Overleg gebruiker:Eurovisie...

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Eurovisie..., en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.059.219 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Eurovisie[bron bewerken]

Welkom op wikipedia.

  • Het is niet nodig overal {dp} op te zetten hoor, dat is alleen voor doorverwijzing bij dubbelzinnige termen.
  • ik vond 1 artikel met wel erg weinig feiten. omdat het onderdeel is van een serie laat ik het voorlopig even zo, maar iets meer info zou wenselijk zijn.

maar toch, mooi werk! als je vragen hebt, stel ze gerust, veel plezier. Zanaq (Overleg) 16 jan 2006 01:46 (CET)

Afbeelding:André.jpg[bron bewerken]

Hallo Eurovisie.... Ik zie dat je een afbeelding hebt geupload (Image:André.jpg) op Wikipedia. Helaas is er een probleem mee: gecopyrighte-afbeeldingen kunnen we op de Nederlandse Wikipedia helaas niet toestaan omdat we hier niet het principe fair use kennen, zoals ze op de Engelse wiki hebben. Dingen als logo's, screenshots van televisie-programma's e.d. die je bijvoorbeeld vindt via Google Images zijn (bijna) altijd ongeschikt voor Wikipedia omdat er auteursrecht op zit. Ik heb deze afbeelding daarom voor verwijdering genomineerd. Als je meer wilt weten over wat er wel en niet mag op het gebied van afbeeldingen kun je kijken op Wikipedia:Beleid voor gebruik van media. Ook is het wellicht een idee om Wikipedia:Welkom voor nieuwelingen te lezen. Alvast bedankt! Huskyoog.jpg Husky (overleg) 18 feb 2006 16:58 (CET)

Sjablonen van landen[bron bewerken]

Beste Eurovisie,

Ik haal de sjablonen met alleen de landsnaam en de vlag weg omdat deze in het geheel niets toevoegen. Het sjabloon bij België is echter wel informatief en laat ik derhalve staan.

Groeten, Bramvr 20 mrt 2006 16:59 (CET)

Externe bronnen / interne bronnen[bron bewerken]

Beste Eurovisie, Het is de gewoonte om voor verwijzing naar website de benaming "Externe link" en voor verwijzingen naar andere pagina's binnen wikipedia "zie ook" aan te houden. (Zie o.a. je pagina Andre (zanger)) Graag dit ook te doen, om e.e.a. consistent te houden. Vriendelijke groet, Hullie 25 mrt 2006 17:48 (CET)

tv-zenders[bron bewerken]

Wilt u de tv-zenders aub onder hun volledige naam op Wikipedia plaatsen (bijv. geen BNT...), dit verhoogt de duidelijkheid van de encyclopedie. MADe 25 mrt 2006 18:52 (CET)

het is al eerder gezegd dus verwijs ik naar het bericht van MADe. Artikelen als PRT, televisiezender voldoen niet aan de eisen van Wikipedia. Lees deze pagina eerst eens door. Groet, Arjan 2 apr 2006 16:49 (CEST)

Sopranist[bron bewerken]

Hoi Eurovisie,

Leuk, die artikelen over sopranisten. Ik heb een categorie:sopranist voor je aangemaakt, waar je al deze mensen aan kunt koppelen, mocht je nog meer sopranisten willen beschrijven.

Groetjes, Sietske Reageren? / Heb je vandaag al vandalisme bestreden? 5 mei 2006 13:23 (CEST)

Trouwens interessant om te zien dat ze nog bestaan, mensen als Ugo Farell. Ik had van mijn muziekleraar namelijk begrepen dat de stukken die oorspronkelijk voor castraat-alten waren geschreven, alleen nog door vrouwen werden gezongen omdat er geen castraat-alten meer bestonden. Sietske Reageren? / Heb je vandaag al vandalisme bestreden? 5 mei 2006 13:25 (CEST)

Wat nou, geen goed Engels?[bron bewerken]

