Overleg gebruiker:Electionworld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief

Beoordelingsnominatie Azenhas do Mar[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Azenhas do Mar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140922 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 sep 2014 02:07 (CEST)

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[bewerken]

18 mrt 2015 05:53 (CET)

Artikelen graag koppelen op Wikidata[bewerken]

Hallo Electionworld, Ik zag in het foutmeldingslogboek dat je een interwiki aan een artikel wilde toevoegen. Sinds de komst van Wikidata worden interwikilinks alleen nog maar op Wikidata toegevoegd, waarna dit automatisch door de software op de betrokken artikelen uitgevoerd wordt. Het is tegenwoordig heel eenvoudig, je zoekt de bijbehorende equivalent op een anderstalige Wikipedia op en klikt op Koppelingen bijwerken om aldaar de taalcode nl met de titel van de pagina in te voeren. Voor meer informatie over de overschakeling naar Wikidata kun je terecht op Wikipedia:Wikidata en Wikipedia:Overschakeling naar Wikidata. Als je er toch niet mocht uitkomen, laat het gerust weten, ik help je graag. Groetjes - Romaine 17 mei 2015 12:30 (CEST)

Metropolitane steden in Italië[bewerken]

Ik zag dat je een aantal 'artikelen' hebt aangemaakt van Italiaanse steden met de toevoeging '(metropolitane stad)'. Daarbij had het artikel zelf geen inhoud; alleen een niet-onderbouwde bewering en daarbij heb je die artikelen ondertekend. Dergelijke teksten kun je wel op overlegpagina's plaatsen (dus op de overlegpagina van het betreffende artikel), maar je moet geen nieuwe artikelen aanmaken met deze functie. Verder moet een artikel zelf nooit van handtekeningen worden voorzien. Om die reden heb ik de artikelen voorgedragen voor directe verwijdering.
Uiteraard kun je wel de artikelen van de provincies zelf voorzien van deze extra informatie, tenminste als je ze voorziet van de juiste bronnen (bv. als voetnoten). Erik Wannee (overleg) 8 jun 2015 21:24 (CEST)

Het was mijn bedoeling die teksten op de overlegpagina te plaatsen. Maar dat heb ik verkeerd gedaan,
Ik zal vandaag of morgen daadwerkelijk die pagina's vullen met inhoud en bron ( zie Italiaanse en Engelse wikipedia). Electionworld (overleg) 9 jun 2015 07:14 (CEST)
Prima!
Het is overigens de bedoeling dat je reageert op de plek waar iemand anders iets geschreven heeft, dus in dit geval op je eigen overlegpagina (OP). Dat houdt de discussie overzichtelijk. Daarom plaats ik de hele correspondentie van hier ook op jouw OP. Erik Wannee (overleg) 9 jun 2015 09:53 (CEST)

Outaouais[bewerken]

Hallo Electionworld, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Outaouais. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.--Joostik (overleg) 18 jun 2015 17:13 (CEST)

Montreal (regio)[bewerken]

Hallo Electionworld, Ik heb Montreal genomineerd voor verwijdering, omdat ik het nu nog te mager vind. Dus iets vergelijkbaars al je met Outaouais hebt gedaan. groeten, visoverleg – 19 jun 2015 13:16 (CEST)

Dat geldt dan ook voor Capitale-Nationale Electionworld (overleg) 19 jun 2015 14:57 (CEST)

Categorieseren - Bodmin Moor en Boscastle[bewerken]

Beste Electionworld,

Ik zie dat je de laatste tijd vrij actief bent. Ik heb ook de indruk dat je nog wat tips kan gebruiken om de qualiteit van je nieuwe artikels te verhogen.

Voeg bij ieder nieuw artikel op zijn minst 1 categorie toe. Als je artikels vertaald, kan je zeker inspiratie halen uit het origineel.

Als jij het niet doet, moeten er andere mensen na jou de zaken opruimen. De andere mensen schrijven eigenlijk ook liever artikels dan opruimwerkzaamheden uit te voeren. Artikels die na een paar maand geen categorie hebben worden soms ook verwijdert.

Groeten, SvenDK (overleg) 27 jun 2015 08:44 (CEST)

Mogelijke auteursrechtenschending Bestuurlijke indeling van Nederland[bewerken]

Beste Electionworld,

Het door u aangemaakte artikel Bestuurlijke indeling van Nederland heb ik op de lijst met te beoordelen pagina's geplaatst. De reden hiervoor is dat het artikel grotendeels is overgenomen uit delen van andere artikelen op Wikipedia, zonder de herkomst en de auteur te vermelden. Dat is volgens de hier geldende licenties niet toegestaan, en zou ertoe kunnen leiden dat het artikel verwijderd moet worden.

Alle tekst op Wikipedia valt in ieder geval onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0. Zie ook Wikipedia:Auteursrechten. De essentie van die licentie is dat overnemen van teksten mag, zolang de oorspronkelijke auteurs worden vermeld en de tekst onder dezelfde licentie wordt vrijgegeven. Dat laatste is zeker het geval als je de tekst ergens anders op Wikipedia plaatst, maar aan de eerste eis is niet voldaan. Nu wordt binnen Wikipedia vaak minder moeilijk gedaan dan wanneer die tekst 'extern' wordt gebruikt, maar op zijn minst hadden verwijzingen naar de bronartikelen moeten worden geplaatst.

