nieuwe verwijderingsnominatie: die werd geplaatst door een andere gebruiker, hetgeen dan ook betekent dat ik er niets mee te maken heb, en dat u begrijpt dat mijn overlegpagina niet de plaats is waar u uitleg kunt krijgen bij die nominatie. Met vriendelijke groet, Daniuu 27 okt 2019 14:04 (CET)

Design system[bewerken]

Beste Daniuu,

Ik heb het artikel aangepast aan o.a. de feedback(Thxs!) die ik van jou heb gekregen.

Encycloon heeft aangegeven dat naast het afwachten van de 14 dagen van de beoordelings lijst, ik ook aan jou kan vragen of het sjabloon van het artikel mag.

Ik ben benieuwd hoe het artikel zich verder gaat ontwikkelen, als er bijdragen van anderen bij komen.

Groet,

Robert van Roon (overleg) 10 nov 2019 13:08 (CET)

Beste Robert van Roon, eerst en vooral hartelijk dank voor je bericht. Ik heb het artikel nog eens gelezen, en heb gezien dat het al flink is opgeknapt sinds de plaatsing van het nominatiesjabloon, waarvoor hartelijk dank. Ik vind echter dat het artikel soms wat moeilijk leest. Ik kijk bijvoorbeeld naar de eerste twee zinnen: Een design system is een immaterieel goed dat gebruikt wordt om het ontwerpproces van digitale producten zoals websites, apps en computerprogramma's efficiënter te maken. Design systems bestaan uit een verzameling van herbruikbare instructies, zogeheten componenten, voor een computer en worden gebruikt binnen meerdere vakgebieden.. Je snapt dat een leek, die voornamelijk de introductie gebruikt als eerste informatiebron, het misschien wat moeilijk kan hebben met die zinnen. Ik zag in het artikel nog een aantal zinnen in de trant Het is voor alle teams duidelijk welke richting het ontwerp op moet - de vraag hierbij is over welke teams je het hebt (die komen wat mij betreft nogal out of the blue opduiken - Het wiel hoeft maar een keer te worden uitgevonden - ik snap de vergelijking die je maakt, maar ik betwijfel de relevantie voor het artikel). Verderop in het artikel gebruik je ook wat Engels (ik vermoed vaktermen): User eXperience Design, Interaction design en Front-end Development teams, waar ik (in de mate dat dit geen al te lelijke constructies oplevert) Nederlandstalige equivalenten gebruiken.
Om dit lange verhaal kort te maken, is er al heel veel verbeterd sinds de plaatsing van het sjabloon. Ik zou echter het sjabloon nog even laten staan, om je de tijd te geven de hierboven aangehaalde puntjes te bekijken. Wanneer die (toegegeven, kleinigheden) zijn afgehandeld, ben ik zeker bereid om de nominatie in te trekken (drop gerust een berichtje hieronder wanneer je klaar bent). Met vriendelijke groet, Daniuu 11 nov 2019 00:06 (CET)
Beste Daniuu, bedankt voor de input. Ik heb het artikel nog een keer goed door gelopen en geoptimaliseerd waar ik kon. De eerste zin heb ik aangepast, waar dat volgens mij beter was. Persoonlijk heb ik geen moeite met de eerste zin. De teams heb ik nu uitgelegd, want dat was inderdaad onduidelijk. De Engelse termen zijn moeilijk te vervangen en zijn grotendeels door de Nederlandse taal overgenomen. Er zijn wel Wikipedia pagina's aan de Engelse termen gekoppeld, zodat er een pop-up komt met een korte uitleg. Ik heb een design system zo algemeen mogelijk beschreven, zonder al te veel in vak termen te vervallen. (er worden op dit moment op internet dezelfde termen voor verschillende zaken gebruikt betreffende design systems en dat wilde ik natuurlijk voorkomen.) Wat mij betreft mag het sjabloon eraf. Zoals het artikel nu is lijkt het mij een goede basis. De aanvullingen komen dan denk ik vanzelf. Groet, Robert van Roon (overleg) 12 nov 2019 14:15 (CET)
Beste Robert van Roon: zoals aangegeven op TBP, heb ik de nominatie doorgehaald. Hartelijk dank voor de aanpassingen. Met vriendelijke groet, Daniuu 12 nov 2019 16:09 (CET)
👍🏻 Bedankt voor de goede samenwerking! Groet, Robert van Roon (overleg) 13 nov 2019 10:24 (CET)

Theo de Graaf[bewerken]

Bron van overlijden is de directe omgeving van dhr. de Graaf. Het bericht is dus correct. VNL8402 (overleg) 12 nov 2019 00:55 (CET)

Beste VNL8402, de voornaamste reden waarom ik uw bewerking ongedaan heb gemaakt is omdat ik uw toevoeging niet meteen kon verifiëren (ik heb op Google naar berichten gezocht die uw toevoeging zouden kunnen bevestigen, maar heb niets gevonden). U begrijpt dat ik die informatie vervolgens verwijderd heb, mede rekening houdend met WP:BLP en WP:VER. Na die verwijdering heeft u de informatie opnieuw toegevoegd, en heeft u hierboven aangegeven dat uw informatie gebaseerd is op een primaire bron, waarvoor hartelijk dank. U begrijpt dat, mede in lijn met WP:BVB, het voor mij moeilijk is om uw claim na te trekken. Ik sluit mij dan ook aan bij collega Agora om de informatie te laten staan, mits een expliciete vermelding dat een referentie noodzakelijk is. Ik hoop hiermee op uw opmerking gereageerd te hebben, en vraag u vriendelijk om eventuele verdere vragen hieronder te plaatsen. Met vriendelijke groet, Daniuu 12 nov 2019 16:27 (CET)

Ik snap je, te weinig ervaring met Wikipedia nog, heb de regels geleden. Het stond vandaag nog niet in het NRC, maar ik verwacht gezien zijn functie wel een advertentie in de krant. Ik blijf het volgen VNL8402 (overleg) 14 nov 2019 12:50 (CET)

ter info: nu een bron voor overlijden toegevoegd aan Theo de Graaf (LPF). mvg - Agora (overleg) 19 nov 2019 15:44 (CET)

Hoi Agora, dankjewel. Ik had inmiddels ook een openbare bron gevonden; https://www.parlement.com/id/vl3pixr7mlvl/nieuws/oud_lpf_kamerlid_theo_de_graaf_overleden maar je bent me voor. Heb in elk geval weer wat geleerd over Wikipedia en bronnen etc. :). VNL8402 (overleg) 20 nov 2019 22:52 (CET)

Zimbabwaanse onafhankelijkheidsoorlog[bewerken]

Beste Daniuu, we zaten blijkbaar dubbel, ik had "rvv 4 versies gedaan", maar het ongedaan maken staat op jouw naam, haha. In zo'n geval zie je meestal geen 'bwc'. Het is dezelfde persoon, maar die IPv6-adressen wisselen soms, maar dat zal geen nieuws voor je zijn denk ik. Groeten, - Richard kiwi Overleg 24 nov 2019 15:28 (CET)

Het klopt inderdaad dat er meestal geen bwc optreedt bij het reverten van vandalisme. In dit geval hebben de IPv6-adressen me wel even doen twijfelen, maar dat kwam voornamelijk omdat ik dacht dat de adressen langer zouden gelijklopen (meer gelijke tekens vanaf links geteld). Nog eens hartelijk dank voor het markeren van de versies. Met vriendelijke groet, Daniuu 25 nov 2019 00:04 (CET)