Ik ben afgestudeerd met een 9, dus met mijn gebrek aan Engels valt het wel mee. Ik hoorde ook Will & Grace, maar het leek mij zo onlogisch dat hij hem naar een tv-serie vernoemde en Millard Grace bestond ook in het echt, dus zodoende. ;-) greetings Uncle Ar 22 mei 2006 12:35 (CEST)

Lijst van alle Eurovisiedeelnemers op volgorde[bron bewerken]

Hallo,
Dit artikel heb ik vandaan gekenmerkt met {wiu} omdat er sinds 9 juni niet meer aan wordt gewerkt.
groeten, Rik - 16 jul 2006 13:19 (CEST)

Categorieën naar jaar[bron bewerken]

Categorie:Eurovisiesongfestival 2007, Categorie:Eurovisiesongfestival 2006 en Categorie:Eurovisiesongfestival 1980 heb ik van een {{catweg}} voorzien, omdat dit tot onwerkbare toestanden leidt qua aantal categorieën bij artiesten als je al hun optredens op festivals gaat toevoegen. Misschien verstandig om even te wachten dus met verder invullen / opvullen van deze categorieën. Groet, Alankomaat 3 jan 2007 18:10 (CET)

Lege artikelen[bron bewerken]

Het heeft niet zoveel zin om lege artikelen aan te maken, met alleen een categorie. Maak dan liever één goed artikel dan 10 van dit soort artikelen (Bob Martin, Jetty Paerl). Mvg, Flag Groningen.svg Erwin1990 24 mrt 2007 18:21 (CET)

Lijst van alle Eurovisiedeelnemers op volgorde[bron bewerken]

Wat betekenen al die getallen (0001 t/m 1071) op Lijst van alle Eurovisiedeelnemers op volgorde ? - Erik Baas 24 mrt 2007 20:32 (CET)

Hallo ? - Erik Baas 25 mrt 2007 21:27 (CEST)

Die getallen zijn de nummers van deelname. Bijvoorbeeld: er werd aangekondigd dat Brian Kennedy bij het Eurovisiesongfestival 2006 het 1000e liedje zong. Bij deze telling zijn dubbele liedjes niet meegeteld. In de hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Ja, okee, mij wel, dank je. Nu de lezers nog... [HINT] ;-) - Erik Baas 26 mrt 2007 23:50 (CEST)
Waarmee ik dus bedoelde dat je ook in het artikel even moet uitleggen waar die getallen op slaan. Zucht... - Erik Baas 28 mrt 2007 02:28 (CEST)
Hallo ? Iemand thuis ? - Erik Baas 2 apr 2007 02:38 (CEST)
Dankjewel.

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Hayko.jpg[bron bewerken]

Beste Eurovisie..., je hebt één of meerdere afbeeldingen, Afbeelding:Hayko.jpg, geüpload welke zijn genomineerd voor verwijdering. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070326 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze afbeelding is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 27 mrt 2007 03:02 (CEST)

Statistieken[bron bewerken]

Hallo, ik zie dat ge ook bezig zijt geweest op de pagina vd songfestivalstatistieken. Bij Roemenië, de punten van Israël bijvoorbeeld, dat geeft toch helemaal niet aan dat er veel Roemenen wonen of niet maar gewoon dat het lied het ene jaar beter was dan het andere. Let me try, en Tornero waren goede liedjes, niet verwonderlijk dat ze meer punten kregen, I admit deed het slechter. Dan heb ik nog een vraag waar gij me misschien mee kunt helpen, op de pagina van het songfestival van dit jaar las ik dat Tunesië in 2008 waarschijnlijk ging meedoen, dat heb ik nog nergens gelezen, hebt gij daar ook iets van gehoord of is dat maar een kwakkel? Waterloo1974 18 mei 2007 18:42 (CEST)

Weet ik niets van, hartelijk dank, mijnheer.

