Overleg gebruiker:Evil berry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onderLodewijk II van Bourbon[bewerken]

Beste Evil berry,

Het is mij onduidelijk wat je in de laatste zin van de eerste alinea van het kopje leven in het artikel Lodewijk II van Bourbon bedoelt met omgaan en wat het nut van de tussenzin niet in de gevechten is. Ook is het mij onduidelijk hoe iemand een oorlog of de schermutselingen beheerde waar ik voor een ander werkwoord zou kiezen, een keuze zou maken tussen schermutselingen of oorlog en na de komma het woord om toe zou voegen om de zin beter te laten lopen.

Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 8 jan 2018 15:32 (CET)

Beste Bean 19,
bedankt om me hierop te wijzen. Het was inderdaad een nogal klungelige vertaling van het Duitse origineel. Ik heb nu herschreven en hoop dat het nu een duidelijke Nederlandse zin is geworden.
Met vriendelijke groeten, Evil berry (overleg) 8 jan 2018 15:41 (CET)
Beste Evil berry,
De nieuwe zin is een verbetering die ik nu kan begrijpen. Alleen heb ik gingen in ging veranderd omdat het volgens mij alleen om Lodewijk ging en niet om andere personen. Net heb ik op het artikel Verdrag van Chinon (1214): dwong om in gedwongen gewijzigd en het woord inhield toegevoegd om de zin beter te laten lopen. Bedankt voor de wijzigingen.
met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 8 jan 2018 17:42 (CET)

Jubileumster 10 jaar[bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend! Rode raaf (overleg) 31 jan 2018 06:46 (CET)

Antonis Benakis[bewerken]

Hallo Evil berry. Je voegde toe aan het artikel over Antonis Benakis dat hij in 1970 een schenking van 9000 artefacten deed, maar dat jaartal kan niet kloppen, want hij overleed in 1954. Kun je dat even nakijken svp? Bedankt en met vriendelijke groet, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 19 feb 2018 12:22 (CET)

Beste JanCK Fietser, bedankt om dit me even te melden. Ik heb het intussen aangepast en ook in het artikel Benaki Museum, waarop ik me had gebaseerd. Mvg., Evil berry (overleg) 19 feb 2018 14:23 (CET)
Hartelijk dank! Mvg, JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 19 feb 2018 16:28 (CET)

Alope[bewerken]

Deze handeling kan ik slecht plaatsen. Je hernoemt Alope in Alope (genus) omdat er meerdere betekenissen van het woord (of van de naam) zijn, en maakt dan een dp aan met diverse van die betekenissen, maar dat blijken allemaal rode links te zijn. Een dp was dus nog helemaal niet nodig. Gebruikelijk maken we dacht ik pas een dp aan als er meerdere artikelen met dezelfde naam zijn. Daarnaast vind ik het jammer dat je als haakjestoevoeging koos voor "genus". Daar is een goed Nederlandstalig woord voor, dat in het overgrote deel van de gevallen wordt gebruikt om een geslacht te desambiguëren van andere begrippen: "geslacht". Er is geen plantengeslacht met die naam, dus dat ene woord zou volstaan. Omdat de haakjestoevoeging nog van heel recent is, en er dus vrijwel zeker niet van buiten Wikipedia naar dit artikel is gelinkt, pas ik het nog aan. WIKIKLAAS overleg 28 feb 2018 18:54 (CET)

Perikles[bewerken]

Hey collega. Wanneer een lezer op zoek gaat naar het levensverhaal van Perikles, is-ie vast een beetje teleurgesteld. En dat terwijl we nochtans een waar pronkstuk hebben staan in de voorraadkast: Portaal:Oudheid/werkplaats/Perikles. Misschien wil je er nog wat aan schaven, maar verhuis je de tekst alvast naar de hoofdnaamruimte? Glimlach De nietsvermoedende lezer is je dankbaar! Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 21 mrt 2018 12:30 (CET)

Hey DimiTalen,
ik had er nog wat zitten aan schaven (o.a. het anachronisme "populist" vervangen door demagoog), maar ben door je berichtje inderdaad ook tot de conclusie gekomen dat het inderdaad rijp is voor de hoofdnaamruimte (waarnaar ik het nu ook heb verhuist). Op deze manier wordt de lezer een uitgebreider artikel over Perikles aangeboden en bovendien zullen misschien ook nog andere gebruikers er mee aan schaven.
Mvg.,
Evil berry (overleg) 24 mrt 2018 09:33 (CET)
Waarvoor dank! :-) Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 24 mrt 2018 12:57 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Waarom bronvermelding teruggedraaid?[bewerken]

Ik verbaas me over deze terugdraaiing door jou. Sinds wanneer geldt een artikel in een anderstalige Wikipedia als literatuurverwijzing in plaats van een bronvermelding? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 apr 2018 07:01 (CEST)

Beste Erik Wannee,
je hebt inderdaad ene punt dat een bronverwijzing naar een anderstalige Wikipedia verschillend is dan een literatuurverwijzing. Ik had je bewerking teruggedraaid omdat ik het gebruik van het sjabloon:Appendix nogal vreemd vond voor één enkele bron. Ik heb het nu gewijzigd zodat het nu onder "Bronvermelding" valt.
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 10 apr 2018 11:48 (CEST)
Zo vreemd is het niet hoor, om één bronvermelding te plaatsen in de appendix. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 apr 2018 12:27 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:43 (CEST)

Apagoge[bewerken]

Dag Evil berry, Op Metoikion voegde je toe dat bij het niet betalen ervan de wanbetaler bloot kon staan aan een apagōgē metoíkiou. Maar zou je daar ook even kunnen uitleggen wat dit precies voor straf is? Ikzelf kan de betekenis niet zo makkelijk vinden. Bvd, Encycloon (overleg) 28 apr 2018 10:36 (CEST)

Beste Encycloon,
ik citeer even het Woordenboek der Grieksche en Romeinsche Oudheid door J. G. Schlimmer en Z. C. de Boer (door C. G. Th. W. Koch herziene derde druk, Haarlem, 1920, p. 65.):
Ἀπαγωγή. Te Athene had in sommige gevallen ieder, die als aanklager wilde optreden van een misdadiger, die op heeterdaad betrapt was of aan wiens schuld geen twijfel bestond, het recht den misdadiger zelf te vatten en voor den magistraat te brengen, die het proces moest leiden, meestal de elfmannen. Deze handeling heette ἀπαγωγή, evenals de schriftelijke aanklacht die tegelijkertijd ingediend moest worden. Werd de aanklacht door den magistraat aangenomen, dan moest de beschuldigde drie borgen stellen of hij werd gedurende de behandeling der zaak gevangen gehouden.
Het komt er dus op neer dat dit eenieder een klacht kon indienen tegen een wanbetaler en deze kon vatten. Het woord apagōgē is afgeleid van ἀπό ("weg van") en ἄγω ("voeren") en betekent dus zoiets als "wegvoering", waardoor apagōgē metoíkiou zou kunnen worden vertaald als "wegvoering van een metoik".
Met vriendelijke groeten,
Evil berry (overleg) 28 apr 2018 11:18 (CEST)
O sorry, ik had deze pagina niet op mijn volglijst gezet en zie je uitgebreide reactie nu pas. Bedankt voor het antwoord (al ging het me er vooral om dat er in het artikel zelf geen uitleg over dit begrip stond). Weer wat geleerd! Mvg, Encycloon (overleg) 16 mei 2018 13:55 (CEST)