Overleg gebruiker:Evil berry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onderLodewijk II van Bourbon[bewerken]

Beste Evil berry,

Het is mij onduidelijk wat je in de laatste zin van de eerste alinea van het kopje leven in het artikel Lodewijk II van Bourbon bedoelt met omgaan en wat het nut van de tussenzin niet in de gevechten is. Ook is het mij onduidelijk hoe iemand een oorlog of de schermutselingen beheerde waar ik voor een ander werkwoord zou kiezen, een keuze zou maken tussen schermutselingen of oorlog en na de komma het woord om toe zou voegen om de zin beter te laten lopen.

Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 8 jan 2018 15:32 (CET)

Beste Bean 19,
bedankt om me hierop te wijzen. Het was inderdaad een nogal klungelige vertaling van het Duitse origineel. Ik heb nu herschreven en hoop dat het nu een duidelijke Nederlandse zin is geworden.
Met vriendelijke groeten, Evil berry (overleg) 8 jan 2018 15:41 (CET)
Beste Evil berry,
De nieuwe zin is een verbetering die ik nu kan begrijpen. Alleen heb ik gingen in ging veranderd omdat het volgens mij alleen om Lodewijk ging en niet om andere personen. Net heb ik op het artikel Verdrag van Chinon (1214): dwong om in gedwongen gewijzigd en het woord inhield toegevoegd om de zin beter te laten lopen. Bedankt voor de wijzigingen.
met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 8 jan 2018 17:42 (CET)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend! Rode raaf (overleg) 31 jan 2018 06:46 (CET)

Antonis Benakis[bewerken]

Hallo Evil berry. Je voegde toe aan het artikel over Antonis Benakis dat hij in 1970 een schenking van 9000 artefacten deed, maar dat jaartal kan niet kloppen, want hij overleed in 1954. Kun je dat even nakijken svp? Bedankt en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 19 feb 2018 12:22 (CET)

Beste JanCK Fietser, bedankt om dit me even te melden. Ik heb het intussen aangepast en ook in het artikel Benaki Museum, waarop ik me had gebaseerd. Mvg., Evil berry (overleg) 19 feb 2018 14:23 (CET)
Hartelijk dank! Mvg, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 19 feb 2018 16:28 (CET)

Alope[bewerken]

Deze handeling kan ik slecht plaatsen. Je hernoemt Alope in Alope (genus) omdat er meerdere betekenissen van het woord (of van de naam) zijn, en maakt dan een dp aan met diverse van die betekenissen, maar dat blijken allemaal rode links te zijn. Een dp was dus nog helemaal niet nodig. Gebruikelijk maken we dacht ik pas een dp aan als er meerdere artikelen met dezelfde naam zijn. Daarnaast vind ik het jammer dat je als haakjestoevoeging koos voor "genus". Daar is een goed Nederlandstalig woord voor, dat in het overgrote deel van de gevallen wordt gebruikt om een geslacht te desambiguëren van andere begrippen: "geslacht". Er is geen plantengeslacht met die naam, dus dat ene woord zou volstaan. Omdat de haakjestoevoeging nog van heel recent is, en er dus vrijwel zeker niet van buiten Wikipedia naar dit artikel is gelinkt, pas ik het nog aan. WIKIKLAAS overleg 28 feb 2018 18:54 (CET)

Perikles[bewerken]

Hey collega. Wanneer een lezer op zoek gaat naar het levensverhaal van Perikles, is-ie vast een beetje teleurgesteld. En dat terwijl we nochtans een waar pronkstuk hebben staan in de voorraadkast: Portaal:Oudheid/werkplaats/Perikles. Misschien wil je er nog wat aan schaven, maar verhuis je de tekst alvast naar de hoofdnaamruimte? Glimlach De nietsvermoedende lezer is je dankbaar! Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 21 mrt 2018 12:30 (CET)

Hey DimiTalen,
ik had er nog wat zitten aan schaven (o.a. het anachronisme "populist" vervangen door demagoog), maar ben door je berichtje inderdaad ook tot de conclusie gekomen dat het inderdaad rijp is voor de hoofdnaamruimte (waarnaar ik het nu ook heb verhuist). Op deze manier wordt de lezer een uitgebreider artikel over Perikles aangeboden en bovendien zullen misschien ook nog andere gebruikers er mee aan schaven.
Mvg.,
Evil berry (overleg) 24 mrt 2018 09:33 (CET)
Waarvoor dank! :-) Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 24 mrt 2018 12:57 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Waarom bronvermelding teruggedraaid?[bewerken]

Ik verbaas me over deze terugdraaiing door jou. Sinds wanneer geldt een artikel in een anderstalige Wikipedia als literatuurverwijzing in plaats van een bronvermelding? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 apr 2018 07:01 (CEST)

Beste Erik Wannee,
je hebt inderdaad ene punt dat een bronverwijzing naar een anderstalige Wikipedia verschillend is dan een literatuurverwijzing. Ik had je bewerking teruggedraaid omdat ik het gebruik van het sjabloon:Appendix nogal vreemd vond voor één enkele bron. Ik heb het nu gewijzigd zodat het nu onder "Bronvermelding" valt.
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 10 apr 2018 11:48 (CEST)
Zo vreemd is het niet hoor, om één bronvermelding te plaatsen in de appendix. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 apr 2018 12:27 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:43 (CEST)