Mihai[bron bewerken]

Ik vind dat ge wat snel zijt met uw opmerkingen over Mihai Traistariu. Hij wil voor Rusland naar het songfestival, maar ik heb niet gelezen dat het al in 2008 is, bovendien schrijft ge dat hij de grootste kans maakt om voor Rusland te gaan, dat is al helemaal overdreven. Er is een heel dik verschil tussen willen gaan en effectief gaan. Oh ja, is er trouwens iets van aan dat Italië volgend jaar meedoet want zo lijkt het wel uit uw artikel, waar hebt ge dat gelezen? Waterloo1974 30 mei 2007 17:09 (CEST)

Op Wikipedia:Overleg_gewenst heb ik een verzoek gezet, waar overigens nix mee gedaan is, om de artikelen Eurovisiesongfestival 2007 en Eurovisiesongfestival 2008 te beveiligen, omdat ze dagelijks door anoniemen worden gewijzigd. In 2007 worden nog steeds landen verplaatst van sectie, omdat ze mee konden doen, mee zouden doen, Marija Serifovic komt plots uit Bosnie, Nepal staat dan weer in het rijtje met landen die mee hadden kunnen doen, dan wel zeker mee gaan doen, etc. Wijzigingen door anoniemen die er niet toe doen, maar ook niet te controleren zijn. Kun jij wellicht ook een keer dat verzoek doen, wellicht met de belofte om na een semi-beveilinging de boel weer op te poetsen? Als je de artikelen op je volglijstje zet, kun je alle wijzigingen ook heel goed volgen (mijn volglijst is dan ook gelijk mijn internet-start-page, zodat ik vrijwel nix meer mis). EdoOverleg 19 jun 2007 04:31 (CEST)

Verwijderingsnominatie Eurovisiesongfestival 2009[bron bewerken]

Beste Eurovisie..., één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Eurovisiesongfestival 2009. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070620 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 21 jun 2007 02:05 (CEST)

Verwijderingsnominatie Landen in het Eurovisie Songfestival[bron bewerken]

Beste Eurovisie..., één of meerdere pagina's die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Landen in het Eurovisie Songfestival. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071116 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 17 nov 2007 01:13 (CET)

Verwijderingsnominatie Categorie:Spaanse punkband[bron bewerken]

Beste Eurovisie..., één of meerdere categorieën die jij hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Categorie:Spaanse punkband. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2007 week 49 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 7 dec 2007 03:15 (CET)

Amerikavisiesongfestival[bron bewerken]

I think you need to take a look at the original source for the article. --AxG 1 apr 2009 23:39 (CEST)

Alexandra Award[bron bewerken]

Hallo Eurovisie..., ik heb je artikel Alexandra Award ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia!-- Taketa (overleg) 14 mei 2011 23:25 (CEST)

  • Ik vond het wel informatief, iedereen recht op een eigen mening. Heel hartelijk dank voor uw reactie, mevrouw.

Nationaal Songfestival 1980[bron bewerken]

Crystal 128 trashcan full.png Verwijderingsnominatie Nationaal Songfestival 1980

Hallo Eurovisie..., ik heb Nationaal Songfestival 1980 ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie hierover is hier terug te vinden. Een aantal dingen die mankeren aan het artikel zijn te vinden in de uitklapbalk hieronder.

UitklappenKlik voor meer informatie hiernaast op uitklappen

Wellicht is het aan te raden de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven. Heb je verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik je naar deze pagina of naar de Helpdesk.

EvilFreD (overleg) 14 mei 2013 21:49 (CEST)

Beoordelingsnominatie Nationaal Songfestival 1980[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nationaal Songfestival 1980 dat is genomineerd door EvilFreD. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130514 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 15 mei 2013 02:00 (CEST)

Beoordelingsnominatie Kim de Boer[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Kim de Boer dat is genomineerd door Eppins. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140916 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 17 sep 2014 02:02 (CEST)

Beoordelingsnominatie Aleksandra Kirsanova[bron bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Aleksandra Kirsanova dat is genomineerd door RenskeT. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150116 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 17 jan 2015 01:01 (CET)