Overleg gebruiker:Davin/Archief24

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afbeelding van de dag

Trein met looderts onderweg van de San Cristóbalmijn in het Boliviaanse departement Potosí naar de havenstad Antofagasta in de gelijknamige Chileense regio

Trein met looderts onderweg van de San Cristóbalmijn in het Boliviaanse departement Potosí naar de havenstad Antofagasta in de gelijknamige Chileense regio


 
Waarschuwing-jrp1.png   Een nieuw onderwerp toevoegen
Vragen die je mij hier stelt, zal ik hier ook beantwoorden.

beantwoord ook de vragen die ik op je overlegpagina stel maar daar.

Ik houd je overlegpagina in principe slechts enkele dagen op mijn volglijst


Van dit ludiek bedoelde sjabloon wordt gebruik gemaakt om bestrijders van vandalisme te ronselen. Elke keer als je dit sjabloon leest moet je gelijk op de link klikken en de laatste 10 anonieme wijzigingen controleren, wat je ook aan het doen bent. Dit kost hooguit een paar minuten.

Je hoeft je niet persoonlijk aangevallen te voelen door dit sjabloon: dat je dit sjabloon te zien krijgt wil absoluut niet zeggen dat je te weinig zou doen voor Wikipedia, integendeel zelfs. Voel je vrij dit sjabloon verder te verspreiden door {{Gebruiker:Yorian/wieditleest}} op een overlegpagina te plakken.


Meditatie leraar[brontekst bewerken]

Dag Davin,

fijn dat jet de lemma over John O'Connell hebt geaccepteert. Jammer echter dat je Ivar Mol bij de boeddhistische leraren hebt verwijdert met als argument 'reclame'. Natuurlijk is naamsbekendheid een vorm van reclame, maar met dat argument kan je enorm veel lemma's gaan sluiten. Ook de hardnekkige weigering om een lemma over Mol te openen blijft mij verbazen. De beste man heeft een tiental e-boeken geschreven, 2 meditatiecentra geopend in Zweden en Frankrijk, een belangenvereniging in Nederland, is de enige tantriki-ji in de kum-nye orde in Nederland, geeft vipassana en tenang retraites in Sri-lanka, Thailand en Indonesie en hij wordt geweigert op wiki.

Mijn vraag of ik een lemma over Mol mag schrijven en dat jij deze beoordeeld ter plaatsing. ik hoor het graag van je. Met groeten, Ponkel (overleg) 12 jul 2011 21:50 (CEST)

Het artikel over Ivar Mol heeft hier op Wikipedia een hele voorgeschiedenis, onder meer met een verzoek van Mol zelf of het artikel verwijderd kon worden. Ook liet toen de kwaliteit van dit artikel en andere erom heen nogal te wensen over en waren het meer lofbetuigingen dan neutraal en zakelijk geschreven artikelen. Als je daarom graag zou willen dat hij goed in de schijnwerpers komt, dan kun je eigenlijk beter een andere website kiezen om z'n biografie op te plaatsen, waar ze er bijvoorbeeld niet zo´n probleem van maken dat geschreven wordt hoe geweldig hij wel niet is.
Als de beste man E-waardig is, dan zou een artikel hier niettemin op z'n plaats zijn. Stel, niettemin, hij zet eens een misstap in het leven en dat komt in de krant, dan kan óók dát in het artikel terecht komen. Bezint dus eer ge begint.
Er is dus al heel wat gedoe geweest hier op Wikipedia omtrent zijn lemma en je kunt ervan uitgaan dat er meerdere ogen kritisch meekijken wat je ervan zult maken. Al heeft een goede onderbouwing met bronnen altijd de voorkeur, dan komt zo´n artikel als over O'Connell er vaak nog wel door, omdat de schrijver dan niet verdacht is het verhaal wat mooier te maken dan het is. Bij Mol ligt dat dus gevoelig en alles van twijfel zal op de korrel genomen worden. Ik zou in elk geval veel onomstreden bronnen proberen te vinden als ik jou was, zoals kranten en boeken, mits ze in de reguliere boekhandel ook te koop zijn, dus geen e-boekje.
Schrijf het artikel dan gerust in je eigen naamruimte, zoals in hier: Gebruiker:Ponkel/Ivar Mol. De titel kan dan na goedkeuring worden omgezet naar de hoofdnaamruimte.
Je kunt natuurlijk ook eerst nog wat meer oefenen met artikelen, door bijvoorbeeld je artikel kum-nye-stempel te redden van verwijdering. Het onderwerp van het artikel lijkt me zeker E, maar dat wordt nu niet geloofd. Mooie vuurproef lijkt me.
Succes ermee! Mvg, Davin (overleg) 13 jul 2011 14:41 (CEST)

Verwijderde pagina[brontekst bewerken]

Beste Davin,

zou ik, a.u.b., een advies mogen horen, waarom kan ik hiet niet verder mijn pagina bewerken, waarom is het verwijderd door u? mvg Otto 13 jul 2011 11:47

Beste Otto, de pagina die ik verwijderde was je overlegpagina die je gebruikte voor reclamedoeleinden. Inclusief een link was de enige bewerking die je maakte: "S.. Computers [link] Uw computerspecialist!" Dit is expliciete reclame en daarvoor is Wikipedia niet bedoeld. Het hoort zelfs tot de redenen voor directe verwijdering. Lees bijvoorbeeld ook over de regels die gelden voor gebruikerspagina's. Ik zal je nog even de welkomsboodschap op je overlegpagina geven. Dan kun je zien welke dingen we hier juist wel graag zien. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is geworden. Met vriendelijke groet, Davin (overleg) 13 jul 2011 13:11 (CEST)

beste Davin, ik heb materialen van de opmaak bestudeerd. Inderdaad, ik heb het totaal verkeerd in elkaar gezet. Hoe kan ik opnieuw mijn artikel plaatsen, a.u.b.? Ik vind geen mogelijkheid via "overleg pagina" om een nieuwe artikel te maken of verder op de al gemaakte te gaan... Met dank – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Otto Wise (overleg · bijdragen) 13 jul 2011 16:48

Beste Otto, het antwoord is heel eenvoudig: dat kan niet. Dit is een encyclopedie en niet de Gouden Gids. Zie ook Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. Als je reclame wilt maken voor je winkel, dan is daar geen enkele mogelijkheid voor op Wikipedia. Daarvoor moet je op andere websites zijn. Mvg, Davin (overleg) 13 jul 2011 17:28 (CEST)