Overleg gebruiker:Edoderoo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:Edoderoobot)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoe maakt u het? Aangenaam kennis te delen!

Doorgaans actief op Wikidata, maar veelal ook hier.Welkom op Wikipedia! Veel plezier en succes namens alle wikipedianen!

  1. Waerth©2005|praten ik ben een Rat 28 mrt 2005 11:24 (CEST)


Archief[brontekst bewerken]

Constatering[brontekst bewerken]

Edoderoo, ondanks mijn expliciete en herhaalde verzoek om weg te blijven van mijn OP zie ik je daar toch weer verschijnen. Ik zal de edits op dit moment laten staan, maar herhaal dan wel bij deze mijn opmerking dat ik absoluut niet gediend ben van jouw bullebakgedrag en het heel vervelende persistente off-topic bashing. Of jouw edits op mijn OP zijn bedoeld als pure treiterij of samenhangen met een oprechte gedragsverandering is voor mij niet duidelijk. Bob.v.R (overleg) 1 jan 2021 13:07 (CET)

Ja, jij ook de beste wensen. Ga uit van goede wil, is hier het devies. Maar als je al geirriteerd wordt door mijn naam, is dat niet iets dat ik kan verbeteren natuurlijk. Edoderoo (overleg) 1 jan 2021 13:11 (CET)

Joseph Mertens[brontekst bewerken]

Beste wensen. Ik heb net Joseph Mertens geschreven en gekoppeld aan data via de catalaanse. Omdat hij maar een voornaam had (en dat geloof ik niet in die tijden) heb ik zijn geboorteakte opgezocht via familysearch. Daaruit blijkt dat alle bronnen het verkeerd hebben; het is 7 feb ipv 17 feb. Kan jij dat invoeren op data (de Catalaanse gaat dan automatisch mee), op overleg alhier heb ik de akte geduid. En hij had inderdaad maar één voornaam.,Ceescamel (overleg) 2 jan 2021 16:01 (CET)

Of de bronnen het verkeerd hebben, of niet, is aan de lezer. Ik heb een derde geboortedatum toegevoegd, en familysearch als bron opgegeven. Omdat ik de eerste/bovenste geboortedatum op 7 feb heb gezet, staat die op de Catalaanse wiki inderdaad in de infobox, maar nog niet in het artikel zelf. Edoderoo (overleg) 2 jan 2021 17:18 (CET)
Zie boven; ik had het liever anders gehad, maar ja:-). Dat wijzigen van de tekst volgt meestal een paar uur later; werkt volgens mij via een run of zoiets. In ieder geval bedankt,Ceescamel (overleg) 3 jan 2021 11:06 (CET)
Nee hoor, gebruiker Akadunzio heeft het (half) aangepast. De tekst zegt 7 februari, en dat linkt naar 17 februari. Het wordt nog een hele klucht daar in Catalonië. Edoderoo (overleg) 3 jan 2021 11:17 (CET)
Ik zie het nu ook. Het is vreemd want soms doet de ca het zelf uit wikidata, maar soms dus ook weer niet. Ik zie dat dit artikel op de ca is aangemaakt door een ander die ik er meestal tref (naam is me ontschoten),Ceescamel (overleg) 3 jan 2021 13:38 (CET)
De infobox haalt de data uit WikiData, maar als de pagina onlangs door iemand is opgehaald, zie je wijzigingen inderdaad soms uren later pas, of wanneer je een nul-edit doet, zodat de data van wikidata geforceerd opnieuw opgehaald wordt. Je kunt dat zelf forceren door aan de URL van de pagina &action=purge toe te voegen. Edoderoo (overleg) 3 jan 2021 13:44 (CET)
... of door op 'Bewerken' te klikken en (zonder enige bewerking te doen) vervolgens op de knop 'Wijzigingen publiceren' te klikken. Dit wordt in de paginageschiedenis weliswaar niet zichtbaar, maar toch is de zichtbare pagina vervangen door de actuele versie. Pommée (overleg) 3 jan 2021 16:06 (CET)

Bericht van de Arbitragecommissie (2)[brontekst bewerken]

Beste Edoderoo,

De Arbitragecommissie heeft extra informatie ontvangen in de tegen jou ingediende zaak, en op basis daarvan besloten de zaak definitief aan te nemen. De extra informatie vind je hier.

