Overleg gebruiker:Dappardia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stop

Deze gebruiker heeft misbruik gemaakt van sokpoppen. Er is een blokkade opgelegd conform de richtlijnen om bijdragen met de betreffende accounts en/of ip-adressen tegen te gaan.

Sokpop

I.v.m. misbruik van sokpoppen zoals vastgesteld via bewerkingenonderzoek en checkuseronderzoek op nl-wiki en hiermee gedurende lange tijd ongewenste activiteiten te ontplooien zoals het steeds serieel en gelijktijdig met meer accounts te blijven sokpoppen en antagoniseren van anderen, het wanneer het een account te heet onder de voeten wordt de sporen pogen te wissen, en doorgaan met telkens nieuwe sokpoppen, het zich voordoen als verschillende personen, het blijven creëren van problemen en ruziemaken met anderen en bewerkingsblokkadeontduiking met meerdere sokpopaccounts zijn de volgende hier actieve accounts geblokkeerd:

Gebruiker kan indien gewenst eenmalig gebruikmaken van de ontsnappingsclausule, dus werken met 1 account en beloven af te zien van verdere problemen en zich te beperken tot neutraal inhoudelijk constructief bijdragen aan de encyclopedie en op constructieve wijze te overleggen. Het originele account, Thomas98 heeft daartoe een niet meegeblokkeerde emailfunctie en overlegpaginabewerkmogelijkheid.

Nadien is er met behulp van de volgende accounts de blokkade ontdoken en is het patroon van ongewenst gedrag voortgezet:

De accounts zijn door een checkuser gekoppeld aan Thomas98.

Nuvola apps error.png
Vertrokken
Deze gebruiker heeft Wikipedia (voorgoed) verlaten.

Everipedia[bewerken]

Beste Dappardia‎, ik zie dat je het artikel over Everipedia probeert te kleuren naar je eigen voorkeuren. Dat is niet de bedoeling op Wikipedia, die toch een stuk serieuzer en betrouwbaarder is dan Everipedia. "Overwegend Engels" verander je bijvoorbeeld in meertalig, terwijl rond de 6 miljoen artikelen van Everipedia bestaat uit een kloon van 5,5 miljoen artikelen van de Engelstalige Wikipedia. Dat betekent van alles, maar in elk geval dat Everipedia overwegend Engelstalig is. Ook wil je informatie uit het artikel verwijderen die minder positief is over Everipedia. Ik heb het er dan over dat talloze irrelevante zoekopties bovenaan Google komen door vervuiling die van Everipedia afkomstig is. Daarnaast is natuurlijk bekend dat de 'vrijwillgers' die aan Everipedia meewerken daarvoor betaald worden met cryptogeld waardoor ze ook nog eens een zakelijk belang hebben om een zo positief gekleurd mogelijk verhaal op Wikipedia te schrijven (crowd advertising). Kijk alleen het bar slechte artikel (clownesk wil ik het bijna noemen) dat in het Engels op Wikipedia over Everipedia geschreven is. Dit stukje werd daarover weliswaar terecht van Commons verwijderd, maar het klopte inhoudelijk wel.

Wat jouw achtergrond precies is, weet ik niet, maar ik weet wel dat het artikel hier op de Nederlandse Wikipedia ternauwernood gered is voor verwijdering. Wanneer je echt blijft overdrijven door dit artikel te kleuren en dat via een bewerkingsconflict voor elkaar wilt krijgen, kan ik je voorspellen dat je het tegengestelde zult bereiken en veel Wikipedianen het helemaal zat zullen zijn met een artikel over Everipedia (dat waren ze een tijdje geleden al en deze keer zal het dan mogelijk geen verwijderingsverzoek overleven). Gezien je betrokkenheid bij het onderwerp, lijkt me dat niet het resultaat dat je zelf graag wenst, toch? Ymnes (overleg) 31 jul 2018 20:34 (CEST)

Een antwoord:

1) Het gevolg is dat niet door iedereen relevant geachte artikelen van Everipedia, zoals over weinig bekende personen, bovenaan de zoekresultaten van Google komen te staan. > niet relevant geachte artikelen? Door wie? De Google-gebruiker? Wie iets zoekt komt op Google toch altijd uit op het meest relevante item, niet? Hoe kan dit nou "vervuiling" zijn +Dit is totaal irrelevant aan het onderwerp.

2) De Encyclopedie is meertalig, dat is een duidelijke omschrijving.

3) Wat hebben bovenstaande points of discussion te maken met neutraliteit, gekleurdheid? Wat ik zie is iemand die zelf een (gekleurde) aversie heeft voor Everipedia. Bijgevolg ligt daar het probleem w.b. neutraliteit.

4) veel Wikipedianen het helemaal zat zullen zijn met een artikel over Everipedia (...) en deze keer zal het dan mogelijk geen verwijderingsverzoek overleven, waarvan akte. Relevantie op basis van (vul zelf aan).

Wat is jouw moedertaal? Gebruik je vertalingssoftware? Ymnes (overleg) 31 jul 2018 22:10 (CEST)
Is mijn Nederlands zo slecht dan? Dappardia (overleg) 31 jul 2018 22:11 (CEST)

De oude versie is teruggezet met een aanpassing. Dappardia (overleg) 31 jul 2018 23:27 (CEST)

Ik wil je dringebd verzoeken terug te gaan naar je eigen project. Je zakelijke betrokkenheid staat je neutrale houding naar het artikel in de weg. Je gaat ook niet inhoudelijk op mijn argumenten in. Door je handelingen ben ik trouwens nog wat meer malafide praktijken van een Everipedia-pusher op Wikipedia tegengekomen. Daar zal ik later vandaag wat aan doen, want daar heb ik meerdere personen voor nodig. Bedankt dat je me hebt wakkergeschud! Ymnes (overleg) 1 aug 2018 07:25 (CEST)