Overleg gebruiker:Den Hieperboree

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • Vragen/opmerkingen zijn van harte welkom.
  • Vragen die u mij hier stelt, beantwoord ik ook hier. Als ik een vraag stel op uw overlegpagina, antwoord dan alstublieft daar.
  • Vragen/opmerkingen die ik via de mail ontvang, publiceer ik op mijn overlegpagina als ik dat nuttig vind.
  • Onderteken uw vragen/opmerkingen met ~~~~.

Archief 2007 - Archief 2008 - Archief 2009 - Archief 2010 - Archief 2011 - Archief 2012 - Archief 2013 - Archief 2014 - Archief 2015 - Archief 2016 - Archief 2017 - Archief 2018 - Archief 2019

siberische populier[bewerken]

Hi u vroeg of populus × berolinensis niet gewoon de siberische populier zou moeten heten. Bij het starten van de wiki twijfelde ik hier ook over. Ik heb het niet gedaan omdat deze naam niet voorkomt in het Nederlandse soortenregister www.nederlandsesoorten.nl. Vraag is dus eigenlijk op basis van welke bron moet / mag je eigenlijk Nederlandse namen baseren.? Ik ben benieuwd hoe u hier tegenaan kijkt. Of dat er misschien afspraken binnen wiki over zijn ? Trilo~nlwiki (overleg) 4 feb 2019 07:28 (CET)

Beste Trilo~nlwiki, ik ben op dit vlak geen specialist en signaleerde uitsluitend het gebruik van de wetenschappelijke titel en de vermelding van de Nederlandse naam. In mijn ogen was er iets niet in orde: de Nederlandse naam zou (net als alle andere informatie) uitsluitend vermeld moeten worden indien we daarvoor een acceptabele bron hebben. En als we een acceptabele bron hebben zou volgens Wikipedia:Benoemen van een pagina#Namen van organismen de Nederlandse naam leidend moeten zijn.
Wellicht dat iemand in het Biologiecafé uitsluitsel kan geven? Daar zitten de specialisten... Met vriendelijke groet, Den Hieperboree (overleg) 4 feb 2019 22:06 (CET).

We hebben je inbreng over communicatie op Wikipedia nodig.[bewerken]

Hallo!

Mijn naam is Trizek. Ik werk bij de Wikimedia Foundation, de organisatie die Wikipedia host.

Momenteel vragen we mensen hoe zij op de wiki's communiceren. Ons doel is om de communicatiemiddelen te verbeteren.

Je hebt een overlegpagina op Wikipedia gebruikt om een discussie te beginnen of een bericht achter te laten. We zouden graag willen weten hoe je dit hebt ervaren.

Zou je de overlegpagina willen bezoeken? Daar worden vijf vragen gesteld. Zou je deze vragen zo goed mogelijk willen beantwoorden? We willen weten wat er goed en minder goed is aan de huidige systemen. We willen graag je mening weten over wat we zouden moeten verbeteren of juist zo laten.

We hebben je mening hard nodig en waarderen deze zeer.

Hartelijk dank voor je hulp! Trizek (WMF) 1 apr 2019 14:55 (CEST)

Zeegat en zeestraat[bewerken]

Een zeegat verbindt open zee met en kustwater, een zeestraat twee zeeën. En alhoewel de gaten tussen de Waddeneilanden de NoordZEE verbinden met de WaddenZEE zijn het toch zeegaten. De Waddenzee heet weliswaar "zee", maar is gewoon een kustwater. Niet voor niets hebben de meeste openingen tussen de eilanden het woord "gat" in hun naam. HJVerhagen (overleg) 19 mei 2019 11:37 (CEST)

Bedankt voor de verbeteringen[bewerken]

Merci. KajMetz (overleg)