Apagoge[bewerken]

Dag Evil berry, Op Metoikion voegde je toe dat bij het niet betalen ervan de wanbetaler bloot kon staan aan een apagōgē metoíkiou. Maar zou je daar ook even kunnen uitleggen wat dit precies voor straf is? Ikzelf kan de betekenis niet zo makkelijk vinden. Bvd, Encycloon (overleg) 28 apr 2018 10:36 (CEST)

Beste Encycloon,
ik citeer even het Woordenboek der Grieksche en Romeinsche Oudheid door J. G. Schlimmer en Z. C. de Boer (door C. G. Th. W. Koch herziene derde druk, Haarlem, 1920, p. 65.):
Ἀπαγωγή. Te Athene had in sommige gevallen ieder, die als aanklager wilde optreden van een misdadiger, die op heeterdaad betrapt was of aan wiens schuld geen twijfel bestond, het recht den misdadiger zelf te vatten en voor den magistraat te brengen, die het proces moest leiden, meestal de elfmannen. Deze handeling heette ἀπαγωγή, evenals de schriftelijke aanklacht die tegelijkertijd ingediend moest worden. Werd de aanklacht door den magistraat aangenomen, dan moest de beschuldigde drie borgen stellen of hij werd gedurende de behandeling der zaak gevangen gehouden.
Het komt er dus op neer dat dit eenieder een klacht kon indienen tegen een wanbetaler en deze kon vatten. Het woord apagōgē is afgeleid van ἀπό ("weg van") en ἄγω ("voeren") en betekent dus zoiets als "wegvoering", waardoor apagōgē metoíkiou zou kunnen worden vertaald als "wegvoering van een metoik".
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 28 apr 2018 11:18 (CEST)
O sorry, ik had deze pagina niet op mijn volglijst gezet en zie je uitgebreide reactie nu pas. Bedankt voor het antwoord (al ging het me er vooral om dat er in het artikel zelf geen uitleg over dit begrip stond). Weer wat geleerd! Mvg, Encycloon (overleg) 16 mei 2018 13:55 (CEST)

Robrecht van Clermont[bewerken]

Beste Evil berry, hartelijk bedankt voor het hernoemen. Maar zou Robert van Clermont i.p.v. Robrecht niet nog beter zijn? Michiel (overleg) 12 jul 2018 12:53 (CEST)

Beste Michiel,
beide namen komen voor in Nederlandstalige werken, Robert lijkt me de Franse versie te zijn van het Nederlandse Robrecht. Over het algemeen lijkt me op de Nederlandstalige Wikipedia de voorkeur uit te gaan naar Robrecht, al wordt dit niet altijd even consequent toegepast. Ik zou anders voorstellen om van Robert van Clermont een redirect te maken.
Mvg., Evil berry (overleg) 12 jul 2018 13:00 (CEST)
Een vluchtig onderzoekje leerde mij dat in het algemeen de naam Robert gebruikelijker is op nl.wikipedia dan Robrecht, wat overigens meer Duits dan Frans lijkt te zijn. Ik zou dus liever Robrecht als redirect zien en Robert als titel.Michiel (overleg) 12 jul 2018 13:24 (CEST)
Aangezien beide artikelnamen reeds bestaan moet je hiervoor dan een verzoek indienen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen. Nadien kan dan Robrecht in Robert worden veranderd in het hernoemde artikel. Mvg., Evil berry (overleg) 12 jul 2018 14:49 (CEST)
P.S. Een snelle controlle in de Nederlandstalige standaardwerken van István Bejczy (Een kennismaking met de middeleeuwse wereld, Bussum, 2001) en H.P.H. Jansen (Geschiedenis van de Middeleeuwen, Utrecht, 19882 (= 2002)) leert me dat Robert gebruikelijk is voor Franse edelen, maar Robrecht wordt gebruikt voor de graven van Vlaanderen (Robrecht de Fries, Robrecht II van Vlaanderen).

Heilige non Ethelfleda[bewerken]

Ik vrees dat we de naam moeten aanpassen E.B., Æthelflæd had namelijk een nichtje met dezelfde naam (mogelijk vernoemd?) die heilig is. Op de Duitse versie worden beide personen verwisseld. zie deze bron Cheers!--Also sprach Friedrich! (overleg) 25 jul 2018 20:06 (CEST)