Het spijt me dat ik uw werk op deze ruwe wijze ter discussie stel, maar het lijkt me verstandig dat hier even goed naar gekeken wordt vóór er aan het artikel verder wordt gewerkt.

De 'nominatie' vindt u op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150811 en daar zijn ook eventuele vragen of opmerking uiteraard welkom. Vragen kunt u ook op mijn overlegpagina stellen, Overleg gebruiker:Paul B (al kan het daar een dagje duren voor ik reageer).

Vriendelijke groet, Paul B (overleg) 11 aug 2015 17:33 (CEST)

    • Dank voor de opmerking. Inmiddels heb ik via de voetnoten zorggedragen voor vermelding van de hergebruikte artikelen. Electionworld (overleg) 11 aug 2015 17:46 (CEST)

Commons[bewerken]

Beste EW,

Bovenaan deze OP wijst u door naar Commons. Daar bent u inmiddels gestopt. Kan die verwijzing niet beter weg?  Klaas `Z4␟` V:  16 aug 2015 15:26 (CEST)

Montenegro[bewerken]

In het artikel Montenegro deed u deze bewerking nadat u zelf een artikel over de bestuurlijke indeling van Montenegro had aangemaakt. U veranderde daar het aantal gemeenten van 21 in 23. Dat aantal wordt ook genoemd in het nieuwe artikel over de bestuurlijke indeling. Maar in de lijst, waarnaar voorheen werd gelinkt, staan er nog steeds 21, met naam en link. Inmiddels bent u overgegaan tot het bewerken van artikelen over een ander gebied. Ik wijs u erop dat de behandeling van Montenegro nu inconsistent is, en dus nog niet af. Om het af te maken moeten die twee gemeenten nog worden toegevoegd aan de lijst. Anders moet dat aantal weer van 23 naar 21 worden teruggebracht. Zoals het nu is, kan het niet, met name omdat u nergens aangeeft waarop die verandering naar 23 gebaseerd is. Dat aantal van 23 haal ik ook nergens uit de wet die u als enige bron in uw nieuwe artikel opgeeft. WIKIKLAAS overleg 20 aug 2015 18:52 (CEST)

Een bron is [:sr:Административна подјела Црне Горе|Административна подјела Црне Горе]], die inclusief Cetinje en Podgorica 23 namen bevat. Dat de andere lijst niet correct is, daar kan ik niets aan doen. Electionworld (overleg) 20 aug 2015 19:09 (CEST)
Maar door de ontbrekende namen nu in die lijst te plaatsen, hebt u er wel voor gezorgd dat er op dit punt geen tegenstrijdige informatie meer in de encyclopedie staat, waarvoor dank. WIKIKLAAS overleg 20 aug 2015 23:29 (CEST)

Bestuurlijke indeling van België[bewerken]

Beste Electionworld, je zult misschien wel gezien hebben dat ik op een aantal plaatsen je vermelding van artikel Bestuurlijke indeling van België in andere artikels heb weggehaald. Bij deze geef ik je graag de reden. Zo bovenaan de pagina staan normaal alleen maar links naar andere artikels die een gelijkaardige naam hebben. In dit geval gaat het over een algemeen artikel over de bestuurlijke indeling, dat al bij al weinig direct te maken heeft met het artikel waarin je die link plaatste. Zo'n "zie ook"-rubriek zie je vaak onderaan een artikel, maar zo prominent bovenaan heb ik dat nog niet of alleszins niet vaak gezien. Als iemand naar de provincies van België heeft gesurft, dan neem ik aan dat hij niet onmiddellijk een algemener artikel zoekt, anders was hij daar zo wel al op uitgekomen. Vandaar dus dat ik die weghaalde. M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 27 aug 2015 21:39 (CEST)

Ja, 't is met goede bedoeling, maar op die plaats bovenaan komen inderdaad homoniemen - gelijknamige artikelen. En zelfs dát is met een ander sjabloon.
Soms kan men dergelijke link verwerken in de tekst. Maar aub, geen geforceerde zinsconstructie "om toch maar de link naar dat artikel er in te krijgen". Wat men vaak gewoon doet is onderaan het artikel een sectie == Zie ook == met relevant artikels toe te voegen. Let op: enkel héél relevant artikels, geen waslijst van 10 termen die er ergens wat mee te maken hebben: die vind de gebruiker wel op een andere manier. Soms vindt zo'n link sowieso al een plekje in een of ander sjabloon, of achter het label van een infobox: dat is dan geval per geval te bekijken. Zo heeft het in Provincies van Nederland toevallig een plek gevonden in het sjabloon onderaan. Voor een ander land vindt het misschien een ander plekje, bv. in een ==Zie ook==-sectie onderaan. LimoWreck (overleg) 28 aug 2015 23:41 (CEST)