Overleg gebruiker:DirkD

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom op Wikipedia!

Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Toch hebben we ook wat conventies en de wikiquette.

  • Oefenen kan in de Wikipedia:Zandbak.
  • Je kan naar wens Wikipedia:Wikipedianen naar expertise aanvullen met jezelf. Zie alle andere pagina's van die soort, die je rechtsboven in het sjabloontje vindt.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden geen overleg over is geweest. De overlegpagina kun je vinden bovenaan elk artikel als apart tabblad.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de beginnetjes. Wellicht kunt u een artikel daar met uw expertise uitbreiden.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kan je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.

Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

P.S. Overleg ondertekenen gaat met 4 tildes dus 4x ~ -xndr 1 apr 2005 23:48 (CEST)Reageren[reageer]

Hi DirkD, graag reactie tav de cat van systeemtheorie Jcwf 17 apr 2005 00:28 (CEST)Reageren[reageer]

Fair use[brontekst bewerken]

Dag Dirk, helaas is het niet toegestaan afbeeldingen die onder "fair use" vallen op de Nederlandse Wikipedia te uploaden. Er gelden hier iets andere regels dan op de Engelse Wikipedia. Zie ook de uploadpagina.

Groeten, Rex 4 mei 2005 23:09 (CEST)Reageren[reageer]

Hernoemen[brontekst bewerken]

Hallo Dirk,

ik zag dat je een artikel op {nuweg} had gezet omdat je het verplaatst had. Beter is het om in het vervolg wijzig titel te gebruiken, dan gaat namelijk de hele historie mee. Nu verdwijnt wie er allemaal aan dit artikel heeft bijgedragen.
Wanneer je nieuwe naam al bestaat, bijvoorbeeld als redirect, wijzig die titel dan even in iets als naam-kanweg, en zet die op de verwijderlijst.

succes verder, TeunSpaans 5 mei 2005 22:04 (CEST)Reageren[reageer]

In dit vroege stadium kon het nog net, ik geloof niet dat iemand anders al iets had gedaan.

Uitleg beleid[brontekst bewerken]

Beste Dirk,

In verband met je vragen het volgende:

  • Indien er een bestand wordt geüpload dat niet mag worden geplaatst, zoals in het geval van fair-use, wordt deze op de verwijderlijst geplaatst, waarna er twee weken lang de gelegenheid is om te demonstreren tegen verwijdering. Gebeurt dat niet, dan wordt het bestand verwijderd.
  • Extern linken naar bestanden waar copyright op rust is niet toegestaan. Hiervoor is gekozen omdat Wikipedia claimt een vrije encyclopedie te zijn. Als er gelinkt wordt naar auteursrechtelijk beschermd materiaal ontstaat er verwarring en zou een bezoeker kunnen denken dat het materiaal vrij gebruikt mag worden.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben ingelicht. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust op mijn overlegpagina.

Groeten, Rex 5 mei 2005 23:30 (CEST)Reageren[reageer]

Wikimeet[brontekst bewerken]

Wat voor jou? Wikipedia:Ontmoeten#Belgische_wikimeet WâërÞ©2005|overleg 28 sep 2005 22:30 (CEST)Reageren[reageer]

Chapter Wikimedia Belgium[brontekst bewerken]

Hello,

We want to create a Belgian wikimedia chapter. This chapter would work in 3 languages : Dutch, French, and English as administrative language. An effort of translation would be made towards the French and the Dutch. If you're interested by the creation of Belgian section, you can join us on http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Hallo,

Wij willen een Belgisch Wikimedia-chapter oprichten. Dat chapter zou drie werktalen hebben: Nederlands, Frans en - als administratieve taal - Engels. Een inspanning van de vertaling zou worden gemaakt op weg naar Frans en Nederlands. Indien u geïnteresseerd bent in de oprichting van een Belgisch chapter, dan kunt u dat kenbaar maken op http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Bonjour,

Nous voulons mettre sur pied, une section wikimedia Belgium. Cette section fonctionnerait en 3 langues : le Néerlandais, le Français, et l'Anglais comme langue administrative. Un effort de traduction serait effectué vers le Français et le Néerlandais. Si la création de cette section belge vous intéresse, vous pouvez nous rejoindre sur http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

-- M0tty