Overleg gebruiker:Faffinator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, Faffinator! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.984.916 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


Mvg. Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 20 nov 2017 17:54 (CET)
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Zorg in de Verenigde staten[bewerken]

(Betreft:Verenigde Staten#Gezondheidszorg) Mee eens dat er onzin stond. Wel is het zo dat als geld geen enkele beperking is dat de beste medische zorg voor moeilijke gevallen meestal in de VS is. Af en toe zie je geldinzamelingsacties om een patiënt naar de VS te kunnen sturen. De doorsnee Amerikaanse ziekenhuis zal zeker niet beter zijn dan een Europees ziekenhuis. Bovendien worden de patiënten overbehandeld en moeten allerlei nutteloze testen ondergaan omdat artsen zich juridisch willen beschermen.Smiley.toerist (overleg) 15 nov 2019 11:40 (CET)

Daar weet ik zelf helaas niet genoeg over om een uitspraak over te doen. Mocht je dit kunnen onderbouwen met bronnen, dan kun je dit natuurlijk onder het betreffende kopje toevoegen. Bedankt voor je feedback! Faffinator (overleg) 15 nov 2019 11:46 (CET)
Als je even googled kom je op meerdere bronnen:
Voorbeeld: quality of the US healthcare system compare to other countriesSmiley.toerist (overleg) 15 nov 2019 12:43 (CET)

Communisme[bewerken]

Dag Faffinator, start even overleg daar, als je twijfelt aan inhoud, dan ga niet 10 keer een brontag plakken AUB, daar wordt niemand vrolijk van, geen bewerkingen zomaar terugdraaien AUB, nogmaals zal ik beschouwen als vandalisme. MVG, Arch (Overleg) 15 nov 2019 11:58 (CET)

Dag Faffinator, die bewijslast ligt bij de oorspronkelijk auteur, niet bij mij. Die zijn daarvoor niet bedoeld; Als voor een bepaalde bewering die in twijfel worden getrokken een bron gewenst is, kan men het beste eerst zelf daarnaar op zoek gaan en die toevoegen. Hier deed u dat imo correct. Wat betreft Wikipedia:Onenigheid over de neutraliteit (daar lijkt het op?) plaats eventueel een NPOV sjabloon, start discussie, eventueel met wat hulp van anderen via Wikipedia:Overleg gewenst, en belangrijkste Koel blijven ipv Bewerkingsoorlog of een artikel vol zetten met een overdaad aan brontags. Succes gewenst! MVG, Arch (Overleg) 15 nov 2019 12:09 (CET)
Dag D'Arch, die reactie was niet voor jou bedoeld, maar voor Smiley.toerist. Ik snap je opmerking en ik zal zodra ik meer tijd heb een discussie starten op de overlegpagina. Faffinator (overleg) 15 nov 2019 12:34 (CET)
OK, duidelijk nu Glimlach Bedankt voor de opheldering! Arch (Overleg) 15 nov 2019 12:42 (CET)