De Arbitragecommissie, 4 jan 2021 22:23 (CET)

Marijne van der Vlugt[brontekst bewerken]

Hoi Edoderoo, wat is de reden dat de categorie "Videojockey" is verwijderd bij Marijne van der Vlugt? Wat zijn de criteria om iemand in die categorie te steken? Groetjes, Sietske | Reageren? 4 jan 2021 23:39 (CET)

Oh wacht, ik zie nu pas dat ze ook de categorie "Nederlands videojockey" heeft. Dom van mij :-) Laat een antwoord dus maar zitten :-) Sietske | Reageren? 4 jan 2021 23:40 (CET)

Archiveren nuwegmelder[brontekst bewerken]

Hoi Edo, en de beste wensen! (mag nog, toch?) Mijn muiswiel begint wat slijtageplekken te krijgen, misschien dat er iets gedaan moet worden aan het archiveren van de nuwegmelder. Iedere week of twee weken vers aanmaken lijkt me een prettige methode, maar misschien heb jij handige ideeën? Milliped (overleg) 6 jan 2021 20:36 (CET)

Dit is wat ik heb gedaan: het archief in een nieuw tabblad geopend, samen met de nuwegmelder-pagina, en allebij op bewerken gedrukt. De tabel-data overgeknipt-en-plakt naar het archief. Kunnen we weer een weekje vooruit. Edoderoo (overleg) 7 jan 2021 08:17 (CET)
Om het scrollwieltje wat te ontlasten, heb ik de code zodanig aangepast, dat de volgorde van de tabel omgekeerd is. Nieuwe items worden bovenaan toegevoegd, en duwen nieuwe items naar beneden in de tabel. Dan hoef je in de praktijk alleen nog maar naar de bovenste paar regels te kijken, en is archiveren vooral nog maar nodig omdat de laadtijd van de pagina in te korten. Edoderoo (overleg) 10 jan 2021 15:58 (CET)

Interviews[brontekst bewerken]

Voor je interviews op RTV Utrecht (1 en 2) en NPO Radio (3).

Hoi Edo, ik heb net je interview van RTV Utrecht beluisterd. Leuk en ook heel herkenbaar, mooi dat je dat doet! Dat van 'Met het oog op morgen' ga ik later nog even luisteren. Je hebt je mediaster deze week weer meer dan verdiend! Ymnes (overleg) 15 jan 2021 15:54 (CET)

Om 17:00 ben ik ook nog even in het item op RTV-Utrecht televisie. Daar gaan ze ook nog mensen op straat naar Wikipedia vragen, en ik word daar dan weer ingemonteerd. Ik ben benieuwd hoe dat gaat worden. Edoderoo (overleg) 15 jan 2021 16:07 (CET)
Leuk, ga ik ook nog even bekijken. Misschien kun je het linkje na de tijd even aanvullen in De Kroeg, want die gebruik ik als radio-/televisiegids. Ymnes (overleg) 15 jan 2021 16:20 (CET)

Bibliografische gegevens[brontekst bewerken]

Beste Edo, Bent u wel zeker dat het zo massaal toevoegen van "Bibliografische gegevens" nuttig is en aan een behoefte beantwoordt? En kan u daar mij en anderen van overtuigen? met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 19 jan 2021 10:18 (CET)

Het sjabloon wordt alleen toegevoegd, als er ook "iets te melden is", dus ja, er is daar wel een behoefte in. Edoderoo (overleg) 19 jan 2021 10:45 (CET)
Een beetje mager als antwoord. Andries Van den Abeele (overleg) 19 jan 2021 10:52 (CET)