Onze vrouwe der Mercianen heeft inderdaad enkele naamgenoten (een handig hulpmiddel hierbij is de Prosopography of Anglo-Saxon England). Op de Engels- en Noorstalige Wikipedia heeft men een doorverwijspagina naar deze naamgenoten (met in het Noorstalig artikel zelfs een etymologie en grafiekje van de populariteit van de naam). Er zijn maar liefst 30 personen met deze naam opgenomen in de PASE-database (link). Sommigen hiervan zijn echter personen die maar in een of twee documenten worden vermeld en dus niet van encyclopedische waarde. De belangrijkste - buiten onze Æthelflæd - zijn: Sint-Ethelfleda of Ethelfleda (heilige) (abdis van Romsey, heilige; Æthelflæd 17 (Female); art. Ethelfleda (2), in D.H. Farmer, The Oxford Dictionary of Saints, Oxford - e.a., 20115, p. 152.), Æthelflæd van Damerham (tweede echtgenote van Edmund I van Engeland; Æthelflæd 14 (Female)), Æthelflæd Eneda (eerste echtgenote van Edgar de Vreedzame en moeder van Eduard de Martelaar; art. Aethelflaed Eneda, in K.J. Panton, Historical Dictionary of the British Monarchy, Plymouth, 2011, p. 24.).
Mvg., Evil berry (overleg) 25 jul 2018 22:10 (CEST)

Biologielemmata[bewerken]

Hoi,

Je opmerking op mijn overlegpagina snijdt hout, maar zoals ik er ingerold ben gaat het verhaal over wikispecies mij te ver. Zoals je misschien gezien hebt ben ik erin gerold via het project weeskinderen, en eigenlijk is het alleen maar wat schuiven met bestaande data in Wikipedia. Bovendien, als ik het goed zag gaat Wikispecies vooral over soorten, en ik ben eigenlijk alleen de koppeling tussen soort en familie in een groep kevers aan het doorfietsen. Hoe ik die gegevens in andere wikiprojecten moet koppelen weet ik, op het talenaspect na, eigenlijk niet. Dat laatste is bovendien net weer even naast de routine die ik nu voor de geslachten gebruik, dus dat ligt nog even. Met vriendelijke groeten, T.vanschaik (overleg) 1 aug 2018 13:06 (CEST)

Beste T. van Schaik,
ik vind jouw inzet voor de weesjes op Wikipedia lovenswaardig en wil je gerust wat helpen hierbij. Wikispecies is niet beperkt tot soorten, maar tot de volledige taxonomie van soorten (dus ook families en geslachten) en is dus handig om bijvoorbeeld te zien welke soorten allemaal tot een geslacht behoren. Neem bijvoorbeeld het geslacht Epistranus: je vindt op Wikispecies de acht soorten die tot dit geslacht behoren én de auteur en het jaar van de eerste publicatie van deze soortnaam. Dit is dus ook gewoon schuiven met bestaande data op een andere Wikimediaproject. Wikidata is trouwens relatief simpel in gebruik als er al een item is aangemaakt: je zoekt eerst op de naam van je onderwerp op de Wikidata-website, klikt dan op het item waarvan de beschrijving - meestal al in het Nederlands, soms in het Engels - overeenkomt met jouw onderwerp en klikt vervolgens op bewerken bij "Wikipedia" en geeft vervolgens "Nl" en de naam van het artikel op en klikt vervolgens op Publiceren. En dat is het. Je vindt ook vaak al via Wikidata de juiste Wikispeciespagina en soms ook links naar andere taxonomie-website.
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 1 aug 2018 13:22 (CEST)
P.S. Wanneer er geen item bestaat, moet je er zelf een aanmaken. Ik heb dit daarnet nog gedaan voor het kevergeslacht erylus, maar dit is complexer.

Samenvoeging Horus en Verering van Horus[bewerken]

Hoi Evil Berry,

Lijkt mij een goed plan om verering van Horus samen te voegen naar Horus. Mijn fiat heb je.

Ik heb al een tijd niet echt bijgedragen aan wikipedia, maar wil in de donkere wintermaanden weer bijdragen. In iedergeval: goed bezig en ga zo door.

Oesermaatra0069 10 aug 2018 15:13 (CEST)

Slavernij in het Oude Griekenland[bewerken]

Dag Evil berry, ik zag dat je onder andere hebt bijgedragen aan Slavernij in het oude Rome. Wellicht kun je ook meekijken op Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Slavernij in het Oude Griekenland, een vertaling (door een studentvertaler) van het Engelstalige artikel? De meeste opmaak heb ik al gedaan (ik moet alleen nog de tekst bij afbeeldingen en nog wat meer wikilinks toevoegen), maar inhoudelijk zul je als deskundige misschien nog wat kunnen aanvullen en/of aanpassen. Uiteraard hoef je dit niet op te vatten als een verplichting. Mvg, Encycloon (overleg) 26 aug 2018 17:45 (CEST)

Beste Encycloon,
ik wil er gerust wel een kijkje naar nemen als ik er de tijd voor vind. :-)
Mvg., Evil berry (overleg) 28 sep 2018 08:31 (CEST)

Usurpator - bronverzoek[bewerken]

Dag Evil berry, ik kwam in dit door jou gestarte artikel een acht jaar oud bronverzoek tegen. Misschien kun je daar wat aan doen? Mvg, Encycloon (overleg) 25 sep 2018 21:34 (CEST)

Ik zal het eens natrekken. Mvg., Evil berry (overleg) 28 sep 2018 08:31 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)